FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 augustus 2008

Piquet wil langer bij Renault blijven

Nelson Piquet jr. wil zijn verblijf bij Renault verlengen. De Braziliaan, die dit jaar zijn debuut maakte in de Formule 1, zegt dat hij niet in onderhandeling is met andere teams over een stoeltje voor volgend jaar. Renault had eerder de optie op Piquet al met twee maanden verlengd tot eind september.

"Ik heb er zelf alle vertrouwen in dat ik ook volgend seizoen voor Renault uitkom. Aan iets anders denk ik niet, ook niet aan andere teams," aldus Piquet die in Duitsland tweede werd. "Natuurlijk helpt zo'n podiumplek mee, maar mijn toekomst hangt niet alleen daar vanaf. Het gaat ook om de samenwerking met het team en meer van dat soort zaken. Een beetje van alles wat. Zo heb ik zelf ook een paar races niet optimaal gepresteerd bijvoorbeeld."

Volgens de Braziliaan is er bij Renault geen sprake van een voorkeursbehandeling voor tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. "Beide coureurs krijgen gelijke kansen. Natuurlijk wordt er naar Fernando geluisterd als hij een nieuw onderdeel niets vindt. Dat is ook logisch omdat hij veel meer ervaring heeft. Maar we zijn vrij om voor verschillende afstellingen te kiezen."

Vliegtuig uren aan de grond vanwege kapingsdreiging

Honderdtien passagiers van een vliegtuig van Transavia hebben dinsdagavond na zes uren vast hebben te gezeten het toestel kunnen verlaten. Het vliegtuig werd aan de grond gehouden vanwege een alarmerend telefoontje. De politie had via 112 een melding gekregen van een 'dreigende situatie' aan boord.

Het vliegtuig zou om 15.20 uur vertrekken naar het Turkse Bodrum. Even na 21.00 uur konden de passagiers onder begeleiding van de marechaussee het vliegtuig verlaten. Twee mannen en een vrouw zijn meegenomen voor verder onderzoek. Onduidelijk is waar zij vandaan komen of hoe oud zij zijn. Ook onbekend is ook wie het telefoontje heeft gepleegd.

Het is nog altijd niet uitgesloten of het om een 'grap' gaat, zei een woordvoerder van de marechaussee vanavond.

Webber wil onderzoek naar prestaties

Red Bull-coureur Mark Webber wil dat het team een onderzoek instelt naar de mindere prestaties van de afgelopen tijd. De afgelopen races eindigde het team niet in de punten en Valencia was met een twaalfde en zeventiende plaats geen uitzondering. Zusterteam Scuderia Toro Rosso daarentegen heeft wel een opgaande lijn te pakken.

"Het begon allemaal tijdens de test op Hockenheim," aldus Webber tegen Autosport.com. "Sindsdien zijn we aan het worstelen. We zijn niet competitief geweest in welke sessie dan ook, waar dan ook, in welke race dan ook."

"Het is dodelijk saai, maar we moeten echt heel veel dingen langs gaan lopen. Ik weet zeker dat we deze dagen veel boven water kunnen halen, maar jammer genoeg is de knock-outslag al uitgedeeld. Wij zitten in zo'n situatie: we hebben een soort gat in de boot op dit moment," aldus Webber die de Renault-motor niet de schuld gaf van de problemen.

In de stand om het constructeurskampioenschap staat Red Bull inmiddels zesde met een achterstand van zeventien punten op Toyota dat op plaats vier staat.

Uitslagen derde voorronde Champions League

Vandaag speelden zes clubs hun laatste Champions League-voorrondewedstrijd. De drie winnaars zullen uitkomen in de groepsfase van het Europese clubtoernooi. De verliezers gaan naar de eerste ronde van de UEFA Cup.

Panathinaikos FC* (GRE) - AC Sparta Praha (CZE) 1-0 (2-1)
90' Souza 1-0

FC Artmedia Petr¸alka (SVK) - Juventus FC* (ITA) 1-1 (0-4)
13' Branislav Fodrek 1-0
25' Amauri 1-1

Wisła Kraków SA (POL) - FC Barcelona* (ESP) 1-0 (0-4)
52' Cléber 1-0

Hamilton: "Betrouwbaarheid McLaren uitmuntend"

McLaren-rijder Lewis Hamilton looft de betrouwbaarheid van de McLaren-bolide. De Brit is in zijn Formule 1-carrière nog niet uitgevallen door een mechanisch mankement. Daardoor gaat Hamilton dit jaar aan de leiding van het kampioenschap.

Zoals is gebleken vormt de betrouwbaarheid van de bolides de sleutel tot het winnen van de titel. Blijven finishen en punten scoren, dat is ons doel. De afgelopen anderhalf jaar is de betrouwbaarheid van mijn auto uitmuntend goed geweest. Dat is niet mijn verdienste, maar die van het team. Het hele pakket klopt: de auto, motor en aerodynamica. Dat mogen we opvatten als een compliment," aldus Hamilton.

Terwijl Ferrari kampt met problemen in de betrouwbaarheid van de auto, kan McLaren zich richten op het sneller maken van de bolide. "We bevinden ons in een luxe-positie en hoeven ons nergens zorgen om te maken. Dat is wel zo fijn."

Ook Sato test bij Toro Rosso

Nadat eerder bekend werd dat Sébastien Buemi voor Scuderia Toro Rosso mocht testen, is Takuma Sato nu uitgenodigd om voor het Italiaanse team te mogen testen. Beide coureurs strijden in september bij een test in Jerez om een zitje voor volgend seizoen.

Sato zit na het faillissement van zijn vorige werkgever Super Aguri zonder team. Voor de race in Turkije werd uit dat team de stekker getrokken na aanhoudende financiële tekorten. Eerder kwam Sato uit voor Honda, waar hij eind 2005 plaats moest maken voor Rubens Barrichello.

Niet duidelijk is de status van Sébastien Bourdais binnen het team. De viervoudig Champ Car-kampioen presteert duidelijk minder dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel en kan daardoor mogelijk zijn stoeltje verliezen voor volgend jaar. "We hebben Sébastien een half seizoen de tijd gegeven om zich de Formule 1 eigen te maken. Dat is voorbij en vanaf nu moet hij laten zien dat hij het verdient om Formule 1 te rijden. Ik denk dat Sébastien het kan," aldus Toro Rosso teambaas Gerhard Berger.

Dennis: "Räikkönen nog niet afschrijven"

Ron Dennis ziet in Kimi Räikkönen nog altijd een serieuze kandidaat voor de wereldtitel. De coureur van Scuderia Ferrari reed de laatste weken niet geweldig en miste een aantal punten in de strijd om het kampioenschap.

"Kimi is een sterke tegenstander en een zeer getalenteerd coureur," liet Dennis in een reactie weten. Räikkönen reed in de periode tussen 2001 en 2006 voor McLaren-Mercedes. ""Je kunt goede en slechte races hebben en de Grand Prix in Valencia was er een om te vergeten voor Kimi. Maar ik weet dat hij nog altijd in staat is om races te winnen. Ik schrijf hem op dit moment, met nog zes race te gaan, dus nog zeker niet af."

Räikkönen staat momenteel derde in het algemeen klassement en heeft 57 punten. Ploeggenoot Felipe Massa, die afgelopen weekend op het circuit van Valencia wist te winnen, heeft 64 punten en staat daarmee tweede. Lewis Hamilton gaat voorlopig aan de leiding met een totaal van 70 punten.

Trulli uit zorgen over Singapore

Jarno Trulli maakt zich enigszins zorgen over de naderende nachtrace in Singapore. De coureur van Toyota is er namelijk nog niet gerust op dat deze Grand Prix zonder problemen zal gaan verlopen.

"We maken ons wel een beetje zorgen," liet Trulli in Valencia weten. "We gaan naar Singapore, zonder te hebben getest. We hebben geen idee wat ons te wachten staat. Het wordt de eerste nachtrace en het is dan ook nog eens regentijd. Dat lijkt me vanuit veiligheidsoogpunt niet echt een goede combinatie."

De Grote Prijs van Singapore staat voor 28 september op de racekalender.

Heracles haalt Duitse verdediger

Heracles Almelo heeft zich voor het nieuwe seizoen met een verdediger versterkt, namelijk Denis Mangafic. De 18-jarige Duitser is afkomstig van Eintracht Frankfurt en tekent een contract voor de duur van één jaar.

De ploeg uit Almelo heeft nog de mogelijkheid om de overeenkomst met twee jaar te verlengen. Nico-Jan Hoogma, voorzitter van Heracles Almelo, was blij met de komst van de jongeling. "Denis is een jong talent die bij ons de kans krijgt zich verder te ontwikkelen. Hij heeft veel potentie en we verwachten dat hij kan doorgroeien."

Wenger: "Klus tegen Twente nog niet geklaard"

Arsène Wenger heeft zijn spelers gewaarschuwd voor mogelijke onderschatting. De Engelse formatie speelt woensdagavond de return in de derde voorronde van de Champions League tegen FC Twente. Het eerste duel werd door de ploeg uit Londen gewonnen (2-0).

Normaal gesproken is dit ook een prima uitgangspositie, maar Wenger denkt daar anders over. "Maar het is niet altijd even makkelijk aan een wedstrijd te beginnen als je al 2-0 voor staat", liet de oefenmeester in een reactie weten. "We hebben goed werk verricht bij Twente, maar de klus is nog niet geklaard. We moeten respect hebben voor Twente en de wedstrijd ingaan met de wil om te winnen."

Wenger blikte ook nog even terug op de nederlaag tegen Fulham. The Gunners verloren dat duel afgelopen weekend met 1-0. Na afloop van het duel reageerde de Fransman furieus op zijn spelers. Diverse media in Engeland riepen vooral om versterkingen voor het middenveld. De namen van Xabi Alonso (Liverpool) en Gareth Barry (Aston Villa) circuleren inmiddels in Engeland. Mocht Arsenal nog een speler aan willen trekken, dan zal dat voor maandag moeten gebeuren. Dan sluit namelijk de transfermarkt.

Wenger wilde echter niet op de genoemde namen ingaan. "Ik vind dat we een sterk team hebben en ik geloof in de spelers die we al hebben. Eén speler maakt niet het verschil. Je moet als team karakter tonen."

De oefenmeester kan in het duel tegen de Tukkers in elk geval weer over Cesc Fabregas beschikken. De Spanjaard is hersteld van een blessure aan zijn hamstring. Wenger wilde nog niet bekendmaken of hij ook in actie gaat komen. Verder mist Arsenal Mikael Silvestre en Philippe Senderos. De laatstgenoemde speler staat op het punt een contract bij AC Milan te tekenen.

Horrorfan huurt bioscoopzaal af

Een Indiase horrorfanaat heeft er heel wat voor over gehad om een nieuwe horrorfilm in zijn eentje te kunnen bekijken. Hij huurde namelijk een complete bioscoopzaal af om er maar niemand bij te hebben. Hiermee heeft hij gewonnen van de regisseur, die stelde dat niemand de film in zijn eentje zou durven te bekijken.

De dertigjarige Pavin Ponanna betaalde maar liefst zevenhonderd euro om alle kaartjes op te kopen voor de Bollywood-film Phoonk. Hij bekeek de film 's avonds, terwijl hij helemaal alleen in een enorme filmzaal in de stad Bangalore zat. 

"Ik was helemaal niet bang, totaal niet", liet de reclamemaker koeltjes weten na afloop van de film. Hiermee heeft hij de weddenschap van regisseur Ram Gopal Verma gewonnen. Verma daagde de fans namelijk uit zijn nieuwste film in hun eentje te bekijken.

 

 


Of de film net zo eng is als 'The Shining' valt nog te bezien

[gerucht] Binnenkort screenshots maken met je PS3?

Een onbekende bron binnen Sony's ontwikkelteam heeft tegenover CVG bekendgemaakt dat firmware 2.5 de mogelijkheid tot het maken van screenshots zal bevatten.

Hoe dit precies in z'n werk zal gaan is nog niet bekend, mogelijk dat het vanuit het XMB gedaan wordt en dat de afbeeldingen geüpload worden naar een server en hiermee gedeeld kunnen worden met andere spelers.

Sony heeft overigens nog niets bekend gemaakt over firmware 2.5. We zullen zien hoe het er in de toekomst uitziet.

Dief betaalt voor jatpoging auto

Een Braziliaanse vrouw heeft mazzel gehad dat ze een lelijke auto heeft. Een autodief had namelijk geld in het autootje achtergelaten, toen hij een poging had gedaan het voertuig te jatten.

"Ik had een briefje onder de ruitenwisser gestoken waarop stond: "Steel deze auto niet, hij is het niet waard. De accu is dood, ik heb geen reserveband en de hele auto is in slechte staat. Dank u voor uw aandacht", luidt de verklaring van Flavia Alcantara uit Belo Horizonte.

De dief lapte Alcantara's waarschuwing echter aan zijn laars, om er pas na het openbreken van de deur er achter te komen dat de auto inderdaad niet het stelen waard was. Om zijn daad een beetje goed te maken liet de dief een briefje van één real achter, wat omgerekend veertig cent is. "Hij vond het vast erg omdat ik zo'n slechte auto heb", denkt de vrouw.

[US] Ivanovic moeizaam verder

Ana Ivanovic heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Makkelijk had de nummer één van de wereld het echter niet tegen de Russische Vera Dushevina.

Ivanovic had drie sets nodig tegen Dushevina, de nummer 57 van de wereld, het werd 6-1, 4-6 en 6-4. In de derde set ging het tot 3-3 gelijk op, maar daarna nam de Servische afstand. Ivanovic kwam in de slot game nog even in de problemen, maar stelde met haar derde setpoint de zege veilig.

In de tweede ronde treft Ivanovic de Française Julie Coin of Casey Dellacqua uit Australië.

Bommen leggen met je Mii op de Wii

Hudson Entertainment heeft vandaag Bomberman Blast aangekondigd voor de Wii. Bomberman Blast zal uitgebracht worden via Nintendo's WiiWare. Bomberman Blast maakt gebruik van bekende spelconcepten, nieuw is dat je bommen kunt leggen met je Mii.


De game is online te spelen tegen zeven andere spelers en heeft als competitief element een online ranglijst. Bomberman Blast moet volgens Hudson de perfecte partygame worden, veel nieuws heeft Bomberman Blast op het eerste gezicht niet onder de zon: speelmodi zijn Bomberman Classic, Bomb Bowling, Hyper Feet en Potholes. Wanneer Bomberman Blast te downloaden zal zijn heeft Hudson niet bekend gemaakt.

Gedetineerde betaalt voor eigen tv

Sinds kort moeten gedetineerden van de in Heerhugowaard gelegen gevangenis Zuyder Bos/Amerswiel hun televisie huren. De televisietoestellen die door de gevangenen zelf zijn aangeschaft moeten nu 3 euro per week aan huur gaan kosten. Gedetineerden noemen het pure 'diefstal'.

