Melbourne na 2010 in gevaar

De Australische Grand Prix staat op losse schroeven. Het evenement heeft de laatste jaren zoveel verlies geleden dat de regionale overheid overweegt de steun aan de wedstrijd vanaf 2010 te schrappen.

De Grand Prix van Melbourne heeft dit jaar meer dan twintig miljoen euro verlies geleden. Het organiseren van de race kost ruim 45 miljoen euro en tekorten in het budget worden opgevangen door de overheid van de staat Victoria. De premier van Victoria, John Brumby, vraagt zich af of het nog wel loont om het contract voor na 2010 met de FIA te verlengen. "We zullen volgend jaar onderzoeken of het een goed evenement voor de staat blijft en of we waar voor ons geld kunnen krijgen."

De race in Albert Park wordt sinds 1996 verreden, daarvoor was de Grand Prix van Australië de seizoensafsluiter op het stratencircuit van Adelaide. De overgang naar Melbourne was het resultaat van de inspanningen van een vorige premier van Victoria, Jeff Kennett. Hij wilde Melbourne internationaal beter op de kaart zetten en tegelijkertijd Sydney aftroeven op autosportgebied.