Fisichella: "Nieuwe regels zorgen voor kansen"

Force India-coureur Giancarlo Fisichella hoopt dat zijn team volgend seizoen van de regelwijzigingen kan profiteren. Het Indiase team wist in 2008 geen enkel punt te scoren, maar hoopt met de ondersteuning van McLaren hierin verandering te brengen. De Coureurs blijven Fisichella en Adrian Sutil.

"Het was een moeilijk seizoen, maar we wisten van tevoren dat het niet gemakkelijk zou worden", aldus Fisichella. "Aan het begin van het seizoen kwamen we een paar keer dicht bij de punten en zaten we niet ver van fabrieksteams als Honda, maar verder was het een zwaar seizoen. Zo nu en dan zaten we op de goede weg, maar tegen het einde van het seizoen raakten we de draad een beetje kwijt. Vooral toen de ontwikkeling van de auto werd stopgezet, kregen we het erg moeilijk."

"Ik kijk uit naar volgend jaar. Door de nieuwe regels gaat er mogelijk veel veranderen. Het is nu erg belangrijk dat we een goede wagen bouwen voor deze nieuwe regels en dat we zo snel mogelijk met de nieuwe auto en de slicks gaan rijden. Misschien kunnen we een stap voorwaarts zetten, al weet je dat met al die nieuwe regels natuurlijk nooit zeker. We zullen het wel zien als we in Australië aankomen, voor de eerste Grand Prix van het jaar," zei de Italiaan.