De paar honderd gevangenen in de Heerhugowaardse cellen kijken naar een eigen zapkast. Toch wordt daar sinds kort 3 euro per week voor gerekend, wat een vierde van een gevangenenloon is. Ronduit belachelijk vinden veel celbewoners, die van mening zijn dat de gevangenis over hun rug een extra inkomstenbron heeft gevonden.

Gedetineerden hebben in brieven aan justitie en de gevangenisdirectie voorgerekend dat in Heerhugowaard met de 'pay-tv' 30.000 euro per jaar gegenereerd wordt. Gevangenen zouden landelijk gezien in circa 30 inrichtingen een bedrag van ongeveer één miljoen aan televisiegelden opbrengen.

Een woordvoeder van de justitiële inrichtingen meldt dat kosten voor de televisies de inkomsten nog steeds overstijgen.

Gezin treft zwerver aan bij keukentafel

Een gezin uit het Belgische Aalter kreeg gisteravond de schrik van hun leven. Bij thuiskomst stuitte de familie namelijk op een zwerver, die bij hen aan de keukentafel zich tegoed deed aan een flinke maaltijd. De hongerige man had naast wat voedsel verder niets gestolen, zo heeft het Gentse parket laten weten.

Gisteravond kwam het gezin om kwart over zes thuis en trof er een etende zwerver aan. Toen het gezin de politie belde, bood de 49-jarige landloper geen enkele tegenstand. Ook de lokale politie mocht hem rustig in de kraag vatten.

Om zichzelf toegang te verschaffen tot het huis, had de Belg een raam ingegooid. Omdat de man verder niets had gestolen, heeft de onderzoeksrechter te Gent de zwerver weer vrijgelaten.

Winnaars Goal! en Huub Stevens

We mochten de afgelopen week een aantal prijzen weggeven. De winnaars zijn inmiddels bekend.

In samenwerking met MVSP mochten we het boek Huub Stevens: ongezouten weggeven.

De winnaars zijn

VerrekteZakHooi
sasquatsch
Wensmeester

Het goede antwoord was Roda JC, Schalke '04, Hertha BSC, 1. FC Köln, HSV en PSV.



In samenwerking met MVSP mocht FOK! het boek GOAL! het voetbaljaaroverzicht weggeven.

De winnaars zijn

Frey
henkalex
sjarreltje
Suke
Dj_Day-V

Het goede antwoord was natuurlijk Ernie Brandts.



Prijswinnaars gefeliciteerd! Stuur je adresgegevens naar prijsvragensport@fok.nl zodat de prijs snel bij je op de deurmat valt.

Vliegtuig boven Sudan gekaapt

Onbekenden hebben vandaag boven Sudan een vliegtuig van de Sudanese luchtvaartmaatschappij Sun Air gekaapt. Het toestel was met 87 passagiers aan boord onderweg van de stad Nyala in de conflictregio Darfur naar de Sudanese hoofdstad Khartoum.

Dat meldde de Arabische nieuwszender al-Jazeera. "Ongeveer 20 minuten na vertrek deelde de piloot aan het vliegveld van Nyala mee dat het vliegtuig was gekaapt", zei een anonieme medewerker van Sun Air. Het toestel landde vanavond op het vliegveld van de Libische stad Kifra. De Egyptische autoriteiten weigerden eerder toestemming te verlenen voor een landing in Caïro.

Doden bij rellen tussen hindoes en christenen in Oost-India

Bij rellen tussen hindoes en christenen in de Oost-Indiase deelstaat Orissa zijn gisternacht en vandaag minstens acht mensen om het leven gekomen. De ongeregeldheden ontstonden toen hindoe-extremisten probeerden kerken in brand te steken.

De politie stelde vandaag een uitgaansverbod in voor het district Kandhamal. De deelstaatregering wilde niet zeggen of de doden hindoes of christenen zijn. Wel werd gezegd dat het dodencijfer nog kan oplopen, omdat sommige dorpen niet bereikbaar zijn door wegblokkades. Er vielen twee doden in rieten hutten die in brand werden gestoken. Vier mensen kwamen om in een vuurgevecht. Hoe de andere twee omkwamen werd niet gezegd.

De situatie in Orissa liep in het weekeinde uit de hand nadat onbekenden hindoeleider Swami Laxmananda Saraswati en vier volgelingen hadden gedood. Een woordvoerder van de World Hindu Organization beschuldigde 'christelijke radicalen' van de moord. De autoriteiten zeiden dat de moord het werk is van maoïstische rebellen, maar de 80-jarige swami was decennialang de centrale kracht in de campagne tegen bekering van hindoeïstische dorpelingen tot het christendom.

De onlusten volgden op de brandstichting in een door missionarissen geleid weeshuis, waarbij gisteren een 21-jarige non de dood vond en een priester zwaargewond raakte. De brandstichting werd gepleegd door hindoe-extremisten.

Kardinaal Jean-Louis Tauran, voorzitter van de raad voor interreligieuze dialoog van het Vaticaan, noemde in een interview met de Corriere della Sera de brandstichting 'een zonde tegen god en de mensheid'. Tauran zei dat geen enkele rechtvaardiging mogelijk is voor de aanval in het dorp Khuntapali, vierhonderd kilometer ten westen van Bhubaneshwar. "Het is zeker niet mogelijk om voor dit soort misdaden een beroep te doen op religie", aldus de kardinaal.

Radicale hindoes verwijten missionarissen dat zij arme dorpelingen door middel van sociale dwang of omkoping bekeren. De rooms-katholieke kerk ontkent dit, maar voor veel hindoes van lage kasten is bekering tot het christendom een middel om te ontkomen aan hun lage status.

De Indiase bevolking van meer dan 1,1 miljard bestaat voor 84 procent uit hindoes. Slechts 2,4 procent is christen. De christelijke minderheid in Orissa heeft in het verleden vaker blootgestaan aan geweld.

Britse bankgegevens verkocht via eBay

Een computer met persoonlijke bankgegevens van ongeveer een miljoen Britten is via internetveilingsite eBay voor 35 pond sterling (circa 44 euro) verkocht. De computer was eigendom van Graphic Data, een bedrijf dat financiële gegevens beheert voor banken.

De verkoper was een ex-medewerker van dit bedrijf. Dat meldt de Britse krant The Independent vandaag. De koper, een IT-manager uit Oxford, trof op de harde schijf van de computer mobiele telefoonnummers, bankrekeningnummers en handtekeningen van klanten van onder meer Royal Bank of Scotland (RBS), NatWest en American Express aan.

Graphic Data, dat een onderzoek naar de verkoop heeft ingesteld, wil proberen de computer terug te krijgen van de koper. Het bedrijf zegt te weten wie de computer heeft verkocht en is ervan overtuigd dat er "een eerlijke fout" is gemaakt. RBS en NatWest, die wettelijk verplicht zijn veilig met klantgegevens om te gaan, gaven vandaag aan de zaak "bijzonder serieus" te nemen. Verschillende Britse banken zijn in het verleden fors beboet voor het verlies van gevoelige data.

forumheaders

De - voor mensen met een FOK!plus of hoger abonnement - beschikbare headers voor het maken van een headerroulatie in de FOK!forum baggerlayout.  Bevalt een header je, plak de url ervan dan in een van de headerurl vakken in het headerdeel van de forumopties.

Mocht je zelf een header willen maken, download dan de photoshop template, voer je achtergrond in in de juiste laag, verwijderd de laag met de trackerblokjes en sla de header op als jpg of png.  Vervolgens kun je de locatie van de header op je harde schijf in een van de headerurl locaties invullen (bijv. c:/mijnheader.jpg).  Ook kun je natuurlijk je header delen met anderen door deze te uploaden naar je fotoboek of een fotouploadsite.

De beschikbare FOK!headers
http://i.fokzine.net/forumheaders/clover01.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/drink01.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/gull01.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/heroes1.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/heroes2.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/newyear1.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/newyear2.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/newyear3.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/nw_angelinajolie1.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/nw_eyes.png
http://i.fokzine.net/forumheaders/nw_firebabe_1.png
http://i.fokzine.net/forumheaders/nw_firebabe2.png
http://i.fokzine.net/forumheaders/nw_firebabe3.png
http://i.fokzine.net/forumheaders/nw_icebabe1.png
http://i.fokzine.net/forumheaders/nw_trv_island.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/sint.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/sneeuwklokjes01.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/storm1.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/valentine01.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/valentine02.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/valentine03.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/valentine04.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/winter01.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/winter02.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/winter03.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/winter04.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/winter05.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/winter06.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/winter07.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/xmas01.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/xmas02.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/xmas03.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/xmas04.jpg
http://i.fokzine.net/forumheaders/xmas05.jpg

Canadese dief steelt 3000 fietsen

De Canadese politie heeft in Toronto een man opgepakt die bijna drieduizend gestolen fietsen in zijn bezit had. De politie was hem op het spoor gekomen na een plotselinge toename van fietsdiefstallen in de stad.

Politieagenten in burger hebben de afgelopen maanden diverse lokfietsen in de stad geplaatst, in de hoop fietsendieven te kunnen betrappen. Ze betrapten de man toen die een handlanger vroeg om de fietssloten te kraken. Vervolgens vonden agenten maar liefst 2865 gestolen fietsen in diens tweedehandswinkel en woning.

Na het nieuws dat de dief was opgepakt bekend werd, meldden zich vijftienduizend slachtoffers van fietsdiefstal bij de politie, in de hoop hun stalen ros terug te krijgen. Meer dan vierhonderd fietsen zijn inmiddels terug bij hun rechtmatige eigenaar. Fietsen die overblijven zullen worden geveild.

De fietsendief is momenteel op borgtocht vrijgelaten, maar moet in september voor de rechter verschijnen. De officiële aanklacht behelst 58 gevallen van diefstal en het bezit van inbrekersgereedschap.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de vertaling en de submit.

'Zwarte Piet is racistisch fenomeen'

Het Sinterklaasfeest moet voortaan zonder zwarte pieten gevierd worden. Deze 'typisch Nederlandse traditie' zit vol racisme en kolonialisme en moet verdwijnen, vinden onder meer twee buitenlandse kunstenaars en de linkse actieclub Doorbraak. 

In het Van Abbemuseum,  een van de belangrijkste musea voor moderne en hedendaagse kunst in Europa, begint dit weekend een expositie tegen het fenomeen Zwarte Piet. De kunstenaars Petra Bauer uit Zweden en Annette Krauss uit Duitsland hopen daarmee de discussie te heropenen over de Zwarte Piet-traditie. Zij zien het Sinterklaasfeest als de ''koloniale relatie tussen de oude, wijze en strenge witte baas en goedheiligman aan de ene kant en de jonge, dommige en nogal stoute zwarte knecht Piet aan de andere kant, die kinderlijk staat te dansen, gek loopt rond te springen en de Nederlandse taal onvoldoende beheerst.''

Volgens  Bauer en Krauss zijn er in de afgelopen vijftig jaar regelmatig protesten geweest tegen het typisch Nederlandse fenomeen van Zwarte Piet. ''Daarbij is het koloniale verleden en de racistische structuur van het sinterklaasfeest aan de oppervlakte gebracht. Hoewel er wat veranderingen in de traditie zijn aangebracht, blijft die problematisch”, aldus de kunstenaars.

De anti-Zwarte Piet expositie, onderdeel van Be(com)ing Dutch, wordt dit weekend geopend. Tegelijkertijd zal dan ook een protestmars tegen het hulpje van sinterklaas worden gehouden, onder leiding van Doorbraak. En dat allemaal onder de noemer 'Actie tegen racistisch fenomeen van Zwarte Piet'. De protestmars begint zaterdag om 14.00 uur bij het Van Abbemuseum en voert door de Eindhovense binnenstad, met muziek van een percussieband en diverse sprekers. 

Doorbraak is een landelijke organisatie tegen racisme en migratiebeheersing. In 2007 voerde ze actie tegen een herdenkingsfeest voor Michiel de Ruyter, die zij ''een koloniale vechtersbaas'' noemen. Onlangs nog organiseerde Doorbraak lawaaiprotesten tijdens bijeenkomsten van Rita Verdonk’s Trots op Nederland.

De tentoonstelling in het Van Abbemuseum in Eindhoven is te zien tot en met 14 september.

Boek: Ilja Leonard Pfeijffer - Het grote baggerboek

'Bagger', het is zo'n woord dat we allemaal wel eens gebruiken. Iedereen op zijn eigen wijze en met een eigen bedoeling. Maar weten we eigenlijk wel wat het woord 'baggeren' betekent? Ilja Leonard Pfeijffer probeert in zijn roman Het grote baggerboek door middel van een verhaal te vertellen wat het baggerleven inhoudt: letterlijk of figuurlijk? Ontdek het zelf...

Boek: Will Bowen - Een betere wereld

Zelfhulpboeken zijn er tegenwoordig legio. Elke respectabele boekhandel heeft vandaag de dag een heuse sectie voor dit genre. Of het allemaal even goede manieren zijn om je leven te veranderen is natuurlijk altijd maar afwachten. Centraal motto van de meeste zelfhulpboeken is wel 'veranderen moet je zelf doen'. Dit is ook de boodschap die het nieuwe boek van Will Bowen mee wil geven. Met de titel Een betere wereld probeert Bowen een nieuwe levenswijze over te brengen; eentje waarin niet meer geklaagd, gezeurd en geroddeld wordt. Het klinkt als een utopie, zeker voor een roddelgraag land als Nederland is. Eens kijken of ik, als 'FOK!-mopperaar', mijn leven om kan buigen naar een klaagvrij bestaan.

"Alleen de Gamescom vertegenwoordigt de gamesindustrie"

Ondanks dat er al langer bekend was dat er na dit jaar een gamesbeurs bij zou komen in Duitsland die de plek van de Games Convention moet overnemen als grootste gamesbeurs in Europa, kondigde de Leipziger Messe toch aan dat er in 2009 weer een Games Convention komt. Volgens managing director Kuhrt van de Gamescom in Keulen komt dat niet als een verrassing. Het is een grote beurs en de directie van de Leipziger Messe zal dat niet graag laten gaan. Toch is hij niet bang voor concurrentie. Hij verwacht namelijk dat de enige echte gamesbeurs in Keulen zal plaatsvinden. Daar zullen alle grote uit de industrie zijn en daar zal het gaan gebeuren.

From Leipzig we are bringing the clear message that the games industry will be exhibiting in 2009 in Cologne at gamescom. We have met with broad approval, and the industry is looking forward to gathering in Cologne. Whatever happens in Germany in 2009 outside of Cologne cannot claim to represent this sector.

De Gamescom zal aan de zakelijke- en mediakant van de gamesbeurs veel mogelijkheden bieden. Zo is de beurs erg compact, wat ervoor zorgt dat je niet van afspraak naar afspraak hoeft te rennen. Daarnaast zijn er goede parkeervoorzieningen op het dak, is er een lounge voor ontspanning en zijn er goede cateringvoorzieningen. Alsof dat niet genoeg is, is er ook een dakterras om eventueel van het mooie weer te genieten tijdens een-op-een gesprekken of tijdens de rust. Ook is er een erg goede aansluiting op de publieke beurs via een luchttunnel.

