Eriksson: Engeland kanshebber titel

Volgens Sven-Göran Eriksson maakt Engeland een goede kans om het WK voetbal 2006 in Duitsland volgend jaar te winnen, zo verklaart hij tegenover de BBC. Was de sfeer in het Engelse kamp voor de overwinning op Oostenrijk nog matig, nu overheerst de euforie.

"Ik ben er zeker van dat Engeland een goed WK zal spelen. We zijn één van de vier of vijf teams die het WK kunnen winnen. Als we niet te veel blessures hebben denk ik dat wij het kunnen zijn.", aldus de bondscoach.

Een tijdje terug stond de positie van de Zweedse coach op losse schroeven. Door de nederlaag tegen Noord-Ierland was een plaats op het WK wel heel ver weg, maar doordat Nederland Tsjechië met 2-0 versloeg is Engeland nu geplaatst als een van de beste nummers twee.

Hoewel het spel tegen Oostenrijk niet optimaal was, voorziet Eriksson vooralsnog geen problemen. Hij gelooft dat de ploeg in een betere vorm zal verkeren als het WK begint. "Ik ben opgelucht. Het was een groot doel voor mij om dit team naar het WK te leiden. Nu moet het team nog voorbereid worden op het WK."