Hamilton miste bijna race

Het scheelde niet veel of Lewis Hamilton was dit weekend vervangen door Pedro de la Rosa. Hamilton had een aantal gezondheidsproblemen die hem bijna uit de wagen hadden gehouden.

"Ik had een waardeloos weekend," vertelde Hamilton vandaag. "Ik had de griep toen ik hier aankwam met iedere dag een stevige koorts. Daarnaast zorgde een kramp in mijn nek er bijna voor dat ik dit weekend niet kon racen."

Volgens Hamilton werd hij zaterdagmorgen vroeg wakker met een flinke kramp in zijn nekspieren. "Het was zo erg dat ik nauwelijks rechtop kon staan. Ik kreeg een aantal injecties in mijn nek en moest veel pijnstillers nemen. Gelukkig heb ik een geweldige trainer die kon helpen, maar Pedro keek al uit naar het rijden van de race."

De Brit zei dat het probleem niet meer terug zou komen. "Het doet nog steeds wat pijn, maar het werd veroorzaakt door mijn kussen of de manier waarop ik sliep, aangezien het optrad toen ik wakker werd. Maar gezien de omstandigheden heb ik het vandaag er nog redelijk vanaf gebracht."