Om een goede aansluiting te voorzorgen op de commerciële dienstverlening is er gekozen voor een beurs vroeg in september. Op 9 september zal er exlusief voor pers en zakenrelaties toegang zijn, waarna van 10 t/m 13 september ook het "gewone volk" op de beurs terechtkan.

Natuurlijk zijn deze uitspraken dapper, maar het is uiteindelijk afhankelijk van de grote publishers waar de internationale gamesgemeenschap in 2009 zal samenkomen. Als die toch weer kiezen voor Leipzig, is de kans groot dat de Gamescom niet is wat de organisatie ervan verwacht. Mochten deze bedrijven wel kiezen voor Keulen, dan zal volgend jaar waarschijnlijk voor het laatst de Games Convention georganiseerd worden op de manier die de Leipziger Messe voor ogen heeft.



De plek waar gameminnend Europa samenkomt in 2009?

'Koran vrouwvriendelijker dan gedacht'

De Koran is een stuk vrouwvriendelijker dan gedacht. Dat concluderen de samenstellers van de website www.bijbelenkoran.nl van IKON en Radio Nederland Wereldomroep na een vergelijking van teksten uit de beide heilige boeken.

Filosofe Marlies ter Borg en Karima Bisschop (Moslima.nl) bekeken de teksten aan de hand van dertien thema's, waaronder de gelijkheid van man en vrouw, de economische positie van de vrouw, liefde, huwelijk, kuisheid en kleding, moederschap, seks buiten het huwelijk, echtscheiding en polygamie.

Ter Borg: "Dat de man zijn vrouw moet slaan, blijkt een vertaalfout. Ook zijn we nergens tegengekomen dat hoofddoekjes verplicht zijn. Maar dat niet alleen. De Koran geeft de vrouw recht op eigen financiële middelen, twee jaar zwangerschapsverlof en alimentatie."

Straf voor ontsteken magnetronbom

Twee inwoners van Drenthe zijn vandaag veroordeeld  tot een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden wegens het laten ontploffen van een magnetronbom.  De 29-jarige G.M. uit Nieuweroord en zijn 23-jarige maat  A.Z. uit Hoogeveen wilden in navolging van het tv-programma 'Brainiac: Science Abuse' ook  wel eens een magnetron opblazen. Dat lukte, met als resultaat zeker 10.000 euro schade.

Op 10 mei gingen ze met hun magnetronbom naar een industrieterrein in Hoogeveen. Ze probeerden het eerst met zeep en een mobieltje, maar dat mislukte. Vervolgens fabriceerden ze een bom van een met tape dichtgemaakte bal, gevuld met kruit en voorzien van een lont. De bom stopten ze in een magnetron. Die plaatsten ze vervolgens tussen twee muren van een bedrijfspand en ontstaken het lont.

Op dertig meter afstand bekeken ze de ontploffing. Dat was maar goed ook want een enorme explosie volgde, waarbij de brokstukken van de magnetron twintig meter door de lucht vlogen. Ook raakten de muren van het bedrijfspand ontzet.

De rechtbank sprak van zeer onverantwoord handelen: ''Dit soort puberaal gedrag past niet bij jongvolwassenen. De gevolgen hadden veel ernstiger kunnen zijn als er personen in of bij het pand waren geweest. Maar over die gevolgen hebben ze niet nagedacht.'' Een deel van de schade - 2.500 euro - moeten ze in het kader van het vonnis vergoeden.  Voor de rest kan een civiele procedure tegen de twee worden opgestart.


Don't try this at home

Operatie? Viltstift!

Er kwam nogal wat respons, voornamelijk negatief op mijn verhaal over vaccinatie. Nu moet ik zeggen dat het stukkie bij nader inzien ook niet uitblonk in kwaliteit. Dat had wat beter gekund. In dat opzicht hadden de reageerders gewoon gelijk. Alleen inhoudelijk komen we toch niet op één lijn. Enerzijds lezen sommigen iets dat er niet staat, anderzijds vind ik het idioot om in te enten tegen iets dat het menselijk lichaam, met name op jonge leeftijd prima zelf aan kan.

Man valt op mes en overlijdt

Een reddingspoging in het Amerikaanse Charlotte-Mecklenburg is uitgelopen op een gruwelijk drama. Een vader, die net van plan was om met zijn gezin boodschappen te gaan doen, sloot zijn kinderen per ongeluk op in zijn auto omdat hij even iets in zijn woning wilde halen. De man, de 22-jarige Miguel Angel Rivera Lemus, probeerde de kinderen uit de auto te bevrijden met een slagersmes.

Het ging echter mis toen de vader met het mes de trap afstormde. Hij viel van de trap af en hij belandde precies op het mes. Hij kon nog wel zwaargewond vragen of de hulpdiensten gebeld konden worden, maar dat was tevergeefs: de man overleed later in het ziekenhuis.

Het had overigens helemaal niet hoeven te gebeuren, want zijn vrouw vond even later de reservesleutels.

10 jaar cel voor straatrover Leeuwarden

Een 23-jarige man is vandaag tot tien jaar celstraf veroordeeld voor twee gewelddadige straatroven in Leeuwarden en twee pogingen daartoe. Bij een van de overvallen, die allemaal op één avond plaatsvonden, verwondde de dader een slachtoffer ernstig met een mes. Twee mededaders van de berovingen en twee tasjesroven kregen door de rechtbank in de Friese hoofdstad voorwaardelijke gevangenisstraffen van zes en vijf maanden opgelegd.

De overvallen vonden in oktober plaats. De 'rooftocht' van de dader en zijn vriend leverde niet meer dan tientallen euro's op. Ook werden goederen zonder veel waarde buitgemaakt.

In maart en september van vorig jaar pleegde de man ook twee gewelddadige tasjesroven in Leeuwarden. Een daarvan was samen met zijn vriendin.

NVU-voorman hoort werkstraf eisen voor smaad

De van smaad betichte extreem rechtse politicus Constant Kusters heeft vandaag in hoger beroep een werkstraf van vijftig uur en een boete van vijfhonderd euro tegen zich horen eisen. Het Openbaar Ministerie in Arnhem eiste bovendien een voorwaardelijke celstraf van een week tegen de 37-jarige leider van de Nederlandse Volks-Unie. De eis is gelijk aan de straf die de politierechter in Arnhem Kusters vorig jaar oplegde.

De Arnhemmer noemde de oud-voorzitter van de inmiddels opgeheven Nationale Alliantie Jan Teijn een 'pedofiel' en een 'vieze smeerlap'. Kusters deed dit in 2006 tijdens een demonstratie in het centrum van Arnhem. "Ik heb absoluut geen spijt van die uitspraak. Ik sta er vierkant achter", zei Kusters voor het gerechtshof in Arnhem. Volgens Kusters heeft Teijn onder meer een relatie gehad met een minderjarig meisje. Ook zou de oud-voorzitter van de Nationale Alliantie in het bezit zijn van kinderporno. Vorig jaar kondigde het OM aan Teijn daarvoor onder meer te vervolgen, tot groot genoegen van de NVU.

De advocaat van Kusters vindt dat de zaak enorm is opgeblazen. "Zodra Kusters uitlatingen doet, springt het OM er weer bovenop", zei hij. Kusters is vaker veroordeeld wegens beledigende uitlatingen.

Het gerechtshof in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

Leidenaar vermorzeld onder betonblokken

Een 61-jarige medewerker van een bouwbedrijf in Rijnsburg is vandaag om het leven gekomen doordat hij werd bedolven onder een lading betonblokken. Zijn collega, een 47-jarige man uit Oegstgeest, is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

De politie bevestigde een bericht hierover in het Leidsch Dagblad. De mannen waren aan het werk in hun bedrijf aan de Maessloot in Rijnsburg. Zij laadden pallets met gipsbetonplaten in een vrachtwagen. Door onbekende oorzaak kregen de mannen de blokken beton over zich heen.

Ritzege Hagen in Eneco Tour

De zesde etappe in de Eneco Tour is gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen. In de rit, over 184 kilometer van Maldegem naar Brussel, was hij vluchter Jimmt Engoulvent te snel af.

Na 65 kilometer koersen ontstond er een kopgroep van negen man met daarin ondermeer Floris Goesinnen, Bram de Groot, Marcato en Engoulvent. Zij kregen van het peloton de ruimte, maar niet al te veel.

In de laatste kilometers werd de kopgroep ingerekend, Engoulvent wilde echter niet van opgeven weten. In de laatste meters voor de finish wist Hagen de Fransman echter nog te passeren.

De Duitser Greipel gaat nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement. Koen de Kort is op de zesde plaats de beste Nederlander. Hij heeft een achterstand van achttien seconden op Greipel.

Minister Cramer ontkent steun Bluf!

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) distantieert zich van ondersteuning van het actieblad 'Bluf!', dat in 1986 dreigde te worden vervolgd voor het publiceren van gestolen stukken van het ministerie van Economische Zaken.

Haar naam staat vermeld als een van de ondertekenaars van een advertentie met die strekking in de Volkskrant van 21 juni 1986. NRC Handelsblad bericht hierover vandaag. Cramer was destijds voorzitter van Milieudefensie.

Via haar woordvoerder laat Cramer weten dat zij zich 'helemaal niks' meer ervan herinnert. "En ik kan me ook niet voorstellen dat ik die advertentie persoonlijk heb ondertekend." Cramer wijst erop dat haar naam verkeerd gespeld staat: 'Jaqueline Kramer'.

De inbraak bij Economische Zaken leidde onlangs tot het opstappen van GroenLinks-Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak.

Cramer reageerde zelf "zeer verbaasd'' en zei contact te hebben gehad met de toenmalige staf van Milieudefensie. Die wist er volgens haar ook niets van. Cramer laat de zaak verder onderzoeken. ''Als ik de advertentie toen had gezien, had ik ervoor gezorgd dat mijn naam goed gespeld was", benadrukte ze.

De PvdA-bewindsvrouw zei ook dat haar lijn "steeds die van geweldloosheid" is geweest. "Ik stond op de barricaden noch was geketend aan hekken." "Voor mijn gevoel heb ik een schoon geweten", voegde zij eraan toe.

De bewuste advertentie heeft als kop 'openbaren kan iedereen' en slaat op de dreigende vervolging van Bluf! als een van de 'onthullers' van de gestolen documenten van Economische Zaken. Er staan 178 personen en organisaties opgesomd. "Wij verklaren hierbij de opdrachtgevers te zijn van, en verantwoordelijk te zijn voor de uitgave van de nummers van Bluf! waarin de gewraakte documenten werden gepubliceerd (...)."

Duyvendak biechtte onlangs zijn betrokkenheid bij de bewuste inbraak op in een boek over zijn verleden.

'Voor mijn gevoel heb ik een schoon geweten'  (foto: ANP)

 

Link: De advertentie uit 1986 (.pdf-bestand)

Tiener zwaargewond door vallende hijskraan

Een 19-jarige man uit Beesd is vanochtend zwaargewond geraakt nadat een hijskraan op hem was gevallen in Dordrecht. De man zat als machinist in de kraan toen deze door onbekende oorzaak uit balans raakte. Het slachtoffer is met zeer ernstig hoofd- en beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht, laat de politie weten.

Het ongeval gebeurde op een bouwterrein aan de Toermalijnring. Het slachtoffer merkte dat de kraan begon te bewegen, sprong enkele meters naar beneden en rende weg. De kraan viel echter om en de mast viel bovenop de man. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Meespelen Hofs twijfelachtig

Het is nog niet zeker of Nicky Hofs kan meespelen in het eerste competitieduel van Feyenoord. De middenvelder raakte in de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal, die met 2-0 werd verloren van PSV, geblesseerd na een grove overtreding van Nordin Amrabat.

Hofs is nog niet voldoende hersteld om nu al uitsluitsel te kunnen geven omtrent het al dan niet meespelen van de middenvelder. Pas op het laatste moment zal dit duidelijk worden. Het herstel van Jon Dahl Tomasson en Jonathan de Guzman verloopt voorspoedig. Het is echter nog niet zeker of beiden op tijd volledig fit zullen zijn. Feyenoord begint de competitie op zondag met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De KNVB begint een vooronderzoek naar de grove overtreding van Amrabat.

Seks maakt creatief op de werkvloer

Bedrijven schreeuwen om creativiteit en innovatie, maar doen ook alles om de creativiteit van medewerkers te blokkeren. Daarom besloten Financieel Dagblad redacteur Marleen Janssen Groesbeek en consultant Peter ten Hoopen het initiatief te nemen tot het Grote Creativiteitsonderzoek.

De resultaten presenteerden ze gisteren in hun boek 'Oh, wat zijn wij creatief!'. Flirten en vreemdgaan bevorderen de creativiteit, terwijl seksuele frustratie de creativiteit juist remt.

Dopamine en oxytocine, hormonen die vrijkomen bij een orgasme blijken tevens onmisbaar voor een creatieve geest. De conclusie: vrij er op los, of onderdruk je drive met kracht. Aan iets ertussenin hebben we niks.

Seks is waarschijnlijk de basis van elke creatie, zo stellen de schrijvers. Een ander opvallende uitkomst is dat de meerderheid van de respondenten bang is om fouten te maken, gevoelig is voor de mening van anderen en doet daarom sterk aan zelfcensuur. Hierdoor wordt de creativiteit sterk onderdrukt.

NAVO veroordeelt besluit Rusland

De secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, heeft vandaag de beslissing van Rusland veroordeeld om de twee Georgische provincies Zuid-Ossetië en Abchazië te erkennen.

"Dit is een directe schending van de talrijke resoluties van de VN-Veiligheidsraad met betrekking tot de territoriale integriteit van Georgië die Rusland zelf heeft goedgekeurd", aldus De Hoop Scheffer in een verklaring.

Nieuwe uitdaging voor Phelps

Michael Phelps is op zoek naar nieuwe uitdagingen. De Amerikaan behaalde acht gouden medailles op de Olympische Spelen maar is zich nu al aan het voorbereiden voor nieuwe uitdagingen.

De Baltimore Bullet wil de strijd aangaan met Alain Bernard op de 100 meter vrije slag. “Het zou een mooi gevecht zijn in Rome,” blikte de grootste Olympiër aller tijden dinsdag in de Gazzetta dello Sport vooruit naar de WK in 2009. daarnaast wil Phelps zich ook op de 50 meter vrije slag richten, ondanks het feit dat zijn coach dat niet ziet zitten.

Barcelona zonder Messi naar Polen

Lionel Messi gaat vanavond niet mee met FC Barcelona naar Polen. In de derde voorronde van de Champions League moeten de Catalanen een 4-0 voorsprong tegen Wisla Krakau verdedigen. Zondag keerde de Argentijn van de Olympische Spelen terug in Barcelona en besloot daar ook te blijven. De smaakmaker van Barça wil het getouwtrek rond zijn persoon achter zich laten.

