Spelers gearresteerd na voetbalwedstrijd

Afgelopen weekend won Swansea City in het Millennium Stadium in Cardiff de finale van de Football League Trophy. Voor voetballers Lee Trundle en Alan Tate van Swansea krijgt de wedstrijd tegen Carlisle mogelijk een vervelend staartje.

De aanvaller en verdediger zijn inmiddels gearresteerd door de politie van South Wales. De twee zouden de openbare orde hebben verstoord door Cardiff City, de grote rivaal van Swansea in Wales, te beledigen. Trundle maakte het het bontst, samen met twee medespelers droeg hij na afloop op het veld een vlag vanuit het publiek met de tekst Fuck off Cardiff. Maar daarnaast toonde de aanvaller ook een shirt met daarop een Swansea-poppetje dat urineert op het shirt van Cardiff.

Het gedrag van de spelers wordt hoog opgenomen door de voetbalbond van Wales (FAW). "De boodschap die de Swansea-spelers uitdroegen was extreem beledigend en grof. Dergelijk gedrag is op geen enkele manier te accepteren",aldus de woordvoerder van de FAW, John Nagle. Daarnaast zegt het bestuur van voetbalclub Swansea dat het ook zal op gaan treden tegen het duo, al probeert voorzitter Huw Jenkins het tweetal nog wat te beschermen. "Misschien deden ze het in het heetst van de strijd. Ik hoop maar dat dit niet voor meer animositeit tussen de fans van de twee clubs zorgt."