FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 december 2008

Uitslag Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona heeft voor het eerst in vijf duels gewonnen in El Clásico. Real Madrid werd in Camp Nou met 2-0 aan de kant geschoven, door twee late doelpunten.

In de eerste helft maakte de thuisploeg de dienst uit. Onder leiding van Lionel Messi waren de enige aanvallende impulsen in de eerste twintig minuten van Barcelona. Toch konden de verdedigers van Real Madrid, met rechtback Sergio Ramos noodgedwongen aan de linkerkant, er steeds een voet tussen krijgen. Ook moest de kleine Argentijn veel overtreding verwerken, hetgeen de Madrilenen voor rust al op drie gele prenten kwam te staan. Real kreeg wel zijn kansen. Wesley Sneijder loste een goed schot op het doel van Víctor Valdés, maar zag zijn inzet gekeerd en viel even later alweer geblesseerd uit. De door Miquel Palanca vervangen middenvelder was vlak voor de wedstrijd nog vrijgegeven door de medici van de Koninklijke. Royston Drenthe had even daarvoor al een enorme kans om zeep geholpen. De Nederlandse linksbuiten stond oog in oog met Valdés, maar kreeg de bal niet langs de doelverdediger.

Na rust bleef Real Madrid onder druk staan van de Blaugrana. Kansen voor Messi en Samuel Eto'o werden maar ternauwernood weggewerkt. Twintig minuten voor tijd maakte Míchel Salgado een overtreding op invaller Sergi Busquets en kreeg Barça een strafschop. Het schot van elf meter van Eto'o werd echter gekeerd door Iker Casillas, die even daarna nog tweemaal fenomenaal redding bracht. Toch zou de Spanjaard een doelpunt moeten incasseren. Een hoekschop werd teruggekopt door Carles Puyol en viel met een gelukje voor de voeten van Eto'o. De Kameroener hoefde de bal maar te beroeren om de Catalanen op een verdiende voorsprong te zetten. In blessuretijd werd het helemaal feest in Camp Nou. Messi kon een counter van de Catalenen in het Madrileense doel werken en besliste daarmee het duel. Door de overwinning is het gat tussen de twee clubs maar liefst twaalf punten in het voordeel van de Catalanen.

FC Barcelona - Real Madrid CF 2-0
70' Samuel Eto'o (Barcelona)
83' Samuel Eto'o 1-0
90+1' Lionel Messi 2-0

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Luis Medina Cantalejo
Gele kaart: Rafael Márquez, Samuel Eto'o (Barcelona), Christoph Metzelder, Sergio Ramos, Royston Drenthe, Míchel Salgado, Iker Casillas (Real Madrid)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Márquez, Puyol, Abidal; Touré Yaya, Xavi (Keita/90), Gudjohnsen (Sergio Busquets/63); Messi, Henry, Eto'o (Hleb/88).

Real Madrid CF: Casillas; Míchel Salgado, Cannavaro, Metzelder, Sergio Ramos; Gago, Guti (Javi García/73), Sneijder (Palanca/36), Drenthe; Higuaín (Van der Vaart/77), Raúl.

Renault mag als enige motor aanpassen

Het team van Renault heeft vrijdag als enige toestemming gekregen om de motor voor 2009 aan te passen. Dit werd bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst van de World Motor Sport Council van de FIA.

De motor van Renault is achterop geraakt sinds een aantal teams de motoren onder het mom van betrouwbaarheid verbeterd hebben. De FIA gaf hierover een verklaring uit. "Er is unaniem besloten dat Renault een aantal veranderingen mag aanbrengen aan de motor voor 2009. Alle andere motoren mogen niet worden veranderd."

Button: "Volgend jaar Honda of niets"

Jenson Button heeft bij de loting voor The Race of the Champions gezegd dat hij voor zijn huidige team blijft rijden. Mocht Honda geen koper voor het team vinden, dan is de Brit volgend jaar niet actief in de Formule 1.

Button verlengde onlangs zijn contract nog bij Honda, maar door de aankondiging van het vertrek van het merk uit de sport staat dat contract nu op losse schroeven. "Ik heb er geen problemen mee om aan het team verbonden te blijven," aldus de Brit. "Of het de juiste keuze is? Dat zal moeten blijken en daar kan niemand nu over oordelen. Het was ook geen gemakkelijk besluit, maar ja, dit is zo'n uitzonderlijke situatie. Want ik weet ook... Als het team wordt gered, dan gaat het een geweldig seizoen tegemoet."

De opties voor Button zijn voor het komende jaar niet erg aantrekkelijk, omdat hij naast het huidige team nog de keuze heeft uit stoeltjes bij Toro Rosso en Force India. "Als ik nu ineens toch nog op de markt kom, zijn mijn opties erg gelimiteerd."

Button hoopt dan ook dat zijn huidige team snel verkocht wordt en prijst alvast de nieuwe auto aan. "Onze nieuwe auto is bijna klaar en dat is een bolide die gaat meedoen om de prijzen. Dat staat voor mij vast. Nu maar hopen dat er iemand komt die de mogelijkheid om Honda voor een zacht prijsje over te nemen niet laat schieten."

Presentatie nieuwe Renault op 19 januari

Het team van Renault zal de auto voor 2009 op 19 januari onthullen. Dat is negen dagen eerder dan gepland. Dit zal het Franse team op het circuit Algarve Motor Park in Portugal doen.

Oorspronkelijk was het plan om de auto op Paul Ricard te onthullen. Een reden voor de wijziging heeft het team niet gegeven. De presentatie zal om 16.00 beginnen, waarna de auto de volgende dag voor het eerst de baan op gaat. Zowel Fernando Alonso als Nelson Piquet jr. komen dan in de Portugese Algarve in actie.

Uitslag Feyenoord - AZ

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord - AZ 0-1
56' Ari 0-1

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: De Kuip
Gele kaart: El Ahmadi (Feyenoord), De Zeeuw (AZ)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Derijck (Slory/77), Bahia, v.Bronckhorst (Wattamaleo/88), Wijnaldum, El Ahmadi, Fer, Lucius, Bruins (Pedro/68), Makaay

AZ: Romero, Swerts, Moisander, Moreno (Luijckx/20), Pocognoli, Mendes da Silva, De Zeeuw (v.d.Velden/81), Schaars, Martens, Ari, El Hamdaoui

Giro van Venetië naar Rome

De jubilerende Ronde van Italië gaat in 2009 van start in Venetië. De finish is op 31 mei in Rome.

Giro d’Italia viert volgend jaar het 100-jarig bestaan. De eerste editie vond in 1909 plaats. De editie van 2009 telt 21 etappes en heeft een totale lengte van 3395,5 kilometer. De ronde begint in Venetië met een ploegentijdrit over 20,5 kilometer. De slotrit in Rome is een individuele tijdrit over 15,3 kilometer. De laatste keer dat de Giro niet eindigde in Milaan was in 1989, destijds was dat in Florence.

Speciaal voor de feesteditie is de roze leiderstrui ontworpen door de wereldberoemde couturiers Dolce en Gabbana. "Voor deze bijzondere aflevering hebben we ons hoofd en onze passie gebruikt. Daarnaast willen we de toon zetten voor de komende 100 jaar," aldus rondebaas Angelo Zomegnan.

Naast de tijdritten op de eerste en laatste dag zit er ook nog een tijdrit van 61,7 in. Ook voor de klimmers komen er genoeg kansen. De eerste bergen dienen zich al in de vierde etappe aan als het peloton van Padua naar San Martino di Castrozza rijdt. De laatste zware beklimming volgt twee dagen voor het einde als de renners de Vesuvius op moeten.

De Giro zal volgend jaar een sterk deelnemersveld kennen. Ondanks dat Alberto Contador ontbreekt zullen wel Lance Armstrong, Ivan Basso, Carlos Sastre en Damiano Cunego aan de start verschijnen.

Armstrong reageerde per video op het parcours: "Al in de eerste week wordt het spannend, met de vierde en vijfde rit door de Alpen. Die etappes kunnen een grote rol spelen. In de tweede week valt vooral de lange tijdrit op. Ik reed nog nooit 62 kilometer tegen de klok. Ik zal er op die dag moeten staan. In de slotweek is de rit naar de Vesuvius een uitdaging. De slotdag in Rome wordt mooi. Het is een prachtige stad, die ik pas vorig jaar heb leren kennen toen ik er als toerist verbleef. Dit wordt een zeer dynamische ronde."

Grand Theft Auto IV Patch verkrijgbaar

Er is een patch verschenen voor Grand Theft Auto IV. Het enige wat je hoeft je hoeft te doen is de game opstarten en naar LIVE te connecten, en de patch wordt automatisch voor je binnen gehaald. De patch is 32,6MB en bevat een aantal fixes, waaronder de volgende:

A fix to the crash after legal screen that some German customers were reporting.
Numerous improvements to the video editor: Smarter naming of videos, improved rendering quality, better fx during replays.
Fix to bowling while using certain sensitive mice.
Fix for ATI 1900 shadows.
Overall savings to memory.
Graphic improvements to particle systems and mirrors.
Multiplayer character settings are preserved.
Support for DirectInput controllers.
Rockstar have stated on our forum that they are "going to keep supporting GTA IV PC for a long time," and that we can "expect additional fixes/improvements in the future."

Uitslagen Eredivisie 13/12/2008

Om 19.45 begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen - De Graafschap 2-0
14' Beerens 1-0
23' Beerens 2-0

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: v. Meenen
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Hese (De Graafschap)

Opstellingen

sc Heerenveen: Steppe, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim, Svec, Väyrynen (B.Kalou/80), Beerens, Smárason, Paulo Henrique (Sibon/80)

De Graafschap: Heijblok, Bot (J.Buijs/ 53), Hese, Volmer, Fränkel, Schuurman, Jungschläger, Meijer (De Jong/67), v.d.Ouweland, Den Ouden, Oost (De Ridder/ 49)



Willem II - NEC 1-2
43' v. Beukering 0-1
57' Bouaouzan 0-2
80 v. Eijden 1-2

Toeschouwers: 13.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Willem II Stadion
Gele kaart: Demouge, v. Eijden (Willem II), Ntbazonkiza, Sibum (NEC)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, v.Eijden, Swinkels, Veloso (Quasten/71), Akgün, Mathijssen, Nieuwendaal (Messoudi/80), Boutahar, Demouge, Grégoire (Zijler/63)

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Schöne (Kivuvu/82), Davids, Ntibazonkiza, v.Beukering (John/ 78), Bouaouzan (El Kabir/75)

Veel doden en gewonden door brand Oslo

Door een brand in een historisch appartementencomplex in het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn vandaag zeker zes doden en 33 gewonden gevallen. Dat meldden Noorse media.

