5 jaar FOK!sport met....

FOK!sport bestaat deze maand vijf jaar. Behalve prijsvragen, hebben we ook andere leuke dingen. Zo kijken we terug op 5 jaar FOK!sport met drie oudgedienden. Tackleberry is de eerste. Hij kwam in 2002 binnen toen alleen nog de F1 manager bestond en is 5 jaar later nog steeds crew.

Sinds wanneer ben je FOK!sport crewlid?
Mijn eerste nieuwsbericht heb ik, na eerst de submit af en toe vol te hebben gegooid als niet-crewlid, gepost op 1 juni 2002. Dus ik ben al meer dan 4,5 jaar in de sportcrew te vinden. Meubilair, inboedel, onkruid, of hoe je het ook wil noemen...

Wat doe je precies op FOK!sport?
Ik ben officieel als nieuwsposter actief, hoewel ik me de laatste tijd me ook meer met andere zaken bezig probeer te houden. Ik kan flink muggenziften over spel- en stijlfouten, net als Svensational. Verder probeer ik op dit moment mee te denken in de voorbereidingen voor een nieuw seizoen van de FOK!f1manager. Denk aan aanpassingen aan het spelsysteem, nieuwe ideëen om het management-gedeelte te verbeteren etc.

Wat maakt het leuk om in de sportcrew actief te zijn?
Je zit in een club met enthousiaste sportliefhebbers en/of freaks. Met
z'n allen streef je één doel na: de users voorzien van actueel nieuws en het aanbieden en onderhouden van een aantal leuke en spannende managerspellen. Het is echt leuk om een steentje bij te dragen aan
zo'n grote community!

Welke sport(en) beoefen je zelf?
Sinds rond mijn 16e ben ik eigenlijk een fanatieke passieve sporter...
Tot die tijd was ik een aantal jaren op het voetbalveld actief, een *kuch* glansrijke carrière *kuch* die van de lage F-elftallen t/m de E3 reikte... Maar de meeste tijd besteedde ik aan fietscross, dat heb ik jarenlang, tot rond mijn 16e dus, met veel plezier (en vooral erg wisselende resultaten) gedaan.

Welke sporten vind je het leukste?
Formule 1 is voor mij de nummer één sport, het was ook de reden dat ik met fietscross was gestopt! Ik wilde graag Formule 1 kijken, dus bleef ik op de zondag voortaan lekker thuis! Ook andere autosporten vind ik erg leuk, het bezoeken van bijvoorbeeld een DTM of A1GP race in Zandvoort hoort daar uiteraard bij! Verder kijk ik graag naar voetbal en ik bezoek dan ook een keer of wat per jaar een wedstrijd van Ajax, PSV of het Nederlands Elftal. Ook darten kijk ik graag.

Wat wil je nog bereiken met FOK!sport?
Er is in mijn ogen geen einddoel voor FOK!sport, maar het zou mooi zijn als we het voor elkaar krijgen om een algemeen bekend 'sportportaal' kunnen worden. Het is natuurlijk moeilijk om voor ALLE (populaire en minder populaire) sporten in Nederland AL het nieuws bij te houden, maar wie weet gaat dat ooit lukken.

Verder hoop ik dat we het aantal managerspellen uit kunnen bouwen, maar dat is mede afhankelijk van de bekendheid, 'grootte' van de sport en het format van de sport. A1GP is een voorbeeld van een zeer leuke sport die erg moeilijk in een managementspel is te gieten.

Maar vooral de interesse van jullie, de users, is het belangrijkste ingrediënt voor een nieuw en/of verbeterd managementspel. Tips en ideëen zijn altijd welkom! Ook zijn we altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe nieuwsposters, dus schroom niet om wat voorbeelden van je schrijfkunsten, op basis van een specifiek bronbericht, toe te zenden!