Bookmakers: "Duitsland kampioen"

Duitsland is de grote favoriet om aankomende zomer Europees kampioen voetbal te worden. Volgens de bookmakers komt Nederland niet ver.

Bij Unibet staat Nederland op een gedeelde zesde plek met Kroatië. Als Oranje het toernooi wint, krijg je 12,5 keer de inzet terug. Daarmee staat het achter Italië (8,5) en Frankrijk (11,0), maar voor Roemenië, dat met een notering van 45,0 op de een-na-laatste plek staat. Bij het bookmakerkantoor Betfair staat Nederland er nog slechter voor. Daar neemt Oranje de achtste plaats in beslag, achter Kroatië en Tsjechië, die bij Unibet nog achter Oranje staan.

Zowel bij Unibet als bij Betfair staat Duitsland bovenaan het lijstje. Onze oosterburen zijn volgens de wedkantoren de grote favorieten om eind juni de beker omhoog te houden. De tweede plek bij Unibet wordt ingenomen door Spanje, bij Betfair is dit Italië.

Gastland Oostenrijk staat bij beide bookmakers stijf onderaan. Als het alpenland Europees kampioen wordt, krijg je zowel bij Betfair als bij Unibet 100 keer de inzet terug. Het andere gastland, Zwitserland, doet het iets beter. Bij Unibet krijg je daar 20 keer de inzet terug, bij Betfair is dit 24 keer.