Ooijer ruim maand uitgeschakeld

André Ooijer zal de komende maand vanaf de zijlijn toe moeten kijken hoe zijn club Blackburn Rovers het er vanaf brengt. De verdediger liep een hamstringblessure op.

In het 0-1 thuisverlies tegen West Ham United, afgelopen weekend, raakte Ooijer geblesseerd. Na de wedstrijd wezen scans aan dat het een vrij ernstige hamstringkwetsuur betreft. De international van Oranje zal hierdoor ongeveer vijf weken niet in actie kunnen komen. Trainer Mark Hughes was niet blij toen hij het nieuws hoorde, zeker niet met het drukke kerstprogramma in het vooruitzicht.

"Je zag al aan hem dat het een ernstige blessure was", meldde Hughes op de Rovers website. "De scans vertelden ons dat hij er minimaal vier à vijf weken uit ligt. Ik had graag iedereen fit gehad met de kerstperiode, waar de wedstrijd elkaar in hoog tempo opvolgen. We zullen André missen, want ik vind dat hij één van onze betere spelers is geweest dit seizoen. Gelukkig hebben we meer verdedigers, die allemaal erop gebrand zijn om te laten zien wat ze kunnen."