Appleby neemt leiding tijdens Shell Houston Open

Gisteren is de Shell Houston Open van start gegaan. De winnaar van vorig weekend, de Australiër Arron Baddeley, wist zich in de top tien te nestelen. Zijn landgenoot Stuart Appleby is aan het einde van de eerste ronde aanvoerder van het klassement met zes slagen onder par.

Het weer was rustig op de golfbaan van de Redstone Golf Club toen de 34-jarige Appleby afsloeg in zijn eerste ronde. Deze rustige weeromstandigheden zorgde ervoor dat Stuart's golfbal goed het parcours doorliep. De Australiër pakte de eerste plaats in het klassement aan het einde van de eerste ronde. De deelnemers die later startten hadden te kampen met een bries die de golfbaan terroriseerde. Zij hadden hierdoor meer moeite om tot een uitslag te komen die een aantal slagen onder par werd. Appleby wordt gevolgd door de Amerikaan Jerry Smith die een slag meer nodig had in de eerste ronde om het parcours te doorlopen.

Op de eerste dag sloeg de Australiër een bogey, dit werd gelukkig gecompenseerd door zeven birdies. Zijn landgenoot, die vorig weekend de Verizon Heritage won, Aaron Baddeley, moest genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats. Baddeley had twee slagen meer nodig dan Appleby. De tweede ronde zal vannacht gespeeld worden.

Stand na de eerste ronde Shell Houston Open

#NaamRonde 1-/+ par
1Stuart Appleby (AUS)66-6
2Jerry Smith (USA)67-5
-D.A. Points (USA)67-5
4Charles Warren (USA)68-4
-Aaron Baddeley (AUS)68-4
-Brent Geiberger (USA)68-4
-Stephen Leaney (AUS)68-4
-Mathias Gronberg (SWE)68-4
9Scott McCarron (USA)69-3
-Greg Owen (GBR)69-3