[Terugblik] November

November

Schaatsen
Gianni Romme stopt met langebaan schaatsen. De voormalig wereld - en olympisch kampioen is van mening dat zijn niveau niet langer toereikend is om nog langer mee te doen om de prijzen.

Wielrennen
Met een derde plaats in de Amstel Curaçao Race is de carrière van Erik Dekker (36) beëindigd. Dekker moet het in een sprint afleggen tegen de Spanjaard Alejandro Valverde en de Luxemburger Frank Schleck. Dekker wordt door voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Margot Vliegenthart onderscheiden als ridder in de orde van oranje nassau
Ivan Basso maakt de overstap van CSC naar de Discovery Channel wielerploeg. De 28-jarig wielrenner heeft bij het Amerikaanse team een contract getekend voor drie jaar, en zal per jaar 1,5 miljoen euro verdienen.
Vera Koedooder verovert op de eerste wereldbekerwedstrijden op de baan in Sydney goud op het onderdeel scratch.
De voormalig Deense wielrenner Jesper Skibby heeft toegegeven dat hij in zijn actieve loopbaan allerhande verboden producten heeft gebruikt. Skibby, voormalig renner van de Nederlandse ploeg TVM, zegt dit in een boek dat van hem verschijnt.
De Spaanse wielrenner Isaac Galvez is door een val tijdens de Zesdaagse van Gent overleden. Er is nog geprobeerd de renner te reanimeren maar op weg naar het Universitair Ziekenhuis van Gent overlijdt Galvez

Motorsport
Sete Gibernau stopt met zijn loopbaan als coureur in de MotoGP-klasse. De rijder van Ducati gaf aan dat hij tevreden is over zijn carriére in de motorsport.

Tennis
Robin Haase slaagt erin om zijn eerste toernooioverwinning in het profcircuit te boeken. Op het tennistoernooi van Nashville is hij in de finale te sterk voor Kristian Pless (Den). De setstanden zijn 7-6 en 6-3.
Justine Henin-Hardenne wint in Madrid de finale van het WTA Championships gewonnen. De Belgische verslaat in de eindstrijd de Française Amélie Mauresmo met 6-4 en 6-3. Door de overwinning sluit Henin het tennisjaar ook als de nummer één van de wereldranglijst af.
Tennissers Thiemo De Bakker en Antal van der Duim zijn door de Nederlandse tennisbond KNLTB voor één maand geschorst. Volgens de KNLTB hebben de twee zich niet aan groepsafspraken gehouden

Turnen
Turner Epke Zonderland eindigt in de wereldbekerfinale in Glasgow als tweede op het onderdeel rek.

Volleybal
De Russische volleybalvrouwen veroveren in het Japanse Osaka de wereldtitel. De ploeg van de Italiaanse coach Giovanni Caprara verslaat in de finale Brazilië met 3-2 (15-25 25-23 25-18 20-25 15-13). De Nederlandse volleybalvrouwen worden bij het wereldkampioenschap in het Japans Osaka achtste.

Honkbal
De Nederlandse honkballers verliezen de finale van de intercontinental Cup in Taiwa. Cuba is met 3-6 te sterk.Nederland nam voor de vijfde keer deel aan het toernooi, maar speelde tot nu toe altijd een bijrol. Voor Cuba echter is het de tiende keer dat het toernooi gewonnen wordt.

Zwemmen
De Australische zwemmer Ian Thorpe zet een punt achter zijn carrière. Het lukte hem maar niet om weer helemaal fit te worden en de motivatie werd ook steeds minder.

Wintersport
Veel skiwedstrijden om de wereldbeker worden afgelast. De wedstrijden vinden geen doorgang wegens het te warme weer.