Messi was zijn club erg dankbaar voor het feit dat hij in Peking mocht blijven."De medaille maakt uiteindelijk alles wat er gezegd en geschreven is goed", aldus de Olympisch kampioen. "Nu heb ik enorm veel zin om aan de slag te gaan bij Barcelona", zei Messi.

Barça-trainer, Josep Guardiola, liet in de Catalaanse krant El Mundo Deportivoweten dat zijn ploeg niet vooruit moet lopen op de zaken. "We spelen in Polen de wedstrijd van het jaar. Wisla is een ploeg die weet waar het om draait. Ze hebben goede spelers, vooral in de verdediging."

Buemi krijgt kans bij Toro Rosso

Het lijkt erop dat testcoureur van Red Bull, Sébastien Buemi, een kans krijgt bij Toro Rosso. Gerhard Berger, mede-eigenaar van het team heeft laten weten dat de Zwitser in september naar Jerez mag komen om zich te bewijzen.

We gaan Buemi testen in Jerez”, zei Berger tegenover Autosport. “Het is een beoordeling voor volgend jaar.” Nadat Sebastian Vettel voor Red Bull tekende, lijkt Beumi de grootste kanshebber te zijn voor de vacature. Berger voegde er ook aan toe dat er geen plannen zijn om Bruno Senna een soortgelijke testkans te geven. “We zetten iedereen die vrij is op de lijst, maar er is nog geen duidelijke mening op dit moment. We nemen de tijd”, aldus de mede-eigenaar. Takuma Sato en Anthony Davidson zijn de andere kanshebbers voor de plek bij Toro Rosso.

Buemi rijdt op dit moment in de GP2 voor Trust Team Arden, waar hij vijfde in het kampioenschap staat. Hij zit ook in het opleidingsprogramma van Red Bull. Bergers voorkeur gaat uit van een ervaren coureur met een jeugdige nieuwe rijder om zo een ideale situatie te creëren.

'Velen kunnen niet met mail omgaan'

Kom je na een welverdiende vakantie terug op je werk, zitten er honderden mailtjes in je inbox. Om dat allemaal weg te werken, kost veel tijd en je loopt nog weken achter de feiten aan. En dat wordt een steeds groter probleem. "Tien jaar geleden kreeg iedereen een cursus Windows. Nu werkt bijna iedereen met het mailprogramma Outlook, maar niemand heeft ooit te horen gekregen hoe je daar goed mee moet werken", zei Taco Oosterkamp gisteravond in FOK!radio. "En dat levert soms stress op."

Oosterkamp schreef er een boek over, 'Elke dag je hoofd en inbox leeg'. Zelf had hij 3200 mailtjes in zijn inbox toen hij terug kwam van vakantie. "Veel daarvan is wel spam, maar er bleven toch nog zo'n 800 serieuze mailtjes over. In drie dagen heb ik die allemaal weg gewerkt", zo zegt hij. "Ik geef trainingen aan mensen die 150 mailtjes per dag krijgen. Tel uit je winst als je dan twee weken weg bent." De toverwoorden zijn volgens hem 'slim sorteren'. "Ik sorteer ze op onderwerp. Dan hou ik uiteindelijk een lijst met mailtjes over waarop ik echt actie moet ondernemen."

Probleem is dat veel mensen Outlook hebben, maar het slecht gebruiken. "Veel mensen laten de mail gewoon in de inbox staan." Het boek gaat er dan ook over hoe je je inbox veel handiger inricht. "Het is gebaseerd op het boek 'Getting Things Done ' van David Allen. Hetzelfde denkmodel geldt voor iets wat je bij de koffie-automaat hoort of voor een boek dat je leest." Als je het allemaal beter inricht, raakt je hoofd ook leeg. "Als je dingen goed organiseert in je inbox, heb je meer rust in je hoofd omdat je niet steeds overal aan hoeft te denken", aldus Oosterkamp.

De luisteraars van FOK!radio herkennen het probleem van een volle mailbox wel als ze van vakantie terug komen. Uit een speciale poll (rechts onder in beeld) blijkt dat 40 procent meer dan 100 mailjes verwacht in de werk-inbox na de vakantie. Veertien procent verwacht er ongeveer 100 en zestien procent maar 50. Dertien procent gaat nog naar school en heeft dus geen werk-mail. Vier procent zegt nog vakantie te hebben en dertien procent zegt geen idee te hebben wat mail is.

Anouk wordt docente aan conservatorium

Anouk gaat lesgeven aan het Conservatorium van Amsterdam. De zangeres draagt vanaf maandag haar kennis over aan studenten van de popopleiding. Dat heeft het conservatorium vandaag bekendgemaakt.

De artieste zal net als alle andere docenten een tot twee dagen per week meedraaien. Voor het vakgebied zang geeft Anouk zowel groepslessen als individuele cursussen. Mogelijk begeleidt ze ook een bandje.

De vierjarige popopleiding ging in 2003 van start. Coördinator en oprichter Jack Pisters is een bekende van de 33-jarige Anouk. Hij werkte als 'musical director' mee aan de concerten die ze dit jaar gaf in het Arnhemse Gelredome en speelde in 2001 in haar band.

Ook haar huidige bandleden zijn direct bij de opleiding betrokken. Toetsenist Thijs Boontjes en bassist Boaz Kroon zijn er student en drummer Oscar Kraal is hoofdvakdocent.

Rechter fluit apothekers terug

Zeven apothekers uit de omgeving van het Overijsselse Hardenberg mogen niet langer zelf bepalen welke medicijnen ze aan hun klanten verkopen. De rechtbank in Zwolle heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Zorgverzekeraars UVIT en Menzis sleepten de apothekers eerder deze maand voor de rechter. Sinds deze zomer geldt een nieuw medicijnbeleid dat apothekers verplicht van een groot aantal medicijnen alleen nog de goedkoopste merken voor te schrijven. De zorgverzekeraars moeten erop toezien dat de apothekers zich aan de nieuwe regels houden.

De zeven apothekers uit Salland en de Vechtstreek vonden dat de kwaliteit van hun werk wordt aangetast nu ze zelf geen beslissingen meer mogen nemen over welke medicijnen over de toonbank gaan. De rechter bepaalde dat ze 2500 euro moeten betalen voor elke dag dat ze zich niet aan het overheidsbeleid houden.

Crisisberaad bij Tottenham over Berbatov

Dimitar Berbatovs belangenbehartiger is in Londen voor crisisberaad met de technische leiding van Tottenham Hotspur, weet de BBC. De Bulgaar zou een vertrek willen forceren naar Manchester United.

Zaakwaarnemer Emil Danchev ontmoette dinsdag manager Juande Ramos en voorzitter Daniel Levy voor een onderhoud over de toekomst van Berbatov. Ramos liet de aanvaller afgelopen weekeinde buiten zijn selectie voor het competitietreffen tegen Sunderland, dat Tottenham met 2-1 verloor. Officieel omdat Berbatov er met zijn hoofd even niet bij is, volgens Engelse tabloids omdat hij in onmin leeft met zijn ploeggenoten.

Tottenham weigert Berbatov te verkopen voor minder dan 30 miljoen pond, zo’n 37 miljoen euro. Dan laten we hem nog liever wegrotten bij de reserves, zou het motto zijn. De BBC meldt dat naast United ook nog twee Spaanse clubs belangstelling hebben getoond voor Berbatov.

Vooronderzoek tegen Nordin Amrabat

De aanklager van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de overtreding van PSV-speler Nordin Amrabat op Feyenoorder Nicky Hofs.

Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van afgelopen zaterdag kwam Amrabat met gestrekt been in op Hofs. Die viel later geblesseerd uit. Maandag dienen de betrokken partijen een verklaring ingezonden te hebben, waarna de aanklager beslist of hij Amrabat eerst een schikkingsvoorstel zal voorleggen.

Grootscholten technisch manager Sparta

Sparta heeft Richard Grootscholten benoemd als technisch manager. Hij volgt de naar Ajax vertrokken Danny Blind op.

Grootscholten is sinds 2005 actief als hoofd opleidingen bij Sparta. Daar leverde hij goed werk. De laatste jaren rammelden diverse jeugdspelers van de Kasteelclub nadrukkelijk aan de poort van het eerste elftal. Bovendien werd de A1 van Sparta afgelopen seizoen landskampioen.

Grootscholten, voor zijn komst naar Rotterdam actief als hoofdtrainer bij zaterdaghoofdklasser Katwijk, zal voorlopig ook nog als hoofd opleidingen blijven fungeren. Wel wil hij snel een vervanger aanstellen. Tevens zal hij samen met trainer Foeke Booy het aan- en verkoopbeleid van Sparta gaan voeren.

Medunjanin naar Valladolid

Het hing al enige tijd in de lucht maar nu lijkt Haris Medunjanin dan toch zijn gedroomde overstap te maken naar de Primera División. Hij draagt het komende seizoen het shirt van Real Valladolid. Eerder deze week vond de Spaanse club hem nog te duur en lagen de prioriteiten van Valladolid nog op andere posities maar nu heeft hij toch getekend.

Dat schrijft de Spaanse club op haar eigen website. De middenvelder is afkomstig van AZ, waar hij nog tot medio 2009 onder contract stond. De jeugdinternational was deze maand op proef bij Valladolid en maakte een goede indruk op de technische staf. Bij AZ kon de sierleijke middenvelder zich de afgelopen jaren niet vast in de basiself spelen. Hij bracht het seizoen 2006-2007 op huurbasis door bij Sparta. De 23-jarige in Bosnië geboren Nederlander tekent in Valladolid een contract tot medio 2011.

Eagles halen Knijnenburg terug

Geoffrey Knijnenburg blijft toch actief als profvoetballer. Zijn oude club Go Ahead Eagles heeft de 25-jarige vleugelspits namelijk voor één seizoen vastgelegd.

Dit is opmerkelijk, aangezien Knijnenburg in de zomer van 2007 nog mocht vertrekken uit Deventer. Mike Snoei, destijds trainer van de club uit de Jupiler League, had hem niet meer nodig. Knijnenburg keerde daarop terug naar ADO Den Haag, de club waarvan Go Ahead Eagles hem in 2005 had overgenomen.

Bij de promovendus was eveneens geen plaats meer voor de vleugelspits. Knijnenburg vroeg daarop overschrijving aan naar het naar de zaterdaghoofdklasse gepromoveerde Scheveningen. Namens Go Ahead Eagles en ADO Den Haag speelde Knijnenburg 74 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij tien keer het net deed bollen.

Quaresma binnen 48 uur van Inter

Ricardo Quaresma zal volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport binnen 48 uur van Internazionale zijn. De Portugese international wordt al heel lang in verband gebracht met Inter maar een akkoord lijkt nu aanstaande.

Heel de zomer gaat het gerucht al. De ene keer leken de clubs er helemaal uit te zijn, een dag later bleek er weer niets van waar. Inter volgt de 24-jarige buitenspeler van FC Porto al een geruime tijd. De clubs kwamen er alleen nog niet uit over een transfersom. Volgens de Italiaanse sportkrant lijken de clubs er nu wel uit te zijn en zal de Portugees binnen 48 uur van Inter zijn.

Porto vroeg 30 miljoen euro voor de international, Inter was slechts bereid om 20 miljoen op tafel te leggen. Gek genoeg reageerde Inter president Massimo Moratti niet zo enthiousiast over een transfer van Quaresma naar Inter. "Quaresma? Jullie vragen altijd hetzelfde over hem, ik vind hem helemaal niet zo interessant," zei Moratti tegen Corriere Dello Sport. "We hebben betere spelers in ons eigen team."

Engelse interesse voor De Guzman

Feyenoord moet serieus rekening gaan houden met een eventueel vertrek van Jonathan de Guzman. Het 20-jarige talent van de club uit Rotterdam wordt in verband gebracht met enkele Engelse clubs. Zo zou Everton nog op zoek naar versterking op het middenveld.

Ook is bekend dat Arsenal De Guzman al jaren volgt. Het kwijtraken van De Guzman zou voor het veel geplaagde Feyenoord opnieuw een aderlating zijn. Met het geld wat ze eventueel voor De Guzman zouden kunnen ontvangen kan de club echter wel de nodige versterkingen aantrekken.

Er was ook nog goed nieuws voor Feyenoord. Fer, Hofland en Buijs maakten maandagavond hun rentree bij Jong Feyenoord. Dat speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de Arena tegen Jong Ajax. Fer was meteen trefzeker en maakte de 0-1 in de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Gezondheidsclaims Unilever onder vuur

Het voedingsmiddelenconcern Unilever heeft bakzeil gehaald met gezondheidsclaims op de margarines Becel pro-activ en Blue Band. Dit blijkt uit een serie uitspraken die het EU-orgaan voor Voedselveiligheid (Efsa) vorige week heeft gedaan.

Unilever heeft bij het EU-orgaan in het Italiaanse Parma een aanvraag ingediend om bij Becel pro-activ te kunnen beweren dat plantaardige sterolen het risico op het hart- en vaatziekten verlagen. Efsa wil dat Unilever dit nuanceert tot de claim dat de sterolen het risico kunnen verlagen.

Daarnaast kan Unilever niet claimen dat kinderen onvoldoende essentiële vetzuren consumeren. Blue Band zou dit vermeende tekort aanvullen. Volgens Efsa is onvoldoende bewezen dat kinderen te weinig essentiële vetzuren binnenkrijgen.

De aanvragen zijn van belang omdat de Europese Unie een einde wil maken aan de wildgroei aan gezondheidsclaims op producten. Na 2009 moeten de claims zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. Efsa is een belangrijk adviesorgaan. Claims van andere bedrijven zijn tot dusver ook afgewezen.

De afwijzingen van Efsa zijn een tegenvaller voor Unilever, dat meer is gaan inzetten op producten die consumenten helpen met hun gezondheid. Het concern gaat bezwaar indienen, zei een woordvoerder dinsdag.

Unilever verwacht begin 2009 definitief uitsluitsel te krijgen. Het concern kan eventueel leven met een nuancering op de verpakking van Becel pro-activ, zei de woordvoerder. "Maar we gaan er wel bezwaar tegen maken." Voor Blue Band hoopt Unilever met zijn wetenschappelijke onderbouwing Europese deskundigen te overtuigen dat kinderen nu te weinig essentiële vetzuren binnenkrijgen via hun dagelijkse voeding.


Benfica wil geld zien voor gewilde Di Maria

Met zijn doelpunten tegen Nederland en Nigeria op de Olympische Spelen heeft de Argentijnse aanvaller Angel Di Maria de aandacht op zich gevestigd. Dankzij de treffers van de speler van het Portugese Benfica won Argentinië olympisch goud.

De prestaties van Di Maria in China zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven. In de Portugese media wordt melding gemaakt van het feit dat bijna de complete Europese top achter de Argentijn aan zit. Vanuit Engeland zou er belangstelling zijn van Manchester United, Chelsea en Arsenal. Verder zouden AC Milan, Inter, Juventus, Barcelona en Real Madrid Di Maria willen hebben.

