BMW-coureurs mogen tevreden zijn

BMW heeft een goed weekend achter de rug, na een succesvolle Grand Prix van Turkije. Beide coureurs reden in de punten en de auto van Nick Heidfeld stond zelfs tussen de twee McLarens in.

Heidfeld is erg tevreden met het behaalde resultaat in Istanbul. "Het team het geweldig heeft gedaan. De strategie, de bandenkeuze en de pitstops werkten allemaal perfect. De start was erg leuk. Bij het wegrijden zag het er niet zo goed uit omdat ik aan de vuile kant stond, maar daarna wist ik wat mensen buitenom te passeren. Ik remde erg laat voor de eerste bocht en ik kwam dichtbij Fernando Alonso," analyseert Heidfeld. "Ik hoopte Alonso de hele race achter me te kunnen houden, maar we wisten dat hij later zou tanken. Na de stop reed hij voor me en was hij sneller. Ik probeerde nog wel te pushen en pas in de laatste paar ronden voelde ik wat druk." De Duitser werd uiteindelijk vierde, achter Fernando Alonso.

Robert Kubica, de andere BMW-coureur, moest het doen met een achtste plek. "Het was een zware race en ik miste snelheid," verklaart de Pool. "In de eerste stint was ik lichter maar ik kon niet een gat slaan dat groot genoeg was. Telkens als ik een pitstop maakte, haalde iemand me wel in. De hele race kwam ik snelheid tekort en hierdoor was ik niet in staat om zelf mensen in te halen. Ik denk dat mijn problemen geen duidelijke oorzaak hadden. De auto was gewoon erg moeilijk te besturen."