Xavi lang uit de roulatie

FC Barcelona zal de komende maanden geen beroep kunnen doen op Xavi. Tijdens de training liep de middenvelder van de Catalaanse club een gescheurde kruisband in zijn rechterknie op. Hierdoor zal hij naar schatting een half jaar niet spelen. Tevens komt ook het WK voor hem in gevaar.

De 25-jarige speler, die succesvol de jeugdopleiding van FC Barcelona doorliep, is belangrijk voor het eerste elftal van de regerend Spaans kampioen. Volgende week zal hij geopereerd worden aan zijn rechter kruisband. De herstelperiode voor een blessure van deze aard neemt gemiddeld zes maanden in beslag. Er is dus een kans dat hij niet in actie zal komen tijdens het WK van volgend jaar in Duitsland.

Xavi is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde van de Spaanse nationale ploeg. Hij heeft al 33 interlands achter zijn naam staan. Spanje kwalificeerde voor het wereldkampioenschap voetbal doormiddel van een dubbele play-off tegen Slowakije. De heenwedstrijd wonnen de Spanjaarden met 5-1, en de return eindigde in een gelijkspel (1-1).