Uitslagen Schotland speelronde 26

In de Schotse competitie revancheerde Aberdeen zich voor de verloren bekerwedstrijd tegen de Hearts afgelopen week. The Dons, waar Ferne Snoyl op de bank begon, wisten nu wel van de Hearts te winnen dankzij een goal van Chris Clark die de 1-2 drie minuten voor tijd wist te maken.

De Hearts begonnen erg goed aan de wedstrijd. Manager Graham Rix zag zijn ploeg aanvallen en enkele kansen creëren. Binnen tien minuten was het al raak, toen Calum Elliot goed afwerkte en de 1-0 scoorde. Toch verzuimde de thuisploeg de voorsprong verder uit te breiden. Ze kregen wel kleine kansjes, maar maakten ze niet af. Aberdeen kwam hierdoor wat beter in het spel en probeerde zelf wat initiatief te tonen.

Een kwartier na rust kwam de gelijkmaker die verdiend was, ook al was het een eigen doelpunt. Steven Pressley werkte de bal achter zijn eigen doelman. Drie minuten voor tijd, Ferne Snoyl was inmiddels in het veld gekomen, viel de winnende treffer. Chris Clark schoot de bal vanaf zo’n 18 meter binnen en schonk Aberdeen daarmee de overwinning.

Celtic vierde zondag een klein feestje. Mede door de 0-1 overwinning tegen de Rangers kan de landstitel de groenwitten nauwelijks meer ontgaan. Man of the match bij Celtic was Maciej Zurawski die de enige treffer van de wedstrijd scoorde.

Het gat met de nummer twee, Hearts, bedraagt nu 13 punten met nog 13 speelronden te gaan. De Rangers hebben zelfs een achterstand van 21 punten.