FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 september 2005

Fabeltjeskrant beste kinder-tv-programma

Meneer De UilDe Fabeltjeskrant is het beste Nederlandse kindertelevisie-programma van de twintigste eeuw. Zo werd vanavond bekendgemaakt in het NCRV-programma TV Toppers. Ter gelegenheid van vijftig jaar kindertelevisie in Nederland kon er via internet gestemd worden op diverse jeugdhelden.

De poppenserie De Fabeltjeskrant, die vanaf 29 september 1968 dagelijks werd uitgezonden, liet programma's als Swiebertje, Pipo de Clown, Telekids en Stuif-es-in achter zich. In verband met de 'week van de kindertelevisie' zal de komende week nog in diverse programma's aandacht worden besteed aan kindertelevisie. Op de site van Z@ppelin zijn diverse fragmenten te zien van legendarische kindershows.

Voetbal: Oranje vrijwel geplaatst voor WK

Ruud van NistelrooijEen nederlaag van rivaal Tsjechië betekent dat het Nederlands Elftal zich bijna geplaatst heeft voor het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar juni in Duitsland. De Tsjechen gingen met 2-0 de boot in, in en tegen Roemenië, waar Nederland eerder met 2-0 won.

Door de overwinning van Nederland op Armenië vanavond is Oranje inmiddels vier punten uitgelopen op Tsjechië, terwijl beide landen nog drie wedstrijden moeten spelen. Indien Nederland de thuiswedstrijden tegen Andorra (aankomende woensdag) en Macedonië wint dan mag de uitwedstrijd tegen Tsjechië zelfs verloren gaan. Een prima resultaat voor bondscoach Marco van Basten, die na zijn aantreden een jaar geleden de selectie danig wijzigde en een groot aantal jonge spelers de kans gaf.

Overigens staat Roemenië momenteel tweede in de groep van Nederland en Tsjechië. De Roemenen hebben echter nog maar één wedstrijd te spelen, en liggen drie punten op het Nederlands Elftal achter. Nederland won tot dusver in de kwalificatieronde acht van de negen wedstrijden. Enkel in en tegen Macedonië werd gelijkgespeeld.

Nog te spelen in Groep 1:
7-9: Tsjechië - Armenië
7-9: Finland - Macedonië
7-9: Nederland - Andorra
8-10: Finland - Roemenië
8-10: Tsjechië - Nederland
12-10: Andorra - Armenië
12-10: Finland - Tsjechië
12-10: Nederland - Macedonië

Overzicht gespeelde wedstrijden en standen

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Man overleeft vluchtpoging voor politie niet

Icoon Binnenlands nieuwsBij een flatgebouw op de Pieter Calandlaan in Amsterdam-West is zaterdagavond een 45-jarige man om het leven gekomen nadat hij van de elfde verdieping naar beneden was gesprongen. Hij deed dit om zo te voorkomen dat hij door de politie zou worden opgepakt. De man was op slag dood.

De man sprong van de elfde verdieping naar beneden nadat een arrestatieteam van de Amsterdamse politie een inval in zijn woning had gedaan. Deze inval deed de politie op verzoek van de hoofdofficier van justitie in Rotterdam. Zeven andere personen zijn door het team wel aangehouden. Waar zij verdacht van worden, kon de politie niet zeggen. Wel is bekend dat het hier niet gaat om terrorismeverdachten.

Nepagenten troggelen vrouw giropas af

Icoon misdaad nieuwsTwee zogenaamde agenten hebben in Zoetermeer een giropas en bijbehorende code van een vrouw weten af te troggelen. De 44-jarige vrouw werd thuis bezocht door een 'agent', die zei in verband met een diefstal de pas van de vrouw te willen contoleren. Toen de vrouw vroeg om legitimatie, belde de man zogenaamd naar een politiebureau.

De vrouw kreeg van een andere man aan de telefoon te horen dat het wel degelijk om een politieman zou gaan. Doordat ze op de achtergrond mobilofoongesprekken hoorde ging ze ervan uit dat ze met een politiebureau in verbinding stond. Toen ze ophing pakte de nepagent haar bij de schouders, en eiste hij de giropas en pincode op. Hieraan gaf de Zoetermeerse gehoor.

Nadat de zogenaamde politieman vertrokken was werd er opnieuw aangebeld. Een tweede 'agent' stond voor de deur, die de vrouw ongeveer een kwartier aan de praat hield over pinpassen. De tweede man zou vervolgens legitimatie halen, maar keerde niet meer terug. Hierop belde de vrouw de Postbank, om de pas te laten blokkeren. Ze was echter al te laat, in drie gedeeltes was er inmiddels een groot bedrag van de rekening afgehaald.

Dementieva, Henin naar laatste zestien

Justine Henin-Hardenne en Elena Dementieva hebben zich geplaatst voor de laatste zestien op de US Open. Beide speelsters zijn echter nog niet in topvorm.

Henin liet in de eerste set niets heel van de Koreaanse Cho, maar kwam tjdens het tweede bedrijf in de problemen: 6-0 en 7-6. De Waalse won de eerste negen games op rij, maar dat kwam vooral door de vele onnodige fouten van Cho. Pas na anderhalve set kwam Cho beter in haar spel en bracht Henin in moeilijkheden. Toch haalde de Belgische de vierde ronde door de tiebreak met 7-4 winnend af te sluiten. ”Voor mij is het lastig om in de eerste rondes te spelen, als al de druk op mij ligt. Nu speel ik tegen andere geplaatste spelers en kan ik me echt testen,” aldus Henin, die nog steeds matig serveerde.

Wie ook abominabel serveerde was Elena Dementieva in haar partij tegen Anna Chakvetadze. De runner-up van 2004 sloeg liefst negentien keer een dubbele fout. Dementieva had al haar ervaring nodig om te winnen: 6-1, 4-6 en 7-6. In de afsluitende tiebreak was Dementieva met 7-5 nipt de betere. Chakvetadze kon haar tranen na het laatste punt niet meer in bedwang houden.

Moslima favoriete voor Miss England

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Britse moslima maakt vanavond grote kans om de nieuwe Miss England te worden. De 23-jarige Sarah Mendly is bij de bookies de favoriete. Sommige moslimleiders zijn echter alles behalve trots op de vrouw van Iraakse afkomst, ze eisen dat Mendly zich terugtrekt uit de verkiezing.

De jonge vrouw, een afgestudeerd biogeneeskundige, is zich terdege bewust van de controverse die een overwinning kan uitlokken binnen haar geloof. Ze zal zich tijdens de verkiezing niet in een bikini tonen, maar in een badpak en sarong. Voor sommige geestelijken is dat echter niet genoeg. "Door deel te nemen aan deze wedstrijd zweert zij haar geloof af. Een badpak dragen in plaats van een bikini verandert daar niets aan. Ze zal haar vlees onthullen in een schoonheidswedstrijd", stelt Abdul Hamid, vice-voorzitter van de raad van moskeeën van Lancashire.

De ouders van Mendly vluchtten reeds voor haar geboorte uit Irak. Ze arriveerden in Engeland toen Sarah één jaar oud was. Behalve Mendly, die als Miss Nottingham in de finale geraakte, nemen overigens nog drie dames met een islamitische achtergrond deel aan de schoonheidswedstrijd.

Van Nistelrooij schiet Oranje langs Armenië

Nederland heeft een grote stap gezet op weg naar het WK in Duitsland. In Jerevan speelde Oranje verre van weergaloos, maar toch konden door de 1-0 zege drie cruciale punten worden bijgeschreven.

