[NASCAR] Historisch record Montoya

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya kan historie schrijven op de Indianapolis Motor Speedway. De Colombiaan zal na de NASCAR-race van vandaag de eerste coureur zijn die tijdens de drie grootste autosport series op de befaamde brickyard heeft gereden.

Montoya debuteerde in het jaar 2000 op de oval, tijdens de Indianapolis 500 die hij als rookie won voor het team van Chip Ganassi. Vanaf 2001 tot en met 2006 reed de inmiddels 31-jarige Montoya zijn races op het Formule 1-circuit van Indianapolis.

Vorig jaar verliet hij het team van McLaren om terug te gaan naar Amerika om te racen in de grootste en bekendste stockcarkampioenschap ter wereld: de NASCAR Nextel Cup. Dit weekend keert Montoya terug op Indianapolis, om historie te schrijven. Nog nooit was er een coureur die in de Formule 1, de Indycarserie en de NASCAR op Indianapolis reed.

Montoya: "Als ik vijftig ben zal dat een leuk gegeven zijn om op terug te kijken. Nu moet ik me echter gewoon op de race concentreren en mijn werk doen. Het heeft geen zin om naar een race toe te gaan en alleen maar te denken aan hoe leuk het is dat ik straks de enige ben die deze drie races gereden heeft."