De brand brak rond 03.30 uur uit in het trappenhuis van het gebouw. De bewoners werden in hun slaap verrast. Het complex, een voormalig klooster dat in 1902 is gebouwd, raakte zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie wil niet ingaan op speculatie over brandstichting.

Veel van de voornamelijk jonge bewoners vluchtten bij temperaturen onder nul schaars gekleed naar het dak of sprongen uit het raam; anderen wachtten op vensterbanken van het vier verdiepingen hoge gebouw vertwijfeld op hulp van de brandweer.

Demo Legendary beschikbaar

Ontwikkelaar Spark Unlimited heeft deze week een demo ter download ende vermaeck beschikbaar gemaakt voor iedereen die dat wil. De demo van de Fantasy Shooter weegt een kleine 2GB. Afgelopen november kwam de game op de markt op Xbox 360, PlayStation 3 en PC en tracht met de demo de twijfelaars over te halen. Dus sit back and relax (tijdens het downloaden) en botvier je lusten in de demo. De Legendary demo kun je overigens downloaden via FileShack.

Uitslag ADO Den Haag - Roda JC

Om 18:45 uur begon het duel tussen ADO Den Haag en Roda JC. De uitslag van deze wedstrijd is hieronder terug te vinden.

ADO Den Haag - Roda JC 1-1
35’ Soltani 1-0
45+1’ Meeuwis 1-1

Toeschouwers: 8.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels, Ammi, Horváth (Piqué/50), Kum, Bosschaart, Rankovic, Knopper (Schwiebbe/64), Cornelisse, Meriç, Hoogendorp (Milic/79), Soltani

Roda JC: Castro, Linssen, de Fauw, Kah, de Jong, Vormer, Meeuwis, Janssen, Bodor, Yulu Matondo (Cissé/46), Hadouir

Interview: Erlend Loe

Het is een koude woensdagochtend in Amsterdam. Met het boek Volvo Vrachtwagens loop ik naar de Herengracht. Om half 11 krijg ik de mogelijkheid om in het Ambassadehotel een interview met Erlend Loe, de schrijver van het boek, te houden. Eenmaal binnen wordt een heerlijke (gratis) kop koffie met een blokje chocolade aangeboden om het wachten te verzachten. De Noorse schrijver komt iets later in verband met een technisch mankement aan de trein waar hij in zit, die vanuit Brussel op Amsterdam Centraal aan moet komen. Om kwart voor 11 stapt een forse man uit een voor de deur aangekomen taxi. Met een zwarte jas, hippe blauwe sportschoenen en een blauw petje komt Erlend samen met Jill (van Uitgeverij de Geus) de lobby in. Het interview kan beginnen.

FOK!Blog Babe Battle #99

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 19.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Gwen en in de rechterhoek MIra. Wie willen jullie morgen om 19.30 uur zien?

Drakensang-demo beschikbaar

Bij onze oosterburen is de party-based RPG Drakensang al een tijd uit. Het behaalde de titel "Best German RPG 2008” bij de onlangs gehouden German Developer Awards. In het eerste kwartaal van 2009 moet ook een Engelstalige versie op de markt komen, onder de naam Drakensang: The Dark Eye. Om je alvast lekker te maken heeft uitgever dtp een demo vrijgegeven. Deze is te downloaden op de website van het spel.

Drakensang is gebaseerd op een table-top RPG (The Dark Eye - in Nederland bekend als "Het Oog des Meesters" ) en speelt zich af in een wereld genaamd Aventuria. In de demo kun je kiezen uit drie personages: Dwarf Mercenary, Andergastian Battle Mage of Silvan Elf Ranger. In het volledige spel heb je de keuze uit meer dan 25.




Mols stopt na dit seizoen

Michael Mols is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer bezig, zo liet hij zaterdag weten aan Feyenoord TV. De Feyenoorder zal dan gaan afbouwen bij amateurclub Sloterdijk in Amsterdam, dezelfde club waar ook zijn broer actief is,

"Het is nu officieel, ik ben er voor mezelf uit dat ik er na dit seizoen een punt achter zet," aldus Mols. De aanvaller speelde al eerder met de gedachte om te stoppen, maar een aanbieding van Feyenoord twee jaar geleden, destijds speelde hij bij ADO Den Haag, zorgde ervoor dat hij alsnog actief bleef. Door zijn goede seizoen van vorig jaar besloot hij zijn contract met nog een jaar te verlengen.

"De komende maanden wil ik nog van waarde zijn voor Feyenoord. We staan te laag op de ranglijst en zullen er alles aan doen om daar verandering in te brengen."

Patch Need for Speed: Undercover komt snel

Ontwikkelaar EA Black Box heeft bekend gemaakt dat ze zeer binnenkort een patch uit zullen brengen voor de jongste telg in de Need for Speed serie. Vooralsnog is er verder weinig informatie beschikbaar over wat de patch in zal houden, maar de patch schijnt voornamelijk gebaseerd te zijn op feedback vanuit de community. De patch is bedoeld voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Een exacte datum werd niet gegeven door EA Black Box.

“We wanted to let everyone know that the game team is currently hard at work developing a patch for Undercover for PS3, 360 and PC. We’ve spent a lot of time reviewing all the feedback from the community. Thank you! At this point we don’t have a confirmed release date or fix list but we thought it was important to let everyone know that a patch is in progress. As soon as we’ve got more news we’ll let everyone know.”

Kippenseksschandaal in Duitse Boer zoekt vrouw

De Duitse Dierenrechtenorganisatie PETA is woedend op de 71-jarige Boer Hansi die meedeed aan de Duitse editie van Boer zoekt Vrouw. Boer Hansi liet op tv zien hoe hij met zijn vinger kippen seksueel stimuleerde tot een orgasme.

Een woordvoerder van PETA vertelt: "Dit accepteren wij niet, dit soort gedrag is aanstootgevend." Boer Hansi is zich van geen kwaad bewust. "Kippen willen ook wel eens een orgasme krijgen. Normaal gesproken duikt een haan er bovenop, nu doe ik het met mijn vinger. Nou en? Ik ben alleen blij als mijn kippen ook blij zijn."

De boer is al een echte tv-persoonlijkheid geworden bij onze oosterburen; de uitzending waarin hij de kippen stimuleerde werd ook door 8,6 miljoen Duitsers bekeken. De boer werkt ook het liefst naakt op zijn boederij, dit tot grote woede van zijn 71-jarige ex-vrouw. Nadat ze hoorde dat hij ook nog eens regelmatig naar het naaktstrand ging, was voor haar de maat vol en besloot ze van hem te gaan scheiden. Boer Hansi ging juist naar het naaktstrand omdat Elsa niet topless in zijn tuin wou werken. "Vind je het gek dat ik naar het strand ging om blote vrouwen te bekijken?", aldus Hansi.

Zoals je wel kunt verwachten heeft hij dan ook geen vrouw overgehouden aan Bauer sucht Frau. Hij had wel een date met Marianne, maar die was snel weer vertrokken nadat ze zag van Hansi met zijn kippen deed. "Je hoort wel vaker dat eenzame boeren zich vergrijpen aan hun dieren. Ik word er misselijk van. Dit is niet mijn ding", aldus Marianne.

 Het fragment waarin te zien is hoe Hansi een kip "mit den Finger befriedigt"

[EK] Dekker uitgeschakeld, Veldhuis door

Inge Dekker is bij het Europees kampioenschap kortebaan in het Kroatische Rijeka uitgeschakeld in de halve finales van de 100 meter vlinderslag. De titelverdedigster eindigde met 57,46 als negende. Marleen Veldhuis plaatste zich met een vierde tijd van 57,35 wel voor de eindstrijd.

Femke Heemskerk eindigde als vijfde op de 100 meter wisselslag. Haar tijd van 1.00,09 was wel goed voor een nieuw persoonlijk record. De Europese titel ging naar de Finse Hanna Maria Seppälä.

[EK] Nijhuis met record naar finale

Moniek Nijhuis heeft zich bij het Europees kampioenschao kortebaan geplaatst voor de finale op de 100 meter schoolslag. Nijhuis tikte in de halve eindstrijd aan in een tijd van 1.06,73, een nieuw Nederlands record.

Nick Driebergen verbeterde in de halve eindstrijd van de 100 meter rugslag zijn Nederlands record die hij in de series zwom. Zijn tijd van 52,19 was echter niet goed genoeg voor een plek in de finale.

[EK] Schreuder naar finale 50 meter rug

Hinkelien Schreuder is er zaterdag, tijdens het EK kortebaan in Rijeka, in geslaagd om zich voor de finale van de 50 meter rugslag te plaatsen. Bovendien scherpte de Nederlandse het nationaal record aan tot 27,08 seconden.

Ook de andere Nederlandse troef in de halve finales van de 50 meter rugslag, Ranomi Kromowidjojo, slaagde er in om zich voor de halve eindstrijd te kwalificeren. Zij liet een tijd van 27,21 seconden noteren en werd hiermee vijfde.

Van Dijk terug in selectie Utrecht

Gregoor van Dijk gaat morgen waarschijnlijk zijn rentree bij FC Utrecht maken in de competitiewedstrijd tegen Volendam.

De aanvoerder maakt deel uit van de selectie voor het thuisduel tegen de Volendammers. Vorige maand onderging Van Dijk een buikwandoperatie. De verwachting was dat hij pas na de winterstop weer zou terugkeren, maar afgelopen week trainde hij alweer met de selectie van de club uit de Domstad mee.

Koç blij met transfer naar FC Groningen

Woensdag werd bekend gemaakt dat FC Groningen een akkoord met FC Eindhoven bereikte over de transfer van Serhat Koç. De 18-jarige topschutter van de Eindhovenaren zal binnenkort zijn nieuwe contract gaan ondertekenen.

"Het is een droom die uitkomt. Ik had verwacht eerst voor een topclub in de eerste divisie uit te komen om zo de stap te maken naar de Eredivisie. Het blijkt ook in één keer te kunnen," aldus Koç, die erg blij is dat de overstap definitief is.

Ook is gebleken dat Koç al een telefonisch gesprek met Ron Jans, trainer van de Groningse formatie, heeft gehad. "Het deed me goed om zijn stem te horen. De clubs zijn eruit. Komende week komt mijn zaakwaarnemer langs om een en ander te bespreken, daarna gaan we richting Groningen. Dus dat komt wel goed."