Benfica wil zijn sterspeler echter niet laten gaan en heeft een prijskaartje van zo'n 30 miljoen euro om zijn nek gehangen.

Geruchten over mogelijk complot tegen Obama

Vier personen zijn opgepakt in de Amerikaanse stad Denver in verband met een mogelijk plan voor een aanslag op de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. De arrestanten waren in het bezit van vuurwapens.

Volgens de in Denver gevestigde zender CBS34 zou een van de arrestanten de autoriteiten hebben gezegd dat het de bedoeling was Obama vanaf een gunstige positie neer te schieten. Dat zou donderdag moeten gebeuren. Obama houdt dan op de Democratische conventie zijn zogenoemde acceptance speech, waarin hij zijn kandidatuur officieel zal aanvaarden. Een van de opgepakte personen zou banden hebben met een racistische blanke groepering.

De aanklager voor de staat Colorado zei ervan overtuigd te zijn dat er geen sprake is van een serieuze bedreiging voor Obama op de conventie. Later vandaag is er een persconferentie over het verloop van het onderzoek.

Van der Vaart: "Geen Nederlanders meer naar Real

Volgens aankoop Rafael van der Vaart heeft Real Madrid-trainer Bernd Schuster enige tijd geleden aan de aanvallende middenvelder laten weten dat er deze transferperiode geen Nederlanders meer zullen worden aangetrokken. Hiermee zou de komst van Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar van de baan zijn.

Van der Vaart deed deze onthulling in een gesprek met Sportweek. De spelmaker, die van het Duitse Hamburger SV werd overgenomen, is de enige grote aankoop van 'de Koninklijke' tijdens deze transferperiode. Met het aantrekken van Van der Vaart werd de Nederlandse kolonie in de Spaanse hoofdstad uitgebreid naar vijf spelers.

In Spanje circuleerden er de afgelopen weken geruchten dat Huntelaar wel eens de zesde Nederlander bij Real Madrid zou kunnen worden. Dat zit er dus echter niet in, aldus Van der Vaart. "Schuster vertelde dat er dit jaar geen Nederlanders meer komen," aldus de 25-jarige international.

Complete Rock Revolution tracklist uitgelekt

Een tijdje geleden Kondigde Konami de rhythm-game Rock Revolution aan. De game, welke medio maart 2009 verwacht wordt, valt in hetzelfde straatje als Rock Band en Guitar hero. Vandaag is de complete tracklist van de game uitgelekt, je zult je (bas)gitaar-, en drumskills kunnen laten zien op 41 verschillende tracks. Geen van de nummers zijn door de originele artiesten ingezongen.


- All My Life - Foo Fighters
- All the Small Things - Blink-182
- Am I Evil? - Metallica
- Are You Gonna Be My Girl - Jet
- Bad Reputation - Joan Jett
- Blitzkrieg Bop - Ramones
- Chop Suey! - System of a Down
- Cum on Feel the Noize - Quiet Riot
- Dance, Dance - Fall Out Boy
- Detroit Rock City - Kiss
- Diary of Jane - Breaking Benjamin
- Dirty Little Secret - All-American Rejects
- Dr. Feelgood - Mötley Crüe
- The End of Heartache - Killswitch Engage
- Falling Away from Me - Korn
- Given Up - Linkin Park
- Heading Out to the Highway - Judas Priest
- Highway Star - Deep Purple
- Holy Wars… The Punishment Due - Megadeth
- Joker & the Thief - Wolfmother
- Kiss Me Deadly - Lita Ford
- Last Resort - Papa Roach
- Magic Man - Heart
- No One Like You - Scorpions
- Our Truth - Lacuna Coil
- Pain - Three Days Grace
- Paralyzer - Finger Eleven
- Pull Me Under - Dream Theater
- Round and Round - Ratt
- Run to the Hills - Iron Maiden
- Sk8er Boi - Avril Lavigne
- Somebody Told Me - The Killers
- Spoonman - Soundgarden
- The Spirit of Radio - Rush
- Still of the Night - Whitesnake
- Stone Cold Crazy - Queen
- Walk - Pantera
- We're Not Gonna Take It - Twisted Sister
- White Room - Cream
- Won't Get Fooled Again - The Who
- Youth Gone Wild - Skid Row

De PlayStation 3 en Xbox 360 versies van de game komen volgens Konami met de meest realistische drum kit die op het moment op de markt is. Met zes trommels en een kick pedaal heeft de drum kit evenveel 'toetsen' als een echt drumstel. De gitaar heeft vijf toetsen, deze kan gebruikt worden voor zowel de gitaarpartij als de baspartij in de game. Een microfoon is niet bij deze game inbegrepen.

De Wii versie van de game zal air-drum en air-guitar gameplay bevatten, de Wii Remote en de Nunchuck worden hiervoor gebruikt. Bij de Wii versie zitten verder geen echte controllers. De DS versie maakt gebruik van de stylus voor alle instrumenten. De DS versie ondersteunt zelfs zang door het ingebouwde microfoontje.

Mechanisme toestel Spanair stond in achteruit

Een aandrijfmechanisme in een van de motoren van het neergestorte toestel van Spanair stond in zijn achteruit. Dat hebben de Spaanse kranten El País en El Mundo vandaag gemeld op gezag van luchtvaartdeskundigen.

Het is onduidelijk waarom het mechanisme in zijn achteruit stond, toen het vliegtuig vorige week van de luchthaven van Madrid wilde opstijgen. Het mechanisme dient om het vliegtuig te laten remmen en kan normaal gesproken alleen worden geactiveerd wanneer een toestel zich op de grond bevindt. Een stewardess die de vliegtuigramp heeft overleefd, stelde in El País dat het vliegtuig bij het opstijgen geen kracht had.

Het toestel van Spanair stortte vorige week woensdag door nog onbekende oorzaak neer bij Madrid. Meer dan 150 inzittenden kwamen daardoor om het leven.

Ferrari onderzoekt motorproblemen

Ferrari vermoedt dat het motorprobleem van Kimi Räikkönen in de Grand Prix van Valencia vergelijkbaar was aan dat van Massa in de Hongaarse Grand Prix.

Het uitvallen van Massa in Hongarije was te wijten aan het falen van een drijfstang. De ingenieurs bij Ferrari hadden al voor Valencia het vermoeden dat de motor van Räikkönen hetzelfde probleem zou kunnen hebben, maar besloten zijn motor, die al een race was meegegaan, niet uit voorzorg te wisselen. Volgens een verklaring van het team zou het vervangen van de motor de coureur te ver hebben teruggezet op de grid, op een baan waar inhalen nagenoeg onmogelijk is.

Het team heeft nu bevestigd dat ook Räikkönens motor de geest gaf door een defecte drijfstang en dat de drijfstang uit dezelfde probleemserie kwam als die van Massa.

Medvedev erkent onafhankelijkheid regio's Georgie

De Russische president Dmitri Medvedev heeft vandaag gezegd dat Rusland de onafhankelijkheid van de afvallige Georgische regio's Zuid-Ossetië en Abchazië erkent. Hij zei dat na een beraad met de nationale veiligheidsraad.

De twee regio's vroegen Rusland hun onafhankelijkheid te bevestigen. Het Russische parlement stemde daarmee in, waardoor het laatste woord bij Medvedev terecht kwam. Het besluit van Medvedev zet de verhoudingen tussen de westerse wereld en Rusland op scherp.

Atletiekbond Antillen stapt naar CAS

De atletiekbond van de Nederlandse Antillen (NAOC) heeft een protest ingediend bij het internationale sporttribunaal (CAS) tegen de diskwalificatie van Churandy Martina.

Martina eindigde als tweede op de 200 meter tijdens de Spelen, maar werd na een Amerikaans protest gediskwalificeerd omdat hij zijn voet buiten zijn eigen baan zou hebben geplaatst.

"Onderzoek heeft uitgewezen dat de officials op de baan geen fout hebben gezien", aldus de directeur van de Anilliaanse bond, Remco Tevreden. "En op de videobeelden is ook geen technische fout te bespeuren."

"In de regels van de IAAF staat duidelijk dat een geschreven protest tot uiterlijk een half uur na de race kan worden ingediend. Op het desbetreffende protestformulier is duidelijk te lezen dat het in dit geval niet binnen de gestelde tijd ingediend is."

Kort na de 200 meter werd de nummer drie, Wallace Spearmon, gediskwalificeerd vanwege een technische fout. De Amerikanen dienden toen protest aan tegen Martina, die in hun ogen dezelfde fout had begaan. Martina werd toen ook uit de uitslag geschrapt waardoor de medailles naar de Amerikanen Shawn Crawford (zilver) en Walter Dix (brons) gingen.

Het CAS heeft al toegezegd dat de zaak komende maand zal worden behandeld.

Slachtofferhulp meldt tekort aan vrijwilligers

Bureau Slachtofferhulp heeft te weinig vrijwilligers. De stichting heeft zo'n vijftienhonderd vrijwillige krachten, maar dat aantal moet naar eigen zeggen omhoog met zeker 250. De vraag naar hulp is gestegen, maar het aantal vrijwilligers niet, licht directeur Jaap Smit vandaag toe.

Het is volgens de stichting steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Sommigen krijgen of hebben een betaalde baan en jongeren hebben andere prioriteiten, noemt een woordvoerder als mogelijke oorzaken van het tekort. De organisatie moet vaker dan ze lief is een beroep doen op de driehonderd betaalde krachten. Slachtofferhulp start maandag met een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven.

Niet alleen kent Slachtofferhulp een tekort aan vrijwilligers, ook financieel gaat het de stichting niet voor de wind. In het jaarverslag van enkele maanden geleden werd de verwachting uitgesproken dat het kabinet tien procent van het budget schrapt. Vorig jaar had de stichting 18,4 miljoen euro te besteden. Directeur Smit vreest een teruggang in de dienstverlening. "Als de bezuiniging doorgaat, dan moet ik ergens schrappen. Het is dan denkbaar dat Slachtofferhulp niet langer 24 uur per dag bij een crisis inzetbaar is."

Slachtofferhulp stond vorig jaar een recordaantal van 109.000 slachtoffers bij. Dat waren er ruim 6750 meer dan in 2006.

Moeizame zege Nadal op US Open

Rafael Nadal heeft met moeite de tweede ronde bereikt van de US Open. De olympisch kampioen versloeg de Duitse nummer 136 van de wereld, Björn Phau met 7-6(4), 6-3, 7-6(4).

Naast Nadal drongen onder anderen de als vierde geplaatste David Ferrer, de als zesde geplaatste Andy Murray, de als zevende geplaatste David Nalbandian en de als tiende geplaatste Stanislas Wawrinka door tot de tweede ronde.

Als eerste geplaatste speler ging Juan Monaco onderuit. De Argentijn verloor met 2-6, 2-6, 7-5 en 2-6 van de Japanner Kei Nishikori.

Win het boek Huub Stevens: Ongezouten

In samenwerking met MVSP mag FOK! drie exemplaren weggeven van het boek Huub Stevens: ongezouten geschreven door Theo Vaessen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een vraag beantwoorden.

Huub Stevens: ongezouten

Huub Stevens: ongezouten is een boek vol ervaringen, anekdotes en herinneringen van en over oud-voetballer en huidig trainer van PSV, Huub Stevens. Hij was acht jaar jeugdcoördinator bij PSV en vervolgens hoofdcoach bij Roda JC waarna hij naar Duitsland verhuisde en trainer werd bij Schalke '04, waarmee hij de UEFA Cup veroverde, Hertha BSC, FC Köln en HSV.

Behalve een overzicht van zijn doen en laten in de voetbalwereld, is er in het boek ook een analyse te vinden over het moderne trainerschap, zoals welke eigenschappen een trainer nodig heeft om de top te halen.

Huub Stevens: ongezouten is een boek over een kleurrijk, explosief, eigenzinnig, meedogenloos met een nauwelijks te evenaren doorzettingsvermogen man, die op handen wordt gedragen door zijn fans.



Wil jij kans maken op het boek? Beantwoord dan de volgende vraag: Bij welke voetbalclubs is Huub Stevens trainer geweest?

Het antwoord kun je tot 26 augustus 20:00 uur per mail sturen naar sport@fok.nl

Rivaldo valt voor zak Oezbeeks geld

De Braziliaanse oud-international Rivaldo is voor het grote geld van het Oezbeekse Bunyodkor gevallen. Rivaldo excuseerde zich tegenover de fans van zijn huidige club AEK Athene, maar is van mening dat hij 'dit aanbod niet kon laten liggen'.

Rivaldo, in 2002 wereldkampioen met het Braziliaanse eldral, speelde vier jaar in Griekenland, waarvan drie jaar bij Olympiakos en een jaar bij AEK.

Euro naar laagste stand in zes maanden

De euro heeft vandaag het laagste niveau in zes maanden ten opzichte van de dollar bereikt. De euro kwam onder de 1,46 dollar, nadat bekend werd dat het Duitse consumenten- en producentenvertrouwen de afgelopen maand sterk gedaald is.

Ook de Britse pond sterling daalde ten opzichte van de dollar. Voor het eerst sinds juli 2006 kwam de munt onder de 1,84 dollar terecht.

De Amerikaanse munt is de afgelopen weken sterker geworden als gevolg van de berichten over de verslechtering van de economische omstandigheden in Europa. Vorige week zei de Amerikaanse beleggersgoeroe Warren Buffet dat hij ervan uitgaat dat de dollar zich handhaaft tegenover andere valuta.

De lagere euro en pond kunnen de exportsector in Europa een impuls geven. Daarentegen zal het toerisme naar landen, die gebruikmaken van de dollar als betaalmiddel, mogelijk afnemen.

[A1GP] Kalender opnieuw aangepast

A1 Grand Prix heeft opnieuw de kalender van 2008/2009 gewijzigd. Ditmaal is er een race in China toegevoegd en is de Indonesische race verplaatst.

Het Chengdu International Circuit mag de tweede race van het seizoen organiseren, op 9 november 2008. Het circuit ligt middenin het gebied dat in mei werd getroffen door een zware aardbeving en alle opbrengsten zullen dan ook naar het Sichuan Earthquake Relief Fund gaan.

De race in Indonesië, die oorspronkelijk voor 9 november stond gepland, zal nu op 8 februari 2009 worden verreden.

De volledige kalender ziet er nu als volgt uit:

datumcircuitland
5 oktZandvoortNederland
9 novChengduChina
23 novSepangMaleisië
25 janTaupoNieuw Zeeland
8 febJakartaIndonesië
22 febGautengZuid Afrika
15 mrtMexico CityMexico
29 mrtnnbnnb
12 aprPortimaoPortugal
3 meinnbGroot Britannië

CD: Weezer - S.T. (The Red Album)

Je blèrt het zo nog luidkeels mee hoor: "Woo-ee-oo, I look just like Buddy Holly. Oh-Oh, and you're Mary Tyler Moore!" Jawel we spreken omstreeks midden jaren negentig dat dit uit kwam en misschien herinneren jullie je ook nog wel de bjibehorende videoclip. Als echte nerds in Arnie's bar à la Happy Days brengen de mannen hun ode aan de muzieklegende. De videoclip werd zelfs op de Windows 95 CD-ROM meegeleverd omdat het zo'n populair deuntje was destijds.

