Domenicali: "Eén kopman nog te vroeg"

Ondanks alle commotie rondom de Grand Prix van België wordt er toch nog een beetje over racen gepraat. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zegt dat het nog te vroeg is om Felipe Massa als kopman aan te wijzen. Door het uitvallen van Kimi Räikkönen lijkt de Braziliaan de kanshebber om Lewis Hamilton te verschalken in het kampioenschap.

Doordat de zege op Spa Massa in de schoot geworpen werd vanwege de tijdstraf van Hamilton is het gat tussen beide rijders teruggelopen tot slechts twee punten. Het gat met Räikkönen en de Britse koploper echter is nu inmiddels zeventien punten. De Fin staat zelfs nog een puntje achter op Robert Kubica die derde staat met 58 punten. En met nog vijf races dit seizoen lijkt de kans dat de huidige wereldkampioen opnieuw de titel pakt steeds kleiner.

Al mag niet vergeten worden wat er vorig jaar gebeurde. En daarom krijgt Räikkönen nog even de tijd van Domenicali om eraan te werken. "Zoals we al hebben gezegd, nemen we als het nodig is een beslissing waarbij het teambelang voorop staat. Wat mij betreft gaan we er even goed over nadenken. Overhaaste beslissingen nemen is nooit goed, dus nu ook niet. Als ik voel dat het moment daar is, dan zullen we ons erover buigen."

Dat hij crashte was voor de Fin extra zuur omdat hij op de zaterdag een stuk beter was dan hij in de afgelopen tijd geweest is. Dit tot grote opluchting van de teambaas zelf. Maar de positie van Räikkönen in het team is er echt beter op geworden. "Het is onwijs zonde dat het zo moest lopen voor Kimi. Hij reed een heel goede race, kijk maar naar de snelle rondetijden die hij liet noteren. Op zijn laatste set banden lukte dat niet meer, kon hij niet zo hard rijden als hij wilde. Helaas crashte hij in de slotfase, maar het deed me goed om te zien hoe gemotiveerd hij was."