Uitslagen Italië speelronde 6

In Italië werd dit weekend de zesde ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

AS Roma verliest topper van Internazionale
AS Roma liep tegen een gevoelige nederlaag aan. Internazionale was met 4-1 te sterk. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de confrontatie elf punten en namen de eerste en tweede plek in. In Stadio Olimpico kwam Internazionale aan de leiding in de 29e minuut dor Zlatan Ibrahimovic. De Zweed benutte een strafschop die gegeven werd nadat Ludovic Giuly de bal met hand beroerde in het strafschopgebied. De verdediger kreeg rood en AS Roma moest met tien man verder.

Internazionale domineerde na de 0-1 de wedstrijd maar zag de thuisploeg op gelijke hoogte komen na een fout van Maxwell. Simone Perrotta maakte de 1-1. Lang konden de Giallorossi niet hopen op een puntje. Zeven minuten later tikte Hernan Crespo namelijk de 1-2 binnen. In de 60e minuut zette Julio Ricardo Cruz Internazionale op 1-3. Op aangeven van Luis Figo besliste Cordoba de wedstrijd definitief. Perrotta moest geblesseerd afhaken en omdat Roma-coach Spalletti alle wissels al had verbruikt eindigde de thuisploeg de wedstrijd met negen man. Internazionale speelt komende week tegen PSV in de Champions League. Daarin zal het waarschijnlijk Ibrahimovic moeten missen, hij verliet geblesseerd het veld.

Fiorentina doet goede zaken
Door het verlies van AS Roma steeg Fiorentina naar de derde plek op de ranglijst. De komende tegenstander van FC Groningen in de UEFA Cup won met 0-3 bij Livorno. Al zes wedstrijden zijn de Viola nu ongeslagen. Voor Livorno ziet het er minder gunstig uit. De ploeg kreeg in zes duels al zestien doelpunten tegen.

Fiorentina kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Pablo Daniel Osvaldo. Daarvoor had het al enkele goede kansen gehad maar niet weten om te zetten in doelpunten. In de tweede helft verdubbelde Osvaldo de score in de 67e minuut. Kort daarvoor was Massimo Loviso naar de kant gestuurd wegens een rode kaart naar aanleiding van een overtreding op Pazzinni. Coach Fernando Orsi zat toen al niet meer in de dug-out, wegens commentaar op de leiding mocht hij de tweede helft vanaf de tribune aanschouwen. Mario Alberto Santana maakte in de 69e minuut de derde voor Fiorentina.