FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 februari 2007

Man krijgt nieuwe penis

Wat is er nu erger voor een man dan een leven zonder penis? Zo dacht een 35-jarige Chinees er ook over. Als klein jongetje moest hij al zijn piemeltje missen toen deze er door een hond werd afgebeten. Dankzij de medische wetenschap heeft hij na jaren wachten weer een nieuwe penis.

De penis werd gemaakt van spieren en stukken huid uit de borstkas van de man. De chirurgen haalden de botten hiervoor uit zijn heup. De penis meet nu veertien centimeter; volgens de artsen kan hij nu weer gewoon de liefde bedrijven.

In 2005 werd al eens een penistransplantatie met succes uitgevoerd. Na twee weken wilde de man echter weer van zijn nieuwe penis af, omdat deze van een overleden man afkomstig was.

Mooi zangtalent...

FOK!ker guiguy (die ons tipte op de volgende filmpjes) is helemaal hoteldebotel van deze lieftallige dame. En ik moet toe geven ze heeft wel iets. Niet heel veel hoor, maar wel iets.

Deze dame (ene Ysabella) houdt erg van zingen en dan voornamelijk van de wat oudere nummers. Als je naar de reacties kijkt, heeft ze al een hele fanschare op YouTube. Dus misschien krijgt ze er nu weer een paar fans voor het leven bij.

Dus speciaal voor guiguy (fap fap) : Let’s Misbehave, What a wonderful World, Cabaret, en mijn persoonlijke favoriet GoldenEye.

Veel plezier!

Met dank aan guiguy voor de submit.

Uitslagen Eredivisie 03/02/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - RKC Waalwijk 2-1
27' Salmon 1-0 (assist Diba)
30' Berger 1-1 (assist Garcia)
73' Salmon 2-1

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 15.000.
Rood: 88. H. Mulder (RKC)
Geel: Salmon (NAC), Teixeira, Garcia, Sektioui (allen RKC).

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Stam, Zwaanswijk, v.Gessel, Mtiliga, De Graaf, Slot, Zonneveld, Diba (Peto/90+3), Salmon, Rigters.

RKC:Wevers, D.Mulder (H. Mulder/72), Koenders, Teixeira, v.Haaren, Berger (Ikedia/82), Obodai, v.d.Bergh, Vertonghen, v.d.Haar (Sektioui/60), Garcia.



PSV - AZ 2-3
20' Farfán 1-0 (assist Cocu)
50' Dembélé 1-1
62' Jenner 1-2
65' Cocu 2-2 (assist Farfán)
88' Koevermans 2-3

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 35.000.
Geel: Donk, de Zeeuw, Steinsson (allen AZ).

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Da Costa (Alcides/56), Alex (Kluivert/901), Salcido, Culina (Väyrynen/77), Méndez, Simons, Cocu, Farfán, Koné

AZ: Sinouh, Steinsson, Jaliens, Donk (Jenner/46), De Cler, Mendes da Silva, De Zeeuw, Martens (Koevermans/71), Opdam (Boukhari/46), Arveladze, Dembélé.



Heracles - Willem II 2-2
30' Boutahar 0-1
80' Tanghe 1-1
90+1'Imschoot 1-2 penalty
90' Everton 2-2

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 8.500.
Rood: 90. De Vries (Heracles)
Geel: Janse, Hill, Wau, Hadouir (allen Willem II)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Maas, Wuytens (Höcher/65), Klavan, Tanghe, De Vries, Quansah (Gluscevic/57), Schilder, Friend, Everton

Willem II: Aerts, Wau, Hill, Bælum, Janse, Kargbo, Boutahar (Imschoot/73), v.d.Struijk, Hadouir (Nieuwendaal/88), Cristiano (Poepon/65), Bobson



Excelsior - FC Twente 1-2
33' El Ahmadi 0-1
34' Voskamp 1-1
45+3'N'Kufo 1-2

Scheidsrechter: van Sichem.
Toeschouwers: 3.000.
Geel: v. Dieren, Slory (Excelsior), Engelaar (Twente)

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, v.Nieuwstadt, Jansen (H. Drost/62), Zijm, Bruins, v.Dieren, Simr (Grot/82), Slory, Voskamp, Rojer (Steur/82).

Twente: Boschker (Paauwe/37), Wellenberg, Wielaert, Zomer, Heubach, El Ahmadi, Aissati, Engelaar, Bakircioglu (Brama/74), N'Kufo, Touma (Bakkal/88)

Oud-fractievoorzitter VVD probeert harde schijf te verdrinken

Sjoerd Swane, de voormalige fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Utrecht, heeft geprobeerd de harde schijf van zijn computer om zeep te helpen. Swane kwam al eerder in opspraak, omdat hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het aannemen van steekpenningen. Daarom trok hij zich twee weken geleden terug als fractievoorzitter.

Onlangs nam de fiscale opsporingsdienst FIOD/ECD enkele computers van Swane in beslag. Bij het bestuderen van deze computers, bleek van een computer de harde schijf te zijn verdwenen. Op deze harde schijf stonden vermoedelijk dossiers. Na ondervraging gaf Swane uiteindelijk toe de harde schijf in de Vecht bij zijn woonplaats Maarssen te hebben gegooid. Duikers vonden afgelopen week deze fel begeerde harde schijf terug op de bodem.

Werkend medicijn tegen kanker gevonden

Icoon MedischHet klinkt bijna te mooi om waar te zijn, een goedkoop en veilig medicijn dat bijna alle soorten kanker kan stoppen. Toch is het er, en in Canada hebben ze zijn werking onderzocht. Het medicijn, DCA, zorgt ervoor dat de kankercel niet langer meer onschendbaar is.

Een groep Canadese wetenschappers heeft DCA getest op menselijke cellen die zich buiten het lichaam bevonden. Ze ontdekten dat het een einde maakte aan long-, borst- en hersenkankercellen. Bovendien bleven de "gezonde" cellen ongedeerd. Bij proeven op ratten werd eenzelfde effect geconstateerd.

DCA valt een unieke functie van de kankercellen aan, namelijk het halen van energie uit de cel zelf, zonder de mitochondrieën te gebruiken. Dit proces is redelijk inefficiënt qua energiegebruik en verbruikt daardoor veel suikers. Dit proces heet glycolyse.

Tot nu toe werd gedacht dat dit proces werd gebruikt omdat de mitochondrieën onherstelbaar waren beschadigd, maar het onderzoek van het team uit Canada heeft uitgewezen dat DCA de mitochondrieën in de cel gewoon weer werkend krijgt. De cellen verwelkten en stierven af.

De onderzoekers denken dat de cel over gaat op glycolyse wanneer deze niet meer genoeg zuurstof krijgen om hun mitochondrieën werkend te houden. Om te kunnen blijven werken worden de mitochondrieën uitgezet en wordt begonnen met het maken van energie via glycolyse.

Het uitschakelen van de mitochondrieën is echter een probleem, want deze hebben nog een andere taak dan het voorzien van energie. Zij zorgen namelijk ook voor apoptose, een proces dat ervoor zorgt dat abnormale cellen zichzelf vernielen. Als de mitochondrieën dus af worden gesloten, gebeurt dit ook met apoptose, waardoor de kankercellen zich ongestoord kunnen blijven ontwikkelen. Op het moment dat DCA de mitochondrieën opnieuw activeert, activeren deze op hun beurt weer het proces van apoptose en zo sterven de kankercellen.

"De resultaten van ons onderzoek zijn indrukwekkend, omdat ze wijzen naar een kritiek punt in de cel, de mitochondrieën. Zij hebben een uniek systeem tegen kankercellen dat misbruikt kan worden voor kankertherapie", vertelt de directeur van de universiteit waar het onderzoek plaatsvond.

DCA werkt waarschijnlijk ook nog eens tegen het uitzaaien van kanker. Glycolyse produceert een zuur, dat ervoor zorgt dat de cellen niet meer bijeen worden gehouden. Dit betekent dat abnormale cellen vrijkomen en naar andere delen van het lichaam drijven, waar ze nieuwe tumors vormen.

Een groot voordeel van het medicijn is dat er geen patent op zit, waardoor het erg goedkoop geproduceerd kan worden. Dit is aan de andere kant ook weer het grootste nadeel, want welk pharmaciebedrijf wil immers een medicijn ontwikkelen waar geen patent op aan kan worden gevraagd? Bovendien worden zo de meeste van de andere kankermedicijnen, waar vaak wel patent op zit, overbodig. Dit is dus een van de weinige knelpunten in de ontwikkeling van een medicijn dat de oplossing lijkt tegen kanker, maar de wetenschappers denken dat universiteiten, liefdadigheidsinstellingen en overheden deze taak op zich zouden kunnen nemen.



Plaatje ter verduidelijking


Met dank aan Leffe voor de submit.

Name that bitchy blogger 2

Omdat de vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 2). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De tweede opgave:

Deze mooie weblogster is 24, zichtbaar een vrouw, ze woont ergens in de provincie Utrecht. Verder is ze getrouwd, stemt ze links conservatief en is katholiek.

Een extra hint: ze studeert maatschappijleer.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 2'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

WB Turijn: Achtervolgingsploeg achtste

Bij de wereldbekerwedstrijden in Turijn heeft de Nederlandse mannenachtervolgingsploeg teleurstellend gepresteerd. Remco Olde Heuvel, Tom Prinsen en Rintje Ritsma kwamen niet verder dan de achtste tijd. De winst ging naar de Canadezen Steven Elm, Arne Dankers en Denny Morrison.

In het wereldbekerklassement staat Canada met 170 punten bovenaan. Nederland bezet de tweede plaats met 136 punten.

Tien toeristen dood bij brand Chili

Icoon BrandTien buitenlandse toeristen zijn vanmorgen omgekomen bij een brand in een Chileens hotel in Punta Arenas. Het vermoeden bestaat dat onder de tien slachtoffers vier Duitsers en vier Argentijnen zitten. De slachtoffers stierven waarschijnlijk door verstikking. Er verbleven ook twee Nederlanders in het hotel. Zij raakten beiden gewond.

Identiteitspapieren
De autoriteiten kunnen de identiteiten van de slachtoffers nog niet voor honderd procent zeker vaststellen, omdat alle identiteitspapieren en het register van het Blue House Hotel in de brand verloren ging. Aan de hand van een verklaring van een hotelmedewerker zijn de vermoedelijke nationaliteiten van de slachtoffers vastgesteld. Het duurt nog enkele dagen voordat de identiteit van de omgekomen personen kan worden vastgesteld.

Onbekend
Op het moment van de brand waren er 21 toeristen in het hotel. De kamers hadden geen rookmelders. Naar de oorzaak van de brand kan voorlopig enkel worden gegist.

FOK!weblog 5 jaar!