Bondscoach Marco van Basten begon met Robin van Persie in de basis, omdat Arjen Robben nog niet volledig was hersteld van een enkelblessure. Robben werd daarom zelfs naar de tribune verwezen. In vergelijking met het oefenduel tegen Duitsland (2-2) keerde Giovanni van Bronckhorst weer terug in de basisopstelling. Gio was er tegen die Mannschaft niet bij wegens een kwetsuur aan zijn kuit.

Armenië, met de Nederlandse trainer Henk Wisman op de bank en Ajacied Manucharyan in de basis, begon uitermate defensief en Oranje had moeite ruimtes te creëren. De eerste kans voor de troepen van Van Basten kwam dan ook niet uit een vloeiende aanval, maar uit een vrije trap van Van Nistelrooij. De Armeense doelman Berezovski redde hierbij knap, maar ging even later kolderiek in de fout door een terugkopbal verkeerd te beoordelen. Phillip Cocu wist hiervan echter niet te profiteren.

Nederland speelde gedurende de eerste 45 minuten erg stroef tegen een Armenië dat loerde op de counter en er af en toe gevaarlijk uitkwam. Misschien was dat wel te wijten aan het hobbelige veld. Oranje probeerde wel druk te zetten, maar echte kansen leverde dit in eerste instantie niet op. Het tempo lag niet hoog genoeg en de flanken werden te weinig bereikt. Wel schoot Van Persie naast na een aardige aanval en zag Kuijt een kopbal worden gekeerd door Berezovski. Volgens de Feyenoorder zou de bal de lijn zijn gepasseerd, maar in de herhaling leek dat niet het geval te zijn.

Het begin van de tweede helft leek een blauwdruk van de ouverture in de eerste helft: een Oranje zoekend naar uitgespeelde mogelijkheden. Verder dan een aantal schoten van Kuijt, Maduro en Cocu kwam het Nederlands elftal aanvankelijk niet. Om te trachten dit monotone spelbeeld te wijzigen bracht Van Basten Sneijder en Vennegoor of Hesselink in de ploeg. Het inbrengen van Vennegoor bleek een gouden greep, want hij wist Van Nistelrooij te bereiken na een gewonnen kopduel. Van the Man volleerde hierop vanuit een moeilijke hoek knap raak: 0-1.

Het doelpunt van Van Nistelrooij veranderde niets aan het spelbeeld. Armenië ging weliswaar iets aanvallender spelen, maar vaak kwam het Oost-Europese team niet verder dan de lange bal. Nederland hoefde ook niet meer zo nodig en had ondertussen de pech dat Vennegoor net niet wist te scoren uit een voorzet van Van Nistelrooij. In het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig vermeldenswaardig. Nederland speelde de wedstrijd rustig uit en kwam geen moment meer in gevaar. De balans aan het eind is wel dat Oranje een stuk minder speelde dan tegen Duitsland. De brille van Robben werd duidelijk gemist.

Nederland is door de overwinning erg dicht bij kwalificatie voor het WK in Duitsland. Oranje staat momenteel eerste in poule 1, een plaats die recht geeft op rechtstreekse plaatsing. Indien aanstaande woensdag Andorra wordt geklopt en als in oktober met Macedonië wordt afgerekend, is zelfs een nederlaag tegen Tsjechië niet fataal. Nederland heeft dan namelijk genoeg punten om als één van de twee beste nummers twee directe kwalificatie af te dwingen.

Karakteristiek:

Armenië – Nederland 0-1 (0-0)

Doelpunt: 63. Van Nistelrooij 0-1


Opstellingen:

Armenië: Berezovski; Ovsepyan, Dochoyan, Arzoemanyan; Tadevosyan, Chatsjatryan, Aleksanyan, Mkrtsyan, Melkonyan ( 84. V. Aleksanyan); Manucharyan ( 17. Ara Hakobyan), Aram Hakobyan ( 80. Voskanyan).

Nederland: Van der Sar; Kromkamp ( 63. Vennegoor of Hesselink), Boulahrouz, Opdam, Van Bronckhorst; Landzaat ( 51. Sneijder), Maduro, Cocu; Kuijt, Van Nistelrooij, Van Persie ( 75. Van der Vaart).

Scheidsrechter: Dougal (Schotland)

Gele kaarten: Kromkamp, Van Bronckhorst* (Nederland)

* Geschorst voor de ontmoeting met Andorra.

Voetbal: Uitslag Armenie - Nederland

Icon Sport - VoetbalNederland heeft een grote stap gezet op weg naar het WK in Duitsland. In Jerevan speelde Oranje verre van weergaloos, maar toch konden door de 1-0 zege drie cruciale punten worden bijgeschreven.

Bondscoach Marco van Basten begon met Robin van Persie in de basis, omdat Arjen Robben nog niet volledig was hersteld van een enkelblessure. Robben werd daarom zelfs naar de tribune verwezen. In vergelijking met het oefenduel tegen Duitsland (2-2) keerde Giovanni van Bronckhorst weer terug in de basisopstelling. Gio was er tegen die Mannschaft niet bij wegens een kwetsuur aan zijn kuit.

Armenië, met de Nederlandse trainer Henk Wisman op de bank en Ajacied Manucharyan in de basis, begon uitermate defensief en Oranje had moeite ruimtes te creëren. De eerste kans voor de troepen van Van Basten kwam dan ook niet uit een vloeiende aanval, maar uit een vrije trap van Van Nistelrooij. De Armeense doelman Berezovski redde hierbij knap, maar ging even later kolderiek in de fout door een terugkopbal verkeerd te beoordelen. Phillip Cocu wist hiervan echter niet te profiteren.

Nederland speelde gedurende de eerste 45 minuten erg stroef tegen een Armenië dat loerde op de counter en er af en toe gevaarlijk uitkwam. Misschien was dat wel te wijten aan het hobbelige veld. Oranje probeerde wel druk te zetten, maar echte kansen leverde dit in eerste instantie niet op. Het tempo lag niet hoog genoeg en de flanken werden te weinig bereikt. Wel schoot Van Persie naast na een aardige aanval en zag Kuijt een kopbal worden gekeerd door Berezovski. Volgens de Feyenoorder zou de bal de lijn zijn gepasseerd, maar in de herhaling leek dat niet het geval te zijn.

Het begin van de tweede helft leek een blauwdruk van de ouverture in de eerste helft: een Oranje zoekend naar uitgespeelde mogelijkheden. Verder dan een aantal schoten van Kuijt, Maduro en Cocu kwam het Nederlands elftal aanvankelijk niet. Om te trachten dit monotone spelbeeld te wijzigen bracht Van Basten Sneijder en Vennegoor of Hesselink in de ploeg. Het inbrengen van Vennegoor bleek een gouden greep, want hij wist Van Nistelrooij te bereiken na een gewonnen kopduel. Van the Man volleerde hierop vanuit een moeilijke hoek knap raak: 0-1.

Het doelpunt van Van Nistelrooij veranderde niets aan het spelbeeld. Armenië ging weliswaar iets aanvallender spelen, maar vaak kwam het Oost-Europese team niet verder dan de lange bal. Nederland hoefde ook niet meer zo nodig en had ondertussen de pech dat Vennegoor net niet wist te scoren uit een voorzet van Van Nistelrooij. In het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig vermeldenswaardig. Nederland speelde de wedstrijd rustig uit en kwam geen moment meer in gevaar. De balans aan het eind is wel dat Oranje een stuk minder speelde dan tegen Duitsland. De brille van Robben werd duidelijk gemist.

Nederland is door de overwinning erg dicht bij kwalificatie voor het WK in Duitsland. Oranje staat momenteel eerste in poule 1, een plaats die recht geeft op rechtstreekse plaatsing. Indien aanstaande woensdag Andorra wordt geklopt en als in oktober met Macedonië wordt afgerekend, is zelfs een nederlaag tegen Tsjechië niet fataal. Nederland heeft dan namelijk genoeg punten om als één van de twee beste nummers twee directe kwalificatie af te dwingen.

