[A1GP] Grote sprong voorwaarts Ho-Pin Tung

Tijdens de voorbereidingen op de twee races op het ciruit van Sydney hebben Ho-Pin Tung en Team China een grote sprong voorwaarts gemaakt.

In de vrije trainingen gisteren kampten de Chinezen met problemen in de balans van de auto, vanmorgen ging het door te grote bandenslijtage nog niet naar wens, maar in de laatste en alles beslissende kwalificatie bereikte de Chinese Nederlander een zesde plek, die plek is zijn startplek morgen tijdens de Sprintrace.


"Ik ben wel opgelucht dat het op het cruciale moment goed ging. Na de moeizaam verlopen vrijdag hebben we heel veel aan de auto veranderd. Die vertaalde zich zaterdagochtend al in een veel beter gevoel in de auto, maar toen reden we met iets te veel gesleten banden. Het was goed te merken dat het team uitstekend werk had verricht."

"Toen we in de vierde kwalificatie nieuwe banden hadden viel alles op zijn plaats. Een goede balans, de auto goed aangepast aan mijn rijstijl en hup 6e’, aldus Ho-Pin, die vol goede moed is voor de Sprintrace morgen. "Ik hoop, net als in Nieuw Zeeland bij de start meteen wat plaatsen goed te maken."

Submitter:  Bron: Persbericht