Icoon Sitenews - WeblogHet is vandaag alweer vijf jaar geleden dat onze oppergoeroe Danny kwam met de FOK!weblog. In deze vijf jaar is de FOK!weblog flink gegroeid en dat is te danken aan onze bezoekers. Omdat we onze bezoekers daar heel dankbaar voor zijn, willen we jullie deze maand ook een aantal leuke zaken geven, buiten ons gewone aanbod.

De reageerprijs:
En die prijzen beginnen nu meteen al, tenminste. Je kans op prijzen. In de maand februari gaan we onder de users die reageren shirts verloten. Speciaal gemaakte FOK!Weblog vijf jaar t-shirts. Iedere keer dat je reageert op een blogje. Hoe je het ook doet maak je kans op een T-shirt. Het design van het T-shirt houden we nog even voor ons. Het enige dat we nu willen delen is dat we erg van limoen houden, de rest volgt vanzelf nog wel .

Name that Bitch:
Ook hebben we de "Name That Bitch" serie. Een competitie waarbij je een doek van printatelier.nl kan winnen. Herken jij de webloggers en mail je de juiste namen door, dan maak je kans op een doek van 40*60.

In the picture:
Deze maand geven we een paar keer een prijs weg bij "In the picture". ibood levert ons daarvoor de prijzen. Door een komisch onderschrift te realiseren bij de plaatjes die je voorgeschoteld krijgt kan je dus leuke prijzen winnen. Donderdag zal de winnaar van de 1 GB USB stick bekend worden gemaakt.

T-shirts, GRATIS! T-SHIRTS!
Te winnen met reageren, of door mee te doen met wedstrijden. We geven exclusieve FOK!WEBLOG! T-shirts weg.

Dodelijke steekpartij om sigaret

Icoon MisdaadEen achttienjarige jongen uit het Vlaamse Bredene is zaterdagochtend vroeg in Oostende aan de Belgische kust doodgestoken door een eveneens achttienjarige jongen uit die plaats. Een tweede slachtoffer is licht gewond. De steekpartij was mogelijk het gevolg van een ruzie om een sigaret.

Dat meldde de Vlaamse omroep VRT zaterdag. De politie meldde zaterdag dat de verdachte direct na de steekpartij is gepakt door agenten. Hij is inmiddels in opdracht van de onderzoeksrechter opgesloten.

De slachtoffers stonden rond half vier in de ochtend met een vriend op een taxi te wachten toen ze werden aangesproken door de verdachte. Waarover ze ruzie kregen, wil de politie niet zeggen. Volgens de VRT heeft de dader mogelijk gestoken, omdat de jongens hem een sigaret weigerden.

Vorig jaar april werd de achttienjarige Joe van Holsbeeck in het Centraal Station in Brussel neergestoken, omdat hij weigerde zijn mp3-speler af te geven. De vermoedelijke dader, de Poolse jongen Adam G., zal worden berecht als volwassene, besliste de Brusselse jeugdrechter vrijdag.

Met dank aan An_O_Niem voor de submit.

Concert Shakira in Gelredome afgelast

Icoon MuziekHet concert van de Colombiaanse zangeres Shakira dat zaterdag zou worden gehouden is op het laatste moment afgezegd. Het uitverkochte Gelredome was tegen die tijd al volledig volgestroomd.

Sommige fans stonden al sinds het begin van de middag te wachten om goede plaatsen te krijgen. Op het moment dat het concert daadwerkelijk zou beginnen, werd bekend gemaakt dat Shakira last had van haar keel en niet kon optreden.


Shakira


Met dank aan MUZZ, pussydeluxe en peeweetje voor de submit.

Werklozen mogen kamer huurhuis niet in

Icoon OpmerkelijkBij honderd werklozen heeft de woningdienst een kamer in hun huurhuis afgesloten. Dat gebeurde in het Oost-Duitse Löbau. Zij mogen die ruimte niet meer betreden van de gemeentelijke woningverhuurder.

De huurders wonen in huizen die eigenlijk te groot en te duur zijn voor hun kleine uitkering. Een woordvoerder van de woningdienst verklaarde dat door een kamer af te sluiten de huizen betaalbaar blijven. De huur kan daardoor omlaag. Volgens de directie van de dienst zijn alle huurders met deze oplossing tevreden. In Löbau zijn onvoldoende kleine woningen.

442 Russische vissers gered van ijsschots

Icoon Opmerkelijk De Russische autoriteiten hebben zaterdag bij het eiland Sakhalin 442 vissers van ijsschotsen gered. De vissers, waarvan een deel dronken was, waren weggedreven toen een groot stuk ijs waar ze op stonden afbrak. Voor de reddingsactie, die zes uur in beslag nam, waren helikopters en boten nodig.

De Russische autoriteiten hebben na de milde winter dit jaar al meerdere malen gewaarschuwd om geen gaten in het ijs te boren om te vissen. De vissers negeren dit echter massaal. Zo moesten er twee weken geleden in hetzelfde gebied ook al zestig vissers van een ijsschots gered worden.

Met dank aan renz0r voor de submit.

Vooruitblik: Ajax - Feyenoord

Komend weekend staat er weer een nieuwe speelronde in de Eredivisie op het programma. Deze week was er geen poll beschikbaar en dat had een reden. Zondag wordt namelijk de Klassieker, de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, gespeeld. Hieronder volgt de vooruitblik.

De ploeg van trainer Henk ten Cate vertoeft op dit moment op de tweede plaats op de ranglijst. AZ, welke op de derde stek staat, heeft slechts één punt achterstand. Ajax zal er dan ook alles aan doen om het gat met de Alkmaarders te vergroten. Dit zullen ze dan zonder Zdenek Grygera moeten doen. De verdediger is namelijk geblesseerd en kan niet meespelen. Verder zal ook Jaap Stam niet van de partij zijn. Deze speler zit namelijk een schorsing uit.

Feyenoord staat momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie. Bovendien wil de ploeg graag revanche nemen op de verliespartij eerder dit seizoen. Toen verloor de ploeg van trainer Erwin Koeman met 4-0. Bij de Rotterdammers zal Romeo Castelen weer terugkeren bij de selectie. Afgelopen donderdag speelde de aanvaller wel mee met Jong Feyenoord en zaterdag kreeg hij het groene licht om komende zondag mee te spelen. Verder is Royston Drenthe geschorst, waardoor het voor hem niet mogelijk is om in deze Klassieker mee te spelen.

De statistieken leren ons dat Ajax het meest zegevierde in de Amsterdam ArenA. Van de 52 onderlinge confrontaties wisten de Amsterdammers er 27 te winnen. Feyenoord won slechts elf keer. Verder werd er ook nog veertien keer gelijk gespeeld. De laatste keer dat de twee clubs in Amsterdam tegenover elkaar stonden was op 20 april 2006. Dit duel stond toen in het kader van de playoffs. De Amsterdamse club won deze toen met 3-0 door treffers van Mauro Rosales, John Heitinga en Klaas-Jan Huntelaar. Of Ajax ook deze wedstrijd weet te winnen is zondagmiddag pas duidelijk. Dan spelen de twee elftallen in Amsterdam tegen elkaar. Arbiter Dick van Egmond fluit om 12:30 voor het begin van de wedstrijd.

Agent slingert zichzelf op de bon

Icoon OpmerkelijkHoofdagent Richard Knoebel uit de Amerikaanse staat Wisconsin vond dat hij zelf niet de gemakkelijke uitweg moest kiezen toen hij per ongeluk de wet overtrad. Hij reed namelijk langs een gestopte schoolbus met rode stopsignalen aan om aan te geven dat er kinderen in de buurt waren.

Aangezien er geen noodgeval was had ook de agent hier moeten stoppen, iets wat in de meeste Amerikaanse staten verplicht is. De volgende dag slingerde hij zichzelf op de bon, schreef hij vier strafpunten op zijn naam in het verkeersregister, en betaalde hij direct de boete van 235 dollar.

Het gebeurde al in september 2006, maar doordat deze actie pas enkele maanden later in de openbare bestanden van de rechtbanken terecht kwam, werd het voorval pas nu door de pers gevonden.

Knoebel vindt het niet erg dat hij maanden later opeens media-aandacht krijgt, en geeft aan dat hij hiermee mensen op de hoogte wil brengen dat men moet stoppen voor schoolbussen met knipperende lichten. Ook verklaarde hij dat het echt per ongeluk ging, omdat er een vuilniswagen voor hem stond die wel stopte voor de schoolbus, waardoor hij de schoolbus niet zag.

Ophokplicht na uitbraak H5N1 in Engeland

Icoon Vogelgriep Alle pluimveehouders van Nederland zijn vanaf vandaag 18.00 uur verplicht om hun gevogelte in afgeschermde hokken te houden. De maatregel, uitgevaardigd door het ministerie van Landbouw, is een reactie op de ontdekking van de voor mensen dodelijke variant van de vogelgriep in Groot-Brittannië. De productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) riep eerder deze dag ook al op tot het ophokken van pluimvee.

De ontdekking van de H5N1-besmetting in een kalkoenbedrijf in Suffolk werd eerder vandaag bekendgemaakt door de Europese Commissie. Alle 2500 kalkoenen van het bedrijf zijn door de besmetting gedood. Volgens de Britse autoriteiten is de uitbraak wel beperkt gebleven tot de kalkoenkweker, maar er wordt toch het zekere voor het onzekere genomen en is de omgeving afgezet.

De afgelopen twee weken werd de voor mensen dodelijke vogelgriepvariant ook al twee keer ontdekt in Hongarije. Daarvoor was er in Europa geen uitbraak meer geweest sinds augustus vorig jaar.

100.000 jaar sex

Heb je morgen of de komende tijd nog niets te doen, stap dan eens in je auto en ga naar Duitsland want het Neanderthalmuseum in Mettmann (net achter Dusseldorf) heeft naast zijn vaste tentoonstelling over de Neanderthalers een tijdelijke expositie over 100.000 jaar sex.

Meer info kun je hier, hier en hier vinden.

Dus altijd al eens willen weten wie en waarom de condooms zijn uitgevonden en waar de eerste condooms van gemaakt zijn dan moet maar eens een kijkje gaan nemen.

Leden extreem-rechtse knokploeg opgepakt

Icoon Politie25 Leden van de extreemrechtse knokploeg Blood and Honour zijn opgepakt in Uitgeest. Ze hadden een groep linkse demonstranten aangevallen met onder meer knuppels, boksbeugels en ploertendoders.

De knokploeg was in Uitgeest om een bijeenkomst van de Nationalistische Volksbeweging te beveiligen. Daar waren zo'n honderd anti-fascistische demonstranten van de Antifascistische Aktie (Afa) op afgekomen. Ze werden direct door de knokploeg aangevallen.

Volgens Paul Benschop van Afa leek het wel een militaire operatie. "We waren daar om pakweg half twee, nog niet eens echt voor de deur, toen we werden aangevallen. Er kwam een groep op ons af, vooral leden van Blood and Honour, bewapend met maglites, van die grote zaklantaarns die beveiligers gebruiken, knuppels, boksbeugels en telescoopknuppels."