Koç zal na de zomer voor FC Groningen gaan spelen. "[i]Groningen en Ron Jans wilden me in de winterstop al hebben. En ik had dat ook wel graag gewild. Maar Eindhoven laat een topscorer natuurlijk niet zomaar gaan, dus ik ga nog een half jaar mijn best doen om hier doelpunten te maken. Dan kan ik ook nog een beetje dromen van Groningen[/o]", besloot de speler.

Megafraude Madoff eist wereldwijd slachtoffers

De megafraude door de Amerikaanse belegger Bernard Madoff lijkt wereldwijd slachtoffers te eisen. Madoff tilde beleggers in zijn bedrijf voor ruim 50 miljard dollar op door een piramidespelachtige zwendel. Het is een van de grootste fraudezaken ooit.

In de Verenigde Staten zijn verscheidene instellingen en prominente investeerders het schip ingegaan met beleggingen bij Madoff. De grootste slachtoffers zijn de hedgefondsen Fairfield Sentry met 7,3 miljard dollar en Kingate Global Fund met 2,8 miljard dollar aan beleggingen bij Madoff.

De eigenaar van de New Yorkse honkbalclub New York Mets, Fred Wilpon, is eveneens gedupeerd, net als de voormalige eigenaar van het American Football-team Philadelphia Eagles Norman Braman, aldus The Wall Street Journal. Ook Erza Merkin, voorzitter van de financieringstak van General Motors (GMAC), zou zijn geraakt door de megafraude.

In Europa lijken de Franse bank BNP Paribas en de Zwitserse Neue Privat Bank gedupeerd te zijn. Ook in Spanje zijn waarschijnlijk investeerders opgelicht door Madoff. Volgens Spaanse media zou meer dan 3 miljard dollar aan beleggingen bij Madoff door Santander in rook zijn opgegaan en ging ongeveer 600 miljoen dollar van de fondsbeheerder M&B Capital verloren. In Japan zou de effectenhandelaar Nomura zijn geraakt.

De 70-jarige Madoff zou de fraude hebben gepleegd via een Ponzi-piramidespel. Madoff gaf de zwendel toe toe aan enkele medewerkers en zijn zonen, die bij zijn bedrijf werken. Die hebben hem vervolgens aangegeven bij de autoriteiten.

Madoff werd donderdag gearresteerd, maar is inmiddels vrij op 10 miljoen dollar borg. Hij wordt verdacht van beleggingsfraude en kan worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar en een boete van 5 miljoen dollar.

Shell legt fabriek in Moerdijk stil

Oliemaatschappij Shell legt een van haar fabrieken in Moerdijk tot en met de jaarwisseling stil vanwege de sterk gedaalde vraag. De productiestop leidt niet tot banenverlies of arbeidstijdverkorting voor de werknemers. Dat werd vandaag bevestigd door een woordvoerder van Shell.

Het is voor het eerst dat Shell Moerdijk een fabriek stillegt om economische redenen. Door de wereldwijde economische recessie is de vraag naar chemicaliën sterk afgezwakt. Het gaat om een fabriek die propeenoxide en styreen produceert. Styreen wordt onder meer gebruikt voor de productie van piepschuim. Propeenoxide dient als basisstof voor onder meer remvloeistoffen en smeermiddelen.

Shell kijkt begin 2009 of de stilgelegde fabriek weer kan gaan produceren. Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical maakte onlangs bekend in Terneuzen drie fabrieken te sluiten. Daardoor staan ongeveer tweehonderd banen op de tocht.

Shell legt fabriek in Moerdijk stil  (foto: ANP)

Rennende honden winnaar Dierenfoto van het jaar

Met twee rennende honden in de sneeuw is de 9-jarige Etienne Rutten uit Wijchen winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming.

Etienne kreeg zijn prijs vandaag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen: een jaarabonnement voor het dierenpark. De jury vond de foto mooi omdat het fraai de vrijheid van honden in een winters en typische Hollands landschap laat zien. De jury kon kiezen uit drieduizend foto's. Via een website kon op de tien mooiste worden gestemd. Diervriendelijk fotograferen staat centraal in de jaarlijkse fotowedstrijd van Kids for Animals.

Dierenfoto van het jaar  (foto: ANP)

Pamela afgezeken om optreden Miljonair Fair

Het hoogtepunt van de openingsavond van de Miljonair Fair wordt door menigeen als dieptepunt gezien. Pamela Anderson (41) was dé naam die de organisatie had aangetrokken om deze zevende editie te openen, maar ze krijgt er in diverse media van langs.

Zo zeikt roddelnicht Perez Hilton de Baywatchster af om cellulitus, haar scheve borsten en het te kleine badpak. TMZ spreekt van 'schattige' kuiltjes. Ook het badpak vinden velen duidelijk een of twee maten te klein. De act dat Pam verliefd is op Hans Klok werd ook tijdens deze avond van stal gehaald. Ze speelde een verlegen meisje dat het jammer vond dat Hans homo is. Maar wat de toeschouwers zagen was een verveelde vrouw die even haar ding kwam doen voor vijf minuten.

Hieronder kun je zelf je oordeel vellen over Pam op de Miljonair Fair. Wie de beurs nog wil bezoeken kan er dit weekend nog terecht. Pamela is inmiddels wel weer naar huis.




(Foto's: Mirjam Ravensbergen voor FOK!)

Olympische schaatsbaan geopend

In Richmond, een voorstad van Vancouver, is de schaatsbaan waar in 2010 de Olympische Spelen officieel geopend.

In oktober reden op de schaatsbaan de Canadese schaatsers hun eerste rondjes. Eind deze maand zal op de Richmond Olympic Oval het eerste evenement gehouden worden, de Canadese afstandskampioenschappen. De rest van de wereld zal in maart kennis maken met de baan als er de wereldkampioenschappen afstanden op het programma staan.

"Tour brengt zondagsrust in gevaar"

De Zeeuwse christelijke politieke partijen zijn niet blij met de Tour de France. Die trekt op 4 juli 2010 door Zeeland en de partijen zijn bang dat daardoor de zondagsrust in gevaar komt.

Men vreest dat kerkgangers in de dorpen langs de route door de Tour worden belemmerd. SGP'er Harry Maas: "In de fractie moeten we hier nog overleg over plegen. Maar persoonlijk vind ik dat we de zondagsrust een warm hart moeten toegedragen.
Kerkgangers moeten zeker niet verstrikt raken in het circus van de Tour."

A. Beekman voorzitter van de ChristenUnie in de Provinciale Staten, sluit zich daarbij aan: "We moeten geen cent geven aan dit festijn. We kunnen het niet tegenhouden, maar waarom nu juist op zondag door onze provincie? De zondagrust van onze mensen moet overeind blijven, ook tijdens dat commerciële gedoe."

SGP-Statenlid Dorst: "De Tour zelf is waarschijnlijk niet te voorkomen, maar we willen wel nagaan of wij randvoorwaarden kunnen stellen." De ChristenUnie-SGP in Goes vindt het jammer dat de Tour op zondag komt. Men hoopt dat niet verplicht word dat de ambtenaren op zondag moeten werken. Woordvoerder Reest: "Er is niet goed over nagedacht. Maar de klok terugdraaien gaat ook niet meer."

Aziatische leiders samen in actie tegen crisis

De leiders van China, Japan en Zuid-Korea hebben zaterdag toegezegd nauwer te samenwerken om de gevolgen van de wereldwijde financiële crisis zo veel mogelijk te beperken. Dat besloten ze op een gezamenlijke top in Japan, meldde de BBC.

De leiders van drie van de grootste Aziatische economieën gaan onder meer de onderlinge handel stimuleren. Ook willen ze veel meer valuta uitwisselen.

China's premier Wen Jiabao noemde de top een mijlpaal. De bijeenkomst was de eerste onafhankelijke top tussen de drie voormalige vijanden. Naast de Chinese premier waren de Japanse premier Taro Aso, gastheer van de top, en de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-Bak aanwezig.

In een verklaring lieten de drie weten dat Azië naar verwachting "een rol gaat spelen als het middelpunt van mondiale economische groei om zo de neerwaartse trend van de wereldeconomie te keren."

De leiders drongen in Japan ook aan op een kapitaalinjectie in de Aziatische Ontwikkelings Bank. De bank heeft gewaarschuwd dat het door de financiële onrust steeds minder in staat is projecten in armere landen te financieren.

  (foto: ANP)

Gomes wil terug naar PSV

Heurelho Gomes heeft PSV te kennen gegeven dat hij graag terugkeert naar Eindhoven.

"Hij heeft dat inderdaad duidelijk gemaakt, maar niet bij de directie", aldus de algemeen directeur van PSV, Jan Reker. "Ik weet niet beter dan dat Gomes na een moeilijke start inmiddels goed keept. Of de Spurs tevreden zijn, weet ik niet. Ik wil niets uitsluiten, maar momenteel kunnen wij er niet veel mee."

Sinds de zomer staat de Braziliaan onder de lat bij Tottenham Hotspur. Een maand geleden was Gomes even op bezoek bij zijn vorige werkgever en zei toen tegen onder andere teammanager Mart van den Heuvel en Carlos Lopez, begeleider van de buitenlandse spelers van PSV, dat een tweede episode in Eindhoven wat hem betreft snel kan aanvangen. Overigens is dat opmerkelijk, want de keeper vertrok afgelopen zomer met slaande ruzie. Jan Reker noemde hij een leugenaar, omdat hij enkele afspraken niet was nagekomen.

PSV heeft altijd gezegd dat de Servische spelersmakelaar Vlado Lemic de initiator was van de ruzie. De landskampioen verbrak daarom alle banden met Lemic, iets wat Gomes inmiddels ook gedaan heeft. "Toen Gomes bij ons op bezoek was hebben we elkaar een hand gegeven, maar een gesprek hebben we niet gevoerd", aldus Reker.

De Spurs betaalden de Eindhovenaren negen miljoen euro voor Gomes, een bedrag dat in vier jaarlijkse termijnen betaald mag worden. Een gedeelte van dat bedrag werd in de Zweedse doelman Andreas Isaksson geïnvesteerd. Hij maakt weinig fouten, maar de international is binnen de selectie nog niet onomstreden.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

[EK] Wederom records gesneuveld

De Nederlandse zwemsters hebben zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan als derde geplaatst voor de finale van de 4x50 meter wisselslag. Ranomi Kromowidjojo, Moniek Nijhuis, Hinkelien Schreuder en Saskia de Jonge zetten in de series een tijd neer van 1.48,60.

