[SF] Uitslag race 2 Estoril

Het team van AL-Ain heeft de tweede race in het Portugese Estoril gewonnen. De bolide van het team werd bestuurd door de Nederlander Paul Meijer. Het Nederlandse feest werd compleet gemaakt door de tweede plaats van Robert Doornbos namens AC Milan. Galatasaray legde beslag op de derde plaats.

Kampioenschapsleider Beijing Gu’aon moest vanuit de pits vertrekken omdat zij te laat op de grid waren. Met Paul Meijer op de zesde, Yelmer Buurman op de negende en Robert Doornbos op de zeventiende plaats waren de Nederlanders verspreidt over het startveld. Bij de opwarmronde kwam Graig Dolby van RSC Anderlecht niet van zijn plaats en moest uiteindelijk achteraan aansluiten. Andy Soucek van Atletico de Madrid kreeg in de opwarmronde te kampen met motorproblemen en moest afhaken.

Bij de rollende start ging alles goed, tot de tweede bocht waar Liverpool even naast de baan raakte. AC Milan kende een goede start en lag na de eerste ronde al op de negende plaats. Al-Ain wist de vierde plaats te bemachtigen en PSV Eindhoven sloot de gelederen op een zestiende plaats. FC Basel, van pole vertrokken, moest al in de tweede ronde de leiding laten aan Tottenham Hotspur. Een ronde later wist ook Borussia Dortmund FC Basel te passeren. Niet veel later wist Borussia Dortmund de leiding over te nemen van Tottenham Hotspur.

In de vijfde ronde was er contact tussen AS Roma en Liverpool wat direct leidde tot de uitschakeling van AS Roma. Liverpool kwam direct de pits in om een nieuwe neus te halen en kon de wedstrijd vervolgen op een ronde achterstand. In dezelfde ronde wist Al-Ain Tottenham te passeren en de derde plaats in te nemen. AC Milan wist ondertussen de zesde plaats te veroveren.

Na tien ronden ging de pitstraat open en kwam onder andere Al-Ain binnen. AC Milan wachtte nog enkele ronden en wist in de pits FC Basel te passeren, die de motor tot tweemaal toe liet afslaan. Na de pitstops lagen er twee Nederlanders in de top 3; Paul Meijer (AL-Ain) en Robert Doornbos (AC Milan). Met name AC Milan profiteerde optimaal van een snelle pitstop. FC Basel en Tottenham Hotspur daarentegen verloren een hoop plaatsen na hun pitstop.

Met een zeer ruime voorsprong leek Borussia Dortmund op de overwinning af te stevenen. Het team van Al-Ain dacht daar anders over en reed in de laatste acht minuten de acht seconden achterstand dicht. Ook AC Milan kon hiervan profiteren en zowel Paul Meijer als Robert Doornbos wisten Tocccelo te passeren. In de laatste seconden zouden ook Galatasaray en Corinthians voorbij gaan aan Borussia Dortmund die een technisch probleem leek te hebben. Hoewel AC Milan nog dichtbij Al-Ain wist te komen was het toch Al-Ain die de race winnend wist af te sluiten.

In slechts zijn tweede race in de Superleague Formula weet Paul Meijer zijn eerste overwinning op zijn naam te schrijven. Na zijn indrukwekkende pole position in Zolder, tijdens zijn allereerste ervaring met de 750 pk sterke bolides, toont de Nederlander aan zijn plekje bij Al-Ain meer dan verdiend te hebben. Robert Doornbos werd knap tweede voor AC Milan, na als zeventiende te zijn gestart. PSV Eindhoven eindigde als achtste.

De uitslag

PosTeamCoureurVerschil
1Al-AinP. Meijer-
2AC MilanR. Doornbos1.859
3GalatasarayA. Pier Guidi5.447
4SC CorinthiansA. Pizzonia5.749
5Beijing Gu'aonD. Rigon15.566
6Borussia DortmundE. Toccacelo17.757
7Sevilla FCB. Garcia21.363
8PSV EindhovenY. Buurman22.138
9RSC AnderlechtG. Dolby22.891
10FlamengoT. Rocha40.439
11Tottenham HotspurD. Jackson1:02.199
12Liverpool FCA. Valles1 ronde
13OlympiacosK. Andersen7 ronden
14FC BaselM. Wissel10 ronden
15Glasgow RangersR. Dalziel25 ronden
16AS RomaF. Perera26 ronden
17Atletico de MadridA. SoucekMotor
18FC PortoT. GommendyNiet gestart

Submitter:  Bron: FOK!sport