Dementieva, Henin naar laatste zestien

Justine Henin-Hardenne en Elena Dementieva hebben zich geplaatst voor de laatste zestien op de US Open. Beide speelsters zijn echter nog niet in topvorm.

Henin liet in de eerste set niets heel van de Koreaanse Cho, maar kwam tjdens het tweede bedrijf in de problemen: 6-0 en 7-6. De Waalse won de eerste negen games op rij, maar dat kwam vooral door de vele onnodige fouten van Cho. Pas na anderhalve set kwam Cho beter in haar spel en bracht Henin in moeilijkheden. Toch haalde de Belgische de vierde ronde door de tiebreak met 7-4 winnend af te sluiten. ”Voor mij is het lastig om in de eerste rondes te spelen, als al de druk op mij ligt. Nu speel ik tegen andere geplaatste spelers en kan ik me echt testen,” aldus Henin, die nog steeds matig serveerde.

Wie ook abominabel serveerde was Elena Dementieva in haar partij tegen Anna Chakvetadze. De runner-up van 2004 sloeg liefst negentien keer een dubbele fout. Dementieva had al haar ervaring nodig om te winnen: 6-1, 4-6 en 7-6. In de afsluitende tiebreak was Dementieva met 7-5 nipt de betere. Chakvetadze kon haar tranen na het laatste punt niet meer in bedwang houden.