Tobiasen wil terug naar Nederland

Ole Tobiasen hoopt op een terugkeer naar Nederland. De Deense rechtsback mag vertrekken bij zijn club FC Kopenhagen. Een nieuwe werkgever heeft Tobiasen nog niet, maar zijn voorkeur gaat uit naar een club in het buitenland.

Tobiasen zit momenteel zonder club. De laatste maanden van het Deens seizoen, dat onlangs eindigde, speelde hij op huurbasis bij Aalborg maar die club weigerde hem echter een definitief contract aan te bieden.

Tobiasen zei tegenover het Deense TV2 dat hij graag naar Nederland terug wil keren. "Ik wil natuurlijk graag terug naar Nederland, daar heb ik tenslotte zeven jaar lang met veel plezier gespeeld. Een andere reden is natuurlijk de financiële kant van het verhaal. Als ik ook het komende seizoen in Denemarken speel, moet ik ook weer hier belasting gaan betalen. Wat dat betreft speel ik dus liever in het buitenland. Momenteel sta ik overal voor open."

Tobiasen speelde onder meer bij SC Heerenveen en AZ. Door blessures kwam hij bij Ajax amper aan spelen toe. Daarnaast verdedigde hij ook zesmaal de kleuren van het nationale elftal van Denemarken.