Koeman irriteert Stevens

Ronald Koeman heeft Huub Stevens behoorlijk geïrriteerd met zijn opmerkingen als analist van NOS tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Carlos Salcido had als centrale verdediger opgesteld moeten worden in plaats van Jérémie Bréchet volgens de oud-coach van PSV.

Stevens, de huidige trainer van de club uit Eindhoven, stelde Salcido als rechtsback op en zei hierover het volgende: "Ik ben altijd blij dat mensen meedenken. Het is altijd zo dat meerdere mensen meer weten dan één persoon. Maar die meerdere mensen die met die suggesties komen staan toevallig niet op het veld. En dat vind ik dan jammer. Want ik zou ook graag willen hebben dat mensen die hier dagelijks aanwezig zijn met suggesties komen. Die kunnen dan zien met wat voor suggesties ze kunnen komen."

De opmerking van Koeman schoot in het verkeerde keelgat van Stevens. "Ja goed, als hij dat zo gezegd heeft is dat fantastisch voor hem. Ik werk hier met een groep die hij niet kent en met kwaliteiten waar hij niet mee heeft gewerkt. Dus fijne suggesties zijn dat. Laat ze dan hier op het veld komen staan om die suggesties te kunnen onderbouwen."

Het is niet duidelijk of de oud-coach van Schalke 04, Roda JC en Hamburger SV de Mexicaan als rechtsback gaat gebruiken tegen AZ of als centrale verdediger. "Dat is voor jullie een vraag en voor mij een weet."