Newcastle ontslaat Souness

Newcastle United heeft het contract van manager Graeme Souness met onmiddellijke ingang ontbonden. Het slechte resultaat van de laatste tijd is hiervoor de aanleiding geweest.

Uit de laatste zes wedstrijden haalden de Magpies slechts een schamel punt, een 2-2 gelijkspel tegen het eveneens tegenvallende Middlesbrough van Jimmy Floyd Hasselbaink. Slechts zes punten scheiden de noorderlingen nu van de degradatiezone van de Premier League.

Souness werd in september 2004 manager bij Newcastle nadat Sir Bobby Robson na een puntloze openingsmaand van het vorige seizoen werd ontslagen. Sindsdien won hij slechts 36 van zijn 83 wedstrijden, en bleek de 3-0 nederlaag tegen Manchester City de spreekwoordelijke druppel.

Geheel aan Souness was de misère niet te wijten; een groot deel van de tijd waren sleutelspelers geblesseerd. De 70 miljoen euro die de Schot aan nieuwe spelers uitgaf kon daar geen verandering in brengen. De grootste aankoop was het naar Engeland terug halen van Michael Owen, maar ook hij belandde in de lappenmand.

Als tijdelijke vervanging van Souness is jeugdcoach Glenn Roeder aangesteld. Hij zal worden bijgestaan door aanvoerder Alan Shearer.