Bos welkom bij Cervélo

Eerder waren er al geruchten dat baanwielrenner Theo Bos de overstap van de baan naar de weg zou maken, nu heeft hij van ploegleider Jean-Paul van Poppel een open uitnodiging om bij diens ploeg Cervélo te komen fietsen.

Van Poppel - oud-sprinter en nu ploegleider - zei dat Bos niet automatisch bij de Rabobank-ploeg hoeft te blijven en adviseerde de renner zich op de weg te gaan richten. "Als ik het voor het zeggen had, zou hij vandaag stoppen met de baan. Om nooit meer terug te gaan. Het is mooi geweest, hij heeft alles gewonnen op de baan wat er te winnen viel. Jammer dat hij geen olympisch kampioen is. Maar daar moet hij mee leven."

Bos won eerder deze maand nog het Europees kampioenschap op het sprintomnium, een samenstelling van vier onderdelen. Zijn palmares zijn indrukwekkend te noemen, met meerdere wereld- en Europese titels op verschillende baanonderdelen de afgelopen jaren. Een zilveren plak op de Olympische Spelen van 2004 in Athene was zijn deel op het onderdeel sprint, maar hij heeft de mooiste olympische kleur nog niet behaald.