Wenger: "Klus tegen Twente nog niet geklaard"

Arsène Wenger heeft zijn spelers gewaarschuwd voor mogelijke onderschatting. De Engelse formatie speelt woensdagavond de return in de derde voorronde van de Champions League tegen FC Twente. Het eerste duel werd door de ploeg uit Londen gewonnen (2-0).

Normaal gesproken is dit ook een prima uitgangspositie, maar Wenger denkt daar anders over. "Maar het is niet altijd even makkelijk aan een wedstrijd te beginnen als je al 2-0 voor staat", liet de oefenmeester in een reactie weten. "We hebben goed werk verricht bij Twente, maar de klus is nog niet geklaard. We moeten respect hebben voor Twente en de wedstrijd ingaan met de wil om te winnen."

Wenger blikte ook nog even terug op de nederlaag tegen Fulham. The Gunners verloren dat duel afgelopen weekend met 1-0. Na afloop van het duel reageerde de Fransman furieus op zijn spelers. Diverse media in Engeland riepen vooral om versterkingen voor het middenveld. De namen van Xabi Alonso (Liverpool) en Gareth Barry (Aston Villa) circuleren inmiddels in Engeland. Mocht Arsenal nog een speler aan willen trekken, dan zal dat voor maandag moeten gebeuren. Dan sluit namelijk de transfermarkt.

Wenger wilde echter niet op de genoemde namen ingaan. "Ik vind dat we een sterk team hebben en ik geloof in de spelers die we al hebben. Eén speler maakt niet het verschil. Je moet als team karakter tonen."

De oefenmeester kan in het duel tegen de Tukkers in elk geval weer over Cesc Fabregas beschikken. De Spanjaard is hersteld van een blessure aan zijn hamstring. Wenger wilde nog niet bekendmaken of hij ook in actie gaat komen. Verder mist Arsenal Mikael Silvestre en Philippe Senderos. De laatstgenoemde speler staat op het punt een contract bij AC Milan te tekenen.