Uitslagen Spanje speelronde 6

De kop in Spanje bleef na de zesde speeldag ongewijzigd. Real Madrid maakte geen fout, en behoudt de leiding. Sevilla ging opnieuw onderuit, ditmaal tegen Zaragoza.

Real Zaragoza trof Sevilla in het eigen La Romareda. Sinds het verlies in de Champions League bij Arsenal pakte Sevilla geen punt meer, terwijl ook Zaragoza een verre van goede seizoensstart kent. Omdat een aantal spelers rust kregen mocht Arouna Koné in de basis beginnen bij Sevilla. De Ivoriaan, die overkwam van PSV, ontpopte zich tot de beste man bij de bezoekers, maar wist ondanks dat zelden echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft opende Zaragoza, toen Andrés D'Alessandro aantekende voor de 1-0. De thuisploeg ging door, en kon een paar minuten voor tijd door een treffer van Sergio García de wedstrijd beslissen.

FC Barcelona maakt een goede periode door. Zonder de geblesseerde Ronaldinho weet Lionel Messi iedere wedstrijd te regisseren. Zo ook in de uitwedstrijd bij Levante, dat met één punt hekkensluiter is. Thierry Henry was voorafgaand aan het duel in Valencia de geplaagde hond, aangezien de Fransman nog niet één treffer maakte in de Primera División. Voor rust wist de spits eindelijk te scoren, en deed dat direct tweemaal. Vlak na rust prikte hij er nog een derde bij. Messi was wederom ongenaakbaar, en bekroonde zijn optreden met alweer een mooie treffer. Carles Puyol, die zijn rentree maakte, kende een matige invalbeurt. Hij was de veroorzaken van een strafschop, die uiteindelijk werd benut door Emilio Viqueira: 1-4.

Real Madrid naar het Coliseum Alfonso Pérez, ook in Madrid gelegen. Het stadion behoort toe aan Getafe, dat een slechte start van het seizoen kent. De ploeg van Michael Laudrup wist de ploeg van haar oude trainer Bernd Schuster vanavond echter erg moeilijk te maken. Met Ikechukwu Uche en Manu del Moral brak de thuisploeg vaak uit, maar Iker Casillas voorkwam meermaals de openingstreffer. Real, dat Ruud van Nistelrooij rust gunde, begon met verder alle Nederlanders in de basis. In de tweede helft zette Raúl Arjen Robben weg met een mooie pass. De Nederlander bereikte met een voorzet verdediger Sergio Ramos, die kon binnentikken voor de enige treffer van het duel.

Verder kon Villarreal de tweede plaats behouden, door nipt doch terecht te winnen van Athletic Club de Bilbao. De enige treffer kwam van Fabricio Fuentes, die knap raak kopte. Valencia versloeg het stugge Recreativo de Huelva middels een vroege treffer van David Villa. Carlos Martins haalde het einde niet, hij pakte namens Recre een rode kaart. In de wedstrijd vielen uiteindelijk nog dertien gele kaarten. Atlético de Madrid won ook opnieuw, ditmaal van Osasuna. In het Vicente Calderón werd het 2-0, door treffers van Raúl García en Sergio Agüero.