Thuram: 'Mourinho weet niet wat slavernij is'

José Mourinho blijft steeds maar weer vijanden maken. Dit keer zijn het de Franse voetballer Lilian Thuram en zijn bondscoach Raymond Domenech die reageerden op controversiële uitspraken van de Portugese coach van Chelsea.

Mourinho noemde onlangs Chelsea-voetballer Claude Makelele een slaaf, omdat Domenech hem tegen zijn zin had opgeroepen voor het Franse nationale elftal.

Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland had Makelele te kennen gegeven dat hij niet meer wilde uitkomen voor de nationale Franse ploeg. Domenech riep hem echter toch op. De verdedigende middenvelder kon zijn uitverkiezing niet weigeren, omdat hij anders niet voor Chelsea zou mogen spelen. "Als Mourinho de situatie van Claude op die manier omschrijft, moet hem dat niet kwalijk worden genomen want dat komt omdat hij niet waar hij het over heeft," aldus Thuram tegenover L’Equipe. "Zijn woorden zijn een messteek voor alle mensen die zijn omgekomen als slaaf”, voegde Domenech daar aan toe. "Hij heeft hen echt beledigd."