Karakteristiek:

Armenie - Nederland 0-1 (0-0)

Doelpunt: 63. Van Nistelrooij 0-1

Opstellingen:

Armenië: Berezovski; Ovsepyan, Dochoyan, Arzoemanyan; Tadevosyan, Chatsjatryan, Aleksanyan, Mkrtsyan, Melkonyan (84. V. Aleksanyan); Manucharyan (17. Ara Hakobyan), Aram Hakobyan (80. Voskanyan).

Nederland: Van der Sar; Kromkamp (63. Vennegoor of Hesselink), Boulahrouz, Opdam, Van Bronckhorst; Landzaat (51. Sneijder), Maduro, Cocu; Kuijt, Van Nistelrooij, Van Persie (75. Van der Vaart).

Scheidsrechter: Dougal (Schotland)

Gele kaarten: Kromkamp, Van Bronckhorst* (Nederland)

* Geschorst voor de ontmoeting met Andorra.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Het Parool maakt minste spelfouten

KrantenDe middagkrant Het Parool maakt de minste spelfouten in vergelijking met andere kranten. Dat blijkt uit een onderzoek van het vakblad De Journalist. Het blad selecteerde 25 veel voorkomende woorden die vaak fout worden geschreven. Hieronder zaten onder andere 'gestrest', 'soeverein' en 'halsstarrig'. Tussen 1 januari en 19 juli van dit jaar werd gekeken hoe vaak de woorden gebruikt werden in de kranten. Vervolgens werd geteld hoe vaak het woord fout werd geschreven. Door deze twee factoren af te wegen, kwam er uiteindelijk een foutpercentage uit.

Het Parool haalde een foutpercentage van 1,1 procent. In totaal kwamen de geselecteerde woorden 1368 keer voor en werd er slechts 15 keer een fout gemaakt. Op de tweede plaats volgt de ochtendkrant De Telegraaf met een foutpercentage van 1,62 procent. Het AD werd derde met een percentage van 3,0 procent. Vierde werd de Volkskrant met een foutpercentage van 3,64 procent. De vijfde plek was voor de regionale krant De Gelderlander met 4,38 procent. De verrassende laatste en zesde is NRC Handelsblad. De krant haalde een percentage van 4,93. Alle andere kranten zijn niet in het onderzoek meegenomen.

Overigens komt een van de beruchtste fouten op naam van het NRC Handelsblad. In de zaterdageditie van 23 april van dit jaar stond in de kop 'Vrouw peiler katholieke kerk in Nederland'. Uiteraard moet het 'pijler' zijn. "As op ons hoofd, we schamen ons diep", zo kroop hoofdredacteur Folkert Jensma de maandag erop door het stof. "Het liefst was ik met een kruiwagen vol met tipp-ex naar de kiosk gehold om daar met de hand de fout te verbeteren."

Sex en eten

Waar gisteren nog in het nieuws was dat mannen alleen denken aan sex en auto's, valt vandaag weer in de krant te lezen dat mannen houden van sex en eten. Kennelijk allemaal erg belangrijk momenteel en dat terwijl het al vaderdag is geweest.

De Amerikaanse Dr. Laura beweert dat je als vrouw je relatie goed houdt door je man in ruime mate sex en eten te geven. Je moet "weer vrouw worden". Uit reacties op haar site blijkt dat de aanbeveling van Dr. Laura kan werken. We hebben het dan natuurlijk wel over Amerika, maar wie weet. Eerlijk gezegd lijkt het me meer iets van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Nog even voor de duidelijkheid, geef het eten dus aan hem, anders valt de sex misschien ook tegen.

Volleyballers verliezen ook tweede wedstrijd

De Nederlandse volleybalmannen hebben ook hun tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap niet weten te winnen. Frankrijk was in Belgrado in vier sets te sterk voor de ploeg van bondsoach Harry Brokkink.

Nederland kwam na 0-2 in sets nog knap terug in het derde bedrijf (25-16), maar in de vierde set stelden de Franse ploeg orde op zaken: 17-25, 22-25, 25-16, 20-25.

In de aanval was Oranje te afhankelijk van Robert Horstink, die met twintig punten topscorer werd. De Fransen hadden meer keuze in de aanval en kende drie spelers met tien of elf punten op hun naam. Vrijdag veloor Nederland ook de eerste wedstrijd, met 2-3 van Griekenland. Nederland heeft na twee wedstrijden twee punten en moet het nog opnemen tegen het gastland en tegen Tsjechië en Spanje. De nummers één en twee uit de poule gaan door naar de halve finales.

Sportschool adverteert met foto vermoorde man

Q-Course had ons via de nieuws-submit te melden:

Een nieuwe sportschool in Kerkrade heeft afgelopen week geadverteerd met een foto waarop een twee jaar geleden in dezelfde plaats vermoorde man te zien is. De 34-jarige Patrick Vromen was bovendien de zoon van Lei Vromen, die werd vermoord in zijn eigen sportschool, de plaats waar de nieuwe sportschool zal openen.

De advertentie was te zien in weekblad De Trompetter en toont onder andere een foto van vier lachende mensen. Eén van deze personen is Patrick Vromen. De man had in het verleden modellenwerk gedaan en foto's die toen zijn gemaakt, circuleren nog rond. De foto's zullen van nu af aan echter niet meer gebruikt worden, aldus sportschoolexploitant Fitland, die niet wist dat één van de afgebeelde personen Patrick Vromen was.

Patrick Vromen, zijn zus Daniëla (29), zijn moeder José (56) en zijn vader Lei (60) werden in oktober 2003 doodgeschoten door Paul S., de ex-vriend van Daniëla. S. kreeg voor deze viervoudige moord twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Het pand aan de Tunnelweg in Kerkrade kwam recent al in opspraak. De politie wil daar een schietbaan aanleggen, tot grote woede van de nabestaanden van de familie Vromen: "Uitgerekend op de plek waar Lei met drie kogels om het leven is gebracht, gaat de politie schietoefeningen doen."

Hennes wint Expert Ladies Tour

Tanja Hennes heeft de Expert Ladies Tour op haar naam geschreven. De Duitse renster van de Nederlandse Buitenpoort-Flexpoint-formatie wist in de slotetappe, mede door de wedstrijdorganisatie, haar koppositie met succes te verdedigen.

Lange tijd leek een andere renster van de formatie van Jean-Paul van Poppel de UCI-koers winnend af te sluiten. De Zweeds kampioene Susanne Ljungskog reed samen met vier andere dames op 45 kilometer van de meet weg uit het peloton. Nadat de groep een voorsprong van één minuut bijelkaar reed, leek de rappe Scandinavische haar Duitse ploeggenote in de slotrit alsnog te onttronen.

Maar zij werd samen met haar vier medevluchter tot tweemaal toe de verkeerde kant opgestuurd, waardoor een achtervolgende groep - met daarbij de in het oranje uitgedoste Hennes - de koplopers voor de stadsmuren van Heerlen achterhaalde. In de sprint die volgde haalde Ljungskog alsnog haar gram. De Zweedse, die bij de koplopers geen werk had gedaan, had in de laatste meters voldoende over om de rit te winnen voor haar ploeggenotes Suzanne de Goede en Mirjam Melchers.