Nick Driebergen verbeterde zijn Nederlands record op de 100 meter rugslag. Hij dook in de series met 52,41 seconden onder het oude record dat sinds vorig jaar december al met 52,87 op zijn naam stond. Driebergen plaatste zich als zevende voor de halve finale.

Hinkelien Schreuder verbeterde het Nederlands record op de 50 meter rugslag. Met een tijd van 27,37 seconden scherpte ze in de series de nationale toptijd aan. Ranomi Kromowidjojo bleef met 27,56 ook onder het oude record en de twee zwemsters plaatsten zich beiden voor de halve finales.

Joeri Verlinden verbeterde het negen jaar oude Nederlands record op de 200 meter vlinderslag. Hij kwam tot een tijd van 1.55,06. Het oude record stond sinds december 1999 met 1.55,94 op naam van Stefan Aartsen. Verlinden haalde met zijn tijd de finale niet.

Marleen Veldhuis kwalificeerde zich op de 100 meter vlinderslag met een tijd van 57,22 als snelste voor de halve finales. De niet volledig fitte titelverdedigster Inge Dekker ging als vijfde door in 57,87. Chantal Groot viel met een twaalfde tijd van 58,26 af omdat er maar twee zwemsters per land doormogen.

Poutiainen verstevigt leiding op reuzenslalom

Tanja Poutiainen heeft in La Molina de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de reuzenslalom gewonnen. De Finse skister verstevigde daarmee haar leidende positie in het klassement. De Italiaanse Manuela Moelgg werd tweede en de Oostenrijkse Nicole Hosp derde.

Kathrin Zettel stond voor het begin van de wedstrijd tweede in de wereldbeker en leek op weg naar de koppositie, nadat zij in de eerste run als snelste naar beneden was gekomen. In de tweede mache ging Zettel echter al vroeg in het parcours onderuit.

[NBA] Clubrecord voor Cavaliers

De Cleveland Cavaliers zijn er in geslaagd om het clubrecord van meest gewonnen wedstrijden op rij te evenaren. Het team van sterspeler LeBron James was vrijdag te sterk voor de Philadelphia 76ers, die met 88-72 verloren. Het was voor de Cavaliers het elfde gewonnen duel op rij.

Toch is er ook een ploeg die het nog iets beter doet, namelijk de Boston Celtics. Zij verloren al veertien keer geen duel. Bovendien is het team uit Boston momenteel de beste NBA-ploeg van de Eastern Conference, aangezien men 22 keer wist te winnen en maar twee keer verloor.

PSV-supporters in de bres voor Gomes

Eerder vandaag kwamen we al met het bericht dat Heurelho da Silva Gomes naar PSV wil terugkeren. Een grote schare supporters ziet dit helemaal zitten. Daarom is er een petitie opgesteld om Jan Reker, voorzitter van PSV, er van te overtuigen dat de Braziliaan terug moet komen.

In de openingspost van het betreffende topic is het volgende te lezen;


Beste PSV-vrienden,

Volgens berichten in het ED en vanmorgen ook in het Limburgs dagblad en de telegraaf schijnt het zo te zijn dat Gomes wel oren zou hebben naar een terugkeer bij PSV.

Gomes zou de banden met Lemic hebben verbroken, heeft al toegegeven dat hij zich heeft laten opjutten door diezelfde Lemic: excuses aanvaardt en kom snel terug!

Reker zou hier snel op moeten inspelen en de directie en supporters moeten duidelijk maken dat Gomie snel "thuis" moet komen.

Willen jullie zoveel mogelijk ondersteunen?

Ik weet zeker dat Reker en Gomes deze site regelmatig bekijken!

[Gomie zegt zelfs in het interview op PSV-TV dat hij zelfs nog regelmatig beelden van de herdgang bekijkt met trainingen.]

Haal deze held terug: A.U.B lever uw bijdrage en teken deze petitie!


Het is dus niet ondenkbaar dat Gomes zijn rentree in Eindhoven kan maken. Uiteraard hangt dit wel af van een aantal factoren.

De Braziliaan, die momenteel bij Tottenham Hotspur onder contract staat, heeft een slechte periode achter de rug. Bovendien staat de Engelse ploeg in de onderste regionen van de Premier League en werd coach Juande Ramos ruim een maand geleden ontslagen.

Meisje (16) verwondt oma met schaar

De Brabantse politie heeft gisteravond rond 23.30 uur een 16-jarig meisje uit Nuenen aangehouden. Ze zou haar 61-jarige grootmoeder hebben mishandeld met een schaar.

Oma had haar kleindochter als logee te gast, maar bij een ruzie werd het meisje agressief. Ze duwde en schopte haar oma en gooide daarna een schaar naar haar. De oma liep verwondingen op aan hoofd en arm.

Het meisje werd meegenomen naar het bureau, waar de zaak verder is onderzocht.

Christenen willen excuses voor Pink Christmas

De christelijke homo-organisatie RefoAnders wil dat ProGay, de organisator van homofestival Pink Christmas, zijn excuses aanbiedt voor de "respectloze manier waarop het kerstfeest wordt verkwanseld". Pas daarna willen de christelijke homoseksuelen deelnemen aan een debat tijdens het homofestival.

Dat stelt voorzitter Johan Quist van RefoAnders vandaag. Hij vindt het ongepast dat ter gelegenheid van Pink Christmas een levende homokerststal is ingericht en dat er onder meer een "onderbroekenfeest" wordt georganiseerd. "Dat is een pure provocatie richting alle orthodoxe christenen", stelt Quist. Collega-organisatie Christenen voor de Waarheid beraadt zich nog op deelname aan het debat.

Voorzitter Frank van Dalen van ProGay vindt dat RefoAnders met open vizier het debat in zou moeten gaan. Hij herkent zich niet in de kwalificaties van de organisatie.

'Stekelenburg in principe aanvoerder Ajax'

De vacature van aanvoerder bij Ajax is na het vertrek van Huntelaar een punt van discussie geworden. Op het moment is Rasmus Lindgren de gelukkige, maar volgens Van Basten is dat in principe niet zijn eerste keus.

"Als Maarten Stekelenburg fit is en hij speelt, is hij in principe aanvoerder”, aldus de trainer van Ajax voor de camera van Eredivisie Live. Van Basten noemde de Belg Thomas Vermaelen momenteel als reserveaanvoerder, achter dus de Zweed Lindgren.

Stekelenburg verwacht overigens begin januari weer op het trainingsveld te staan. Dat zei hij vrijdagavond, tevens tegen Eredivisie Live.

Bos: Irak-onderzoek komt voor PvdA terug

De PvdA zal bij een volgende kabinetsformatie opnieuw een Irak-onderzoek aankaarten. Volgens PvdA-leider Wouter Bos zal zijn partij zo'n onderzoek naar de achtergrond van de politieke steun aan de oorlog in Irak in 2003 dan "vast en zeker" op de agenda zetten. Hij zegt dat in een interview met de zaterdageditie van NRC Handelsblad.

Hij benadrukt dat het standpunt van de PvdA over een Irak-onderzoek, dat de partij in de kabinetsformatie na de verkiezingen in 2006 heeft laten vallen, niet is veranderd. "We blijven het belangrijk vinden. Zoals de ChristenUnie tegen het homohuwelijk zal blijven en het CDA tegen deze omvang van het generaal pardon." Bos zegt aan te nemen dat dit onderwerp weer gewoon in het volgende PvdA-verkiezingsprogramma zal prijken. "Misschien lukt het in een volgende ronde wel."

Volgens oud-minister van Defensie Henk Kamp is een Irak-onderzoek overbodig. "Ik weet niet wat er te onderzoeken is", zei hij in een reactie in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Hij voegde eraan toe dat in de (huidige) Tweede Kamer tot veertien keer een motie over zo'n onderzoek is weggestemd.

De Rotterdamse PvdA-wethouder Dominic Schrijer beschouwt de uitspraken als een boodschap van Bos tot zijn achterban, die luidt: "Maak er nu geen groot probleem van. Wacht de volgende verkiezingen af."

Hij doelt daarmee wellicht mede op PvdA-senator Klaas de Vries. Die heeft in de Eerste Kamer een Irak-onderzoek aangezwengeld. Twee dagen voor de kerst buigt de verantwoordelijke senaatscommissie zich over de antwoorden van de regering op tientallen vragen, mogelijk gevolgd door een debat in het nieuwe jaar.

Vorige week suggereerde De Vries dat over de kwestie geen discussie is gevoerd en dus Bos de eis heeft laten varen in de onderhandelingen over de vorming van het kabinet met CDA en ChristenUnie. Premier Jan Peter Balkenende zei afgelopen week in de Kamer dat er wel degelijk over is geknokt.

Wouter Bos  (foto: ANP)

'FC Barcelona wil op El Hamdaoui bieden'

Diverse Spaanse media weten te melden dat FC Barcelona geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Mounir El Hamdaoui. De aanvaller van AZ en topscorer van de Eredivisie zou de Alkmaarse formatie een bedrag van ruim 20 miljoen euro op kunnen leveren.

El Hamdaoui kent vooralsnog een uitstekend seizoen. De aanvaller van AZ trof in dertien wedstrijden al veertien keer doel en staat met de Alkmaarse formatie bovenaan in de Eredivisie.

De 24-jarige speler begon zijn actieve carrière als voetballer in 2001 bij Excelsior, waar hij vier seizoenen zou spelen. Vervolgens vertrok El Hamdaoui naar Engeland om zijn gelukt in de Premier League te beproeven, maar dit liep niet helemaal lekker. De speler kwam uit voor Tottenham Hotspur en Derby County, maar speelde in die periode slechts negen keer.

In het seizoen 2006/2007 keerde El Hamdaoui terug naar Nederland en ging voor Willem II spelen. Het totaal aantal wedstrijden bedroeg slechts zeven, waarna de aanvaller er voor koos om naar AZ te verhuizen. Daar kreeg hij wel het vertrouwen en trof in 36 duels al 21 keer doel.

Massa: "Fijn om weer op het circuit te zijn"

Felipe Massa genoot de afgelopen week van de testdagen op Jerez. Ook zijn belangrijkste concurrenten, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso en Heikki Kovalainen, zaten dit weekend voor de eerste keer na de race in Brazilië in hun Formule 1-bolide.

