Uitslagen Frankrijk Speelronde 35

Zaterdag werd het landskampioenschap in Frankrijk al beslist. Door het verlies van naaste concurrent Girondis Bordeaux bij Lille OSC mag Olympique Lyon zich voor de vijfde maal op rij de beste van Frankrijk noemen, een record.

Olympique Lyon vierde de vijfde titel op rij door zondag met 1-0 te winnen bij Paris Saint-Germain. Op bezoek in Parijs zorgde Fred voor de enige treffer.

Stade Rennes verspeelde dure punten in de strijd om de derde plaats tegen Olympique Nice. De derde plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Rennes leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, na goals van David Bellion en John Utaka, maar in de vierde minuut van blessuretijd was het Jacques Abardonado die met een geweldige volley doelman Andreas Isaksson passeerde en de thuisploeg aan een 2-1 overwinning hielp.

Olympique Marseille verwendde het thuispubliek met maar liefst zes doelpunten in de competitiewedstrijd tegen AS Nancy. Aan alle kanten werd Nancy overlopen en ze mochten zich gelukkig prijzen dat Marseille het maar bij zes doelpunten liet. In de eerste helft zorgde Niang voor zowel de 1-0 als de 2-0 en dat was ook de ruststand. Ploeggenoot Maoulida tekende in de tweede helft voor de derde en vierde treffer en in de slotfase van het duel maakte ook Pagis nog twee doelpunten.