Een aantal van de demonstranten raakte gewond. Alle 25 leden van Blood and Honour zitten vast en de linkse demonstranten zijn via een noodverordening weggestuurd.

Halsema: GroenLinks was niet onmisbaar in coalitie

PolitiekPvdA en CDA waren alleen een coalitie aangegaan met GroenLinks als deze partij onmisbaar zou zijn om te komen tot een meerderheid. Bovendien zou GroenLinks te weinig van haar programma kunnen uitvoeren door zich bij deze partijen aan te sluiten.

Dat zei de leider van GroenLinks, Femke Halsema, vanmiddag in Utrecht tegen het congres van haar partij. GroenLinks heeft volgens haar alleen iets te zoeken in een coalitie als daar het ''groene programma'' tot uitvoering komt. Dat betekent volgens Halsema onder meer dat het belastingstelsel voor 14 miljard zou moeten worden ''vergroend''.

Behalve voor ecotaxen staat GroenLinks ook voor meer geld voor openbaar vervoer en afschaffen van de bio-industrie. Deze ideeën leiden niet tot gejuich bij het CDA en zelfs niet bij de PvdA. Zij gaan alleen met GroenLinks in zee als die partij ''onmisbaar'' is, als er geen alternatief is, aldus Halsema.

In een ''symbolisch gesprek'', zoals SP-leider Jan Marijnissen dat had met PvdA en CDA, had Halsema geen trek. Als PvdA-leider Wouter Bos zo graag met links had geregeerd, waarom legde hij dan de sleutel bij het CDA en ging hij akkoord met de ChristenUnie als derde coalitiepartij, hield Halsema het congres voor.

Over het vrijdag verschenen klimaatrapport zei Halsema dat het er nu op aan komt om politieke wil te tonen en dat het tijd wordt dat de vervuiler echt gaat betalen. Halsema toonde zich verheugd over het ''generaal pardon'', dat er ''eindelijk'' komt, maar wilde verder niet ingaan op de onderhandelingen over een nieuw regeerakkoord, zo lang het stuk niet op tafel ligt.



'Belastingstelsel voor 14 miljard vergroenen'

Galactic Civilizations II: Dark Avatar is goud

De uitbreiding voor Galactic Civilizations II, Dark Avatar genaamd, is nu gold en dus naar de cd drukker.
Een grote vernieuwing is verduidelijking van de techtree. Waar in het origineel deze erg groot, onoverzichtelijk en ongeïnspireerd was, hebben ze deze nu aangepast zodat de techtree duidelijk en overzichtelijk is, terwijl dezelfde hoeveelheid informatie beschikbaar blijft.
De techtree zou niet een complete expansion pack verantwoorden, dus zijn er meer veranderingen doorgevoerd. Zo zijn er nu spionnen beschikbaar, zijn er asteroid fields toegevoegd, is de diplomacy uitgebreid, zijn er nieuwe rassen beschikbaar, er zijn nieuwe scheepsonderdelen, een nieuwe mini-campagne, en nog vele andere kleine veranderingen.
Galactic Civilizations II: Dark Avatar is vanaf 14 februari digitaal beschikbaar, en in de winkel in een speciale Gold-edition bundel inclusief Galactic Civilizations II: The Dread Lords.

Nys deelt geen cadeautjes uit

Sven Nys is er in geslaagd om de Krawatencross, welke in Lille werd verreden, op zijn naam te schrijven. Bovendien verzekert de Belgische veldrijder zich hiermee van de titel in de strijd om de Gazet van Antwerpen Trofee. Richard Groenendaal en Gerben de Knegt eindigden als tweede en derde.

Vooral Groenendaal, tevens ploeggenoot van Nys en De Knegt, baalde van het verlies. Lange tijd reed de Nederlander op kop, maar werd uiteindelijk door het eerder genoemde duo ingerekend. "Mocht Sven vorige week wereldkampioen zijn geworden dan had hij me misschien vandaag laten lopen."

Dit seizoen wist Nys al 27 wedstrijden te winnen. "Ik heb lang in een zetel kunnen rijden met Richard op kop. Toen ik met Gerben de aansluiting vond wist ik dat er in ieder geval iemand van Rabobank zou winnen. Tijdens het WK had ik een slechte dag maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik een fantastische winter achter de rug heb."

Mappack voor Rainbow Six: Vegas in maart?

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren. In de februari uitgave van het Amerikaanse Official Xbox Magazine wordt er gesproken over een mappack voor Ubisofts first person shooter Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas die in maart online zou moeten verschijnen op de Xbox 360 live marketplace. Naast een tiental nieuwe maps zou deze pack ook twee nieuwe gamemodes bevatten. OXM rept met geen woord over nieuwe wapens of andere uitrusting, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat er in ieder geval een paar items bijkomen. Deze pack zou 800 punten moeten gaan kosten, wat gelijk staat aan een kleine 10 euro.

Onder de nieuwe maps zouden onder andere de maps "Red Lotus", "Wartown", "Marshalling Yard", "Neon Graveyard" en "Presidio" zitten. De nieuwe gamemodes heten "Assassination" en "Conquest". In de eerste van de twee gamemodes moet je de VIP van je team beschermen en moet je de VIP van het andere team uitschakelen. In de conquest modus is het je doel om met je team drie verschillende punten op de map onder controle te hebben.

Jurg/Rozenstruik tiende op WK

Tijdens het WK in St. Moritz zijn Eline Jurg en Urta Rozenstruik als tiende in de tweemansbob geëindigd. Het Nederlandse duo stond na de twee runs van gisteren elfde en klommen vandaag één plaats dankzij hun vierde run, waarin ze zevende werden.

De wereldtitel bleef in het bezit van Sandra Kiriasis. Met haar remster Romy Logsch was de olympisch kampioene oppermachtig in de vier runs op de Zwitserse natuurbaan. Hun landgenoten Cathleen Martini en Janine Tischer pakten het zilver, het Amerikaanse duo Shauna Rohbock en Valerie Fleming won het brons.

THQ loert in glazen bol en ziet console verkopen

De grote Amerikaanse uitgever THQ kwam naast de financiële cijfers en een aankondiging van een nieuwe Red Faction game ook met schattingen over de verkopen van de verschillende next-gen consoles en handhelds in 2007.

Allereerst Noord-Amerika:

ConsoleVerkopen in miljoenen
Xbox 3605 - 5,5
Wii5 - 5,5
PlayStation 33,5 - 4
DS7 - 7,5
PSP3 - 3,5

Vervolgens PAL (EU + Oceanië):

ConsoleVerkopen in miljoenen
Xbox 3602,5 - 3
Wii3,5 - 4
PlayStation 33,5 - 4
DS5,5 - 6
PSP2,5 - 3

Het mag duidelijk zijn dat THQ verwacht dat Nintendo zal zegevieren, weinig verrassend in de handheld arena, maar ook in de console arena. THQ ziet verder een grote rol weggelegd voor haar als 3rd party op de Nintendo platforms, zoals onderstaande quote van THQ President Brian Farrell onderschrijft:
"Our product portfolio has always aligned well with Nintendo's platforms. Similar to our successful migration of GBA sales to the DS platform, we expect to grow our share on the Wii as we migrate our number one Game Cube independent market share to that platform. We currently have 11 Wii titles scheduled for release in fiscal 2008."

Ook zei Farrell dat THQ een kleine voorkeur heeft voor de Wii ten opzichte van de PS3:
"Nintendo has always been a very, very strong platform for us. I think you should be thinking about Wii as incrementally more positive for us than PS3"

"Italiaans voetbal jaar stilleggen"

Het Italiaanse voetbal zou een jaar stil moeten worden gelegd. Sergio Campana, voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond, heeft dit zaterdag laten weten. Deze uitspraak deed hij na de hevige rellen van vrijdag tijdens de wedstrijd tussen Catania en Palermo.

Tijdens deze rellen, tussen supporters van de twee ploegen, vond één agent de dood en raakten honderd mensen gewond. In een reactie op de rellen kondigde de FIGC, het sporttribunaal van de Italiaanse bond, direct aan om alle nationale en internationale wedstrijden per direct af te gelasten.

"De voorzitter van de FIGC, Luca Pancalli, riep me bij hem, waarna we het beiden eens werden om alle wedstrijden voorlopig af te gelasten", aldus Campana. "Bovendien heb ik een serieus voorstel gedaan de nationale competities één jaar stil te leggen, zodat iedereen eens na kan denken over wat er gebeurd is."

De FIGC heeft overigens niet laten weten hoe lang het opschorten van de voetbalwedstrijden van kracht blijft. Het is in ieder geval al zeker dat alle wedstrijden op nationaal en internationaal niveau dit weekend niet door zullen gaan.

Campana is overigens van mening dat Italië het voorbeeld van Engeland moet volgen. Zij hebben het namelijk voor elkaar gekregen om het geweld de kop in te drukken. Volgens de Italiaan lukt dit niet door de wedstrijden één weekend niet door te laten gaan. "Het heeft geen zin om alleen de wedstrijden van dit weekend af te gelasten. Er zijn deze week twee doden in het Italiaanse voetbal gevallen. Engeland heeft het voor elkaar gekregen om het geweld in het voetbal een halt toe te roepen. Ik zie dan ook genoeg redenen om dat in Italië ook toe te passen."

"In Engeland worden de spelers altijd door hun supporters toegejuicht. Bij ons worden spelers in elkaar geslagen, wanneer ze een wedstrijd verliezen", vervolgt Campana. "Dit moet een halt toegeroepen worden. Wij kunnen niet toestaan dat het op deze manier verder zal gaan. Het is hoog tijd om terug te kijken. We kunnen niet toestaan dat er doden vallen door hetgene wat er vrijdag is gebeurd."

Dance Dance Revolution Hottest Party

Dance Dance Revolution komt naar de Wii. Konami brengt het spel dit jaar nog uit in Amerika. Bij het dans- en muziekspel zullen zowel het bekende dansmatje gebruikt worden als de Wiimote, zodat het nu om meer dan alleen je voetenwerk draait.

De game zal verschillende modi bevatten waar je alleen of met tegenstander kunt spelen. Je kunt met vier man 'tegen' elkaar dansen, er is een 'battle mode', een 'free play mode', een 'work-out mode', een 'support mode' en een nieuwe optie waarbij je synchroon moet dansen. De modi worden aangevuld met een aantal mini games.
De muziek zal bekende hits bevatten van de laatste 4 decennia, zodat jij, maar ook je vader en moeder hun moves kunnen laten zien.



Zou je ook kunnen Jumpstylen?


THQ bevestigt nieuwe Red Faction

Bij een presentatie van de financiële cijfers voor investeerders heeft uitgever THQ tevens de plannen bekend gemaakt voor het aankomende fiscale jaar. CEO Brian Farrell onthulde plannen om een nieuwe titel te ontwikkelen in de Red Faction serie.

