Rijkaard neemt afscheid in stijl

Frank Rijkaard heeft vandaag met een 3-5 overwinning bij Real Murcia afscheid genomen van FC Barcelona. Door dit resultaat eindigden de Catalanen op een derde plek, die rechtgeeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Murcia kwam nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Ochoa. Barcelona boog deze achterstand nog voor rust om in een 3-1 voorsprong. Eto'o, Henry en Giovani wisten te scoren. Na rust maakte Giovani nog twee doelpunten. Rijkaard kon zijn glimlach niet verborgen houden, aangezien de twee doelpunten van ongekende schoonheid waren. De 4-1 maakte Giovani met een prachtige stiftbal na een fraaie combinatie, terwijl de 5-1 een prachtig schot van afstand was. Iván Alonso scoorde in de slotfase nog twee keer voor Murcia.

Rijkaard kan terugkijken op een mooie tijd bij de Catalanen. Zo werd hij tweemaal kampioen van Spanje, won hij de Champions League en tweemaal de Spaanse Supercup. Ook werd de Catalaanse beker tweemaal gewonnen en werd hij in 2006 uitgeroepen tot Beste coach ter wereld. Rijkaard wordt in Barcelona opgevolgd door club-icoon Josep Guardiola.