Uitslagen Italië Speelronde 25

Juventus is nagenoeg zeker van titelprolongatie. De Oude Dame rekende in San Siro af met naaste belager Internazionale: 1-2.

Het verschil tussen Juventus en Internazionale is nu liefst twaalf punten. AC Milan volgt eveneens op een dozijn punten van de koploper. De topper was lang in balans. In de eerste helft werden weinig kansen gecreëerd en lag het accent op de defensie. Na rust begon Inter meer naar voren te spelen, waardoor er ruimte ontstond. Zlatan Ibrahimovic (die nu nagenoeg kaal is) opende de score op aangeven van Mauro Camoranesi. Walter Samuel bracht de gastheer langszij, maar Alessandro Del Piero kroonde zich vijf minuten voor tijd tot matchwinnaar. De routinier benutte op fraaie wijze een vrije trap. Even later raakte Alvaro Recoba de kruising.

AC Milan haalde voor de tweede keer in deze week hard uit. Bij Reggina wonnen de Rossoneri met 1-4. Jaap Stam speelde de volledige negentig minuten mee, Clarence Seedorf viel een kwartier voor tijd in. Milan moest even op gang komen en kwam via Carlos Paredes op achterstand. Vlak voor rust was de score al omgedraaid, dankzij Filippo Inzaghi en Alberto Gilardino. In het tweede bedrijf maakte Inzaghi nog twee treffers.

AS Roma blijft onstuitbaar. De Romeinen hebben nu serieus uitzicht op een plaats in de voorronde van de Champions League. Ook Siena werd verslagen, met 0-2. Daniele De Rossi maakte pas na zeventig minuten de openingstreffer, waarna Mancini even later de marge vergrootte. Roma profiteert optimaal van de 2-0 nederlaag van Fiorentina. Een gemiste penalty van Luca Toni luidde het noodlot in voor de subtopper in het duel tegen Livorno. Cristiano Lucarelli was met twee doelpunten de boeman voor Fiorentina.