De eerste twee delen in deze first person shooter serie werden ontwikkeld door Volition, bekend van onder andere de space shooter Freespace 2 en GTA-kloon Saints Row. Het origineel verscheen voor PlayStation 2 en PC in 2001, het tweede deel in de serie kwam twee jaar later uit voor PlayStation 2, PC, Xbox en Gamecube.



Screenshot van de PS2 versie van het tweede deel

WB Turijn: Sábliková troeft Wust af

De Europese kampioene allround, Martina Sábliková, heeft de 3.000 meter bij de vrouwen gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Turijn. De Tsjechische kwam tot een tijd van 4.03,38.

Daarmee was ze iets sneller dan Ireen Wust, die met een tijd van 4.04,40 als tweede eindigde. De Canadese Cindy Klassen pakte de derde plaats. Renate Groenewold eindigde als vijfde, Paulien van Deutekom als negende. De andere twee Nederlandse deelneemsters, Marja Vis en Gretha Smit eindigden buiten de top 10.



Uitslag 3.000 meter
#NaamTijd
1Martina Sábliková (Tsj) 4.03,88
2Ireen Wust (NED)4.04,40
3Cindy Klassen (Can)4.05,56
4Claudia Pechstein (Dui)4.05,91
5Renate Groenewold (NED)4.06,02
9Paulien van Deutekom (NED)4.08,63
12Marja Vis (NED)4.10,06
15Gretha Smit (NED)4.11,96

Hasta la Vista

Sinds een paar dagen is Windows Vista officieel te koop, volgens de heren van microsoft is het helemaal te gek, uitgebreid getest, kortom heb je een moderne computer dan moet je volgens de marketingheren toch echt Vista gaan gebruiken.

Dat dacht deze man ook, alleen hij had wat problemen, niets doet het, blue screens of death waren aan de orde van de dag, maar zoals altijd is er voor alle problemen een oplossing, hij vond namelijk een machine die niet zo veel problemen had met Vista....

Castelen klaar voor terugkeer

Er is een mogelijkheid dat Feyenoord komend weekend, in de Klassieker tegen Ajax, kan beschikken over Romeo Castelen. De 23-jarige speler nam zaterdag deel aan de training en ondervond nauwelijks problemen.

Dit seizoen kon trainer Erwin Koeman nog geen beroep doen op Castelen. De reden hiervoor was een enkelblessure, waardoor de vleugelspeler lange tijd aan de zijlijn stond. Tijdens een oefenwedstrijd in augustus, welke tegen Middlesbrough werd gespeeld, liep de speler de kwetsuur op. Afgelopen donderdag speelde hij mee in een wedstrijd van Jong Feyenoord.

Ook Danny Buijs stond zaterdag op het trainingsveld, maar de middenvelder volgde een aangepaste training. De speler kan zondag in het treffen met de Amsterdammers gewoon in actie komen.

Jezus Christus

En nu niet gelijk boze emails sturen dat ik de naam van Jezus Christus misbruik, het gaat hier om een heel tof beestje die Jezus Christus hagedis als bijnaam heeft.

Want kunnen de meeste dieren niets bijzonders en als je al wilt dat ze iets speciaals kunnen doen dan zul je ze meestal moeten trainen, de Basiliscus plumifrons kan iets heel bijzonders. De naam Jezus Christus hagedis heeft hij namelijk niet voor niets gekregen, hij loopt namelijk over water.

En dat zie ik de gemiddelde hond of kat nog niet doen.....

Toppers door op NK badminton

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen badminton zijn de acht toppers er in geslaagd om de halve finales te bereiken. Het betreft de eerste vier geplaatste spelers van zowel de heren als de dames.

In de halve finale speelt Dicky Palayama (1) het op tegen de als vierde geplaatste Koen Ridder. De andere halve finale gaat tussen Eric Pang (2) en Rune Massing (3). Bij de vrouwen moet de als eerste geplaatste Yao Jie het opnemen tegen Lisa Malaihollo, welke als vierde op de plaatsingslijst staat. Judith Meulendijks (2) speelt in de andere halve finale tegen Rachel Cutsen (3).

Hockeyers spelen opnieuw gelijk

De Nederlandse hockeyheren zijn er niet in geslaagd om de laatste oefenwedstrijd, welke tegen Australië, werd gespeeld te winnen. De confrontatie tussen de twee landen eindigden in een gelijkspel: 3-3. Oranje stond twee keer voor, maar even zo vaak werd de voorsprong weggegeven.

Afgelopen donderdag stonden Australië en Nederland ook al tegenover elkaar. Ook toen werd er gelijk gespeeld (1-1). De andere twee wedstrijden wisten de hockeyheren niet te winnen. Het werd tweemaal 5-4 voor de Australiërs.

Het leek er lange tijd op dat Oranje de wedstrijd zou gaan winnen. Roderick Weusthoff en Robert van der Horst brachten de selectie van bondscoach Roelant Oltmans vlak voor rust op voorsprong. Meteen hierna trok Australië de stand, via David Guest en Luke Doerner, weer gelijk.

Vervolgens kwam Oranje weer op voorsprong door een doelpunt van Ronald Brouwer. In de slotfase van het duel gaf Nederland de overwinning toch nog weg, aangezien Neill De Young de derde treffer voor de thuisploeg maakte.

Jongens slaan voetganger met staaf

Icoon MisdaadTwee nog onbekende jongens hebben vrijdagavond een voetganger met een staaf mishandeld. Dat gebeurde op de Wester Es in het Friese Appelscha.

Toen het 36-jarige slachtoffer uit Appelscha aan het wandelen was kwamen twee jongens op een fiets voorbij. Eén van de knapen sloeg de man bij het passeren met een staaf op het hoofd. De man liep een bult op, maar kwam er verder ongedeerd vanaf. De politie heeft geen idee waarom de jongens de voetganger met een staaf sloegen. Ook zijn de daders nog niet bekend.

[A1GP] Grote sprong voorwaarts Ho-Pin Tung

Tijdens de voorbereidingen op de twee races op het ciruit van Sydney hebben Ho-Pin Tung en Team China een grote sprong voorwaarts gemaakt.

In de vrije trainingen gisteren kampten de Chinezen met problemen in de balans van de auto, vanmorgen ging het door te grote bandenslijtage nog niet naar wens, maar in de laatste en alles beslissende kwalificatie bereikte de Chinese Nederlander een zesde plek, die plek is zijn startplek morgen tijdens de Sprintrace.


"Ik ben wel opgelucht dat het op het cruciale moment goed ging. Na de moeizaam verlopen vrijdag hebben we heel veel aan de auto veranderd. Die vertaalde zich zaterdagochtend al in een veel beter gevoel in de auto, maar toen reden we met iets te veel gesleten banden. Het was goed te merken dat het team uitstekend werk had verricht."

"Toen we in de vierde kwalificatie nieuwe banden hadden viel alles op zijn plaats. Een goede balans, de auto goed aangepast aan mijn rijstijl en hup 6e’, aldus Ho-Pin, die vol goede moed is voor de Sprintrace morgen. "Ik hoop, net als in Nieuw Zeeland bij de start meteen wat plaatsen goed te maken."

Tsjechische premier steekt middelvinger op

Icoon OpmerkelijkDe Tsjechische premier Mirek Topolanek is in problemen gekomen nadat hij in het parlement zijn middelvinger opstak naar het vak van de oppositie. De kamerleden hadden het eerst niet in de gaten, totdat de fractieleider van de communistische partij KSCM de premier om uitleg vroeg.

Topolanek bood onmiddellijk zijn verontschuldigingen aan bij fractieleider Kocavik van de KSCM. De premier verklaarde: "Mijn gebaar betreur ik diep. Het was niet aan u gericht." Later vertelde hij dat hij zijn middelvinger had opgestoken naar minister Kalousek van Financiën. Die is ervan overtuigd dat het obscene gebaar voor hem bedoeld was. Waarom de premier dan zijn middelvinger naar Kalousek opstak willen beide bewindslieden niet zeggen. Het is in Tsjechië algemeen bekend dat Topolanek en Kalousek goed met elkaar over weg kunnen. De Tsjechische media speculeren daarom volop over de middelvinger van hun premier.


Topolanek stak zijn middelvinger op in het parlement

WB Turijn: Fabris Wennemars te snel af

Enrico Fabris heeft de 1.500 meter voor mannen gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Turijn. Fabris zette in een rechstreeks gevecht Erben Wennemars met een tijd van 1.44,97 opzij.

Simon Kuipers was de eerste Nederlander op het ijs en hij zette een tijd neer van 1.47,71, de tot dan snelste tijd. De Rus Yevgeny Lalenkov was de eerste die die tijd wist te verbeteren naar 1.47,32. Erben Wennemars was nog een stuk sneller en eindigde met een tijd van 1.45,97 als beste Nederlander.

In de B-Groep won Stefan Groothuis in een tijd van 1.47,87. De Amerikaan Chad Hedrick eindigde daarin een tijd van 1.50,22 als vierde.



Uitslag 1.500 meter
#NaamTijd
1Enrico Fabris (Ita) 1.44,97
2Erben Wennemars (NED)1.45,06
3Denny Morrison (Can)1.46,07
4Jevgeny Lalenkov (Rus)1.47,32
5Jan Bos (NED)1.47,52
6Simon Kuipers (NED)1.47,71

Formule 1 naar Abu Dhabi

Vanaf 2009 zal er een Grand Prix in Abu Dhabi verreden worden. Bernie Ecclestone heeft een contract van zeven jaar getekend met de organisatie. Het circuit, dat, net zoals vele andere nieuwe circuits van de laatste jaren, ontworpen is door Herman Tilke, wordt gebouwd op een kunstmatig eiland.

"We zijn zeer serieus met Abu Dhabi", zei Ecclestone. "Het is één van de mooiste plekken op aarde. We hebben een zevenjarig contract, maar ik weet zeker dat we er voor altijd zullen blijven racen. De Tilke-groep heeft zijn lessen geleerd van eerdere circuits en heeft al die kennis in deze baan gestoken."

Hermann Tilke is zelf ook zeer te spreken over het project. "Het is een kunstmatig eiland, maar we hebben enkele heuvels gecreëerd, zodat het circuit op en neer gaat", vertelt hij. "Een gedeelte van het circuit is permanent en een ander deel zal bestaan uit een stratencircuit, dat langs de marine zal rijden."

De Grand Prix van Abu Dhabi zal, na Bahrein, de tweede race in het Midden-Oosten zijn.


De skyline van Abu Dhabi

Italiaanse baby heeft 13 mogelijke vaders

ShockingEen jonge moeder uit Italië die de afgelopen tijd kennelijk met nogal wat mannen de lakens heeft gedeeld, eist van 13 mannen een DNA-test. Zo hoopt ze er achter te komen wie de vader van haar pas geboren kindje is.