"Het is fijn om weer terug op het circuit te zijn," liet Massa in een reactie weten. "Ik heb een prima vakantie gehad, maar naar verloop van tijd raak je verveeld en wilde ik eigenlijk liever naar het circuit gaan om te kijken hoe de wagens het doen op de nieuwe banden."

"Ik moet zeggen dat het een behoorlijk verschil is met vorig jaar. Vooral als je op gebruikte banden rijdt, is het moeilijk om de banden goed te laten werken", ging de Braziliaan verder. "Maar goed, we rijden momenteel nog steeds met interim-wagens die niet ideaal zijn afgesteld voor de nieuwe omstandigheden. Ik weet zeker dat de situatie straks compleet anders zal zijn, als de nieuwe auto's er zijn."

Boom keert weer terug in de veldritten

Lars Boom zal dit weekend weer aan de veldritten gaan deelnemen. De afgelopen week kwam de wereldkampioen door verschillende redenen niet in actie. Zo had de Nederlander een nierbekkenontsteking. Nadat hij helemaal was hersteld, vertrok de veldrijder voor een trainingsstage naar Lanzarote.

Zaterdag neemt Boom deel aan de veldrit, die in het Belgische Essen wordt vereden. Op zondag start de jonge veldrijder in de Belgische plaats Overijse.

Jenner: "Niet voor de bossen gekomen"

Julian Jenner verhuisde voor de start van het nieuwe seizoen als één van de nieuwe smaakmakers bij Vitesse gepresenteerd. Toch zit de aanvaller de laatste tijd vaker op de bank, dan dat hij in het veld staat. Hier is hij echter niet gelukkig mee.

"Ik ben hier gekomen om te spelen en niet om in de bossen te lopen. Hoe mooi het ook is," aldus Jenner. "Tot nu toe heb ik weinig de kans gehad om echt te laten zien wat ik in huis heb. Voor mij is het moeilijk omdat ik er acht maanden uit was geweest. Maar nu ben ik topfit. Dat wil ik graag laten zien."

Jenner heeft bovendien het idee dat Vitesse hem momenteel goed kan gebruiken. "De ploeg zit in een moeilijk parket. Je wilt helpen, maar je krijgt de kans er niet voor. Ik heb met NAC Breda zo'n seizoen ook meegemaakt. Ik weet wat er moet gebeuren."

DVD: Arctic Monkeys - Live At The Apollo

Het maken van intrigerende filmbeelden voor een live-registratie is bij sommige bands wat makkelijker dan andere. Bands met spectaculair pyrotechnics, op- en neer rennende ADHD-zangers, wulpse achtergrondzangeressen, narcistische gitaarsolo's en speciale gasten van wereldformaat. Degenen die een aantal shows van de Arctic Monkeys hebben gezien weten dat niets van dit alles aanwezig is tijdens een optreden. Stoïcijns, bijna verlegen of in zichzelf gekeerd staan de heren op hun vierkante meter. Een glimlachje, kort oogcontact tussen de bandleden en nauwelijks verstaanbaar gemompel van Alex Turner vormen de hoogtepunten van het contact met het publiek. Desalniettemin zijn hun shows qua geluid veelal weergaloos, strak en toch dynamisch.

Rosberg tevreden over testdagen

Nico Rosberg kijkt met een goed gevoel terug op de testdagen op het circuit van Jerez. De coureur van Williams kwam op woensdag en donderdag in actie en reed in die periode ongeveer 250 rondjes.

"We hebben een zeer goede test gehad," liet een tevreden Rosberg weten. "Mijn twee testdagen waren waarschijnlijk productiever dan die van eerder in de week, omdat de omstandigheden op de baan een stuk consistenter waren toen ik reed. We hebben goede vooruitgang geboekt en ik heb zonder veel problemen veel kilometers kunnen rijden, wat erg nuttig was."

De Jong verrast over zijn basisplaats

Siem de Jong mocht gisteravond weer eens in de basis starten bij Ajax, dat tegen NAC Breda (3-0) speelde. Dit vond de speler verrassend liet hij weten tegenover de camera's van Eredivisie Live.

De Jong versierde wel een strafschop waaruit de 2-0 kwam, maar speelde volgens zichzelf geen lekkere wedstrijd. "Ik heb niet heel erg goed gespeeld. Ik zou vanuit het midden op moeten duiken voor de goal, maar er was weinig ruimte in het midden. We hadden wat meer over de zijkanten moeten voetballen."

Over zijn spel was hij niet tevreden, over zijn versierde penalty was hij dat wel. "Dat was wel lekker, vooral ook omdat NAC verder moest met tien man en wij de wedstrijd wat makkelijker uit konden spelen."

De Jong was al enige tijd niet meer in de basis gestart bij de Amsterdammers. Of hij na vanavond meer in de basis kan starten, weet de middenvelder niet. "Ik was wel een beetje verbaasd, ja. Ik had een tijdje niet bij de selectie gezeten, maar op de training zag ik de laatste dagen al dat ik wellicht mocht beginnen. Ik weet niet of ik voldoende heb overtuigd vandaag."

Pussycat Doll Nicole uit de kleren

De vriendin van Forumule 1-coureur Lewis Hamilton, Pussycat Doll Nicole Scherzinger, is uit de kleren gegaan voor de cover van het Duitse tijdschrift Maxim. Nicole heeft meegewerkt aan een fotoshoot voor het blad, en trok voor de cover haar bovenkleding uit.

Wil je meer schriftelijke informatie over Nicole, klik dan hier . (hier klikt zo'n 1% van de FOK!-kers nu op), wil je de foto's zien, klik dan HIER. (NSFW, hier klikt de andere 99% op). Wil je het echt blad hebben, dan kun je in januari naar Duitsland rijden, want dan ligt het blad daar in de winkels.

Gomes wil terug naar PSV

Heurelho Gomes heeft PSV te kennen gegeven dat hij graag terugkeert naar Eindhoven.

"Hij heeft dat inderdaad duidelijk gemaakt, maar niet bij de directie", aldus de algemeen directeur van PSV, Jan Reker. "Ik weet niet beter dan dat Gomes na een moeilijke start inmiddels goed keept. Of de Spurs tevreden zijn, weet ik niet. Ik wil niets uitsluiten, maar momenteel kunnen wij er niet veel mee."

Sinds de zomer staat de Braziliaan onder de lat bij Tottenham Hotspur. Een maand geleden was Gomes even op bezoek bij zijn vorige werkgever en zei toen tegen onder andere teammanager Mart van den Heuvel en Carlos Lopez, begeleider van de buitenlandse spelers van PSV, dat een tweede episode in Eindhoven wat hem betreft snel kan aanvangen. Overigens is dat opmerkelijk, want de keeper vertrok afgelopen zomer met slaande ruzie. Jan Reker noemde hij een leugenaar, omdat hij enkele afspraken niet was nagekomen.

PSV heeft altijd gezegd dat de Servische spelersmakelaar Vlado Lemic de initiator was van de ruzie. De landskampioen verbrak daarom alle banden met Lemic, iets wat Gomes inmiddels ook gedaan heeft. "Toen Gomes bij ons op bezoek was hebben we elkaar een hand gegeven, maar een gesprek hebben we niet gevoerd", aldus Reker.

De Spurs betaalden de Eindhovenaren negen miljoen euro voor Gomes, een bedrag dat in vier jaarlijkse termijnen betaald mag worden. Een gedeelte van dat bedrag werd in de Zweedse doelman Andreas Isaksson geïnvesteerd. Hij maakt weinig fouten, maar de international is binnen de selectie nog niet onomstreden.

Juliana naar FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft een nieuwe aanvaller aangetrokken. De 24-jarige Antilliaan Jurrick Juliana komt transfervrij over van SC Cambuur-Leeuwarden en gaat op amateurbasis aan de slag aan de Krommedijk.

Juliana is na alle investeringen bij Cambuur buiten de ploeg gevallen, hoewel hij gisteren nog scoorde tegen Veendam. In wederzijds overleg is zijn contract in Friesland ontbonden, zodat Juliana vrij was om een nieuwe club te zoeken.

In het seizoen 2003/04 debuteerde de snelle aanvaller in het betaald voetbal namens AGOVV Apeldoorn. Die club verruilde hij in de zomer van 2007 voor Cambuur. Tot dusverre speelde Juliana 148 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij 36 keer scoorde.

'Aantal files fors afgenomen'

Bijna iedereen heeft tegenwoordig, al dan niet vaak, te maken met files en ze lijken steeds langer te worden. Uit cijfers van de VerkeersInformatieDienst (VID) en de ANWB blijkt echter dat het aantal files de afgelopen 2 maanden fors is afgenomen.

In november stond er vijftien procent minder file dan vorig jaar in dezelfde maand. Gemiddeld nam het aantal files in de ochtendspits met zeven procent af en aan het einde van de werkdag was dat zelfs tien procent.

De ANWB en VID geven beide een geheel verschillende verklaring voor de afname. Zo zegt de ANWB dat het weer over het algemeen beter was en dat er minder aan de weg werd gewerkt. De VID zegt daarentegen dat de kredietcrisis de directe oorzaak is. Er wordt minder verkocht en minder geproduceerd en daarom zijn er minder vrachtwagens en bestelbusjes op de weg, hetgeen de filedruk aanmerkelijk vermindert.

CD: Stereophonics - Decade In The Sun

Het gebeurt niet vaak dat een band zelf besluit om een 'best of' uit te brengen. Vaak zijn het contractuele verplichtingen waar een groep aan moet voldoen en wordt er schoorvoetend of echte tegenzin (zoals bij Radiohead eerder dit jaar) een compilatie samengesteld. Bij de Stereophonics ging het er echter anders aan toe. Zij vonden het tienjarige bestaan van de band reden voor een feestje en het kadootje zou een overzicht worden van hun mooie jaren, Decade In The Sun.

Kleuter gedood door radiator

De 4-jarige kleuter Pieter Willen uit het Belgische Stokkem is afgelopen woensdagavond rond 20.00 uur om het leven gekomen bij een dramatisch ongeval. Toen het jongetje in de badkamer stond, schoot de twee meter hoge radiator los uit de muur. De radiator viel boven op het jongetje, die door de klap om het leven kwam.

Pieter was zich klaar aan het maken om te gaan slapen. Hij stond aan de wastafel op een krukje toen hij net zijn tanden wilde gaan poetsen. Zijn moeder merkte dat de tandpasta op was en ging de badkamer uit om nieuwe te halen, liet haar schoonbroer Erik Willen weten. "Plots hoorde zij een zware slag. Toen ze de badkamer weer binnenkwam, zag ze Pieter onder de radiator liggen, in een grote plas bloed."

