[CCWS] Clarke geschorst in Zolder

Dan Clarke is uitgesloten van deelname van de Champ Car Race in het Belgische Zolder. Aanleiding hiervoor was een grote crash tijdens de eerste vrije training. Hierbij waren naast Clarke ook Justin Wilson, Paul Tracy en Jan Heylen betrokken.

Direct na aanvang van de vrije training ging het al fout. Clarke kwam, met een flink verschil in snelheid, in botsing met Wilson. Deze laatstgenoemde kon Heylen niet meer ontwijken. De auto van de Belg werd hierdoor zo zwaar beschadigd, dat verdere deelname vandaag niet meer mogelijk is.

Tijdens het bepalen van de straf voor Clarke wordt ook rekening gehouden met een voorwaardelijke straf. Deze heeft hij namelijk al sinds de race in San José. Gedurende dat weekend kwam de coureur namelijk in botsing met Katherine Legge en Justin Wilson. Voor de laatstgenoemde was de race hierdoor ten einde.

"We schorsen Dan Clarke vanwege een vermijdbare crash in de eerste minuut van de eerste vrije training, waardoor drie andere coureurs schade opliepen. Voor de race in Assen wordt hij door ons opnieuw getoetst om te onderzoeken of het dan veilig is om hem deel te laten nemen aan de race", liet Cotman weten. "Tijdens de race in San José dachten we al na over een schorsing voor één race, maar toen kwam hij er nog genadig af. Vandaag ging hij te ver."

Het is nog niet duidelijk wie Clarke de rest van het weekend zal vervangen. Minardi heeft inmiddels laten weten dat ze waarschijnlijk voor een ervaren coureur zullen kiezen. Er gaan geruchten dat de Mexicaan Mario Dominguez het stoeltje van Clarke over zal nemen.

Update @ 23.06:
Inmiddels is bekend geworden dat Dominguez de vervanger van Clarke zal worden.