Albert Heijn lijkt winnaar van prijzenslag

Roelieh had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een enquête van het blad Distrifood blijkt dat Albert Heijn (AH) aan het langste eind trekt van de supermarktoorlog die sinds 2003 in Nederland woedt. Vorig jaar bezocht 57% van de Nederlanders de supermarkten van AH, dit jaar is dit aantal gestegen naar 62%. Hiermee blijft AH marktleider in Nederland.

De tweede plek is voor C1000, deze wordt door 40% bezocht. C1000 is eigendom van de Schuitema groep, welke voor 73% eigendom is van AH. De Aldi staat met 34% op de derde plaats.

Voor 25% is AH de primaire winkel, vorig jaar was dit nog 22%. Voor 20% is AH de tweede supermarkt.

PGR3 geen launchtitel?

In een interview met EAX (Black Box EA, ontwikkelaar van Need for Speed Most Wanted) is er gezegd dat Project Gotham Racing 3 geen launchtitel voor de Xbox 360 zal worden. Bijna iedereen die werkt bij EAX verwacht niet dat het spel op tijd af zal zijn. Microsoft heeft EAX alle hulp gegeven die ze nodig hadden bij het ontwikkelen van NFS: Most Wanted, dit om deze op tijd af te krijgen voor de launch. EAX zegt dat Microsoft dit nooit zou doen als PGR3 (ook een race-titel en van Microsoft zelf) een launch game zou zijn. Also, PGR3 is very ambitious, and from what they've seen it won't make launch. Most of them expect it to be in the second wave of 360 titles, along with Gears of War. Aldus EAX

Of dit slechts een afleiding van EA is om te zorgen voor een betere verkoop van Most Wanted of juist op waarheid berust is niet echt te zeggen. Gamespot heeft een reactie gekregen van Microsoft en die is nogal ontwijkend: "We haven't announced our launch line up yet, but we expect to have between 25-40 games at retail this calendar year, there are 160 Xbox 360 games in development right now from companies like Electronic Arts, Activision, Microsoft Game Studios, etc." . Als PGR3 echt een launch-titel is waarom wordt dit dan niet bevestigd door Microsoft? Nog iets minder dan drie maanden en dan zullen we het zeker weten. Tot die tijd kunnen we niks anders doen dan afwachten.

WK Honkbal: Nederland blijft ongeslagen

Oranje kent een uitstekende start van het WK in eigen land. Na China werd vandaag ook Zweden makkelijk verslagen. De selectie van Robert Eenhoorn won in zeven innings met 18-0.

Net als gisteren was de Nederlandse slagploeg weer op dreef. Werden er tegen China nog veertien honkslagen geproduceerd, tegen Zweden produceerde de formatie er dertien. De Zweden stelden daar zeer weinig tegenover. Werper David Bergman, die de hele wedstrijd op de heuvel stond, had weinig te duchten van de Scandinavische slagploeg. Alleen Magnus Jönsson (in de vierde inning) en Magnus Pilegård (in de zevende inning) konden een honk bereiken. Maar scoren was teveel gevraagd.

Doordat de Zweedse defensie ook nogal te wensen overliet, kon de nummer acht van het afgelopen EK als kanonnenvlees dienen voor de mannen van Eenhoorn. In de twee openingsinnings liep Oranje door fouten van de Scandinaviërs snel uit naar 3-0. In het eerste bedrijf scoorde Kingsale door een veldfout van de Zweedse derde honkman Magnus Jönsson en in de tweede inning ging de verdediging opnieuw de fout in, waardoor Oranje via Isenia en Legito over de thuisplaat kwam.

In het verloop van de wedstrijd werd steeds pijnlijker duidelijk dat Zweden momenteel weinig te zoeken heeft op het mondiale honkbalpodium. De Scandinavische honkballers, die Italië verrassend van dit WK hielden, werden de volgende innings overklast door hun Nederlandse collega's. Door (nog meer) fouten van de Zweedse veldploeg en uitstekend slagwerk, onder meer twee homeruns van Isenia en Legito, werd een monsterscore van 18-0 bereikt.

'Choquerende Vlaamse blote borstenreclame'

Een reclamecampagne van een Belgisch ziekenfonds is in slechte aarde gevallen bij de JEP; de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame. Het ziekenfonds wil middels billboards en affiches vrouwen attent maken op het bestaan van de borstvoedingspremie. ''Natuurlijk kan je geld verdienen door je borsten te tonen'', luidt de tekst naast de onbedekte borsten.


De JEP noemt de reclame ronduit ''misleidend, choquerend en seksistisch''. Het is misleidend omdat door het tonen van de borsten niet de link gelegd wordt met borstvoeding. Er is geen baby op te zien en ook de borsten lijken nou niet meteen klaar voor melkproductie. Daarom heeft JEP geadviseerd om beeld, tekst en boodschap beter op elkaar af te stemmen. Door bijvoorbeeld het kind te tonen aan wie de vrouw borstvoeding geeft.

Het Vlaams Liberaal Ziekenfonds heeft laten weten de campagne niet in te trekken. Wim Schamp, de reclamemaker, begrijpt de commotie ook niet: ''De boodschap is duidelijk genoeg. Het tonen van borsten legt perfect de link met borstvoeding, net als een bierglas de link legt met bier.'' Verder beticht hij de JEP ervan zich op een arrogante en inquisitoriale wijze te bemoeien met het creatieve gehalte van de campagne. ''De bewoordingen van de jury walmen een ranzige geur van gefrustreerde post-achtenzestigers.''

Petacchi wint opnieuw massasprint

Alessandro Petacchi heeft opnieuw aangetoond de snelste sprinter te zijn deze Vuelta. Hij won de achtste etappe voor Thor Hushovd.

In de achtste etappe over 189 kilometer waren het Bart Dockx, Angel Gomez Gomez en Xavier Florencio die voor het geluk gingen. Na zes kilometers koers vertrokken zijn uit het peloton en hun vlucht verliep in eerste instantie uitstekend. Na 80 kilometer koers hadden de drie meer dan 10 minuten voorsprong op het peloton. Daarna moesten ze echter toezien hoe ze langzaam door het peloton werden binnengehaald.

T-Mobile zette de achtervolging in voor Zabel, die gisteren tweede werd in de sprint, en Fassa Bortolo nam al snel deel aan het achtervolgende werk. Op ruim tien kilometer van de streep werden de drie uiteindelijk teruggepakt.

In de laatste tien kilometers proberen verschillende renners nog weg te springen, maar hun pogingen zijn zonder succes. In de sprint probeert de Petacchi-trein te controleren, maar Crédit Agricole gaat eroverheen. Hushovd begint de sprint vanuit de rug van Velo, maar als Petacchi aanzet gaat hij makkelijk over Hushovd heen en wint zo zijn derde etappe van deze Vuelta.

Uitslag:

PlaatsNaamPloegTijd
1Alessandro PetacchiFassa Bortolo4:19.14
2Thor HushovdCredit Agricolez.t.
3Paolo BettiniQuick Stepz.t.
4Francisco José Ventoso Saunier Duvalz.t.
5Tom BoonenQuick Stepz.t.
6Heinrich Haussler Gerolsteinerz.t.
7Erik ZabelT-Mobilez.t.
8Arnaud Coyot Cofidisz.t.
9Marcus Burghardt T-Mobilez.t.
10Santos Gonzalez Phonakz.t.