Dominique van Dijk naar Volendam

FC Volendam heeft de selectie voor het komende seizoen versterkt met Dominique van Dijk. De promovendus huurt de aanvaller van Go Ahead Eagles.

De 28-jarige Van Dijk kwam vorig seizoen naar Go Ahead Eagles, maar kon de hooggespannen verwachtingen niet echt inlossen. Na de rentree van Marc Overmars leek de kans op speeltijd voor Van Dijk, die doorgaans vanaf de vleugel speelt, dit seizoen niet groot te worden.

Namens FC Groningen, Cambuur Leeuwarden, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles kwam Van Dijk, wiens vader Jan trainer is bij VVV-Venlo, tot 232 competitiewedstrijden in het betaald voetbal. Hierin scoorde hij 31 keer. Door zijn overgang naar FC Volendam kan Van Dijk bovendien weer eens een wedstrijd tegen zijn broer Gregoor, aanvoerder van FC Utrecht, spelen.

Ekramy vertrekt bij Feyenoord

Sherif Ekramy vertrekt bij Feyenoord. De club uit de Kuip heeft met de Turkse club Ankaragücü overeenstemming bereikt over een verhuur van de Egyptische goalie voor een jaar met een optie tot koop.

Vandaag zal de keeper naar Turkije afreizen voor de laatste onderhandelingen met de Turken.

De naam van de bij AZ overbodige Boy Waterman wordt genoemd als de mogelijke vervanger van Ekramy bij Feyenoord.

Duitse politie doorzoekt panden Milli Görüs

De Duitse politie heeft huiszoekingen gedaan in kantoren van de Turks religieuze organisatie Milli Görüs. Ook huizen van leiders van de organisatie werden doorzocht. Dat maakte de staatsadvocaat vandaag bekend.

Volgens hem wordt Milli Görüs verdacht van overtredingen van het belastingrecht. Hij ging niet in op de inhoud van die verdenking.

Milli Görüş  is een van de grootste islamitische verbanden in Europa, met afdelingen in onder meer Duitsland en Nederland. De organisatie heeft in Nederland ongeveer 30.000 aanhangers, voornamelijk Turken. Het hoofddoel van oorspronkelijke, in Turkije actieve stichting is het vestigen van een islamitische staat in Turkije. De buitenlandse aftakkingen hebben vooral het opkomen voor de plaatselijke Turkse en islamitische minderheden als doel.

Douglas naar Heracles

Darl Douglas speelt zo goed als zeker dit seizoen bij Heracles. De club en de speler, afkomstig van Willem II waar zijn contract niet werd verlengd, zijn het in grote lijnen eens over een contract over twee jaar.

Douglas traint al een tijd mee bij Heracles en heeft daarbij een goede indruk achtergelaten. De komende dagen zullen de laatste details worden afgerond.

In het seizoen 2003/2004 speelde Douglas ook al in Almelo.

8 jaar + tbs geëist voor Drutense tuinmoord

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man die zijn vrouw in hun Drutense tuin doodstak. Het OM gelooft dat de 49-jarige S. B., gedreven door een waanidee over ontrouw, haar eerst neerstak en vervolgens zichzelf.

De vrouw stierf 19 november terwijl hun twee zoons boven lagen te slapen. Haar man heeft na de nachtelijke steekpartij iets gedronken, ging op een matras liggen en viel in slaap. Buren die 's nachts wakker werden maar geruststellende geluiden van de man achter de schutting hoorden, vonden de vrouw 's ochtends dood in de tuin.

Onderzoek door het Pieter Baan Centrum liet zien dat de man waanideeën heeft. B. geloofde dat zijn vrouw vreemd ging, zich prostitueerde en aan pornofilms meewerkte. B. dacht ook dat zij hem eerst aanviel en hij zich moest verdedigen. Zijn advocaat vroeg daarom ook vrijspraak.

De officier van justitie gaat uit van moord, die vanwege de geestestoestand van de verdachte verminderd toe te rekenen is. B. heeft tijd gehad om van zijn daad af te zien, en daarna te pogen om zijn vrouw te redden. In plaats daarvan liet hij haar doodgaan terwijl hij sussende woorden sprak.

Zonder behandeling is de kans op herhaling volgens de deskundigen groot, omdat hij de waan inmiddels op zijn schoonfamilie heeft gericht. De officier van justitie vindt aanvullende tbs met verpleging daarom veiliger voor de maatschappij dan alleen celstraf.

De rechtbank in Arnhem doet uitspraak op 9 september.

Kamp-Vaÿrynen blijft hopen op transfer

Of Mika Vaÿrynen volgende week nog onder contract staat bij PSV is nog steeds niet duidelijk. Zijn belangenbehartiger Jeroen Hogewerf wijst tegenover Goal.com de standvastige houding van PSV als één van de oorzaken aan.

"Mika staat nog steeds in de belangstelling van clubs uit Spanje, Engeland en Frankrijk", vertelt zijn zaakwaarnemer Hogewerf tegen Goal.com. "Het zijn vijf clubs die allemaal in de hoogste divisies uitkomen."

Sinds het einde van vorige seizoen stikt het van de geruchten rondom Vaÿrynen. "Het is ook een hele complexe situatie. Hij heeft nog een contract voor één seizoen, maar PSV vraagt gewoon een bepaald bedrag. Daar houden zij ook aan vast."

"Veel clubs schikken van dat bedrag," vervolgt de manager van de Fin. "Daardoor is er nog steeds niets concreet. Of het een te hoog bedrag is? Dat zouden wij wel kunnen vinden, maar zo werkt het nou eenmaal. Natuurlijk hadden we het liefst in juli al een nieuwe club voor Mika gevonden."

Of het nog voor de sluiting van de transfermarkt tot een deal komt weet Hogewerf niet. "Maar we hebben nu met die clubs meerdere malen contact over Mika gehad. Dat is meer dan interesse, maar zij gaan niet wachten tot PSV met de prijs omlaag gaat. Dat is het vervelende. Qua naam en faam is het natuurlijk ook niet meer de Vaÿrynen van Heerenveen."

Liverpool: 12 miljoen voor Riera

Rafael Benitez wil Albert Riera graag aan zijn selectie toevoegen. De Sunday Mirror weet te melden dat de Engelse club twaalf miljoen euro over heeft voor de Spanjaard.

Stadgenoot Everton wil de Spaanse international ook graag inlijven. De Toffees zouden al een bod hebben neergelegd bij Espanyol van zo'n vijftien miljoen euro.

Benitez ziet Riera als een ideale opvulling aan de linkerkant van het veld. Riera's makelaar zegt dat Riera dolgraag bij Liverpool wilt spelen.

Milan Baros naar Galatasaray

Wederom heeft Galatasaray een speler van formaat aan zich weten te binden. Milan Baros komt over van het Franse Olympique Lyon en tekent een contract voor drie jaar bij de Turkse club. Met de transfer is een bedrag van 5,5 miljoen euro gemoeid.

Eerder deze transferperiode legde Galatasaray al Fernando Meira, Morgan de Sanctis en Harry Kewell vast.

Het afgelopen seizoen werd Baros uitgeleend aan het Engelse Portsmouth. De club uit het zuiden van Engeland had de mogelijkheid om hem definitief vast te leggen maar maakte hier geen gebruik van.

De Tsjechisch international speelde eerder voor Aston Villa en Liverpool. Hij droeg 65 keer het shirt van Tsjechië en in 2004 werd hij topscorer van het EK.

Wilkshire bijna rond met Dinamo Moskou

FC Twente zal vandaag naar Londen afreizen om morgenavond de return in de laatste voorronde van de Champions League te spelen tegen Arsenal. Twente zal het moeten doen zonder de Australiër Luke Wilkshire. Hij is niet mee afgereisd naar Londen.

De 26-jarige middenvelder lijkt de club uit Enschede te gaan verlaten. Hij staat voor een avontuur in Rusland. De international van Australië zou volgens de Telegraaf in verregaande onderhandeling zijn met Dinamo Moskou.

Dinamo Moskou zal flink in de buidel moeten tasten voor Wilkshire aangezien hij nog een contract tot 2012 heeft bij de Tukkers. Maar geld zal geen probleem zijn voor de Russische club. Maandag kwam de club tot een akkoord met Zenit St. Petersburg over Daniel Miguel Alves Gomes. De speler met voetbalnaam 'Danny' kost Zenit 30 miljoen euro.

In Londen staat FC Twente voor een zware klus. Om alsnog de groepsfase van de Champions League te bereiken zal een 2-0 achterstand weggewerkt moeten worden. Wanneer dit niet lukt zal de ploeg van Steve McClaren uitkomen in de UEFA Cup.

Far Cry 2 krijgt een releasemaand met zich mee

Ubisoft heeft al diverse data aangekondigd waarop Far Cry 2 zou uitkomen. We zouden eigenlijk al lang aan het spelen moeten zijn, maar dat is schijnbaar toch niet helemaal gelukt.

Nu is oktober als releasemaand aangekondigd. Althans, voor de mensen down-under. Het is niet waarschijnlijk dat de rest van de wereld pas maanden later zal kunnen spelen dan de Australiërs, but don't get your hopes up.


Lekker knallen op de savanne

Eef Kamerbeek overleden

Evert 'Eef' Kamerbeek is vannacht overleden. De 74-jarige oud-sporter was al geruime tijd ziek.

Een halve eeuw geleden was Kamerbeek de toonaangevende Nederlandse tienkamper. Hij werd elf keer Nederlands kampioen, waarbij hij vooral uitblonk in de werpnummers. In totaal veroverde Kamerbeek dertig nationale titels en vestigde hij 23 nationale records.

Zijn internationale bekroning zou tijdens de Olympische Spelen van 1956 in Melbourne moeten komen. Na de inval van de Sovjet-Unie in Hongarije werd hij echter samen met de andere Nederlandse sporters teruggeroepen. Vier jaar later, bij de Spelen van 1960, werd hij in Rome vijfde.

Duitser vindt lijk zonder hoofd en ledematen

De romp van een vrouw ontdaan van hoofd, armen en benen is in een bos in Zuid-Duitsland gevonden door een man die paddestoelen aan het plukken was. Dat heeft het politiedistrict Schwaben gisteren gemeld.

Volgens de politie gaat het om een jonge vrouw. Ze sloot echter uit dat het lichaam toebehoort aan een 15-jarig meisje uit dezelfde streek dat onlangs als vermist werd opgegeven.

Leger oefent aanval op Oostende

Militairen uit Nederland, Spanje en België zijn vandaag begonnen aan een grootschalige oefening in de Vlaamse kustplaats Oostende. Zo'n vijfhonderd soldaten doen alsof ze enkele honderden gegijzelde landgenoten moeten bevrijden uit een bezette Afrikaanse stad.

Vanochtend zijn al militaire vliegtuigen geland op het vliegveld van Oostende en bestormden soldaten het strand. Morgen moeten de militairen een rebellenleider oppakken en de gijzelaars bevrijden, aldus de Belgische legerwoordvoerder Jacques Bloeme vandaag.

De organisatie van de driedaagse oefening heeft echter wat verrassingen gepland voor de deelnemers.

Win het boek GOAL! het voetbaljaaroverzicht

In samenwerking met MVSP mag FOK! het boek GOAL! het voetbaljaaroverzicht weggeven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een vraag beantwoorden.

GOAL! het voetbaljaaroverzicht

Beleef alle spannende voetbalmomenten van het seizoen 2007-2008, zoals de ontknoping van de eredivisie, de KNVB-beker, de Champions League en niet te vergeten het EK, opnieuw! Met alle feiten, cijfers en prachtige foto's.

Het tegenvallen van AZ in de Eredivisie, NAC Breda, FC Twente en NEC die juist zeer goed presteerden. En net als het seizoen 2006/2007 viel de beslissing pas op de laatste speeldag. Maar ook de transfers van onder meer Afonso Alves, Wesley Sneijder en Kenneth Perez zijn in GOAL! het voetbaljaaroverzicht te vinden.


Wil jij kans maken op het boek? Beantwoord dan de volgende vraag: Wie was in het seizoen 2007/2008 de trainer van NAC Breda?

Het antwoord kun je tot 26 augustus 20:00 uur per mail sturen naar sport@fok.nl

Betogers nemen overheidsgebouwen Thailand in

Duizenden betogers hebben vandaag in de Thaise hoofdstad Bangkok onder meer het kantoor van premier Samak Sundaravej bestormd. Ook andere overheidsgebouwen en het terrein van een televisiezender werden bezet. De demonstranten willen dat de regering opstapt.

Honderden betogers beklommen het kantoor van Samak. Ze zwaaiden met spandoeken en Thaise vlaggen. Anderen zaten op het gras binnen de hekken van het besloten complex. De betogers namen ook de gebouwen van de ministeries van Financiën, Landbouw en Transport in.

Samak zei vandaag dat zijn geduld opraakte. Hij gaf de politie toestemming in te grijpen en de orde te herstellen.

'Rusland heeft bewijs voor genocide'

Russische onderzoekers hebben bewijs dat Georgische troepen zich schuldig hebben gemaakt aan genocide tijdens de gevechten in de afvallige regio Zuid-Ossetië. Dat heeft het hoofd van de Russische onderzoekscommissie Aleksandr Bastrikin vandaag gezegd.

"Het is volledig bewezen dat tussen 7 en 12 augustus Georgische troepen het territorium van de niet-erkende republiek zijn binnengevallen met het doel de Ossetische etnische groep volledig te vernietigen", aldus Bastrikin.

"Ze spaarden niemand. We vonden een vrouw die door haar hoofd geschoten was. Ze was acht maanden zwanger. Zij en haar kind stierven", zei Bastrikin. Hij noemde geen aantallen slachtoffers. Het onderzoeksteam sprak met iets minder dan 4000 mensen.

Rusland en Georgië hebben elkaar beschuldigd van etnische zuiveringen en oorlogsmisdaden.

Noord-Korea stopt afbouw nucleaire activiteiten

Noord-Korea is gestopt met de afbouw van de nucleaire activiteiten. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei vandaag zelfs dat het communistische land overweegt de nucleaire centrale in Yongbyon weer in gang te zetten.

Nood-Korea is boos op de Verenigde Staten, omdat die het land niet van de terreurlijst haalden zoals eerder was beloofd. De VS zegden dat toe nadat Noord-Korea eind juni na lang dralen een document had overgedragen waarin de nucleaire activiteiten van het land staan beschreven.

De VS willen nu eerst de gegevens in het document verifiëren voor zij Noord-Korea van de lijst schrappen. Noord-Korea stelt dat de VS de afspraken schenden. Daardoor is Noord-Korea ook vrij om te handelen, concludeert de zegsman.

Politie ontmantelt hennepfabriek in Made

De politie heeft vanochtend in een kassencomplex in Made (Noord-Brabant) een grote hennepplantage gevonden. In de kassen staan in totaal 65.000 planten. Er werden drie arrestaties verricht.

