Bourdais: "Derde plaats was mogelijk geweest"

Voor Sébastien Bourdais is de race op Monza uitgedraaid op een deceptie. De Fransman mocht als vierde van de startgrid vertrekken, maar liet zijn motor afslaan, waardoor hij vanuit de pitstraat moest starten. Doordat dit lastig ging, kreeg hij een ronde achterstand en wist gedurende de race alleen nog Adrian Sutil te passeren.

"Ik weet niet zeker wat er mis ging bij de start," zei Bourdais. "Het lukte me niet om de auto in de eerste versnelling te krijgen en ik liet de flipper vervolgens iets te snel los, waardoor de motor afsloeg. Normaliter grijpt het mechanisme tegen het stilvallen van de motor dan in."

De Toro Rosso-auto werd door de marshals naar het einde van de pitstraat geduwd, waar de motor met enige moeite weer gestart werd. "Ik had meteen een ronde achterstand opgelopen. Jammer, want dit had een droomweekend moeten worden. We hadden vandaag eerste en derde kunnen worden, maar helaas voor mij zijn we alleen eerste geworden en verder niets," besloot de Fransman die zijn teamgenoot Sebastian Vettel zag winnen.