Motherwell-speler O'Donnell overleden

Phil O’Donnell, aanvoerder van de Schotse club Motherwell, is zaterdag overleden. Dit heeft de voorzitter van de club bekend gemaakt.

In de competitiewedstrijd tegen Dundee United zakte de 35-jarige middenvelder in de slotfase in elkaar, hij stond op het punt te worden gewisseld. Hij werd vijf minuten door de medische staven van beide clubs behandeld op het veld, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar hulp mocht niet meer baten.

Motherwell-manager Mark McGhee heeft in een reactie laten weten kapot te zijn van de gebeurtenis:” Onze gedachten gaan naar de familie. Phil was een uitstekende prof en gaf altijd alles als hij speelde. Dit is een enorme tragedie." Volgens McGhee was het puur toeval dat hij net gewisseld zou worden: "We wilden hem nog wat sparen voor woensdag". Ook de voorzitter van de Schotse voetbalbond Gordon Smith heeft een reactie gegeven: "Dit is gruwelijk nieuws. Phil was niet alleen een prima voetballer, hij was ook een geweldig mens."

O'Donnell begon zijn carrière bij Motherwell. In 1994 ging hij naar Celtic, vervolgens belandde hij bij Sheffield Wednesday in Engeland. In januari 2004 keerde hij terug bij Motherwell. Dit seizoen speelde hij 17 wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde. O'Donnell kwam één keer uit voor het nationale team van Schotland. Dat was in 1994 tegen Zwitserland.

Met dank aan CrazyDaisy85 en KlapMongeaul voor de submit