Een politiewoordvoerder spreekt van een hennepfabriek. De plantage werd gevonden na een anonieme tip.

De politie schat dat een hele oogst zeker 6 miljoen euro zou opbrengen. De arrestanten zijn de eigenaar van het complex plus twee werknemers. De ontmanteling gaat nog zeker enige tijd duren, voorspelde de zegsman.


Wietblad  (foto: ANP)

Landelijk spreekuur partydrugverslaafden

Mensen met klachten na het gebruik van partydrugs zoals xtc, cocaïne en speed kunnen voortaan terecht op een landelijk medisch spreekuur. Het gaat om een initiatief van Brijder Verslavingszorg, een bedrijf voor verslavingszorg met meer dan veertig vestigingen in Nederland.

Mensen met klachten kunnen na een telefonische afspraak een verslavingsarts spreken in Haarlem, Alkmaar of Den Haag. Het behandelen van medische problemen na het gebruik van drugs is specialistisch werk, waarmee huisartsen vaak weinig in aanraking komen, stelt Brijder vandaag.

Het spreekuur wordt geopend vanwege de vele vragen die Brijder jaarlijks krijgt over klachten na drugsgebruik. "Klachten na drugsgebruik verminderen niet altijd vanzelf. Medische behandeling is dan noodzakelijk."

Mensen die xtc, cocaïne of speed hebben gebruikt kunnen onder meer last krijgen van depressiviteit, angst, verminderde concentratie, spiertrekkingen of duizelingen. Sommige klachten kunnen jaren duren. "Na behandeling van een verslavingsarts verdwijnen de klachten of verminderen zij in veel gevallen sterk."

Een consult op het spreekuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar, stelt Brijder. Begin deze maand pleitte het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Rotterdamse Erasmus MC er nog voor dat bezoekers van de Dance Parade die na overmatig gebruik van drugs of alcohol in het ziekenhuis terechtkwamen, zelf voor de kosten moesten opdraaien.

Dat voorstel werd 'sympathiek' bevonden door onder meer de PvdA, maar kon niet rekenen op de steun van het ministerie van Volksgezondheid.


Mogelijke partydrugverslaafden  (foto: DAG)

[GC 2008] Covenant basis uit Halo Wars in beeld

In de afgelopen vijf jaar hebben Microsoft en Bungie het verhaal verteld van de Master Chief. Een Spartan in het leger van de mensheid die eigenhandig de strijd moet beslissen met de Covenant, een oorlog die we al lang verloren hebben. Maar hoe heeft het zover kunnen komen? Halo Wars vertelt ons hoe de oorlog met de Covenant zo rampzalig kon verlopen voor de mensheid.

In Leipzig konden we de game al kort spelen. Houd FOK!games dus goed in de gaten voor de hands-on preview die binnenkort zal volgen.





Twintig jaar voor het originele Halo was er nog een enorme oorlog gaande tussen de mensheid en de Covenant. Wie er ging winnen was nog niet duidelijk en hoewel de Covenant langzaam de overhand kregen had de mensheid een geheim wapen: de Spartans. Deze supersoldaten waren de ultieme kracht in de strijd tegen de aliens. In Halo Wars vecht je de oorlog uit met de Covenant, met deze Spartans nog tot je beschikking.

Python eet nachtwaker

Een python in de dierentuin van de hoofdstad van Venezuela heeft een werknemer deels opgegeten. Het slachtoffer, een student uit Caracas die een centje bijverdiende als nachtwaker, werd dood aangetroffen door collega's.

In het reptielenverblijf zagen zij de dat de slang om het lichaam van de student zat gekronkeld. Zijn hoofd was al in de bek van de slang verdwenen.

De geschokte collega’s sloegen in op de drie meter lange wurgslang in een poging het lichaam van de 29-jarige Erick Arrieta los te krijgen. Dat lukte maar Arrieta was al dood.

Volgens de directie van de dierentuin heeft de student het aan zichzelf te wijten omdat hij zich niet aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden. Hierdoor kon de Myanmarese python de man dooddrukken. De biologiestudent zou volgens buitenlandse media het hok van de slang hebben betreden om het beest vast te kunnen houden.

Het kan wel goed gaan

Vliegtuig vat vlam op luchthaven München

Afgelopen zondag moest een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Air-Dolomiti de start onderbreken op de luchthaven van München. Aan de onderkant van het vliegtuig, bij het landingsgestel, was namelijk brand uitgebroken. Alle inzittenden konden veilig het toestel verlaten.

Het toetsel van het type ATR 72 zou van München naar de Italiaanse stad Bologna vliegen. Kort voor de start werden de piloten voor rookontwikkeling gewaarschuwd. Het toestel werd daarop stilgezet en de 59 passagiers en vier bemanningsleden konden het vliegtuig zonder gevaar verlaten. Enige tijd later konden de reizigers alsnog met een ander toestel richting Bologna vertrekken.

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Om dat te achterhalen, wordt het vliegtuig grondig onderzocht.

Een passagier die in een ander vliegtuig zat, merkte de problemen op en filmde het geheel. Bekijk hier de beelden.

Gewonden bij noodlanding na valduik

Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft gisteravond een noodlanding moeten maken in Frankrijk. Het vliegtuig daalde in vijf minuten plots 8000 meter, waardoor inzittenden last kregen van hun oren. Zeker zestien mensen moesten naar het ziekenhuis. Dat meldt Ryanair vandaag.

Volgens woordvoerders van de Franse luchthaven moesten 26 mensen naar het ziekenhuis. De problemen met het gehoor van de inzittenden zouden klein zijn.

Het toestel was van Groot-Brittannië op weg naar Spanje toen het in de problemen kwam. De luchtdruk in het vliegtuig verdween, zuurstofmaskers sprongen tevoorschijn en het toestel daalde snel.

Een eerste onderzoek van het toestel heeft geen uitsluitsel gegeven over het verdwijnen van de luchtdruk.

CDA: Actie nodig bij drugstesten

Het CDA wil dat ook ziekenhuizen en buitenlandse forensische instituten bloed van Nederlandse automobilisten gaan controleren om serieus werk te kunnen blijven maken van de aanpak van drugs in het verkeer.

Volgens CDA-Tweede Kamerlid Sander de Rouwe blijven vanwege capaciteitsgebrek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te veel testen liggen of nemen agenten niet eens meer de moeite om bloed af te nemen. Hij wil dat minister Camiel Eurlings (Verkeer) snel met maatregelen komt.

Wachten op de nieuwe speekseltest waaraan Eurlings werkt, duurt wat het CDA betreft te lang. Naar verwachting wordt deze methode in 2010 ingevoerd.

Verdwenen moeder blijkt nu Brits schrijfster

Een Amerikaanse moeder van zes kinderen die zeven jaar geleden met de noorderzon was vertrokken en sindsdien spoorloos was, blijkt een nieuw leven te hebben opgebouwd in Groot-Brittannië. Haar 21-jarige dochter Alex Firestone uit Lake Worth (Florida) ontdekte een en ander via internet. Ze kwam op een website namelijk een foto tegen van een vrouw die verdacht veel op haar verdwenen moeder leek.

De foto behoorde toe aan de redelijk succesvolle Britse romanschrijfster Sandee McCann. Alex zag gelijk de overeenkomsten met haar verdwenen moeder Sandra Gebert. Meer onderzoek leverde op dat Gebert in Groot-Brittannië is hertrouwd en zich daar bezig houdt met het schrijven van romans. In haar biografie schrijft ze dat ze ''heel gelukkig'' is met haar nieuwe leven en haar man. Over haar vroegere gezin rept ze met geen woord.

Dochter Alex staakte indertijd haar studie om voor haar broertjes en zusjes te zorgen. De toen 42-jarige moeder Gebert was naar eigen zeggen even op reis gegaan, maar keerde nimmer terug. Haar Amerikaanse man wist ook van niets. Alex zegt dat ze haar moeder niet haat, maar wil wel weten waarom ze het gezin in de steek liet. Een Britse krant zocht al contact met Gebert, maar die weigert vooralsnog te reageren.

Link: Artikel met foto's

[GC 2008] Maak kennis met de Ronin Gang uit Saints Row 2

Eerder toonde THQ al de Brotherhood, die zich richten op brute kracht, en de Sons of Samedi, die zich richten op de drugswereld. Nu is het de beurt aan de Ronin Gang, een soort Japanse maffia waarbij alles draait om familie, eer en samuraizwaarden.

Saint's Row 2 staat gepland voor een release op 17 oktober op de PS3, X360 en PC.

De game speelt zich een aantal jaren na het origineel af en de 3rd Street Saints hebben niet meer de controle over Stillwater. Het is aan de speler om dit wederom te bewerkstelligen en wraak te nemen op diegene die de Saints niet heel vriendelijk behandeld hebben. Saints Row 2 neemt vrijheid nog een stap verder dan in het origineel. Je kunt spelen als wie je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt. Alles kan ook afgesteld worden, van auto's tot woningen.

Meisje schiet peuter kogeltje in hoofd

Een peuter in Groot-Brittannië vecht momenteel voor zijn leven nadat z'n zusje een kogeltje in zijn hoofd schoot. De 18 maanden oude Rashid Rullah (foto) uit Birmingham werd getroffen door een .22 kogeltje uit een luchtdrukpistool.

Vader Bakht Zaman had in de achtertuin op doelen lopen schieten en was naar binnen gegaan om even een telefoontje te beantwoorden. Zijn 5-jaar oude dochter Asna Almas Rullah pakte toen het pistool en loste een schot.

De peuter wordt in coma gehouden omdat artsen het kogeltje voorlopig niet uit het hoofdje van het kind durven te halen.

Valve: 50% kans Playstation 3 versie Left 4 Dead

Valve houdt niet van de Playstation 3. Baas Gabe Newell heeft dat in een aantal interviews goed laten merken, en dat was ook de reden dat de multiplayer horror shooter niet naar deze console zou komen. Ook de versie van The Orange Box viel op de Playstation 3 erg tegen omdat Valve niet de ontwikkeling van deze versie op zich wilde nemen.

Toch ziet het er nu naar uit dat de ontwikkeling van een PS3 versie van Left 4 Dead afhangt van een toss met een munt. Volgens Doug Lombardi van Valve doet de Playstation 3 het zo goed, dat ze het niet meer kunnen negeren. Of ze nou fan zijn van de Playstation 3 of niet, een platform waar miljoenen mensen op gamen moet je volgens Lombardi serieus nemen.

So whether or not you like developing for that platform, if they've got millions of people connected to that platform and buying their games you have to take it seriously.

Volgens Lombardi is de PC nog steeds het hoofd-platform en de Xbox 360 versie is makkelijk te porten. Of er een versie van Left 4 Dead voor de PS3 komt is zo'n 50%. De kans dat de game dit jaar nog zou verschijnen is 0%.

Indiase hindoe-extremisten steken christelijk weeshuis in brand

In het oosten van India is een non om het leven gekomen nadat extremistische hindoes een weeshuis in brand hadden gestoken. Het weeshuis werd gerund  door christelijke missionarissen. Bij de brand raakte ook een priester zwaar gewond.

De non en de priester zaten in het weeshuis in het dorpje Khuntapali opgesloten en konden niet bijtijds wegkomen, toen de gewelddadige hindoes de bewoners sommeerden het complex te verlaten.

Het gebied waar het incident plaatsvond, het westen van de deelstaat Orissa, is al langer toneel van religieuze spanningen. Hindoes verwijten de missionarissen, die daar vooral werken met arme stammen, mensen via dwang of omkoping te bekeren. Kerken ontkennen dit. 

In het al eerder genoemde dorpje Khuntapali was het dit weekend al uiterst onrustig vanwege de moord op een hindoeleider en vier anderen door communistische rebellen uit een ander district in Orissa.

India, met ruim 1,1 miljard ingezetenen na China het land met de meeste inwoners ter wereld,  bestaat voor 84% uit hindoes. Slechts 2,4% is christen.

Rechter tikt thuisnaturist op de vingers

De politierechter in Assen heeft een 65-jarige inwoner van Barger-Compascuum een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur opgelegd, omdat de man naakt voor het raam stond en naar kinderen zwaaide. De rechter is van mening dat de man te vrijpostig gedrag vertoonde.

Het blijft bij een voorwaardelijke straf omdat de man niet eerder is veroordeeld en omdat hij heeft aangegeven dat het niet meer zal gebeuren. Althans, niet op een moment dat er kinderen voorbij fietsen. De man gaat namelijk eerder naar bed en staat ook eerder op. Op die manier kan hij naakt de gordijnen openen en koffie zetten.

Gordijnen openen en koffie zetten was ook het enige dat de man voor ogen had 's ochtends. Het was absoluut niet de bedoeling om te potloodventen, benadrukt de man. Uit het reclasseringsonderzoek dat de man moest ondergaan, bleek ook dat er geen sprake was van een seksueel getinte actie.

Claudia de Breij kampt met bekkeninstabiliteit

Claudia de Breij heeft een moeilijke zomer gehad. De cabaretière, die op 17 juni beviel van zoon Bing, heeft last van bekkeninstabiliteit, zo meldde RTL Boulevard gisteren.

De 33-jarige De Breij krijgt fysiotherapie om haar kwaal te verhelpen. Ze hoopt fit te zijn voordat ze op 27 september in Dordrecht begint aan een nieuwe reeks voorstellingen van 'iClaudia'.

De cabaretière stapte drie jaar geleden in het huwelijksbootje met RTV Utrecht-presentatrice Connie Kraaijeveld. De Breij maakte in januari bekend zwanger te zijn. "We wilden het heel graag", vertelde ze in RTL Boulevard. "Maar het is veel eerder gelukt dan we dachten. De vader is Connie, en de donor is iemand die we goed kennen, maar die anoniem wil blijven."


Claudia de Breij (foto: DAG)

Jongeren eerder slachtoffer

Jongeren blijken het grootste risico te lopen op een ongeval of geweldsdelict. Preventie is een belangrijke pijler om dit terug te dringen.

De afgelopen jaren zien we een afname van het aantal doden als gevolg van ongevallen, zelfmoord en geweld. Dit is onder meer te danken aan preventie en traumazorg. Ieder jaar melden zich toch nog 900.000 mensen bij spoedeisende hulp om zich te laten behandelen voor hun letsel.

Met deze cijfers komen het RIVM, Consument en Veiligheid en het Erasmus Medisch Centrum in hun rapport 'Let op letsels'. Uit hun onderzoek blijkt tevens dat jaarlijks zo'n 5.300 mensen overlijden als gevolg van hun verwondingen. Dit komt vooral voor onder fietsers, slachtoffers van valongevallen en suïcide. Wel moet er meer aandacht uitgaan naar een betere samenwerking en onderzoek naar de werkzaamheid van interventies.