De vrouw, een cafébediende uit het dorpje Mals (in Zuid-Tirol) heeft onder meer plaatselijke politici en ondernemers op haar wensenlijstje voor een DNA-test staan. Maar ook het halve lokale voetbalelftal is in de race voor het vaderschap.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Bjørndalen pakt wederom wereldtitel

De Noor Ole Einar Bjørndalen heeft met succes in het Italiaanse Antholz zijn wereldtitel op de 10 kilometer verdedigd. Ondanks een strafronde was de Noorse vedette vijf seconden sneller dan de Tsjech Michal Slesinger. De Oekraïner Andrei Deryzemlja veroverde het brons.

Voor de 33-jarige Bjørndalen, die tijdens de Olympische Spelen in Turijn hopeloos faalde, was het al de achtste wereldtitel uit zijn loopbaan.

Penders afwezig tegen RKC

NAC Breda zal het vanavond opnieuw zonder verdediger Rob Penders moeten doen. Penders die vorige week in de wedstrijd tegen NEC zijn rentree maakte, staat opnieuw buitenspel.

Penders heeft opnieuw last van een kuitblessure, en moet van trainer Ernie Brandts eerst een week volledig mee trainen voordat hij weer mag spelen. Ook Brian Pinas zal door een liesblessure zaterdagavond niet van de partij zijn in het duel tegen RKC Waalwijk. Bij de Waalwijkers zullen Patrick van Diemen, Ivan Vicelich, Frank van Mosselveld en Benjamin de Ceulaer niet aan de aftrap verschijnen.

Meisjesbende verdacht van 35 diefstallen

Icoon MisdaadDe politie heeft in Harderwijk zeven meisjes in de leeftijd van twaalf tot veertien jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht in wisselende samenstelling in totaal 35 winkeldiefstallen te hebben gepleegd in hun woonplaats.

De zaak werd ontdekt toen drie meisjes van de bende op heterdaad werden betrapt in een winkel aan de Westermeenweg. De kinderen waren sinds de kerstvakantie op het dievenpad. Ze stalen onder meer sieraden, make-up, snoep en diverse etenswaren. De meisjes zijn doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende straf voor de kinderen wordt gezocht.

Bekkering wint op Weissensee

Daniëlle Bekkering heeft voor de vijfde opeenvolgende keer het open Nederlandse kampioenschap op natuurijs op haar naam weten te schrijven. De Groningse was na zestig kilometer schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee de snelste in de massasprint. Elma de Vries en Linda Verdouw werden respectievelijk tweede en derde.

Bij de heren was Casper Helling over 100 kilometer de snelste. Helling wist in de slotfase te ontsnappen en het peloton wist de Wageninger niet meer bij te halen. Ruud Borst wist beslag te leggen op de tweede plaats. Jan-Maarten Heideman behaalde de bronzen medaille.

Opening RandstadRail 3 weer uitgesteld

Icoon Vervoer De opening van RandstadRail 3 is wederom uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het traject maandag voor reizigers opengesteld zou worden. Die opening was al meerdere malen uitgesteld omdat er voertuigen waren ontspoord.

De testritten die de HTM en het Stadsgewest Haaglanden de afgelopen week hebben uitgevoerd, zijn allemaal zonder problemen verlopen. Toch treedt er nog vertraging op, omdat een ingehuurde onafhankelijke veiligheidsadviseur meer tijd nodig heeft om de gegevens te analyseren.

Wanneer het traject tussen Den Haag Loosduinen en Den Haag Centraal wel in gebruik wordt genomen is nog onduidelijk. De vervoersbedrijven hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in dat dit op korte termijn kan gebeuren.

Oud GL-lijsttrekker wordt lid van PvdA

GroenLinks-coryfee Ina Brouwer (56), in 1994 samen met Mohammed Rabbae duolijsttrekker van die partij, is lid van de PvdA geworden. Ze wil met deze actie haar onvrede over partijleider Femke Halsema uiten. In een brief aan Halsema en PvdA-leider Wouter Bos heeft ze een week geleden haar besluit toegelicht.

Brouwer is het niet eens met het besluit van Halsema om niet met PvdA en CDA over een regeringscoalitie te gaan onderhandelen. Brouwer: ''Onbegrijpelijk dat Halsema niet de kans heeft benut om onderwerpen die GroenLinks na aan het hart liggen, zoals milieu en asielzoekers, in de onderhandelingen in te brengen. Ik vrees nu dat de partij een te gemakkelijke oppositie tegen het vierde kabinet-Balkenende gaat voeren.'' Om de PvdA te steunen omdat die wel regeringsverantwoordelijkheid durft te dragen, is ze lid geworden van de sociaal-democraten. Ze blijft overigens óók lid van GroenLinks.

Ina Brouwer was voordat GroenLinks ontstond Kamerlid en later fractievoorzitter van de Communistische Partij Nederland (CPN). In 1990 ging die partij samen met PSP, PPR en EVP op in GroenLinks. Na een grote verkiezingsnederlaag in 1994 verdween Brouwer uit de Kamer. Daarna was zij onder meer directeur emancipatiebeleid bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ronald Koeman kwaad op Saeijs

De trainer van PSV, Ronald Koeman, is niet blij met het in zijn ogen oncollegiale gedrag van Roda JC-speler Jan-Paul Saeijs.

Na afloop van Roda JC - PSV zei Saeijs op de radio en in de pers dat hij hoopte dat PSV-spits Jefferson Farfán bestraft zou worden voor zijn slaande beweging. Inmiddels heeft de aanklager betaald voetbal een onderzoek ingesteld naar de actie van Farfán.

"Ik ben nog van de oude stempel en vind dat je in de wedstrijd tot de grens mag gaan of zelfs daarop, maar als de scheidsrechter heeft gefloten, is het over. Van een speler als Saeijs, die zeker niet elke week met een wit broekje van het veld komt, mag je verwachten dat hij de erecode kent", aldus Koeman.

'Gevangenen kunnen studiefinanciering aanvragen'

Icoon Misdaad Een aantal Nederlandse gevangenen ontvangt studiefinanciering in de gevangenis. Met behulp van de uitwonende beurs, die kan oplopen tot 752,82 euro per maand, leiden ze een leven in luxe. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag op basis van een eigen onderzoek.

De gedetineerden, die normaal een inkomen van 52 euro per maand hebben, maken gebruik van een slimme constructie. Ze schrijven zich in bij onderwijsinstellingen als het LOI. Door het vrije karakter van die opleidingen lopen de gedetineerden geen risico om uit de opleiding gezet te worden. Omdat ze hun studie veelal niet afmaken en vaak bijlenen blijft er wel een flinke lening staan, maar ze rekenen er op dat die uiteindelijk wordt kwijtgescholden.

"Het was een feest", aldus een 26-jarige man die tussen 2005 en 2006 vastzat en studiefinanciering kreeg. "Opeens was ik rijk. De hele afdeling genoot mee."

Geen controle
De Informatie Beheer Groep, de organisatie die verantwoordelijk is voor het uitkeren van studiefinanciering, geeft toe dat gevangenen zonder problemen een beurs kunnen aanvragen. "Wij registreren niet of mensen in een gevangenis wonen", aldus een woordvoerder. "Als hun aanvraag aan de eisen voldoet, keren wij uit."

Staatssecretaris Bruins van Onderwijs heeft geschokt gereageerd op het bericht. "Dit is van de gekke. Ik ga alle feiten op een rijtje zetten, en als dit volgens de regels is, ga ik kijken hoe we dit gaan aanpakken."

Ouders willen site verdwenen dochter weg hebben

OpmerkelijkDe ouders van de 1991 verdwenen 7-jarige Nymphe Poolman willen dat een website over hun dochter van internet wordt gehaald. De site is een initiatief van 'reïncarnatietherapeut' Rob Knoop. Op de site (www.Nymphe.nl) staan 'gesprekken' die Knoop met Nymphe voert, want hij babbelt wat af met het vermoorde meisje.

Het lichaam van Nymphe is nooit gevonden. Ze verdween op 28 november 1991 uit het Groningse Vriescheloo. Een jaar later bekende de Duitser Georg A. dat hij het meisje had verkracht en gewurgd. Haar lichaam zou hij hebben gedumpt in een container waarna ze uiteindelijk in een vuilverbrander zou zijn terechtgekomen. De Duitser werd in eigen land veroordeeld tot 11 jaar cel en TBS.

De ouders van Nymphe hebben altijd beweerd dat de Duitser hun dochter niet heeft vermoord. Hoe het dan wel zit, is nooit duidelijk geworden. Reïncarnatietherapeut Knoop deelt de visie van de ouders dat de Duitser niet de moordenaar is en zegt dat hij in 'gesprekken' met Nymphe heeft gehoord wie wel de dader is. Het blijft vooralsnog echter bij niet meer dan een 'duiding'.

Peter en Jacqueline Poolman zeggen de site over hun dochter 'verbijsterend' te vinden. Ze zoeken nu een manier om de site van het internet af te krijgen. Op de site staat onder meer: ''Hier op internet zal ik (Nymphe) vertellen wat er met me gebeurd is op die dag dat ik ineens niet meer thuiskwam.... Om de paar dagen zal ik steeds verder het tipje van de sluier oplichten....Kom maar vaak langs om naar me te luisteren...Ik blijf net zo lang vertellen, totdat ze me onder de boom uithalen....''


Ghostbusters game in ontwikkeling

Nadat eerder dit jaar filmpjes uitlekten via Youtube, is er nu meer informatie over een mogelijke Ghostbusters game. Volgens Gamespot waren de uitgelekte filmpjes van de Sloveense developer Zootfly. Zij hadden een prototype Ghostbusters game op de Xbox 360 draaien, waarvan ook deze filmpjes waren genomen. Echter, Sony bezat het copyright van de films, en er was onduidelijkheid of de developer wel gebruik mocht maken van de Ghostbusters IP.
In een recentelijk interview met Dan Aykroyd (een van de originele Ghostbusters) werd onthuld dat hij aan een game zal meewerken. Ook aan het getouwtrek om de rechten van de game lijkt een eind te zijn.
"Universal [Studios] purchased the rights from Sony for a game," aldus Aykroyd. "I'm actually going to have to perform and do some motion capture for them. That will be next year."
Het is dus duidelijk dat er een game in ontwikkeling is, het is alleen nog niet bevestigd wie de developer is, en wie het spel gaat uitgeven. Het is in ieder geval duidelijk dat de game niet voor 2008 op de markt komt.



De Ghostbusters zelf lijken het allemaal nog niet te geloven...

5 jaar FOK!sport: Zoek de vraag - de 1e winnaar

De vraag van gisteren was : Wanneer werd het 10.000e bericht gepost op FOK!sport en wie postte het ?

Het enige goede antwoord was 24 november 2004, en het bericht werd gepost door Okee6.

Uit alle goede inzendingen hebben we een winnaar gekozen en dat is geworden glenniej_1991 . Hij wint een bidon van Ajax, beschikbaar gesteld door Virtuelshop.