De moeder van Pieter alarmeerde direct de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Zij hebben een uur lang geprobeerd te jongen te reanimeren, maar om 21.30 uur bleek Pieter toch overleden te zijn.

Niet op de radiator geklommen

Het is nog niet officieel bekendgemaakt hoe het ongeval kon gebeuren. De familie laat weten dat de kleuter niet op de radiator kan zijn geklommen, aangezien zijn moeder nog geen tien seconden weg is geweest. Het zou wel mogelijk zijn dat hij een handdoek van de radiator heeft gepakt, aangezien deze op zijn lichaam lag. De politie is gestart met onderzoek naar de dood van de jongen.

Verkoop stopgezet 

De fabrikant van de radiator, Radson, heeft inmiddels laten weten dat zij de verkoop van het type radiator waaronder Pieter terecht is gekomen stopzetten, zo meldde de Gazet van Antwerpen gisteren. "Het gaat om een preventieve maatregel", aldus personeelsdirecteur Jos Meyers. Het bedrijf denkt erover om alle duizenden eigenaars van een vergelijkbare radiator op de hoogte te stellen van een mogelijk installatieprobleem.

Mogelijk een montagefout 

Na een crisisvergadering afgelopen donderdag bij het bedrijf, zou zijn gebleken dat de radiator waarschijnlijk door een montageprobleem van de muur heeft kunnen komen. De onderkant van de radiator moet namelijk met drie schroeven vastgemaakt worden. Politiefoto's wezen uit dat er waarschijnlijk één schroef te weinig gebruikt werd. Deze schroef moest ervoor zorgen dat de radiator niet los kon komen.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Postbank boycot coffeeshops

Coffee-shophouders en sekshuizen in Nederland zijn niet meer welkom bij de Postbank. De bank gaat namelijk alle bankrekeningen opzeggen van coffee-shophouders. Postbank, dat volgend jaar op gaat in de ING, vindt dat de hasjhandel niet past in het beleid van de bank.

Nederland heeft 730 coffeeshops die een rekening bij de Postbank hebben; zij mogen alleen blijven als ze beschikken over een geldige vergunning. De bank vermoedt namelijk dat het aantal cannabisverkopers onder het cliëntenbestand oververtegenwoordigd is. Veel coffee-shophouders kwamen bij de Postbank terecht omdat daar heel eenvoudig een rekening kon worden geopend, lekker ouderwets op het postkantoor.

"We voeren een exitbeleid. Het houden van een coffeeshop strookt niet met de wet- en regelgeving in dit land. Dat staat los van gemeenten die het gedogen. Dat wil nog niet zeggen dat het wettelijk mag. Daarbij past niet dat wij coffeeshops faciliteren door een bankrekening te verstrekken. Als wij erachter komen dat een klant een coffeeshophouder is, bijvoorbeeld doordat wij zien wat er op de rekening gebeurt, dan nemen wij afscheid van die klant", aldus woordvoerder Kees Verhagen van de bank met de blauwe leeuw.

Een coffee-shophouder noemt de actie van de Postbank "extreem hypocriet". De man, eigenaar van twee coffeeshops en woordvoerder van de bond van cannabisdetaillisten, is al 35 jaar klant bij de bank. "We kunnen dit beleid niet aanvechten bij de rechter, want het staat een bank vrij dit te doen. Maar als het ze geld gaat kosten, valt het plotseling mee met het moraalridderschap van de banken. Want de geldleningen en hypotheken worden namelijk niet opgezegd", aldus Michael Veiling.

Plasterk wil kranten helpen

Media-minister Ronald Plasterk wil de kranten gaan helpen. Het gaat niet zo best bij de dagbladen door de teruglopende oplagen en de dalende advertentie-inkomsten.

De minister heeft een aantal manieren om te helpen. Zo wil hij bekijken of de internetsites van de kranten in het lage btw-tarief kunnen. Voor papieren kranten geldt al het lage belastingtarief. Daarnaast moet een commissie met een plan voor vernieuwing van de kranten komen.

Er is ook nog een mogelijkheid om STER-geld van de publieke omroep naar de kranten te sluizen. Het reclamegeld komt namelijk niet bij de publieke omroep terecht, maar gaat naar de Staatskas. Van de Mediawet mag vier procent daarvan worden ingezet voor andere doelen. Dat komt neer op zo'n acht miljoen euro.

Sneker uitagenda is plotseling pornosite

Wie naar de website van de uitagenda van Sneek, swingingsneek.nl, wil surfen om daar de evenementenkalender van de Sneker middenstand en horeca te bekijken, krijgt niet langer deze kalender te zien, maar een pornosite. De concertaankondigingen en uitgaansfoto's hebben plaats gemaakt voor seksadvertenties.

De reden van de inhoudswijziging blijkt achteraf heel simpel. "Wij hadden de domeinnaam moeten verlengen, maar daar waren we niet van op de hoogte", aldus Jan van Omme, voorzitter van de Stichting Uit in Sneek. "De site is in andere handen terecht gekomen en wij doen er alles aan om dit te keren." Om dit te bewerkstelligen heeft Van Omme een advocaat in de arm genomen.

Via een Duits domeinregistratiebedrijf is de website nu vastgelegd op de naam van een bedrijfje in de Verenigde Staten. Zij willen met de site swingers aantrekken: mensen die op zoek zijn naar losse sekscontacten.

Met dank aan King_Julien_XIII voor de submit.

Cafébaas gedood om rookverbod

In de Colombiaanse hoofdstad Bogota is een bezoeker van een café helemaal door het lint gegaan toen de waard hem vertelde dat hij binnen niet mocht roken. De uitbater werd doodgestoken en een ober van het café raakte zwaargewond.

Begin deze maand werd het rookverbod in het Zuid-Amerikaanse land ingevoerd. Ook dit café wilde de regels niet overtreden en een kelner waarschuwde de bezoeker dat hij zich beter aan het rookverbod kon houden. De cafébezoeker trok zich hier echter niets van aan en rookte gewoon verder, waarop de uitbater besloot dat de man geen drank meer mocht krijgen. De ober deelde dat aan de gast mee, waarop deze een mes trok en de waard en de ober neerstak.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

NS past kaartautomaten aan tegen skimmen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat de kaartjesautomaten op de treinstations uitrusten met zogeheten 'voorzetstukken', omdat de automaten steeds vaker het doelwit zijn van 'skimmers'. Deze criminelen lezen met een speciaal apparaatje bij de kaartlezer van de automaat de pasgegevens af, zodat ze de pas kunnen kopiëren. Vervolgens kijken ze met een kleine camera mee wanneer de eigenaar van de pas de PINcode intoetst.

Slachtoffers van skimming komen enige tijd later voor een verrassing te staan als ze het saldo van hun bank- of girorekening bekijken: ergens in het buitenland zijn grote geldbedragen van hun rekening gehaald met de gestolen gegevens. Om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan, volgt de NS nu het voorbeeld van de banken. Door voorzetstukken op de automaten te plaatsen, worden skimmers tegengewerkt,

Dit jaar zijn er twintig skimmers op heterdaad betrapt, liet het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) weten. Er kwamen in de eerste acht maanden van dit jaar ruim driehonderd meldingen binnen van automaten waarmee pasgegevens werden gekopieerd. Dit aantal meldingen is de afgelopen maanden sterk gestegen.

Om skimmers tegen te werken, adviseert het KLPD iedereen om bij het intoetsen van de PINcode de hand boven het toetsenbord te houden. De criminelen kunnen op deze manier de pincode niet mee aflezen en eventueel gestolen pasgegevens zijn voor de skimmers onbruikbaar. Of de voorzetstukken effectief zijn is nog maar de vraag, bekijk het filmpje!

Met dank aan Blaze89 voor de submit.

Tara Reid naar afkickkliniek

Tara Reid, de actrice uit de film American Pie, heeft zich op laten nemen in een afkickkliniek in Malibu. Dat meldde de Britse krant Daily Mail vandaag.

De 33-jarige actrice staat al jaren bekend als een feestbeest, maar vertelde vorige maand in een interview in het Britse tijdschrift People dat die tijd over was. "Ik heb gefeest, ik heb lol gehad. Geloof me, ik het genoeg van alles gedaan voor de rest van mijn leven!"

Blijkbaar heeft Reid het nu toch te bont gemaakt. Ze meldde zich vrijwillig aan bij de kliniek. Waar de actrice precies voor behandeld wordt, is niet bekend.

Tara Reid  (foto: ANP)

Van Basten: "Verzuimd het publiek te vermaken"

Marco van Basten constateerde na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen NAC, dat Ajax een gelukkig avondje had beleefd.

In de eerste helft kwam Ajax moeizaam op 1-0 door de eerste goal van Dario Cvitanich. In de tweede helft liep het wat beter bij Ajax maar NAC hielp een handje mee. "We begonnen uiterst zwak, maar werden geholpen toen Kees Kwakman in de 55e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. We maakten 2-0 en de wedstrijd was gelopen."

Van Basten vervolgt: "We hebben daarna wel verzuimd om het publiek te vermaken. Dat moet nog eens goed worden besproken. Je bent als speler niet alleen verplicht om het publiek tot de laatste minuten te plezieren. Door nog een paar keer te scoren, kan je als ploeg ook meer zelfvertrouwen krijgen."

Ajax komt door de overwinning op gelijke hoogte met koploper AZ. De ploeg van Louis van Gaal komt dit weekend in actie tegen Feyenoord.

Venraynaar gooit joint in gezicht agenten

In Venray is donderdagavond een 37-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van twee agenten. De surveillerende agenten zagen de man op straat lopen terwijl hij een joint aan het roken was. De man werd aangesproken op dit feit, waarop de man de joint in het gezicht van één van de agenten gooide.

De agenten besloten de man voor het gooien van de joint aan te houden, maar de man werd gewelddadig en pleegde veel verzet. Hierbij schopte en sloeg hij de agenten meerdere malen, waardoor de agenten onder meer pepperspay moesten gebruiken om de man in de boeien te kunnen slaan. De man zit vast in afwachting van verder onderzoek.

Met dank aan Samcali voor de submit.

Clubs maken bezwaar tegen lange winterstop

Het Haarlems Dagblad meldt dat de hockeyclubs in de Rabo hoofdklasse bewaar hebben gemaakt tegen de plannen van de KNHB om de competitie volgend seizoen vijf maanden stil te leggen

Overleg tussen de belangenorganisatie van de verenigingen - de Hockey Hoofdklasse CV - en de hockeybond heeft niet tot een oplossing geleid. Begin 2009 praten de partijen verder over de alternatieven, waarover zij nu nog geen mededelingen willen doen.