Algemeen klassement:

PlaatsNaamPloegTijd
1.Roberto HerasLiberty Segurosin 23u42'13"
2.Denis MentsjovRabobank12"
3.Carlos SastreCSC1'07"
4.Joaquin RodriguezSaunier Duval1'09"
5.David BlancoComunidad Valencia1'11"
6.Francisco ManceboIlles Balears1'26"
7.Carlos Garcia QuesadaComunidad Valencia1'39"
8.Juan Miguel MercadoQuick-Stepz.t.
9.Unai YusBouygues Telecomz.t.
10.Michele ScarponiLiberty Seguros1'58"

'God strafte decadent New Orleans'

De verwoestende orkaan Katrina is 'geclaimd' door conservatieve christenen in de Verenigde Staten. Zij weten namelijk dat het natuurgeweld een straf van God is voor begane zonden. Volgens een perscommuniqué verstuurd aan de Amerikaanse media, moest Katrina ''het zondige volk'' van New Orleans straffen. Want allerlei zondige festiviteiten die in de stad gehouden werden, zoals het bekende mardi gras, hebben God boos gemaakt.

Een andere organisatie geeft de tolerantie die New Orleans heeft ten opzichte van homo's de schuld. Repent America, een christelijke groepering uit Philadelphia, zegt dat God met Katrina onder meer de voor dit weekend geplande optocht van homo's wilde belemmeren. ''Laten we niet vergeten dat de inwoners van New Orleans al lang ontucht tolereren en zelfs met open armen ontvangen'', zo liet de directeur van de organisatie weten.

Weer een andere groepering zegt dat God Amerika gestraft heeft voor de steun van Washington aan de ontuiming van de Joodse kolonies op de Gazastrook. ''Telkens de VS Israël aanmoedigen land op te geven dat het van God gekregen heeft, zullen we er de gevolgen van dragen'', aldus een verklaring op een religieus forum van CBN, een christelijke mediagroep.

De in de VS populaire tv-dominees hebben zich niet uitgelaten over de oorzaak van Katrina. Predikers als Jerry Falwell en de beruchte Pat Robertson riepen hun volgelingen wel op te bidden voor de slachtoffers.

Jong Oranje op schema voor EK 2006

Jong Oranje heeft zaterdagmiddag zonder al te veel moeite Armenië verslagen. In Jerevan werd het 3-1 voor de ploeg van Foppe de Haan.

Voor Nederland scoorde Klaas-Jan Huntelaar voor rust tweemaal: in de 28e en 34e minuut. Het tweede doelpunt maakte de spits van SC Heerenveen uit een strafschop. Na de pauze deed Gharhbakhtsyan iets terug voor de Armenen, maar Owusu-Abeyie gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd op slot. Door de zege blijft Jong Oranje keurig op koers voor het EK 2006. Nederland staat momenteel eerste in de poule, terwijl de nummers één en twee van iedere groep zich plaatsen voor de playoffs.

Stand poule van Jong Oranje:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nederland81713 - 5
2Roemenië81516 - 8
3Tsjechië61415 - 3
4Macedonië899 - 12
5Armenië952 - 19
6Finland744 - 12

'Mijn auto is de meest gejatte ter wereld'

Een Zuid-Afrikaan heeft een bijzondere manier gevonden om een vermelding te krijgen in het Guinness Book of Records. De man wil zijn pickup-truck namelijk laten registreren als de meest gestolen auto ter wereld.

De witte auto is inmiddels al vijftien keer gejat, maar de eigenaar kreeg hem steeds terug. Dit is te danken aan een peilsysteem dat bezitters van auto's boven een bepaalde prijsklasse verplicht moeten laten inbouwen in Zuid-Afrika. Op deze manier kan nagegaan worden waar een gestolen auto zich bevindt.

Inmiddels maakt de inwoner van Kaapstad zich niet meer druk over de diefstallen. "Hij werd afgelopen woensdag gejat en vandaag alweer. Ik schrik gewoon niet meer als hij weg is." In Zuid-Afrika verwisselen jaarlijks 120.000 auto's van eigenaar door diefstal of roof.

K-1 WGP 2005 Eliminations matchups bekend

Na een jaar van kwalificatie toernooien en superfights is de aanloop naar de K-1 World Grand Prix 2005 Finale eindelijk begonnen. De K-1 organisatie heeft de gevechten voor de Final Eliminations van 23 september bekend gemaakt.

De K-1 Final Eliminations bestaan uit acht gevechten waarin 16 vechters strijden om een plek in de Finale van 19 november in Tokyo. Aan het begin van het jaar heeft de organisatie een kwalificatiesysteem opgesteld waarbij de acht finalisten van vorig jaar automatisch geplaatst zijn. Zes plaatsen zijn te verdienen door een Grand Prix te winnen, de overige twee plaatsen worden gekozen door de organisatie zelf.

In het eerste gevecht nemen de Nieuw-Zeelander Ray Sefo en de Thai Kaoklai Kaennorsing het tegen elkaar op. Beiden zijn vanwege hun finaleplaats vorig jaar automatisch geplaatst. Kaoklai is ruim 25 kilogram lichter dan Sefo en de verwachting is dat de Thai zal proberen Sefo te frustreren door veel te bewegen en te winnen op punten.

Het tweede gevecht is een ware titanenstrijd: World Grand Prix Seoul winnaar Hong-Man Choi neemt het op tegen de 160 KG zware Amerikaan Bob Sapp. De 2.18 m lange Zuid-Koreaanse reus heeft al vijf partijen op rij gewonnen en Sapp heeft zich gekwalificeerd door de Grand Prix in Japan te veroveren.

Jerome Le Banner is de eerste door de organisatie gekozen vechter en komt uit tegen Canadees Gary Goodridge. Le Banner heeft van zich laten spreken door in Parijs in een zinderend gevecht te winnen van Cyril Abidi. Goodridge won met overmacht de Grand Prix in Hawaii door middel van drie knock-outs op rij. Drie jaar geleden stonden beide vechters al tegenover elkaar en toen won Le Banner op knockout in de eerste ronde.

Lokale favoriet Musashi is gekoppeld aan bokser Francois Botha. Het is nog maar de vraag of Botha mag vechten. De lokale bond in Las Vegas heeft de Zuid-Afrikaan een medische schorsing van drie maanden opgelegd. Onlangs verloor Botha van Mighty Mo op knock-out en de reglementen schrijven dan een verplichte herstelperiode voor.

Winnaar van de afgelopen twee jaar Remy Bonjasky vecht tegen eeuwig talent Alexey Ignashov. Voor velen is dit een verrassing aangezien Ignashov een zeer slecht jaar draaide met een paar verliezen. Er bestaat nog onduidelijkheid of Bonjasky ongeacht de uitslag geplaatst is: het gevecht wordt vooralsnog als 'superfight' gemarkeerd in plaats van een reguliere kwalificatiewedstrijd.

Landgenoot Sem Schilt neemt het op tegen Braziliaan Glaube Feitosa. Schilt won de Grand Prix in Parijs en is met zijn lengte van 2.12 m moeilijk te bestrijden. Feitosa daarentegen is berucht om zijn arsenaal aan gevaarlijke trappen waarmee hij drie tegenstanders versloeg in de Grand Prix van Las Vegas.

Peter Aerts, die voor de dertiende keer op rij meedoet, zal 'heavy hitter' Mighty Mo moeten verslaan voor een finaleplaats. Hoewel Aerts bekend staat als de betere allrounder is Mo berucht om zijn bokskwaliteiten met zware stoten.

Het laatste eliminatiegevecht vindt plaats tussen legende Ernesto Hoost en nieuwkomer Ruslan Karaev. Hoewel Karaev de duidelijke underdog is heeft de Rus in zijn eerste paar K-1 gevechten een zeer goede indruk achtergelaten en zelfs de laatste Grand Prix in de VS op zijn naam geschreven. Voor Hoost zou dit weleens zijn laatste jaar in K-1 kunnen betekenen en is vastberaden om het niet op een verrassing aan te laten komen.

