Vooruitblik: Ajax - Feyenoord

Komend weekend staat er weer een nieuwe speelronde in de Eredivisie op het programma. Deze week was er geen poll beschikbaar en dat had een reden. Zondag wordt namelijk de Klassieker, de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, gespeeld. Hieronder volgt de vooruitblik.

De ploeg van trainer Henk ten Cate vertoeft op dit moment op de tweede plaats op de ranglijst. AZ, welke op de derde stek staat, heeft slechts één punt achterstand. Ajax zal er dan ook alles aan doen om het gat met de Alkmaarders te vergroten. Dit zullen ze dan zonder Zdenek Grygera moeten doen. De verdediger is namelijk geblesseerd en kan niet meespelen. Verder zal ook Jaap Stam niet van de partij zijn. Deze speler zit namelijk een schorsing uit.

Feyenoord staat momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie. Bovendien wil de ploeg graag revanche nemen op de verliespartij eerder dit seizoen. Toen verloor de ploeg van trainer Erwin Koeman met 4-0. Bij de Rotterdammers zal Romeo Castelen weer terugkeren bij de selectie. Afgelopen donderdag speelde de aanvaller wel mee met Jong Feyenoord en zaterdag kreeg hij het groene licht om komende zondag mee te spelen. Verder is Royston Drenthe geschorst, waardoor het voor hem niet mogelijk is om in deze Klassieker mee te spelen.

De statistieken leren ons dat Ajax het meest zegevierde in de Amsterdam ArenA. Van de 52 onderlinge confrontaties wisten de Amsterdammers er 27 te winnen. Feyenoord won slechts elf keer. Verder werd er ook nog veertien keer gelijk gespeeld. De laatste keer dat de twee clubs in Amsterdam tegenover elkaar stonden was op 20 april 2006. Dit duel stond toen in het kader van de playoffs. De Amsterdamse club won deze toen met 3-0 door treffers van Mauro Rosales, John Heitinga en Klaas-Jan Huntelaar. Of Ajax ook deze wedstrijd weet te winnen is zondagmiddag pas duidelijk. Dan spelen de twee elftallen in Amsterdam tegen elkaar. Arbiter Dick van Egmond fluit om 12:30 voor het begin van de wedstrijd.

Submitter:  Bron: FOK!sport