Theissen: "Derde plaats geven we niet weg"

Het BMW F1-team is niet voornemens de derde plek in het constructeurskampioenschap te verspelen. Het Duitse team heeft maar liefst 38 punten voorsprong op de naaste belager, regerend wereldkampioen Renault F1.

"We hebben in alle elf de races punten gehaald en stonden de laatste vier races zelfs met beide auto's in de punten. Na de tweede podiumplaats van dit seizoen hebben we in het constructeurskampioenschap nu eindelijk een echt groot gat. We gaan hierdoor gesterkt en zeer gemotiveerd de zomerpauze in," aldus Mario Theissen, motorsport directeur bij het team.

"Het was niet alleen een toffe uitslag voor ons bij de Grote Prijs van Hongarije, maar het was ook direct onze beste seizoensprestatie. Nick Heidfeld werd derde en stond op het podium, Robert Kubica met een vijfde plaats zeer knap iets daarachter. Dat zijn in totaal tien belangrijke punten. Zoveel doelen als in Hongarije hebben we nog niet eerder kunnen bewerkstelligen en kunnen halen, dit is fantastisch!" Theissen benadrukt daarmee de goede prestaties van de coureurs en het teampersoneel.

Gedurende de zomerpauze zal BMW er alles aan doen om hun huidige vorm te handhaven. Kansen om Ferrari en McLaren in te halen in het kampioenschap zijn niet realistisch. De voorsprong verdedigen tegenover Renault daarentegen wel. Tot grote tevredenheid binnen het team: "Iedereen is blij en tevreden. We hebben er ook hard voor gewerkt en gaan dit echt niet meer uit handen geven," aldus Theissen. Echte redenen voor veranderingen binnen het team zijn er dan ook niet. Geruchten dat Alonso naar het team zou kunnen komen worden door Theissen ontkracht: "Een komst van Alonso naar BMW is op dit moment niet aan de orde." Verwacht wordt dan ook dat Nick Heidfeld binnenkort de onderhandelingen met BMW afrondt.