[WB] Davis zegeviert op 1.000 meter

De eerste 1.000 meter voor mannen bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano is gewonnen door de Amerikaan Shani Davis. De Amerikaan zegevierde in een tijd van 1.09,21. Denny Morrison werd met 1.09,40 tweede.

Remco Olde Heuvel, die dankzij de afwezigheid van de Nederlandse toppers mocht starten, werd met een tijd van 1.10,35 zesde. Dat was tevens zijn beste tijd van het seizoen. Sjoerd de Vries, die vorig weekend de beide 1.000 meters in de B-groep won, eindigde als tiende in een tijd van 1.10,60.

[WB] Rodriguez verrast op kilometer

De Amerikaanse Jennifer Rodriguez heeft de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano op haar naam geschreven.

De Amerikaanse, die bezig is met een come-back, boekte met een tijd van 1.16,34 haar eerste wereldbekerzege sinds november 2005. De Canadese Christine Nesbitt werd met een tijd van 1.16,39 tweede, net voor haar landgenote Kristina Groves.

Marianne Timmer kwam er op de 1.000 meter niet aan te pas. Met een tijd van 1.19,21 werd ze achttiende en voorlaatste. Margot Boer deed het beter, haar 1.18,25 was goed voor de twaalfde plaats.

Raich boekt WB-zege op combinatie

Benjamin Raich heeft in Val d'Isère de eerste combinatie voor de wereldbeker op zijn naam gebracht. Na de Super G stond de Oostenrijker gedeeld vierde was maar na een spectaculaire slalom pakte hij zijn 32e WB-zege.

De Fransman Jean-Baptiste Grange werd tweede en Marcel Hirscher eindigde als derde.

Carlo Janka leidde na de Super G, maar werd uiteindelijk achtste na de slalom op de zware Bellevarde-piste. De Kroaat Ivica Kostelic, derde na de Super G, ging onderuit en de Amerikaan Ted Ligety, vierde na de Super G, zakte ver weg na uit koers te zijn geraakt bij twee poortjes.

Greenberg: "Home is niet meer van deze tijd"

Het gooien met modder is intussen een gewone zaak geworden tussen Microsoft en Sony. Nu is de beurt aan Microsofts Aaron Greenberg, die zich afvraagt of de nieuwe online ervaring van Sony, genaamd Home, niet een beetje achterhaald is voor deze tijd.

Volgens meneer Greenberg is Home gewoon hetzelfde als Second Life, maar dan op gamers gericht. Hij kan niet begrijpen dat dit echt mensen uitnodigt voor een nieuwe ervaring. Enkele jaren terug vond hij het idee wel geweldig en innovatief, maar nu voelt het meer als iets dat in 2008 al zijn tijd voorbij is geschoten. Denk een beetje aan een ouderwetse Walkman, terwijl de wereld is overgestapt op MP3-spelers.

Ook weet hij te vertellen dat de Xbox Live ervaring volgens hem nog steeds ver voorloopt op het Playstation Network. Er zal ook geen prijsverlaging komen voor Xbox Live, aangezien er meer dan genoeg gamers zijn die bereid zijn te betalen voor de Gold abonnementen.

Of Home echt achterhaald is laten we natuurlijk in het midden. Momenteel kun je meedoen aan de open beta van Home, waar naar verwachting volgend jaar de volledige versie van online gaat. Pas dan kunnen we zeggen of Home al zijn beloftes waar gaat maken.

[WB] Nagashima Fengtong te snel af

De Japanner Keiichiro Nagashima heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano de eerste 500 meter van dit weekend gewonnen. Nagashima kwam tot een tijd van 34,81.

De Chinees Yu Fengtong werd met een tijd van 34,91 tweede, Joji Kato reed met 35,06 de derde tijd. De enige Nederlander die aan de start verscheen, Jan Smeekens, werd veertiende in een tijd van 35,81.

In de stand om de wereldbeker gaat Yu Fengtong met 526 punten aan de leiding. Nagashima bezet met 487 punten de tweede plaats.

Kwakman: "Mijn vader zal zeggen dat ik dom was"

De winterstop is nog twee speelrondes weg en bij NAC Breda zullen ze uitkijken naar die korte pauze. De ploeg van Robert Maaskant verloor gisteren met 3-0 bij Ajax en dat was de derde nederlaag op rij. Na afloop evalueerde Goal.com uitgebreid met de 'rode' Kees Kwakman.

Binnen vijf minuten kreeg de middenvelder van NAC twee gele kaarten en mocht hij vervroegd gaan douchen. "Bij de eerste kaart wilde Emanuelson een vrije trap snel nemen en schoot hij de bal tegen mij aan", haalt Kwakman de situatie terug. "Daarvóór gebeurde hetzelfde bij hun maar gaf de scheidsrechter niets."

"De tweede was een strafschop. Ik geloof dat Csaba(Feher) het duel van De Jong verloor. Ik wilde het herstellen, maar gleed een beetje weg. Beetje ongelukkig, maar was wel een strafschop, hoor. Of de overtreding onverstandig was? Nou, op het moment dat ik voor die bal ging, ging ik ervan uit dat ik 'm kon hebben. Wat ik zeg, ik gleed weg waardoor ik er niet bij kon."

De onfortuinlijke middenvelder kon z’n frustratie over de arbitrale leiding niet onder stoelen of banken steken. "Ik vind dat je als scheidsrechter moet aanvoelen dat je daar niet de tweede gele kaart moet geven. Ik vond het wat overdreven. Het was ook niet de wedstrijd ervoor. We krijgen vijf kaarten. Dat vond ik nergens op slaan", aldus Kwakman.

En dat terwijl NAC in het eerste bedrijf niet slecht speelde, zag ook Kwakman. "We begonnen heel goed zelfs. Meteen een kans voor Lurling en daarna voor Kolkka. Ajax kreeg niet veel kansen. Die goal viel eigenlijk ook uit het niets. Een beetje een rommelige goal ook." Mandekker Zwaanswijk liet Dario Cvitanich bij dat doelpunt weglopen. Kwakman: "Dat gebeurde nog wel een paar keer de eerste helft."

"In de tweede helft begin je weer goed met een kans voor Kolkka. Hij had hem in principe gewoon met z’n rechter in kunnen schieten", aldus de middenvelder, die realistisch is. "Hier kan je gewoon verliezen, dat is natuurlijk geen schande. Maar in de wedstrijden hiervoor laat je het een beetje lopen."

Gaandeweg het gesprek wordt steeds duidelijker dat Kwakman echt baalt. "Er blijft ons ook niks bespaard. Tommie(van der Leegte) valt uit met een blessure. Loran valt uit. Krijg ik ook nog een rode kaart waardoor ik volgende week tegen Vitesse moet missen." Is NAC blij dat de winterstop eraan komt? "Nou, ik ben fit. Ik vind het leuke wedstrijden om te spelen. Feyenoord uit krijg je nog. Daar kijk ik nu eerst naar uit en nog niet naar de winterstop. Maar voor NAC is het misschien wel goed."

De vader van Kwakman is jeugdtrainer bij Ajax. Heeft hij hem al gesproken? "Nee, maar hij gaat zeggen dat ik dom was. Dat weet ik nu al."

FOK!tv: Sneeuwhappen met Sunchaser

Met het wintersportseizoen voor de deur begint bij het bij veel mensen alweer te kriebelen. Lekker op de snowboard of de ski's. Want zo moelijk kan het toch niet zijn? Daarom hebben wij SunChaser even naar Snowworld gestuurd voor een spoedcursus snowboarden. Verder zie je een verslag van de Jägermeister Fridgeriderz Trickcontest. Wie kan de beste stunts laten zien op de ski's of het snowboard. En ook belangrijk, zijn er nog mooie vrouwen aanwezig voor het aanmoedigen van de stunters?  Je ziet het op FOK!tv

 

Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden  (72Mb)

Pamela op de Miljonair Fair - fotoserie

Fuck de kredietcrisis. Dat lijkt het motto van de Miljonair Fair. De zevende editie stond in het teken van Pamela Anderson en Hans Klok die samen de beurs voor de rijken openden. De opening van Miljonair Fair 007 in tien foto's.




Oke, wie wil er een veer in z'n reet?



Een witte kerst uit de handen van Hans Klok.



Pfff, dat kan ik ook als ik even met mijn haar schud.



Pam heeft last van een jetlag.


Een fan van Pamela vertelt aan FOK!tv welk kerstkado ze heeft gevraagd.



Kijk, daar staat Robert Schoemacher. Wanneer ga jij weer, Hans?



Nee mijnheer, kredietcrisis of niet, aan inruilen doen we niet.



Pam spiekt op haar eigen sextape om te zien hoe ze een stok moet vastpakken.



Why so serious?



Volgens mij staat er ergens een deur te tochten.

(foto's door Mirjam Ravensbergen, tekst door SunChaser)

Wolverine presenteert Oscars 2009

Acteur Hugh Jackman, vooral bekend als Wolverine in de X-men films, presenteert volgend jaar de Oscaruitreiking, zo is vrijdag bekendgemaakt. De 81e uitreiking van de prestigieuze filmprijzen is op 22 februari.

De 40-jarige acteur is momenteel te zien in de film Australia. De reden om hem de eervolle baan te geven is volgens de organisatie dat "de ceremonie leuk moet zijn". Jackman werd eerder door het Amerikaanse tijdschrift People al uitgeroepen tot meest sexy man van 2008.


  (foto: ANP)

[WB] Wolf wederom de snelste

Bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano heeft Jenny Wolf de eerste 500 meter van dit weekend bij de vrouwen gewonnen. De Duitse kwam met een tijd van 37,71 als enige onder de 38 seconden.

Margot Boer was de enige Nederlandse die aan de start verscheen. Met een tijd van 39,19 werd ze elfde. Marianne Timmer meldde zich af met een lichte liesblessure.

Wolf heeft zes van de zeven 500 meters van het WB-seizoen gewonnen en gaat met 680 punten dan ook aan de leiding in de wereldbeker. Beste Nederlandse daarin is Annette Gerritsen die met 370 punten derde staat.