Vooralsnog is er op de avond één superfight bekend gemaakt. De scheidsrechter Nobuaki Kakuda komt hierin uit tegen de grote onbekende George 'The Iron Lion' Longinidis, de broer van oud-kickboks held Stan 'The Man' Longinidis.

Overzicht van alle gevechten:

Ray Sefo vs Kaoklai Kaennorsing
Gary Goodridge vs Jerome Le Banner
Bob Sapp vs Hong-Man Choi
Francois Botha vs Musashi
Remy Bonjasky vs Alexey Ignashov (superfight)
Glaube Feitosa vs Sem Schilt
Peter Aerts vs Mighty Mo
Ernesto Hoost vs Ruslan Karaev

Superfight:

Nobuaki Kakuda vs George Longinidis

Vlaamse leerlingen willen Zorro als docent

Als het aan Vlaamse scholieren lag was het gedaan met suffe leraren en stond Zorro voor de klas. De koene held heeft namelijk alle kwaliteiten die een goede docent moet bezitten: hij is moedig, slim en hoffelijk, komt op voor de zwakkeren en heeft ook nog eens stijl.

De uitslag kwam tevoorschijn na een online enquête onder 7000 scholieren tussen de tien en twaalf jaar die werd uitgevoerd door het Vlaamse onderwijsblad Yeti. Hoofdredacteur Leo Bormans geeft aan dat de uitslag verrassend was: "Ondanks alle technologische innovaties blijft de eenvoudige held op zijn paard het heel goed doen. Er zit blijkbaar een Zorro in elke goede leerkracht en de leerlingen hebben dat door."

Extra dimensies zouden donkere materie kunnen verklaren

FatalException meldde ons via de nieuws-submit het volgende vertaalde en herschreven bericht:

Een team wetenschappers van de Universiteit van Oxford in Engeland claimt dat ze hebben aangetoond dat de wereld om ons heen zes-dimensionaal is.

Professor Joseph Silk en zijn collega's zeggen dat deze extra ruimtedimensies vereist zijn vanwege het vreemde gedrag van donkere materie (dark matter). Deze mysterieuze materie kan niet worden gezien, maar de aanwezigheid daarvan wordt verraden door de gravitatiekrachten die het uitoefent op zichtbare sterren.

Silk en zijn collega's keken naar het verschil van hoe donkere materie zich gedraagt in kleine sterrenstelsels en grote clusters van sterrenstelsels. In de kleinere lijkt donkere materie elkaar vrij sterk aan te trekken. Maar in de grotere galactische clusters blijkt dit niet het geval. Het zou namelijk moeten zijn dat - door deze sterke aantrekkingskracht - er grote opeenhopingen van zwarte materie is, maar deze opeenhopingen zijn veel kleiner.

Een verklaring daarvoor is dat drie extra dimensies naast degene die wij kennen, de effecten van de zwaartekracht beïnvloeden. Het team beargumenteert dat zulke astronomische observaties van donkere materie het eerste potentiële bewijs is dat er extra dimensies bestaan.

Volgens één van de conclusies getrokken uit astronomische observaties, bestaat het heelal voor 85% uit donkere materie. Deze zijn niet gemaakt uit de reeds bekende fundamentele deeltjes, en lijken elkaar aan te trekken door een onbekende kracht. En deze kracht lijkt sterker te zijn in kleine sterrenstelsels, dan in galactische clusters. Dit is erg raar: Het is alsof appels met hogere snelheid van een enkele boom vallen, dan van bomen in een boomgaard.

Daarom impliceren de wetenschappers dat de aantrekking niet veroorzaakt wordt door een onbekende kracht, maar vanwege het effect van extra dimensies op de zwaartekracht. En omdat deeltjes van donkere materie naar hogere snelheid geaccelereerd worden in grote galactische clusters dan in kleine galaxies, bevinden ze zich kortere tijd dicht bij elkaar. Dientengevolge zijn de effecten van deze extra dimensies kleiner.

Lisa Randall, wetenschapper van de Harvard Universiteit is meegaand maar kritisch: ''zelfs als hun model klopt, wat hoogstwaarschijnlijk ook het geval is, kan het te overdreven zijn om deze observaties als bewijs voor extra dimensies te gebruiken.'' Silk geeft toe dat de stelling ''extreem speculatief'' is, maar wel een verklaring zou kunnen zijn voor effecten voorspelt in de stringtheorie.

Natuurkundigen vermoeden al jaren dat er 'verborgen' dimensies bestaan, voornamelijk omdat ze voorspeld worden door de stringtheorie, de meest favoriete theorie inzake subatomaire deeltjes.

Vader Blair krijgt rare antwoordbrief

De vader van de Britse premier Tony Blair blijkt een rare brief van zijn zoon te hebben gehad toen hij hem feliciteerde met zijn benoeming tot minister-president. Het incident werd onlangs naar buiten gebracht door Tim Allan, een voormalige communicatieadviseur die werkzaam was voor de premier.

Toen zijn zoon in 1997 minister-president werd, was Leo Blair zo trots dat hij een brief stuurde en zijn zoon veel succes wenste met zijn nieuwe baan. Hij ondertekende de brief met 'je liefhebbende vader'.

De brief kwam echter niet bij Tony terecht, maar bleef liggen op het secretariaat waar hij niet ontcijferd kon worden. Desondanks werd toch een briefje teruggestuurd en wel met de volgende tekst: "Geachte heer Vader, wij danken u voor uw brief aan de minister-president. Helaas kunnen wij uw suggestie niet verwerken, maar wij adviseren u contact op te nemen met uw lokale vertegenwoordiger of het gemeentehuis."

AZ-speler Van Galen gedagvaard

AZ-speler Barry van Galen wordt op 1 november bij de rechtbank in Haarlem verwacht om terecht te staan wegens mishandeling. De voetballer wordt ervan verdacht in oktober 2004 twee vrouwen en een man te hebben mishandeld tijdens de kermis van Assendelft.

Indertijd werd ook de 34-jarige zwager van Van Galen door de politie opgepakt. Hij heeft echter een schikking gekregen van nog geen honderd euro. Van Galen zelf moet wel voor de rechter verschijnen.

Over de zaak worden weinig mededelingen gedaan. De drie slachtoffers willen vanuit juridisch en persoonlijk oogpunt niets zeggen. Van Galen heeft wel laten weten dat hij slechts een bijrol in de vechtpartij zou hebben gehad. Eén slachtoffer wilde daarop alleen kwijt dat de profvoetballer ''evenveel schuld'' heeft.

-
Voetbalnieuws vind je op Voetbal.FOK!

Serieuzere Ferraritests Rossi

MotoGP-kampioen Valentino Rossi gaat meer tests uitvoeren bij het team van Scuderia Ferrari. De Italiaan testte al eerder een aantal keer de bolide, maar nu lijkt het er toch op dat Rossi zich de komende twaalf maanden serieuzer op de Formule 1 gaat oriënteren.

Anderhalf jaar geleden zat Rossi voor het eerst in een Ferrari en ook afgelopen maand reed hij een aantal ronden op het circuit van Fiorano. Ross Brawn, technisch directeur van Ferrari, verklaarde dat het team Rossi vaker zal laten testen om hem beter te laten wennen aan de Formule 1.

Brawn lichtte toe dat Rossi op dit moment in de langzame bochten al even snel is als de huidige Formule 1-coureurs, maar dat hij over de hogesnelheidsbochten nog veel moet leren. "Hij gaat hier meer tijd voor vrijmaken en ik verwacht dat hij iedere maand tot iedere zes weken in de wagen zal rijden," aldus Brawn. "Als hij genoeg potentieel toont, gaan we door met het programma."

