Uitslag Chelsea - Liverpool

Voor het eerst sinds 86 thuisduels en ruim vierenhalf jaar heeft Chelsea een wedstrijd in eigen huis verloren. Directe concurrent Liverpool was op Stamford Bridge met 0-1 te sterk.

De Liverpudlians kwamen al snel op voorsprong, toen Xabi Alonso na tien minuten zijn inzet achter Petr Cech zag verdwijnen. Hij had daar wel een deflectie via José Bosingwa voor nodig. Schoten van afstand waren hierna het middel van Liverpool om te trachten de score te vergroten. De pogingen werden echter allen gestopt of naast geschoten, terwijl Chelsea beter in de wedstrijd kwam. Naar de rust toe kwamen the Blues almaar dichter bij het doel van Pepe Reina, maar de Spaanse doelman hoefde nimmer echt in te grijpen.

In het tweede bedrijf ging het wederom gelijk op. Alonso was al snel dicht bij zijn tweede treffer, maar zag zijn vrije trap terugkomen van de paal. Ondanks het aanvallende Chelsea dat steeds beter werd hield de defensie van the Reds, onder aanvoering van een uitstekende Jamier Carragher, stand. Door de winst gaat Liverpool nu alleen aan de leiding met 23 punten. Chelsea staat tweede met 20 punten, maar moet die positie delen met het verrassend sterke Hull City.

Chelsea FC - Liverpool FC 0-1
10' Xabi Alonso 0-1

Stadion: Stamford Bridge, Londen
Arbiter: Howard Webb
Gele kaart: Florent Malouda, Ashley Cole, Deco (Chelsea), Álvaro Arbeloa, Steven Gerrard, Javier Mascherano (Liverpool)

Submitter:  Bron: FOK!sport