De onderzoekende instanties concluderen dat letsels een groot probleem vormt voor de volksgezondheid. Bovendien moet de samenleving hiervoor 3,6 miljard euro per jaar ophoesten. In dit bedrag zitten alleen de medische kosten en de kosten voor ziekteverzuim. Buiten beschouwing zijn materiële kosten gehouden evenals economische schade die bijvoorbeeld ontstaat door files na een verkeersongeval.

Samenwerking kan onder meer leiden tot een ontmoedigingsmaatregel voor bijvoorbeeld het gebruik van alcohol. Dit zal effect hebben op de verkeersveiligheid , vallen, geweld en zelfmoord. Ook is het van belang dat de organisaties zich gezamenlijk richten op jongeren omdat deze een verhoogd risico hebben slachtoffer te worden van verkeersongevallen en geweld.

Persbericht RIVM

Door: DAG / Joyce Beckker

Anouk in Guitar Hero

Dat Anouk populair is, wisten we al. Dat ze zo populair is dat ze haar eigen nummer in Guitar Hero gaat krijgen was voor velen nog niet bekend. Haar nummer 'Good God' gaat namelijk de tracklist van de nieuwste Guitar Hero aanvullen.

Het nummer is afkomstig van haar laatste cd 'Who's Your Momma'. Het nummer gaat alleen voorkomen op de Europese versie van Guitar Hero: World Tour, samen met andere Europese acts als Hush Puppies, Beatsteaks, Negramaro, Oasis en Radio Futura. Ook vind je grote internationale artiesten als The Beastie Boys, Coldplay, System of a Down and the Foo Fighters op de tracklist.



Binnenkort meebrullen met Anouk...


Halo 4 in ontwikkeling als launchtitel voor volgende Xbox?

In februari vertelde Randy Pitchford dat Gearbox aan een groots project werkt. De precieze details kon hij niet los laten, maar OXM schijnt nu er achter te zijn wat Pitchford bedoelde: Halo 4. Volgens het gerucht werkt Gearbox momenteel aan het volgende deel in de Halo-franchise, wat de launchtitel van de volgende Xbox moet worden.

Zodra we meer weten over dit gerucht, lees je het uiteraard op FOK!games.

Top 5 grootste vakantiehufters

De Dierenbescherming heeft een Amsterdamse bakker opgenomen in de top vijf van vakantiehufters. De bakker dacht voor zijn vakantie goedkoop uit te zijn. Hij sloot zijn kater van zeven maanden in de bakkerij op en vertrok. Het dier zou wel van de muizen in zijn zaak kunnen leven, zodat hij geen kosten voor de opvang hoefde te maken.

De bakker mag zich in de top 5 verheugen in het gezelschap van onder anderen een gezin in Mijdrecht dat een kattengezin met vier jongen buiten de deur zette voor het op reis ging en een familie in Amersfoort die een konijn onverzorgd achterliet.

Een vrouw sloot haar hond in de tuin op, voor zij een weekje met vakantie ging. Zij plaatste een parasol tegen de zon, zette een bak voer en water ernaast en ging heen. Ook zij ziet zich op de lijst van vakantiehufters terug.

Datzelfde geldt voor een Alkmaarder die kennelijk vond dat zijn twee konijnen aan een dieet toe waren. Hij vertrok bepakt en bezakt, nadat hij de knaagdieren in een hok zonder stro en een stronk hout om aan te knagen had achtergelaten. Het effect van de vermageringskuur was des te groter, omdat de dieren in een kooi zaten waarvan het gaas met plexiglas was omgeven, zodat de zon er goed op kon schijnen. 

Met de kater in de bakkerij liep het goed af. Een oplettende burger hoorde zijn wanhopige geschreeuw.

De top 5.

Nvidia: Raytracing is te veel voor Hollywood, dus ook games

Tijdens NVision, een conferentie die georganiseerd wordt door Nvidia, hebben de heren van de videokaartenproducent zich uitgelaten over raytracing. Raytracing is een techniek die licht simuleert en daarbij niet berekent welke delen van een omgeving belicht zijn en waar de schaduwen geplaatst dienen te worden, maar ook hoe licht weerkaatst wordt door verschillende oppervlakken.

Dit proces is erg tijdrovend en vertraagt de berekening van elk individueel beeldje aanzienlijk. Aangezien tijd en geld hetzelfde is in Hollywood, wordt deze techniek dan ook vrijwel niet gebruikt. Cars was de eerste animatiefilm die raytracing gebruikte, maar over het algemeen wordt nog teruggevallen op een gesimuleerde raytracing. Hierbij schat de rendering-engine hoeveel licht er weerkaatst wordt, op welke oppervlakken en in welke kleur.
Nvidia is eigenaar van de raytracing-engine Mental Ray, maar Hollywood is momenteel niet geïnteresseerd in deze engine als alternatief voor de traditionele manier van rendering. Nvidia verwacht dan ook dat raytracing voor games zeker nog jaren op zich zal laten wachten.

Warner Bros kwaad over film 'Hari Puttar'

De Amerikaanse filmmaatschappij Warner Bros is boos over de Indiase film Hari Puttar - A Comedy of Terrors. De titel zou te veel gelijkenis vertonen met de succesvolle Harry Potter-filmreeks.

De filmmaatschappij heeft daarom een aanklacht ingediend bij een hogere rechtbank in de Indiase stad Mumbai, het voormalige Bombay, om de film tegen te houden, meldde de Britse krant The Independent vandaag.

Een filmmaatschappij uit Mumbai, Mirchi Movies, blijft van plan om Hari Puttar op 12 september uit te brengen. De film zou namelijk slechts een komische naam zijn die niet gebaseerd is op de jonge tovenaar uit de boeken van schrijfster J. K. Rowling.

[GC 2008] Aliens zijn weer de klos in The Conduit awards trailer

The Conduit is een game die exclusief op de Wii zal verschijnen en aangezien de Wii nou eenmaal minder in zijn mars heeft op grafisch gebied, zul je misschien niet al te veel eye-candy verwachten. De makers van het spel hebben echter laten weten bezig te zijn geweest met allerlei technieken om grafisch gezien meer uit de Wii te trekken. Of het de makers is gelukt om daadwerkelijk graphics uit het witte apparaat te trekken die je gister nog voor onmogelijk hield kun je in onderstaande trailer zien.




Initiatiefwet: Krakers tot 32 maanden de cel in

CDA, ChristenUnie en VVD willen een verbod op kraken. Krakers hangt een gevangenisstraf boven het hoofd die kan oplopen tot bijna drie jaar. Bovendien willen de partijen gemeenten voortaan de mogelijkheid geven langdurig leegstaande panden te gebruiken.

Dat staat in het initiatiefwetsvoorstel 'Kraken en leegstand' dat ChristeUnie, VVD en CDA vandaag naar de Raad van State sturen voor advies. Volgens Arie Slob (ChristenUnie) is een kraakverbod te beperkt en zet de wet ook in op een actief leegstandsbeheer. Gemeenten kunnen dan makkelijker over leegstaande panden beschikken door er bijvoorbeeld huurders in te zetten.

De strafmaat kan oplopen tot 2 jaar en 8 maanden. Bij herhaling kan de straf verder oplopen.

Veel interesse voor ontslagen Wormgoor

Verschillende Ere- en Eerstedivisieclubs hebben zich al gemeld voor Vito Wormgoor. Dat laat zijn zaakwaarnemer Louis Laros weten aan Goal.com.

De 19-jarige verdediger werd zondag door Ajax ontslagen vanwege het plegen van diefstal. De verdediger zou 150 euro hebben gestolen van ploeggenoot Edgar Manucharyan, die hem dat bedrag, ondanks vele verzoeken, niet wilde terugbetalen.

"Het is natuurlijk allemaal nog vers van de pers, maar er hebben zich vandaag al behoorlijk wat clubs bij mij gemeld voor Vito", aldus zijn belangenbehartiger tegen Goal.com. "Dat zijn zowel Ere- als Eerstedivisieclubs. Maar eerst moet die jongen verwerken van wat er allemaal is gebeurd de afgelopen week. Dat is niet niks", vervolgt Laros.

Om een nieuwe club te vinden heeft Wormgoor in ieder geval geen last van de transferdeadline die volgende week afloopt. "In samenspraak met beide partijen is het contract ontbonden. Hij is dus vrij om te gaan waar hij wil."

Nijland: "Het ging allemaal heel snel"

Stefan Nijland is dolblij met zijn transfer van FC Groningen naar PSV. De aanvaller werd gisteren in Eindhoven gepresenteerd.

Nijland heeft bij PSV voor vijf jaar getekend. FC Groningen ontvangt vier miljoen euro voor deze transfer. "Ik was wel verrast, omdat alles in een kort tijdsbestek ging. Zondag was ik nog op de Open Dag van Groningen en nu sta ik hier", vertelt de jonge spits op de site van PSV.

"Dit is een fantastisch gevoel. Ik had niet verwacht dat ik deze stap al zou maken. Ik heb al een goed gesprek gehad met de trainer en ik heb er ontzettend veel zin in", vervolgt de 20-jarige Groninger.

Nijland is realistisch over zijn kansen voor het komende seizoen. "Ik besef dat ik voor de toekomst gehaald ben. Ik moet naar mijn eigen ontwikkeling kijken en ga mijn uiterste best doen."

Doden in Canada door besmet vlees

Door het eten van besmet vlees zijn twaalf mensen om het leven gekomen in de Canadese provincie Ontario. Zeker twintig andere werden ziek. Het vlees is besmet geraakt met de listeriabacterie.

Het duurt ongeveer tien weken voordat de eerste tekenen van een besmetting zich voordoen. De verwachting is daarom dat er nog meer gevallen van besmetting zullen komen. Het vlees is afkomstig van het bedrijf Maple Leaf, dat tijdelijk is gesloten. Al het vlees dat sinds eind juni de fabriek in Toronto heeft verlaten, is teruggehaald.

Diesel exit bij deftige Bentley

Steeds meer vinden autobezitters het rijden van een diesel 'not done'. Het 'deftige' merk Bentley deed onderzoek onder de klanten en wil zich concentreren op milieubewust rijden. Ook Bentley gaat met z'n tijd mee. Het merk dat kan bogen op een ijzersterk imago wil zich nu gaan focussen op biobrandstoffen. In het jaar 2012 moet het gehele modellenprogramma kunnen rijden op bio-ethanol van de tweede generatie waarbij van afvalmateriaal brandstof wordt geproduceerd.

Hierbij heeft het dus geen invloed meer op de voedselketen. Momenteel ontwikkelt Bentley een nieuwe krachtbron voor de komende generatie Arnage en Continental. Of er nog een dieseluitvoering komt, acht de Engelse pers onwaarschijnlijk. Toch zou dit misschien voor de hand liggen aangezien in hetzelfde concern ook Audi zit die onlangs met de V12 TDI kwam. Deze zou goed kunnen passen bij Bentley.

Uit een aantal consumentenonderzoeken blijkt dat Bentley-bezitters niet zitten te wachten op een diesel. Hiernaast zou er alleen in Europa markt zijn hiervoor waardoor het de moeite niet waard is deze te produceren. De afzet vindt vooral steeds meer in Azië en Amerika plaats. Overigens zal bij wel een dieselmodel worden geproduceerd van de RR4. Deze zal de concurrent worden van de Bentley Continental Flying Spur.

Foto bij: Diesel exit bij deftige Bentley  (foto: DAG)

Italië zet Roemeense overvallers uit

De twee Roemenen die vorige week een Nederlands echtpaar overvielen in de buurt van Rome, worden het land uitgezet. Dat heeft minister Maroni van Binnenlandse zaken gezegd. De Roemenen hebben bekend dat ze de Nederlanders met stokken hebben afgetuigd en dat ze de vrouw hebben verkracht. Ook beroofden ze het stel van 1500 euro.

Een van de twee was illegaal in Italië. Minister Maroni toonde zich onthutst over het seksuele geweld van de overvallers. "In hun ogen is het geweld dat zij tegen de vrouw gebruikten, normaal."

Het Nederlandse paar kampeerde op een stukje niemandsland bij Rome, toen ze werden overvallen door de Roemeense herders. Het paar ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Boek: Theo Vaessen - Huub Stevens ongezouten

Boudewijn Zenden, Fred Rutten, Rudi Assauer, Hans van Breukelen en Bert van Marwijk. Zomaar een aantal namen uit de voetbalwereld die op 15 augustus in het Philips Stadion aanwezig waren voor de presentatie van de biografie van Huub Stevens. De huidige PSV-coach overhandigde het eerste exemplaar van 'zijn' boek Ongezouten, geschreven door Theo Vaessen, aan zijn moeder. Het verhaal van 'Der Harter Hund' gaat niet alleen over voetbal, maar vooral om de randzaken er om heen.

Hoogleraar in komkommertijd

Waarschuwing! Deze tekst kan ironie, sarcasme en satire bevatten. Deze tekst in een serieuze context plaatsen kan ernstige schade toerichten aan uzelf, uw directe omgeving en de samenleving. Ook kan het leiden tot opsluiting, marteling en publieke karaktermoord. Heeft u moeite met het interpreteren van deze tekst bel dan 0900-Ikverdieneennekschot of raadpleeg onze website www.wijzijnsindsdeovernamelekkerpolitiekcorrect.nl

[GC 2008] Ter land en ter zee in Empire: Total War screens

Naast Stormrise is Creative Assembly nog met een andere RTS bezig voor SEGA; Empire: Total War. Dit nieuwste deel in de Total War-serie laat je niet alleen ter land vechten, maar ook grootse zeeslagen behoren tot de mogelijkheden. We moeten nog zeker een half jaar wachten tot de release, maar tot die tijd kunnen we wel genieten van de screenshots die vrijkomen.





De Total War-serie neemt een andere wending, want voor het eerst gaan we naar de 18e eeuw om elkaar massaal op te blazen met geweren, kanonnen en granaten. Nieuw zijn de 3D-battles ter zee en tevens belooft de ontwikkelaar dat zwakke elementen uit de eerdere games, zoals diplomatie, compleet gerenoveerd zullen worden.

[GC 2008] Enorme monsters in Stormrise screenshots

Stormrise moet de eerste echte 3D RTS worden. Geen 2D speelvelden meer, je kunt nu daadwerkelijk de hoogte en diepte in om gevechten aan te gaan. Speciaal ontwikkeld voor de PS3 en Xbox 360 belooft Stormrise tevens de eerste RTS te worden die qua controlesnelheid zich kan meten met PC strategiespellen. Of het allemaal ook zo werkt is nog even afwachten, maar in onderstaande screenshots kun je in ieder geval de twee facties alvast bekijken.





Door een enorme natuurramp wordt de atmosfeer van de aarde verwoest. De overgebleven mensen leven in op een dorre en vrijwel geheel verwoeste planeet en dat eist extreme oplossingen. Hierdoor zijn twee facties ontstaan, de Echelon en de Sai. Hoewel beide beschavingen totaal verschillend zijn, leven ze gewoon naast elkaar. Maar dat kan niet altijd goed gaan en de oorlogen die uitbreken vernietigen wat er over is van de aarde.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.