De technisch directeur verwacht wel dat Rossi snel genoeg zal zijn voor de Formule 1, maar weigert voorspellingen te doen over zijn toekomst op vier wielen. "Op het moment dat hij alle nuances van de Formule 1-wagen onder de knie heeft, zal hij heel snel zijn. Ik zie niet in waarom hij niet in de F1 zou kunnen racen."

Over de link tussen Räikkönen en Ferrari voor 2007 zei Brawn: "Het zou wel mooi klinken: Räikkönen en Rossi. Iedereen kan zien dat Kimi een fantastisch coureur is en hij zou een aanwinst zijn voor Ferrari."

Nintendo: Launch PSP gunstig voor DS

David Yarnton, de baas van Nintendo UK, heeft in een interview met Gamesindustry.biz laten weten dat Nintendo de launch van de PSP ziet als "best positief". Hij denkt dat de handheldmarkt ook voor Nintendo zo alleen maar zal groeien. De launch van de PSP zal meer mensen naar de handhelds trekken, en dus ook naar Nintendo's DS.
quote
Whenever someone else has come into the market, whether it be Sony or Microsoft, it's been really good, because what it's done is focused a lot of attention on the industry, and I think it has always grown it a bit more. If we look at this year, just look at the amount of media attention that's been given to handheld since Sony started looking to get into the market - it's been really positive. We've had huge growth since that's happened.

In de rest van het interview vertelt Yarnton over de kerst line-up en hoe hij hoopt dat de GameCube en Nintendo DS aan het eind van het jaar nog flink zullen verkopen.

Hiddink leidt Australië naar belangrijke zege

Guus Hiddink heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Australië winnend afgesloten. In de cruciale ontmoeting met de Salomon eilanden speelde Australië niet met de handrem erop: 7-0.

Australië had, zoals verwacht, geen enkele moeite met de Salomon eilanden. Viduka (2 keer), Culina, Emerton, Cahill, Thompson en Chipperfield waren de scherpschutters van dienst. De Salomon eilanden kregen ook nog eens een rode kaart. Dinsdag volgt de return in Honiara. De winnaar mag in november tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse zone spelen om een WK-ticket. De laatste keer dat Australië present was op een WK was in 1974. In de afgelopen kwalificatierondes ging het voor Australië steeds mis in de laatste wedstrijd.

Ontruiming van Superdome gestaakt

Fonetic had ons via de nieuws-submit te melden:

De ontruiming van de Superdome in Louisiana, vanwege de orkaan Katrina, is vandaag gestaakt. Niet dat het stadion leeg is maar omdat er geen bussen meer komen. Er zouden nog ongeveer tweeduizend mensen in het stadion zitten. Ze zouden ongeveer tot zondag moeten blijven nu terwijl eerst de planning was dat vandaag bij zonsopgang het stadion leeg zou zijn.

"Als de bussen waren gekomen, was deze plek nu vrijwel leeg geweest", zei een woordvoerder tegen de Amerikaanse zender CBS.

Over het algemeen verliep de ontruiming gisteren vlekkeloos. Er waren een paar kleine incidenten waaronder een paar bussen die voorrang kregen op de mensen in het stadion. Zevenhonderd gasten en werknemers van het Hyatt-hotel in de stad kregen voorrang bij de evacuatie. Verbijsterende reacties van de mensen die dagen lang dicht tegen elkaar op de vloer lagen en sliepen. "Zij zijn schoon, ze zijn droog, mogen ze dan eerder weg dan wij?", riep een man.

Het hotel was ook zwaar beschadigd door de orkaan maar het was binnen veel beter uit te houden dan in het volgepakte Superdome. Het hotel wordt gebruikt als uitvalsbasis en is schoongemaakt om de politie, brandweer en het gemeentebestuur onderdak te bieden.

De Kuip nog lang niet versleten

Alle plannen voor een nieuw Feyenoord-stadion kunnen de kast weer in. Uit een onderzoek van TNO blijkt dat de Kuip nog minstens 50 jaar in gebruik kan blijven.

Na de renovatie in 1994 werd gedacht dat het stadion hoogstens 30 jaar in gebruik kon blijven, aangezien de fundering en structuur uit 1937 niet wezenlijk werd gerenoveerd. De afgelopen jaren werkten Feyenoord en de gemeente Rotterdam dan ook al aan plannen voor een eventueel stadion, maar dat blijkt voorlopig niet nodig.

TNO heeft onderzoek gedaan naar de structuur van het stadion en die blijkt nog lang niet versleten. Volgens het onderzoek kan het stadion nog minstens 50 jaar mee. Er wordt nog wel bekeken of het stadion kan worden uitgebreid. Daarbij is een derde ring er bovenop bouwen echter niet direct gewenst volgens een woordvoerder van Feyenoord: "Een derde ring is niet wenselijk. Het wordt duur en wat gebeurt er met de zichtlijnen vanaf de tribunes."

Volkswagen schrapt ruim 10.000 banen

In de komende jaren zal autofabrikant Volkswagen meer dan 10.000 arbeidsplaatsen schrappen. Het Duitse bedrijf besloot hiertoe om de aanhoudende overproductie van auto's terug te dringen. Dat heeft VW-topman Bernd Pischetsrieder verklaard tegenover Der Spiegel.

Volgens Pischetsrieder zal de banenreductie een aantal jaren in beslag zal nemen. Gedwongen ontslagen zullen vermeden worden. De meeste arbeidsplaatsen zullen verdwijnen bij de hoofdvestiging van Volkswagen in Wolfsburg.

Bij Volkswagen in Duitsland werken ruim 103.000 mensen. De autofabrikant laat jaarlijks zes miljoen auto's van de band rollen, maar verkoopt daarvan maar vijf miljoen.

'Crocodile Dundee' verdacht van fraude

Volgens de Australische krant Sydney Morning Herald is er een onderzoek gestart naar mogelijke belastingontduiking rond de Crocodile Dundee films. De krant meldt dat tientallen miljoenen dollars van de royalties van de Crocodile Dundee-films zijn weggesluisd naar belastingparadijzen als Chili en de Nederlandse Antillen.

De Australische justitie wil nu van Paul Hogan, de hoofdrolspeler van de films, weten of hij een rol heeft gespeeld in de belastingfraude. Een woordvoerder van de acteur spreekt dit tegen en zegt dat justitie vooral interesse heeft in de vermogensadviseurs van Hogan.

Tijdens de hoogtijdagen van Crocodile Dundee werden de financiën van Australiër Hogan beheerd door Amerikaanse advocaten. Volgens Hogans woordvoerder hebben zij zich echter niet schuldig gemaakt aan het stelselmatig ontduiken van de belastingregels, maar hebben ze de strenge Australische belastingwetten niet goed begrepen.

Coaches willen interlands voortaan op dinsdag

De topcoaches in het Europese voetbal willen dat interlands voortaan afgewerkt gaan worden op dinsdag. Zo hebben de spelers meer tijd om te herstellen en zijn zij beter inzetbaar in het volgende competitieweekend.

Op een trainersforum in het Franse Nyon kwamen toptrainers uit heel Europa bijeen om problemen binnen het voetbal te bespreken. Onder hen waren onder andere Chelsea-manager José Mourinho en Manchester United-coach Alex Ferguson. Zij pleiten bij de Europese voetbalbond UEFA ervoor dat voortaan interlands worden gespeeld op dinsdag.

'PSV hengelde naar Stam'

De Telegraaf meldt dat PSV heeft geprobeerd Jaap Stam aan te trekken als vervanger voor Wilfred Bouma. AC Milan liet echter al meteen weten niet mee te werken aan een transfer.

