Houllier: "Prijs voor Cannavaro is schandalig"

Gérard Houllier is niet te spreken over de aanstaande verkiezing van Fabio Cannavaro als Europees Voetballer van het jaar. Vanavond zal de winnaar officieel bekend gemaakt worden gemaakt in Parijs. Eerder vandaag werd al bekend dat Cannavaro de prijs in ontvangst zal nemen.

Houllier noemt de verkiezing van de Italiaan een schandaal. Hij baseert zich ondermeer op de wedstrijd tussen zijn ploeg en Real Madrid. In de wedstrijd, die in 2-2 eindigde, scoorde Carew door Cannavaro van zich te ontdoen. ”Je hoeft alleen maar te analyseren waartoe John Carew tegen Cannavaro in staat was in de Champions League”, aldus de trainer van Olympique Lyon. ”Met die wedstrijd in het achterhoofd is de winst van Cannavaro een discutabele keuze.”

De oud-Liverpool coach neemt het op voor Thierry Henri. ”Het is een schandaal, en wat me het meest dwarszit is dat Thierry Henry, een speler die al jaren twintig goals per seizoen maakt en afgelopen seizoen in twee finales stond, niet eens in overweging is genomen. Rond hem was een negatieve campagne opgezet.”

Als het aan Houllier ligt krijgt Juventus-keeper Buffon de prijs: ”Cannavaro speelde een sterk WK, maar geen groots seizoen. In vergelijking met andere spelers verdient hij het niet te winnen. Persoonlijk zou ik de prijs aan Gianluigi Buffon geven.“