CSI scoort met Laurence Fishburne

De Amerikaanse kijkers van de hitserie CSI lijken tevreden te zijn met de nieuwe hoofdrolspeler Laurence Fishburne. De eerste aflevering waarin de acteur te zien was, trok bijna 21 miljoen kijkers. Dat zijn er 3 miljoen meer dan het gemiddeld aantal kijkers van de afgelopen weken.

Dat meldt het entertainmentblad Variety zaterdag. De 47-jarige Fishburne vervangt acteur William Peterson, die negen seizoenen lang de hoofdrol vertolkte van onderzoeker Gil Grissom. Peterson maakte onlangs bekend de serie te verlaten. Hij wil zich in de toekomst meer op het theater gaan richten. De hitserie CSI vertelt over een groep forensisch rechercheurs die moorden oplossen. De reeks trekt over de gehele wereld honderden miljoenen kijkers.


  (foto: ANP)

Illegaal vuurwerk ook via groothandel

Veel illegaal vuurwerk komt van officiële groothandelaren. Ze kopen de knallers in China en brengen ze via oude NAVO-bunkers in Duitsland naar Nederland. Een woordvoerder van het ministerie van VROM bevestigde vandaag een bericht van die strekking in de Volkskrant.

Het gaat volgens Roeland Nieuweboer, directeur van de opsporingsdienst VROM-iod, om zulk gevaarlijk vuurwerk dat het eigenlijk niet verkocht mag worden. Vooral illegale lawinepijlen en vlinders kunnen veel schade veroorzaken. Nieuweboer baseert zich op een aantal strafrechtelijke dossiers waaruit blijkt dat ondanks veroordelingen groothandelaren doorgaan met hun illegale activiteiten.

  (foto: ANP)

VN-klimaattop Poznan levert weinig op

De VN-klimaattop in het Poolse Poznan is vanochtend na bijna twee weken onderhandelen officieel beëindigd. De bijeenkomst heeft weinig concrete resultaten opgeleverd in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De belangrijkste uitkomst is dat er meer overleg komt om eind volgend jaar in Kopenhagen een opvolger van het zogeheten Kyoto-protocol te hebben.

"Vanaf nu wordt het menens", zei de Nederlander Yvo de Boer, hoofd van het VN-klimaatbureau Unfccc, na afloop. Uiteindelijk moet de top eind volgend jaar in Kopenhagen leiden tot een nieuw wereldwijd milieupact. Dit verdrag moet in 2012 in werking treden als het huidige Kyoto-protocol, dat vermindering beoogt van de uitstoot van broeikasgassen, afloopt.

Gisteren zou de slotdag zijn in Poznan, maar de vertegenwoordigers van de 192 landen van het Unfccc (Raamwerkconventie over Klimaatsverandering van de Verenigde Naties) vergaderden bij gebrek aan overeenstemming verder. Vanochtend werd er alsnog een punt achter gezet.

Namens Nederland nam minister Jacqueline Cramer (Milieu) deel aan het overleg. Zij en andere vertegenwoordigers van westerse landen noemden het overleg hoopvol. Milieuorganisaties zijn teleurgesteld. Zo is in Poznan is niet duidelijk geworden welke reducties van de uitstoot van broeikasgassen worden nagestreefd. Ontwikkelingslanden waren verbolgd over de magere (financiële) toezeggingen van industrielanden om hen te helpen de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden.

Op de laatste dag van de conferentie in Poznan hield de Amerikaanse Nobelprijswinnaar en voormalig vicepresident Al Gore een vlammend betoog, waarbij hij alle regeringen opriep om hun doelen voor de vermindering van de uitstoot van CO2 aan te scherpen. Gore is adviseur van de toekomstige president Barack Obama, van wie veel meer wordt verwacht op milieugebied dan zijn voorganger George Bush.

De leiders van de EU-landen werden het gisteren in Brussel wel eens over een pakket ingrijpende maatregelen om de uitstoot van CO2 te beperken. De kern daarvan is dat de uitstoot van CO2 in 2020 met 20 procent is teruggedrongen. De EU hoopt dat de maatregelen een stimulans zijn voor andere landen.

Al Gore  (foto: ANP)

Bloederige kerstboom en fijne feestdagen van Madworld

De kou, de lichtjes, de overdreven vrolijkheid, de supermarkten vol versnaperingen, het kan allemaal maar een ding betekenen: de kerst is er weer. Omdat gamers sociale wezens zijn hebben de makers van Madworld een nieuwe trailer gemaakt, welke afgesloten wordt met een fijne kerstwens van de developers. De kerstgedachte is pas compleet, met een kettingzaag in je reet!



Maart 2009 kunnen we dit spel op de Wii verwachten, waarmee de Wii ongetwijfeld zijn bloederigste spel tot dan toe zal krijgen.

Midnight Club: Los Angeles krijgt gratis DLC

Nadat het spel Burnout Paradise al van gratis uitbreidingen werd voorzien gaat Rockstar nu ook de wereld van Midnight Club: Los Angeles een stukje groter maken. Met de South Central Upgrade Map voeg je een lap land toe ten zuiden van de 105 Freeway. Begin volgend jaar kun je dus letterlijk je horizon verbreden en lekker nieuw terrein ontdekken om rubber op te verbranden en dat allemaal gratis.

Heb je echter nog een stapel MS-points staan of is je credit card al langer buiten gebruik dan je graag wil? Dan kun je ook een premium versie kopen van dit pakket. Dit geeft je uiteraard ook het nieuwe gedeelte, maar geeft je ook een nieuwe motor, een aantal nieuwe auto's en SUV's. Naast nieuwe racemonsters krijg je ook nieuwe muziek, competities en races. Welke voertuigen bij dit pakket zitten of wat de kosten ervan zijn is helaas nog niet bekend. Wanneer dit wel bekend is zullen wij je hiervan op de hoogte houden!

Obama onthult donors voor inauguratie

Het comité dat de inauguratie voor de komende Amerikaanse president Barack Obama voorbereidt, publiceert de namen van donoren die geld geven voor de ceremonie op 20 januari. Dat heeft de organisatie, Presidential Inaugural Committee (PIC), vrijdag laten weten.

Volgens een woordvoerder past de maatregel bij de belofte van Obama voor meer openheid en transparantie in het politieke machtscentrum Washington DC. Degenen die 200 dollar of meer schenken, worden vermeld op de website van het comité, pic2009.org/donors. Obama had al besloten geen giften aan te nemen van bedrijven, vakbonden, lobbyisten en anderen die proberen invloed uit te oefenen op de politiek. Ook kan er maximaal 50.000 dollar worden gestort.

Op de internetlijst staan onder meer de namen van de actrices Sharon Stone en Halle Berry en de steenrijke filantroop George Soros. De meeste donaties komen uit de staat Californië. Obama's thuisstaat Illinois staat op een derde plek.

Dealer Amy Winehouse in de cel

Een man die drugs verkocht aan zangeres Amy Winehouse en een filmopname verkocht waarop te zien is dat de zangeres drugs gebruikt, is veroordeeld tot twee jaar cel. Dit meldde de BBC gisteren.

John Blagrover en zijn partner Cara Burston boden Winehouse in januari drugs aan op een feest. Terwijl de zangeres, die bekend staat om haar drank- en drugsproblemen, de cocaïne gebruikte, filmde Blagrover haar. Ook is op de video te zien hoe Winehouse onsamenhangend zingt en een discussie over drugs begint. Deze video verkocht de dealer later voor 50.000 pond (56.000 euro) aan de Britse krant The Sun.

De zangeres zelf werd niet aangeklaagd naar aanleiding van het incident omdat niet bewezen was dat ze illegale drugs gebruikte. Burston werd wegens medeplichtigheid veroordeeld tot een taakstraf van twee jaar.

Wijnneus  (foto: ANP)

IJsstorm treft deel Verenigde Staten

Een krachtige ijsstorm heeft gisteren in het noordoosten van de Verenigde Staten grote problemen veroorzaakt. In zeven staten, waaronder New York, kwamen ruim een miljoen huishoudens en ondernemingen zonder stroom te zitten. In meerdere staten werd de noodtoestand afgekondigd.

In Maine zagen de autoriteiten zich gedwongen overheidsgebouwen te sluiten. De gouverneur van New Hampshire sprak over een uiterst ernstige situatie. De regering van Massachusetts zette vijfhonderd leden van de Nationale Garde in om wegen van ijs te bevrijden en bewoners te helpen.

Vier Britse militairen gedood in Afghanistan

Door twee aanslagen gisteren in het zuiden van Afghanistan zijn vier Britse militairen van de internationale ISAF-troepenmacht om het leven gekomen. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie gisteravond laat laten weten.

De incidenten gebeurden in de regio Sangin in de provincie Helmand. Een militair kwam om door een bomexplosie tijdens een patrouille. Een uur later sneuvelden drie collega's door een tweede ontploffing. Ze waren benaderd door een 13-jarige Afghaan met een kruiwagen, waarin een bom verstopt was. Ook de jongen overleefde de explosie niet.

Het is onduidelijk of het om een jonge zelfmoordenaar ging of dat de bom van afstand tot ontploffing is gebracht. Sinds de door de Amerikanen geleide invasie van Afghanistan eind 2001 zijn 132 Britse militairen omgekomen in het Zuid-Aziatische land.

Het vieren van Oud & Nieuw

Het is ieder jaar weer een heus vraagstuk. Hoe vier je Oud & Nieuw? Als jonge knaap van zestien wist ik het wel. Je ging gewoon, net als al je vrienden en klasgenoten, naar de plaatselijke discotheek en dacht niet na over deze invulling. Iedereen deed het! Jij dus ook. Maar naarmate je ouder wordt, ga je dat soort zaken in twijfel trekken. Oudemannenkwaal? Ik weet het niet. Misschien wel. Ik ben gewoon al die clichés op oudejaarsavond zat, denk ik. Ik hoef niet zo nodig een half uur in een meterslange rij te staan voor een discotheek. Net zo min ben ik voorstander van het ritueel dat ons verplicht iedere wildvreemde gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Niet mijn stiel.

Eerste user passeert 10k reacties op FOK!games

Jawel, FOK! heeft een toffe gamesite! Uiteraard wist iedereen dat al, maar nu hebben we onomstotelijk bewijs: er is een user die al meer dan 10.000 reacties heeft geplaatst op FOK!games.

De user is:

 

Jawel, niemand minder dan de hoofdredacteur! Feliciteer hem hieronder met zijn fantastische prestatie.

Morthill, names de hele crew van harte gefeliciteerd met dit dubieuze record! Je prijs wordt zo snel mogelijk naar je opgestuurd.

 


 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.