Hou FOK!sport de komende tijd in de gaten, want er komen meer vragen aan, waar je leuke prijzen mee kan winnen.

CD: Toon Hermans - de juiste Toon



Antoine Gerard Theodore Hermans, roepnaam Toon. Zo kwam de Limburgse cabaretier in 1916 op de wereld. Wereldberoemd in Nederland, onbekend in de rest van de wereld. Toon Hermans stond bekend om zijn veelzijdigheid; aan de ene kant een cabaretier met geweldige grappen, aan de andere kant een geweldige chansonier. Nadat er bij zijn vrouw Rietje kanker werd geconstateerd, besloot Toon het rustiger aan te doen om tijd met haar door te kunnen brengen. Het zorgde voor een pauze in zijn optreden van drie jaar, want na het overlijden van Rietje trad Toon pas weer in 1993 voor het eerst op het toneel, in Carré te Amsterdam. Zijn optredens zouden nog drie jaar duren, want hij stond voor het laatst in 1996 op het toneel. In 2000 overleed Toon Hermans op 83-jarige leeftijd.

Gele en oranje sneeuw gevallen in Rusland

Icoon Buitenlands In Rusland is in een groot gebied gele en oranje sneeuw gevallen. De sneeuw viel over een gebied van 1.500 vierkante kilometer in de buurt van Omsk en ziet er 'olieachtig' en chemisch uit. Het heeft bovendien een 'rottende' geur.

Rusland heeft direct een team van chemische experts naar het gebied gevlogen, die moet onderzoeken waarom de sneeuw niet wit is. Het is onbekend of er een direct gevaar voor de volksgezondheid is. Inwoners van het gebied wordt uit voorzorg aangeraden dieren binnen te houden en de sneeuw niet te gebruiken voor huishoudelijke doeleinden.

Snelle update
De sneeuw heeft geen giftige bestanddelen. Dat heeft de Russische overheid gisteren gemeld nadat de uitslagen van het onderzoek bekend werden. Wel zit er onder andere zand en aarde in de neerslag.

Hoe de gekleurde sneeuw precies is ontstaan, is vooralsnog onduidelijk. De Russische meteorologische dienst vermoedt dat de stofdeeltjes door een zeldzame storm in buurland Kazachstan de atmosfeer in zijn geslingerd.


Don't eat yellow snow...

Scholen willen cabaret van Jansen niet meer

CabaretDe Amsterdamse studentencabaretiers Ewout Jansen en Etiënne Kemerink (Ewout & Etienne) zijn niet welkom op twee scholen in Gelderland. Ze zouden daar binnenkort hun voorstelling spelen, maar na alle ophef over de 'fatwa' die tegen Jansen zou zijn uitgesproken door een 'tolk' van de Amsterdamse Assoena-moskee, zien de scholen er van af.

Scholengemeenschap Het Rhedens in Rozendaal en het Dorenweerd College in Doorwerth willen het cabaretduo niet meer hebben. Door de ophef werd duidelijk dat de show zo'n vijf minuten grappen bevat over moslims. Dergelijke grappen over moslims passen niet in de onderwijsvisie van de scholen. Schooldirecteur Rex Couzijn van het Dorenweerd College: ''Wij staan open voor alle overtuigingen, zonder iemand te willen kwetsen. Leerlingen reageren begripvol op het besluit.''

Jansen en Kemerink zoeken ondertussen de steun van andere cabaretiers in Nederland om aangifte te doen tegen de moskee. Volgens het duo zijn de bedreigende uitlatingen van de 'tolk' niet specifiek aan hen gericht, maar in het algemeen aan cabaretiers die grappen over de islam en moslims maken.



'Grappen over moslims passen niet in de onderwijsvisie'

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 5 februari brengen koningin Elizabeth en prins Philip van Groot-Brittannië een bezoek aan Nederland. Aanleiding voor het bezoek is de viering van het 400-jarig jubileum van de Engelse Hervormde Kerk aan het Begijnhof te Amsterdam.
Op 7 februari opent prins Willem-Alexander in de RAI in Amsterdam een internationaal congres over de ontwikkeling van kust- en deltagebieden, Aquaterra 2007.
Op 10 februari presenteren Heleen van Royen en Marlies Dekkers in de RAI in Amsterdam hun nieuwe boek 'Stout'. Het is een *kuch* "spraakmakend" boek over flirten, succes, macht, lingerie en erotiek.

Politiek
Op 6 februari wordt de begroting voor 2007 definitief vastgesteld door de Tweede Kamer.
Op 7 februari debatteert de Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken met minister Remkes over topinkomens in de publieke sector.
Op 10 februari stelt het PvdA-congres de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer vast. Oud-minister Klaas de Vries stond aanvankelijk op een onverkiesbare plek (23) en trok zich daarom teleurgesteld terug. De Vries is nu weer kandidaat en hoopt dat het congres gaat besluiten om hem alsnog een hogere plek toe te kennen.

Sport
Op 7 februari speelt het Nederlands elftal in Amsterdam een oefeninterland tegen Rusland.
Van 9 t/m 11 februari is de eerste ronde van de Davis Cup. In de World Group treft Duitsland Kroatië. Tsjechië speelt tegen de Verenigde Staten en Zwitserland komt in actie tegen Spanje.
Van 9 t/m 11 februari wordt in Heerenveen het WK allround georganiseerd.

CD: Faithless - To All New Arrivals

Na hun verzamelalbum van half 2005 kondigde Faithless aan dat een nieuw album wel even op zich zou laten wachten. Twee kinderen waren er op komst en met hun geboortes verscheen er ook een nieuw album: To all new arrivals. Met de bandmembers duidelijk geïnspireerd door de geboorte van hun kinderen gaan de teksten op dit album over wat ouders voor hun kinderen hopen en de (waardeloze) wereld van vandaag de dag. To all new arrivals is een plaat met een boodschap en een donker randje, heerlijk zoals we dat van Faithless gewend zijn.

Roermond krijgt 'discipline-Mavo'

OnderwijsRoermond krijgt vanaf volgend schooljaar een zogeheten orde- en discipline-mavo, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De school moet leerlingen trekken die anders door hun ouders naar Belgische scholen worden gestuurd, waar ze nog wel weten wat respect en discipline is. Nu al volgen 21.000 Nederlandse kinderen onderwijs in Vlaanderen, een toename van 19% met vorig schooljaar.

Peter van der Meij van het Stedelijk Lyceum in Roermond coördineert het project. Het is bedoeld voor leerlingen die nu op het vmbo-theoretisch zitten.

Op de school geen 'je en jij' tegen de onderwijzer, laat staan hem of haar bij de voornaam aanspreken. Het wordt klassikaal onderwijs. Twee tafeltjes langs elkaar, in rijen, en de leraar die voor de klas staat. De leraar bepaalt wat er gebeurt. Niets meer met vrije opdrachten. Niet meer rondhangen in de kantine of de binnenstad als een les is uitgevallen, maar gewoon aan de slag. Strenge afwezigheidscontroles en elke dag op dezelfde vaste tijden naar school.

De school gaat Mavo Roermond heten. Van der Meij ''Vmbo is toch een besmette naam. Veel ouders zien het als een vergaarbak van kinderen die niet goed kunnen leren. Met de naam mavo weet iedereen weer waar-ie aan toe is. Op je diploma staat ouderwets Mavo Roermond.''

Omstreden Deense imam overleden

Icoon Buitenlands De Deense imam Ahmad Abu Laban is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn organisatie, de Islamitische Geloofsgemeenschap, vrijdag bekendgemaakt. De imam speelde een hoofdrol in de internationale rel over de spotprenten van de profeet Mohammed.

Toen de Deense krant Jyllands Posten tekenaars had uitgenodigd spotprenten te maken en in te zenden van de profeet Mohammed, had Laban scherpe kritiek hierop. Het gevolg hiervan was, dat de betreffende spotprenten niet alleen in de Deense, maar ook in veel buitenlandse kranten verschenen.

Hij heeft Denemarken er herhaaldelijk van beschuldigd geen respect te hebben voor de islam. Imam Laban werd ervan beschuldigd daarop in de moslimlanden een hetze te hebben ontketend tegen Denemarken en de westerse media.

Met dank aan damian5700 voor de submit.

Hoogleraar homostudies met dood bedreigd

BinnenlandsHoogleraar homo/lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam Gert Hekma, wordt overspoeld met doodsbedreigingen zo schrijft de Volkskrant vandaag. De dreigementen houden verband met het nieuws dat Hekma betrokken is in de voororganisatie van de Gay Pride, waarop dit jaar een boot met jonge homo's moet meevaren. Naar aanleiding daarvan verschenen citaten uit een interview uit 2004 met het pedofielenblad Martijn in de media. Daaruit doelt het beeld op dat Hekma geen tegenstander van kinderseks is.

Gisteren heeft Hekma aangifte gedaan tegen vijf personen die per e-mail en met naam en toenaam aankondigen hem om het leven te brengen. Ook in mails aan de universiteit en op talloze websites staan verwensingen aan het adres van Hekma.

De 55-jarige Hekma onderstreept dat hij zelf niets met de jonge homoboot te maken heeft. ''Ik heb slechts als wetenschapper mijn mening gegeven over de mijns inziens krankzinnige beschermde leeftijd van 16 jaar in het Wetboek van Strafrecht, terwijl kinderen juist steeds jonger uit de kast komen. Ik juich die boot nog steeds toe. Maar ineens sta ik te boek als pedo-professor en kinderverkrachter.''

Amsterdam
Het Amsterdamse college van B&W heeft inmiddels laten weten grote bezwaren te hebben tegen de kinderboot. Hekma zegt echter dat zijn betrokkenheid bij Gay Pride door de gemeente zelf is geïnitieerd. ''Een ambtenaar, die namens de burgemeester grote evenementen organiseert, vroeg om een symposium. Hij moet mijn achtergrond en mijn denkbeelden over pedofilie hebben gekend, ik heb er talloze columns en een boek over geschreven. Nu wil hij niets meer met mij te maken hebben.''

De hoogleraar heeft geen goed woord over voor de reactie van de gemeente Amsterdam: ''Eindeloos wordt er gedebatteerd over islam en religie, terwijl de meeste Amsterdammers helemaal geen religie hebben. Laten ze eens goed gaan nadenken over een seksbeleid in de hoofdstad in plaats van officieel ontkennen van wat iedereen op straat kan zien. Als het woordje seks valt, reageert iedereen hysterisch, zie de affaire-Oudkerk, de discussie over de Wallen en nu weer de Gay Pride. Seks in the city, dát moet het thema zijn van een groot stadsdebat.''

Hekma haalt ook uit naar homo-organisaties die hem na de ophef 'hebben laten vallen als een baksteen'. ''Van Hugo Braakhuis, de man achter Pro Gay, kreeg ik zelfs een brief waarin hij elk contact met mij verbreekt. Hij ontkent bovendien dat ik bij de organisatie ben betrokken. Het valt mij ontzettend tegen dat juist homo-organisaties niet hun rug recht houden en mij monddood maken.''



