Livingstone: "GP Londen onzeker"

De Londense burgervader Ken Livingstone sluit een Grand Prix in de Londense straten nog niet uit. Hij ziet meer in de openingsetappe van de Tour de France van 2007 die twee miljoen dollar gaat kosten, dan in een Formule 1 wedstrijd die naar schatting 77 miljoen dollar zal gaan kosten.

Net als Rotterdam heeft ook Londen vorig jaar een Formule 1 demonstratie gehouden. Na het evenement in Londen besloot de organisatie te kijken naar een optie om een Grand Prix te organiseren. Dit blijkt alleen veel duurder te zijn dan een openingsetappe van de Tour. "Indien Bernie Ecclestone ons kan verzekeren dat we een race kunnen krijgen zonder dat de belastingbetaler daar miljoenen moet voor betalen, dan zullen we een F1-race zeker overwegen," aldus de de Londense burgemeester.

Mocht de Grand Prix er toch komen dan is Groot-Britannië niet de enige met twee Grands Prix in eigen land. Duitsland heeft de Grand Prix van Duitsland (Hockenheim) en van Europa (Nürburgring). Italië heeft ook twee races, de Grand Prix van Italië (Monza) en van San Marino die net op Italiaans grondgebied verreden wordt.