Nijland: "We mogen niet verliezen"

PSV bereidde zich vrijdag voor op de naderende topper tegen Ajax. De afgelopen week verloren de Eindhovenaren drie keer, maar niets lijkt de ploeg van trainer Huub Stevens uit zijn evenwicht te kunnen halen. Toch ligt er op het duel van zondag flink wat druk.

"Feit is dat je die wedstrijd niet mag verliezen, anders loop je wel heel erg achter de feiten aan," liet Stefan Nijland na afloop van de training weten. De jonge aanvaller speelt dit weekend zijn eerste klassieker. De kans is zelfs groot dat hij in de basis zal starten. "Dit is een topwedstrijd, daar ben ik voor naar PSV gekomen."

Otman Bakkal kan zich wel vinden in de woorden van zijn ploeggenoot. ""Ajax - PSV is altijd een duel met veel druk, maar het is nu wel noodzakelijk dat je daar een goed resultaat neerzet." De middenvelder ontbrak de afgelopen twee duels vanwege een hamstringblessure. Vrijdag trainde Bakkal weer volledig mee met de groep. "Het is nu even afwachten of er nog een reactie komt. Maar ik verwacht zondag wel te kunnen spelen."

Ondanks de negatieve prestaties blijft algemeen directeur Jan Reker zeggen dat er van crisis geen sprake is. Feit blijft echter wel dat PSV dit seizoen al vier competitiewedstrijden verloor. Vorig seizoen was dit het totaal na 34 wedstrijden. "Van buiten wordt er veel gezegd en geschreven. In bepaalde opzichten is dat ook terecht omdat ons spel nog niet altijd goed genoeg is. Maar in de groep heerst absoluut geen paniek."

Bakkal en Nijland blijven wel positief over het mogelijke resultaat. De afgelopen twee jaar wist PSV telkens in de Amsterdam ArenA te winnen. De laatste thuiszege van Ajax dateert uit het seizoen 2003/2004. "We gaan naar Amsterdam om daar drie punten te pakken. En als je naar het verleden kijkt, zie je dat PSV het altijd goed doet bij Ajax. We hebben er vertrouwen in dat dit zondag ook gaat gebeuren", aldus de aanvaller.