Link: Het interview uit 2004 met Martijn.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Sharapova geeft op tijdens WTA-toernooi Tokio

Maria Sharapova is er niet in geslaagd om zich voor de finale van het WTA-toernooi in Tokyo te plaatsen. De Russische nummer één van de wereld moest in de tweede set van de halve finale tegen de Servische Ana Ivanovic opgeven wegens een hamstringblessure. Sharapova had de eerste set met 1-6 verloren.

In de finale moet Ivanovic het opnemen tegen de Zwitserse Martina Hingis. De als tweede geplaatste Hingis kende in haar halve finale tegen de Russische Jelena Dementieva weinig problemen, ze won met 6-3 en 6-4. Hingis kan het toernooi in Tokio voor de vijfde keer in haar loopbaan winnen.

Super-G uitgesteld na sneeuw en wind

De internationale skifederatie FIS heeft vandaag besloten dat de opening van de wereldkampioenschappen skiën in het Zweedse Åre wordt uitgesteld. Door hevige sneeuwval en de harde wind bleek de piste niet geschikt voor de Super-G voor mannen.

De wedstrijd is nu verplaatst naar maandag. Bode Miller uit de Verenigde Staten verdedigt zijn titel. De Super-G voor vrouwen, die voor morgen op het programma staat, zal vermoedelijk wel gewoon door gaan.

Saoediër huwde 40 buitenlandse vrouwen

Icoon OpmerkelijkEen Saoedische vijftiger heeft een bijzondere voorliefde voor buitenlands schoon. Hij is sinds zijn 21e al met veertig buitenlandse vrouwen in het huwelijksbootje gestapt. Dat nieuws bracht de Saoedische staatskrant al-Watan gisteren.

De man bleek vooral verzot op Oost-Aziatische vrouwen. Van hen trouwde hij er 36. Maar ook drie Turkse schonen en één Duitse gaven hem gewillig het ja-woord. Dit alles moest wel steeds in het geniep gebeuren, aldus de Saoediër.

Met één vrouw, dochter van een Jemenitische vader en een Nederlandse moeder, wist de man het maar liefst vijf jaar uit te zingen. De hoogste bruidsschat die hij voor een vrouw neertelde was 60.000 euro.

De Saoediër trouwde eens met een Filippijnse en lang nadat hij weer van haar gescheiden was, raakte hij bevriend met haar broer. De trouwlustige Arabier opperde toen diens zus te huwen. Een ontmoeting was snel geregeld. Toen hij dan oog in oog met haar stond, bleek de zus van zijn nieuwe vriend één van zijn ex-vrouwen te zijn.

Volgens de Saoedische krant heeft de man uit zijn vele verbintenissen het volgende geleerd: ''Geen vrouw is beter dan een Saoedische''.

Filipovic eerste bondscoach Montenegro

In Zoran Filipovic heeft Montenegro zijn eerste bondscoach gevonden. Onlangs werd het land door de UEFA erkend, en werd het daarmee het 53ste lid van de Europese voetbalbond. Op 24 maart debuteert Montenegro op de internationale velden tegen Hongarije.

"Ik denk dat we een uitstekende keuze hebben gemaakt. Filipovic is een gevestigde coach met internationale ervaring en goede resultaten achter zijn naam", aldus de voorzitter van de voetbalbond, Dejan Savicevic. Filipovic was als spits onder meer actief voor Rode Ster Belgrado, Club Brugge en Benfica. Als trainer was hij assistent-bondscoach van Joegoslavië en hoofdcoach van Rode Ster.

Bloedigste dag in strijd tussen Palestijnen

PalestinaBij de bloedigste dag tot nu toe in de strijd tussen Hamas en Fatah zijn sinds donderdagavond binnen een etmaal zeker 25 Palestijnen gedood. De rivaliserende Palestijnse facties proberen ondertussen het staakt-het-vuren nieuw leven in te blazen.

Onder de doden in de Gazastrook zijn drie kinderen en tal van andere burgers. Zo'n 250 Palestijnen raakten gewond; velen van hen ernstig.

Het bestand was donderdag geschonden toen de radicale Hamas-beweging van premier Ismail Haniyeh een konvooi aanviel dat werd geëscorteerd door de presidentiële garde van president Mahmoud Abbas van de Fatah-beweging.

In de loop van de nacht viel Fatah de Islamitische Universiteit in Gaza-stad aan, een bolwerk van Hamas en het meest prestigieuze centrum van hoger onderwijs in de verarmde Gazastrook. Later waren er branden en ontploffingen bij de nabijgelegen al-Quds-universiteit, een bolwerk van Fatah. Hamas ontkende elke betrokkenheid.

Onder de dode slachtoffers van de gevechten van vrijdag is een hoge functionaris van de geheime dienst die trouw is aan Fatah, generaal Abdelqader Salim. Hij werd gedood bij een Hamas-aanval op zijn hoofdkwartier in Jabaliya.

President Abbas heeft vanuit zijn hoofdkwartier in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever alle Palestijnen opgeroepen een einde te maken aan het bloedvergieten. Palestijnse leiders komen volgende week bijeen in Saudi-Arabië in een poging een eind te maken aan het onderlinge Palestijnse geweld. Volgens de Palestijnse ambassadeur in Saudi-Arabië spreken Abbas en de politieke leider van Hamas, Khaled Meshaal, elkaar vermoedelijk dinsdag in de voor moslims heilige stad Mekka.

Xiang Sun wel inzetbaar in Champions League

Xiang Sun mag gewoon voor PSV in de Champions League spelen. Op het laatste moment slaagde de Chinees er namelijk in om een verblijfsvergunning te regelen, waardoor PSV hem alsnog op de lijst met spelers voor de Champions League kon zetten.

Aanvankelijk leek het erop dat de Chinese verdediger niet op tijd over zijn papieren zou beschikken, maar enkele uren voor de deadline van de transfermarkt werd de situatie alsnog afgehandeld. De verwachting is dat Xiang zich deze week zal aansluiten bij de Eindhovense selectie.

Koeman bekijkt Spurs uit voorzorg

Erwin Koeman blijft, ondanks de schorsing van Feyenoord in het UEFA-bekertoernooi, meer dan normale interesse houden in Tottenham Hotspur.

De trainer van de Rotterdamse ploeg wil niet voor verrassingen komen te staan mocht het internationaal sporttribunaal CAS eind volgende week de uitsluiting op Europees niveau alsnog terugdraaien. Afgelopen woensdag bekeek Koeman dan ook de bekerwedstrijd van de Engelse club bij Arsenal "Ik wil niets aan het toeval overlaten. Ik ben het aan mezelf, aan de club en aan de supporters verplicht om een goed beeld van de Spurs te hebben indien de schorsing wordt opgeheven. Ik wil dan niet plotseling voor een voldongen feit staan”, aldus Koeman gisteren.

Aankomende donderdag houdt het CAS een hoorzitting over Feyenoord en de rellen in Nancy in november vorig jaar. Binnen 24 uur daarna zal het uitspraak doen.

WB Turijn: Kuipers vervangt Nijenhuis

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Turijn zal Simon Kuipers vandaag op de 1.500 meter Beorn Nijenhuis vervangen. De schaatser van TVM heeft nog te veel last van de liesblessure, die hij vorige week opliep bij de wereldbekerwedstrijden sprint in Heerenveen.

"We willen niet het risico lopen dat hij de rest van het seizoen mist", aldus trainer Gerard Kemkers. "Hij is maandag, dinsdag en woensdag intensief behandeld, maar het herstel bleek niet voldoende."

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

3 februari

2006
- Midland presenteert haar allereerste Formule 1-wagen, de M16. Ook wordt Tiago Monteiro bevestigd als teamgenoot van Christijan Albers.
- Een scorebord van drie ton valt naar beneden in het Gelredome.
- Benjamin Raich wint, mede dankzij een prima slalom, de combinatie in Chamonix.

2005
- Arjan Robben is voor langere tijd uitgeschakeld door een ernstige enkelblessure.
- Jordan kondigt haar line-up voor 2005 aan. Monteiro en Karthikeyan zullen beide debuteren bij het team.
- Fortuna Sittard is de eerste voetbalclub die puntenaftrek krijgt wegens het niet nakomen van financiële verplichtingen.

2004
- Marco Materazzi wordt twee maanden geschorst voor zijn aandeel in een vechtpartij.
- De Nürburgring tekent een contract met de FIA om tot en met 2008 Grands Prix te organiseren.

Overzicht testdagen

Afgelopen week is er weer druk getest op Valencia. De eerste drie dagen kwamen er zo'n vijftien coureurs in actie, en de laatste dag ongeveer tien. De eerste dag regende het hard, maar op de andere dagen was het een stuk droger. Hieronder vind je alle uitslagen.

Dinsdag

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Alonso McLaren 01:12.563 85
2 N. Piquet jr. Renault 01:13.549 27
3 F. Montagny Toyota 01:13.672 33
4 S. Vettel BMW 01:13.683 75
5 K. Räikkönen Ferrari 01:13.691 45
6 J. Trulli Toyota 01:13.735 50
7 N. Heidfeld BMW 01:13.848 49
8 G. Fisichella Renault 01:13.867 34
9 R. Barrichello Honda 01:14.025 29
10 K. Nakajima Williams 01:14.520 51
11 J. Rossiter Honda 01:14.643 37
12 T. Sato Super Aguri 01:15.674 27
13 M. Webber Red Bull 01:15.726 27
14 L. Badoer Ferrari 01:16.334 35



Woensdag

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Alonso McLaren 01:12.582 86
2 G. Fisichella Renault 01:12.737 37
3 H. Kovalainen Renault 01:12.770 43
4 K. Räikkönen Ferrari 01:12.869 51
5 N. Heidfeld BMW 01:13.012 50
6 J. Trulli Toyota 01:13.297 47
7 R. Kubica BMW 01:13.310 42
8 F. Massa Ferrari 01:13.574 80
9 R. Barrichello Honda 01:13.690 72
10 J. Rossiter Honda 01:13.732 28
11 R. Schumacher Toyota 01:13.839 31
12 P. de la Rosa McLaren 01:14.286 41
13 K. Nakajima Williams 01:14.401 116
14 T. Sato Super Aguri 01:14.812 36
15 D. Coulthard Red Bull 01:15.939 26
16 G. van der Garde Super Aguri 01:26.348 4



Donderdag

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Schumacher Toyota 01:11.297 60
2 G. Fisichella Renault 01:11.621 121
3 H. Kovalainen Renault 01:11.643 108
4 F. Alonso McLaren 01:11.710 95
5 N. Heidfeld BMW 01:11.989 99
6 K. Räikkönen Ferrari 01:12.360 66
7 P. de la Rosa McLaren 01:12.361 69
8 F. Massa Ferrari 01:12.418 98
9 R. Kubica BMW 01:12.857 20
10 J. Button Honda 01:12.976 77
11 A. Davidson Super Aguri 01:13.143 133
12 D. Coulthard Red Bull 01:13.450 59
13 J. Rossiter Honda 01:13.728 30
14 M. Webber Red Bull 01:13.796 23
15 K. Nakajima Williams 01:13.945 82



Vrijdag

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 L. Hamilton McLaren 01:11.119 112
2 K. Räikkönen Ferrari 01:11.855 112
3 R. Kubica BMW 01:12.242 57
4 P. de la Rosa McLaren 01:12.455 64
5 G. Fisichella Renault 01:12.572 96
6 S. Vettel BMW 01:12.675 73
7 H. Kovalainen Renault 01:12.679 98
8 M. Webber Red Bull 01:12.776 23
9 J. Button Honda 01:12.995 89

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Team Duitsland heeft in de kwalificatie voor de GP van Australië de pole behaald. Jonny Reid reed voor Nieuw-Zeeland naar de tweede plaats, gevolgd door Robbie Kerr voor Groot-Brittannië. De Chinese Nederlander Ho-Pin Tung kwam tot de zesde plaats, en Jeroen Bleekemolen reed in de oranje bolide naar de achtste plek.

