DC: Haase onderuit tegen Henman

Het Nederlandse Davis Cup-team staat na de eerste dag van de wedstrijd tegen Groot-Brittannië op een 2-0 achterstand. Nadat Raemon Sluiter al eerder met 3-6, 5-7 en 2-6 onderuit ging tegen Andy Murray, verloor Robin Haase met 6-7, 3-6 en 6-7 van Tim Henman.

Haase, vandaag twintig geworden, brak in de eerste game al gelijk de service van Henman. De Brit wist echter direct terug te breken, waarna uiteindelijk een tiebreak moest bepalen wie de eerste set won. Na een 3-4 achterstand wist Henman die alsnog met 7-4 te winnen.

In de tweede set volstonden breaks in de derde en negende game voor Henman om een 2-0 voorsprong te nemen. Haase wilde echter van geen wijken weten en in het derde bedrijf kwam hij na een break op een 3-1 voorsprong. Henman wist echter weer terug te komen, waarna Haase op 4-4 wederom twee breakpoints kreeg. De Brit wist die met wat geluk echter weg te werken. Haase kwam vervolgens in de tiebreak terug van 0-3 naar 3-4, maar de ervaring van Henman bracht die laatste alsnog de winst, met 7-4.

Submitter:  Bron: NOS-TT