Lichtsysteem terug bij pitstops Ferrari

Ferrari is van plan om in 2009 het pitstopsysteem met de lichten weer te gaan gebruiken. Onder andere in de Grand Prix van Singapore ging dit fout voor Felipe Massa, waarna de lollipopman voor de laatste drie races terugkwam.

In Singapore was het systeem tijdens de safetycarprocedure in de manuele mode gezet, waarna er een fout aan de pitmuur werd gemaakt. Hierdoor liep Massa kostbare punten in de titelstrijd mis. Ferrari heeft nu een failsafe systeem aangebracht, waardoor de auto niet meer te vroeg kan vertrekken bij pitstops.

Een woordvoerder van het Italiaanse team zei tegen autosport.com: "Ik kan bevestigen dat het ons plan is om het pitstoplichtensysteem weer te gaan gebruiken. We zullen de verbeteringen spoedig testen en dan gaan we van daar uit verder kijken."

Ferrari-teammanager Luca Baldeseri bevestigt in La Stampa deze lezing."We hebben de in 2008 gemaakte fouten geanalyseerd en hebben het systeem verbeterd. Een elektronisch programma zal voorkomen dat de coureur weg kan rijden terwijl de brandstofslang nog in de auto zit."