PosTeamCoureurTijdVerschil
1 Germany Nico Hulkenberg 2.36.225 -
2 New Zealand Jonny Reid 2.36.441 +0.216
3 Great Britain Robbie Kerr 2.36.596 +0.371
4 France Loic Duval 2.36.711 +0.486
5 Switzerland Sebastien Buemi 2.37.266 +1.041
6 China Ho-Pin Tung 2.37.280 +1.055
7 USA Phil Giebler 2.37.377 +1.152
8 Netherlands Jeroen Bleekemolen 2.37.455 +1.230
9 Ireland Richard Lyons 2.37.549 +1.324
10 Malaysia Alex Yoong 2.37.727 +1.502
11 Canada James Hinchcliffe 2.37.739 +1.514
12 Czech Republic Tomas Enge 2.37.909 +1.684
13 Italy Enrico Toccacelo 2.37.964 +1.739
14 Mexico Salvador Duran 2.38.059 +1.834
15 Indonesia Ananda Mikola 2.38.267 +2.042
16 Singapore Christian Murchison 2.38.618 +2.393
17 South Africa Alan van der Merwe 2.39.177 +2.952
18 Australia Karl Reindler 2.39.384 +3.159
19 Lebanon Alex Khateeb 2.40.276 +4.051
20 Brazil Tuka Rocha 2.40.428 +4.203
21 India Parthiva Sureshwaren 2.43.436 +7.211
22 Pakistan Nur Ali 2.44.345 +8.120

[A1GP] Uitslag tweede vrije training

Nico Hülkenberg heeft in de tweede vrije training voor Duitsland de snelste tijd neergezet. Robbie Kerr reed voor Groot-Brittannië de tweede tijd, gevolgd door de Nieuw-Zeelander Jonny Reid. Jeroen Bleekemolen kwam tot de negende plaats voor Nederland, en Ho-Ping Tung reed met de Chinese wagen naar plaats achttien.

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Nico HÜLKENBERGGERMANY1:21.080-19
2Robbie KERRGREAT BRITAIN1:21.284+0.20423
3Jonny REIDNEW ZEALAND1:21.293+0.21323
4Loic DUVALFRANCE1:21.343+0.26322
5Salvador DURANMEXICO1:21.480+0.40024
6Karl REINDLERAUSTRALIA1:21.590+0.51025
7Alan VAN DER MERWESOUTH AFRICA1:21.593+0.51325
8Sebastien BUEMISWITZERLAND1:21.706+0.62623
9Jeroen BLEEKEMOLENNETHERLANDS1:21.764+0.68422
10Christian MURCHISONSINGAPORE1:21.892+0.81225
11Philip GIEBLERUSA1:21.895+0.81523
12James HINCHCLIFFECANADA1:22.023+0.94322
13Tomas ENGECZECH REPUBLIC1:22.069+0.98921
14Tuka ROCHABRAZIL1:22.116+1.03618
15Richard LYONSIRELAND1:22.153+1.07322
16Parthiva SURESHWARENINDIA1:22.162+1.08223
17Alex KHATEEBLEBANON1:22.206+1.12621
18Ho-Pin TUNGCHINA1:22.249+1.16927
19Ananda MIKOLAINDONESIA1:22.413+1.33324
20Enrico TOCCACELOITALY1:22.899+1.81921
21Alex YOONGMALAYSIA1:23.061+1.98114
22Nur ALIPAKISTAN1:23.756+2.67618

Man vergokt eigen vrouw met poker

Icoon Opmerkelijk De Russische man Andrei Karpov had zijn vrouw Tatiana ingezet bij een potje poker, nadat al zijn tegenstanders hem blut hadden gespeeld. Het mocht echter niet baten: ook na zijn inzet bleef de Rus verliezen en had zo zijn vrouw vergokt.

Karpov schaamde zich behoorlijk voor het verlies van het pokerwedstrijdje, maar zijn vrouw liet het er niet bij zitten. Ze besloot van de man te scheiden, omdat ze erg boos was dat ze als fiche was ingezet. Om Karpov extra dwars te zitten, trouwde ze met zijn pokerrivaal Sergey Brodov. Tot op de dag van vandaag zijn zij getrouwd en ze zegt van haar keuze nog geen seconde spijt te hebben gehad. "Het was zo vernederend, ik schaamde me dood. Toen mijn ex-man dit deed, kon ik niet anders dan hem verlaten", aldus Tatiana.

Nvidia niet eens met Nintendo

Roy Taylor, vice president van Nvidia heeft het in een interview met Next-Gen gehad over Nintendo's kijk op graphics.
Zoals bekend heeft Nintendo de insteek dat graphics er niet toe doen, dat gameplay belangrijker is dan hoe je beeld eruit ziet.
"They’re talking nonsense. It’s ridiculous to say that graphics don’t matter,” aldus Taylor. “That’s like saying, ‘The quality of my TV screen doesn’t matter.’ Oh really? So then in that case, you can go watch 24 in black-and-white on a seven-inch screen."
Verder is Taylor van mening dat betere graphics kunnen leiden tot een meer emotioneel betrokken ervaring, zoals bijvoorbeeld bij films. Betere graphics kunnen bijvoorbeeld leiden tot realistischere gezichtsuitdrukkingen bij vijanden.
Daarentegen blijft gameplay belangrijk, en blijft het de taak van graphics om gameplay te ondersteunen.

Politieman bij rellen op Sicilië gedood

Icoon VoetbalBij ernstige supportersrellen op Sicilië is een Italiaanse politieman om het leven gekomen. Dat heeft een Italiaans televisiestation vrijdagavond kort na de derby tussen Catania en Palermo (1-2) gemeld.

De Italiaanse voetbalbond besloot daarop alle wedstrijden in het betaalde voetbal in het weekeinde te schrappen. Volgens de eerste berichten zou de agent zijn getroffen door zwaar vuurwerk, dat in de auto was gegooid waarin hij zat. De politieman overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens de politie zijn tijdens de onlusten ongeveer honderd gewonden gevallen.

Het zeer beladen duel tussen de twee rivaliserende clubs liep volledig uit de hand, mede door de treffers van het bezoekers Palermo. Volgens de woedende aanhang van Catania waren beide doelpunten ongeldig. Het grimmige duel moest door de grote onrust op de tribunes twee keer voor langere tijd worden onderbroken.

De politie gebruikte traangas in het stadion om de vechtende meute in bedwang te houden. Na afloop van de wedstrijd gingen beide supportersgroepen buiten het complex van Catania opnieuw met elkaar op de vuist, met dodelijke afloop.

CDA, PvdA en CU sluiten regeerakkoord

Icoon PolitiekDe onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie hebben vrijdag een akkoord bereikt over het regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Maandag leggen Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) het stuk voor aan hun Kamerfracties.

Daarna lichten de partijen het akkoord toe. De komende dagen worden de laatste teksten afgerond. De belangrijkste speerpunten van het nieuwe kabinet zijn echter inmiddels bekend.

Zo moeten werknemers die voor hun 65e jaar de arbeidsmarkt verlaten een fiscale heffing gaan betalen. Zo hopen de partijen de oudedagsvoorziening ook in de toekomst betaalbaar te houden. Wie daarentegen na de pensioengerechtigde leeftijd blijft doorwerken, krijgt een belastingvoordeeltje.

De maatregel, die op termijn miljarden euro's oplevert, geldt niet voor mensen die in 2011 al met werken zijn gestopt en niet voor AOW'ers met een aanvullend pensioen tot 15.000 euro per jaar. Mensen die zwaar en laagbetaald werk doen, worden daardoor ontzien. Het is de bedoeling dat de heffing hoger wordt naarmate iemand eerder met werken stopt.

Een ander belangrijk onderdeel van het regeerakkoord is de afspraak dat de aftrek van hypotheekrente ongemoeid blijft. PvdA en ChristenUnie wilden de aftrek het liefst beperken voor de hogere inkomens. Daar staat voor de PvdA wel tegenover dat het vrijgeven van de huren niet doorgaat en dat ze niet meer mogen stijgen dan met de inflatie.

Verder zal het nieuwe kabinet fors investeren in terreinen als onderwijs, milieu en de aanpak van achterstandswijken. Geld wordt vrijgemaakt door te snijden in het ambtenarenapparaat en de bureaucratie in de zorg. Daarnaast komt er een generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers die al langer dan sinds 2001 in Nederland zijn.

De toekomst van de AOW en van de hypotheekrenteaftrek vormden de grootste hobbels in de gesprekken voor een nieuw kabinet die een maand geleden onder leiding van informateur Herman Wijffels begonnen

Het gevonden AOW-compromis kon vrijdag op weinig enthousiasme rekenen bij vakbonden, ouderenorganisaties en VVD. De liberalen zien in het laten meebetalen door ouderen de eerste belastingverhoging van het nieuwe kabinet. "Ik vrees dat er nog meer zullen volgen", zei VVD-Tweede Kamerlid Stef Blok.

Vakcentrale FNV is laaiend. "Ik sta perplex dat ze met dit soort rare ideeën komen. Het is van de gekke", aldus vicevoorzitter Peter Gortzak. Vakcentrale CNV toonde zich daarentegen verheugd. Het CNV deelt wel de vrees van de FNV dat werknemers in zware beroepen onevenredig zwaar zullen worden gestraft.

De ouderenorganisaties verwerpen het AOW-voorstel. Volgens de Unie KBO is het maar zeer de vraag of de oudedagsvoorziening in de toekomst onbetaalbaar wordt. De ANBO is net als de vakbonden bevreesd dat mensen die op vroege leeftijd zijn gaan werken in een zwaar beroep de dupe worden.

Balkenende cum suis
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.