Button: "Volgend jaar Honda of niets"

Jenson Button heeft bij de loting voor The Race of the Champions gezegd dat hij voor zijn huidige team blijft rijden. Mocht Honda geen koper voor het team vinden, dan is de Brit volgend jaar niet actief in de Formule 1.

Button verlengde onlangs zijn contract nog bij Honda, maar door de aankondiging van het vertrek van het merk uit de sport staat dat contract nu op losse schroeven. "Ik heb er geen problemen mee om aan het team verbonden te blijven," aldus de Brit. "Of het de juiste keuze is? Dat zal moeten blijken en daar kan niemand nu over oordelen. Het was ook geen gemakkelijk besluit, maar ja, dit is zo'n uitzonderlijke situatie. Want ik weet ook... Als het team wordt gered, dan gaat het een geweldig seizoen tegemoet."

De opties voor Button zijn voor het komende jaar niet erg aantrekkelijk, omdat hij naast het huidige team nog de keuze heeft uit stoeltjes bij Toro Rosso en Force India. "Als ik nu ineens toch nog op de markt kom, zijn mijn opties erg gelimiteerd."

Button hoopt dan ook dat zijn huidige team snel verkocht wordt en prijst alvast de nieuwe auto aan. "Onze nieuwe auto is bijna klaar en dat is een bolide die gaat meedoen om de prijzen. Dat staat voor mij vast. Nu maar hopen dat er iemand komt die de mogelijkheid om Honda voor een zacht prijsje over te nemen niet laat schieten."