Uitslagen Engeland speelronde 7

Dit weekend werd in de Engelse competitie de zevende speelronde afgewerkt. Liverpool wist hierin nipt van Manchester City te winnen (2-3). Hull City, de relevatie van dit seizoen, won bij Tottenham Hotspur (0-1) en Manchester United ondervond weinig problemen in het treffen met Blackburn Rovers (0-2).

Liverpool met hakken over de sloot bij Manchester City
Liverpool heeft dit weekend het nodige geluk gehad tijdens het duel met Manchester City (2-3). De ploeg van trainer Rafael Benítez wist de zege pas in de laatste minuut veilig te stellen. Dirk Kuyt wist in de laatste minuut van de officiële speeltijd het net te vinden.

Toch leek het er in eerste instantie op dat Manchester City de punten zou pakken. Na bijna twintig minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Ireland. Op slag van rust verdubbelde Garrido de voorsprong van The Citizens. In de tweede helft leken The Reds wakker te zijn geworden. Aan de hand van Fernando Torres knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk wist Kuyt in de laatste minuut de zege alsnog binnen te halen.

Hull City verrast opnieuw en pakt derde plaats
Hull City speelde vorig seizoen nog in het Championship, maar dat zou men niet denken. De promovendus wist dit weekend wederom te winnen en staat nu op de derde plaats in de Premier League. Tottenham Hotspur (0-1), dat nog niet wist te winnen, was ditmaal het slachtoffer.

Na bijna tien minuten spelen nam Hull City brutaal de voorsprong door een doelpunt van Geovanni. In het resterende deel van het duel moesten The Spurs komen, maar er werden geen doelpunten meer gemaakt. Door het nieuwe verlies wordt de ploeg van voormalig PSV-speler Heurelho da Silva Gomes nog steviger op de laatste plaats gedrukt.

Zakelijke zege Manchester United op Blackburn Rovers
Manchester United heeft dit weekend het duel tegen Blackburn Rovers weten te winnen (2-0). De treffers worden door Brown en Rooney gemaakt. Bij de thuisspelende club speelde Ooijer de hele wedstrijd mee.

The Mancunians kwamen na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Brown. In de tweede helft wist Rooney de score te verdubbelen en stelde daarmee de zege veilig. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson staat nu op de achtste plaats, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.