Boonen behoudt ongeslagen status

Tom Boonen lijkt nu al af te rekenen met de vloek van de regenboogtrui. De Belg won vandaag alweer in de Ronde van Qatar en blijft ongeslagen in 2006.

De tweede etappe in de Ronde van Qatar ging van Camel Race Track naar Al Khor Corniche over een afstand van 138 kilometer. De held van de dag was de 23-jarige Belg Pieter Ghyllebert. De coureur, in dienst van Chocolade Jacques, reed bijna de hele koers alleen vooraan. Het waren echter de ploegen van Davitamon-Lotto en Phonak die opteerden voor een massasprint en de handen daarvoor ineensloegen.

Op drie kilometer van de finish was het dan ook gedaan met het avontuur van Ghyllebert. In de sprint haalde Tom Boonen het makkelijk, voor Paride Grillo en Erik Zabel. Rabo-spurter Graeme Brown eindigde als zevende, één plaatsje voor Kenny van Hummel. In het klassement blijft Boonen aan de leiding. De wereldkampioen heeft dit seizoen al zijn drie koersen winnend afgesloten. Eerder zegevierde hij in de Doha International GP en de eerste etappe in de Ronde van Qatar.


Uitslag 2e etappe – Ronde van Qatar:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL3.31.06
2.P. GrilloPANITAz.t.
3.E. ZabelMILDUIz.t.
4.S. O'GradyCSCAUSz.t.
5.M. SiebergWIEDUIz.t.

Klassement:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL6.27.20
2.E. ZabelMILDUI0’10’’
3.A. ClercPHOZWI0’11’’
4.R. HunterPHOZAF0’16’’
5.S. de JongQUINED0’17’’