Portsmouth huurt Pennant van Liverpool

Jermaine Pennant komt de rest van het seizoen uit voor Portsmouth. De vleugelspeler was bij Liverpool op een zijspoor geraakt en hoopt zich weer in de kijker te spelen onder Tony Adams.

Pennant ging eerder niet akkoord toen Portsmouth zich meldde om de Engelsman definitief in te lijven. Toen Pompey de 26-jarige vleugelspeler wilde huren had Pennant wel oren naar een overstap. In twee seizoenen Birmingham City (waarvan één op huurbasis) overtuigde hij Liverpool-trainer Rafael Benítez dermate dat de Spanjaard hem naar Anfield haalde. Inmiddels hebben spelers als Yossi Benayoun en Ryan Babel de voorkeur en leek een vertrek van Pennant onvermijdelijk.

Pennant hoopt zich nu in de kijker te spelen bij Portsmouth, want een terugkeer bij Liverpool lijkt onwaarschijnlijk. Zijn contract loopt namelijk nog maar tot 1 juli van dit jaar. Portsmouth-trainer Adams kent de speler goed door zijn carrière bij Arsenal. In Portsmouth komt Pennant nog een andere oude bekende tegen. Spits Peter Crouch stapte verruilde Liverpool afgelopen zomer al voor Pompey.

"Ik ken hem al heel lang", zegt Adams op de website van de club. "We speelden nog samen bij Arsenal, lang geleden. Hij was de nieuweling, en een groot talent. Hij is snel en technisch begaafd, en kan het verdedigers erg lastig maken. Ik zag hem vorig jaar spelen tegen Fulham en hij bracht Crouchie voortdurend in stelling. Die combinatie wilde ik weer in stand brengen."