Hamilton: "McLaren is de betere"

In Valencia moest Lewis Hamilton nog zijn meerdere erkennen in Felipe Massa, maar de Brit houdt wel vertrouwen in een voor hem gunstige afloop van de titelstrijd. Reden? McLaren heeft een betere wagen dan Ferrari.

"Op circuits met lange rechte stukken zullen ze misschien nog een klein voordeel hebben ten opzichte van ons, maar ik denk dat de situatie verder redelijk in balans is", zo vertelde Hamilton vanaf het circuit van Spa-Francorchamps. "Ik verwacht dan ook datze hier weer erg sterk zullen zijn dit weekend, net als vorig jaar. Wij hebben echter weer een stap voorwaarts gezet met onze auto en ik verwacht dat we de uitdaging aan kunnen gaan. Vorig jaar konden we dat hier niet."

Ook voor de races na Spa heeft Hamilton er wel vertrouwen in: "Ik denk dat ze dit jaar in Monza een stuk sterker zullen zijn dan in 2007, maar ik denk wij dat wij daar nog steeds de overhand zullen hebben. In Singapore zullen zij waarschijnlijk erg snel zijn, net als in Valencia. Mogelijk dat ze daar dus ook een voordeel hebben, maar dat zullen we moeten afwachten. En wat Fuji en Shanghai betreft, daar waren wij vorig jaar erg sterk."

En de Brit had gisteren nog een rotsvast vertrouwen: "Ik heb eerlijk waar het idee dat wij een beter pakket hebben dan Ferrari. Zij zullen het ons erg moeilijk kunnen maken, maar ik denk echt dat wij de overhand zullen hebben." Toch stonden de bloedrode bolides in de eerste vrije training vóór de beide zilveren van McLaren.

De tweede vrije training was iets meer gehusseld, maar nog altijd niet overtuigend. Stond Kimi Räikkönen ruim een halve seconde achter Hamilton op de vierde plaats, maar die had zijn achtervleugel verloren. Massa stond bijna twee tienden vóór op Heikki Kovalainen op de tweede plaats achter Fernando Alonso.

Over die vrije trainingen zei Hamilton in de persconferentie: "Deze morgen was de temperatuur nogal laag waardoor de baan grip miste en dat maakte het opwarmen van de banden moeizamer dan normaal. De nat-droogcondities die we tegen kwamen zijn typisch Spa, maar die maken het moeilijk om je set-up te wijzigen omdat je een bewegend doel najaagt. Toch hebben we enkele goede data kunnen verzamelen voordat het begon te regenen. Dus we denken goed in vorm te zijn voor morgen."