[Dakar] Coma crasht, Esteve uit de race

Marco Coma, leider in het algemeen klassement, is vandaag hard gecrasht tijdens de special. Iside Esteve haalde CP1 niet, hij kwam ten val.


Al na 34 kilometer in de special raakte Coma de weg kwijt. Desondanks vond hij een pad welke parallel liep aan de ideale route. Na 57 kilometer bleek dat geen goede keuze geweest. Hij crashte hard en kon zijn weg niet vervolgen. Per helikopter is hij terug naar het bivak vervoerd.

[Update 13.56]

Naar nu bekend is geworden heeft Coma het bewustzijn niet verloren. Hij heeft wonden aan zijn hoofd. Hij wordt later vandaag vervoerd naar Dakar voor verder onderzoek.

Isidre Esteve kwam slechts 500 meter voor het eerste checkpoint ten val. Hemzelf mankeert gelukkig niets, zijn motor daarentegen is onherstelbaar beschadigt. Hij zal de rally dan ook niet af kunnen maken.

[Update 15.15]

Isidre Esteve zal deze editie van de Dakarrally waarschijnlijk wel uitrijden! Sinds zijn val heeft hij niets anders gedaan dan sleutelen aan zijn motor. Naar verluid heeft hij reserveonderdelen van de motor van Marc Coma gehaald. Volgens de laatste berichten heeft hij het 142 kilometer punt zojuist gepaseerd.