Na het vertrek van Wilfred Bouma en Young-Pyo Lee had PSV snel behoefte aan defensieve versterking en de gedachten gingen al snel naar Jaap Stam. De verdediger heeft altijd laten weten zijn loopbaan in Nederland te willen afsluiten, maar staat voorlopig nog tot de zomer van 2007 onder contract bij AC Milan.

De Italiaanse club is ook niet van plan de verdediger te laten gaan. De club liet aan PSV weten dat een transfer dit jaar niet bespreekbaar is.

Weer lijk in uitgebrande auto aangetroffen

Vince_Taylor, T_R_I_P, macmouse en Bad_Moon_Rising hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Kruininger Gors, een recreatiegebied in Oostvoorne, heeft de politie vandaag een uitgebrande auto gevonden. Er zat nog een persoon in die het niet heeft overleefd. Het is nog onduidelijk wanneer de auto uitgebrand is en of het een misdrijf is. Dit meldde de politie vandaag.

Een week geleden werd in Barendrecht ook al een uitgebrande auto aangetroffen met daarin een stoffelijk overschot. Het slachtoffer was een lid van de harde supporterskern van Feyenoord. De man was door een misdrijf om het leven gekomen.

Pius Ikedia weer geblesseerd

AZ-aanvaller Pius Ikedia is weer geblesseerd. Vorige week maakte de Nigeriaanse speler na lange tijd weer zijn rentree na een hamstringblessure, maar deze blessure is weer op gaan spelen.

De laatste paar dagen heeft de razendsnelle aanvaller dan ook niet meegetraind bij AZ om de hamstring weer wat rust te gunnen. Ikedia zelf heeft goede hoop dat hij nu minder lang uitgeschakeld zal zijn: 'Ik denk niet dat het net zo ernstig is als de vorige keer, maar we zullen zien'.

Chirac in ziekenhuis na 'licht herseninfarct'

Jacques ChiracDe Franse president Jacques Chirac ligt sinds gisteren in het ziekenhuis. De 72-jarige politicus had te kampen met oogproblemen. Volgens het militaire ziekenhuis Val de Grace zijn die problemen het gevolg van een 'licht herseninfarct'.

De doktoren denken dat de oogproblemen binnen een week over moeten zijn. Alle presidentiële verplichtingen zijn uitgesteld. Chirac is sinds 1995 president van Frankrijk. In 2002 werd hij herkozen voor een nieuwe periode tot 2007. Voor zijn presidentschap was hij onder meer burgemeester van Parijs.

Uitslag kwalificatie GP Italië

Juan Pablo Montoya vertrekt morgen vanaf de eerste startplaats voor de Grote Prijs van Italië. Op het circuit waar hij vier jaar geleden zijn eerste race won, pakte de Colombiaan met een tijd van 1:21.054 zijn twaalfde pole position.

Lange tijd voerde Michael Schumacher de lijst aan. De Duitser moest vroeg kwalificeren, omdat hij in de Grand Prix van Turkije vroeg in de race was uitgevallen. De tijd van Schumacher werd pas verbeterd door Takuma Sato, die uiteindelijk op de vierde startplaats terechtkwam.

Giancarlo Fisichella kon geen potten breken. Hij verremde zich al bij de eerste chicane en maakte later in de ronde nog een fout, waardoor hij van een achtste plaats moet starten. Zijn teamgenoot Fernando Alonso pakte een tweede startplaats, op slechts twee tienden van Montoya. Kimi Räikkönen zette daarna nog de allersnelste tijd neer van de sessie, maar hij wordt morgen tien plaatsen teruggezet wegens een motorwissel.

Robert Doornbos was voor het eerst sneller dan zijn teamgenoot Christijan Albers. Hij werd daarbij geholpen door een fout van Albers, die bij het uitkomen van de tweede Lesmobocht dwars ging en ternauwernood uit de vangrails wist te blijven. Doornbos wist ook Narain Karthikeyan voor te blijven.

Volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:20.878
2 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:21.054
3 Fernando AlonsoRenault F1 1:21.319
4 Jenson ButtonBAR Honda 1:21.369
5 Takuma SatoBAR Honda 1:21.477
6 Jarno TrulliToyota F1 1:21.640
7 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:21.721
8 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:21.962
9 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:22.068
10 Ralf SchumacherToyota F1 1:22.266
11 David CoulthardRed Bull Racing 1:22.304
12 Jacques VilleneuveSauber Petronas 1:22.356
13 Christian KlienRed Bull Racing 1:22.532
14 Mark WebberBMW Williams F1 1:22.560
15 Felipe MassaSauber Petronas 1:23.060
16 Antonio PizzoniaBMW Williams F1 1:23.291
17 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 1:24.666
18 Robert DoornbosMinardi F1 1:24.904
19 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 1:25.859
20 Christijan AlbersMinardi F1 1:26.964

Mp3 en meer 7

Heb weer wat leuke mp3 opendirs gevonden vol met leuks. Dit keer niet zo heel veel maar toch wat goede muziek erbij.

[Rock]
Green Day ? American Idiot
System Of A Down ? Mezmerize
System Of A Down ? System Of A Down
Audioslave ? Out of Exile
Nine Inch Nails - Further Down The Spiral
The Rolling Stones ? A Bigger Bang

[Pop]
Acda en de Munnik ? live
Chemical Brothers ? Push The Button

[Van Alles]
Woodstock 69

Aanrader van de week
The Album Leaf - In a Safe Place 1 2
Wachtwoord: posted_first_at_chocoreve

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Hockeyheren na rust ruim langs België

De Nederlandse hockeyheren hebben zich gekwalificeerd voor de finale van het EK. Oranje begon flets aan de wedstrijd tegen België, maar kende een uitstekende tweede helft: 5-1.

Nederland had het in de eerste helft moeilijk met de stugge Belgische achterhoede, dat ook in de poulewedstrijden al een bijna ondoordringbaar bastion was. Pas vlak voor de pauze kwam Oranje op voorsprong. Roderick Weusthoff was na drie instanties trefzeker vanuit een strafcorner. Vlak na de hervatting scoorde Nederland binnen korte tijd tweemaal uit een strafcorner. Nu mocht specialist Taeke Taekema uithalen voor zijn vijfde en zesde doelpunt van het toernooi. Even later gooide Rob Reckers de wedstrijd op slot door te profiteren van goed voorbereidend werk van Teun de Nooijer. De 5-0 (van Brouwer) en 5-1 (van Vandeweghe) waren louter voor de statistieken.

Nederland speelt morgen om 12.20 uur de finale tegen Duitsland of Spanje. Van Spanje werd in de poulefase al met 2-1 gewonnen. Als Nederland wint is het voor de eerste keer Europees kampioen sinds 1987, toen in de finale Groot-Brittannië na strafballen werd verslagen.

Man doodgestoken in Amsterdam-Noord

Icoon Binnenlands nieuwsBij een steekpartij op het Banneplein in Amsterdam-Noord is gisteravond een ongeveer 22-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer is met meerdere messteken om het leven gebracht.

De politie kreeg gisteravond een melding binnen dat er in een woning een hevige ruzie en vechtpartij gaande was. Toen de politie arriveerde vonden ze de man hevig bloedend in de woning. In de omgeving van de woning is nog dezelfde avond een man aangehouden, of hij iets met de steekpartij te maken heeft is nog onduidelijk.

Spike Lee: 'Hollywood is fantasieloos'

Spike LeeEr is geen greintje originaliteit in Hollywood te vinden. Tot die eveneens weinig originele conclusie komt regisseur Spike Lee, bekend van onder meer 'Do the Right Thing', 'Malcolm X' en '25th Hour'. Volgens Lee is die fantasieloosheid in de filmhoofdstad echter erger dan ooit. "Er worden alleen maar sequels gemaakt en remakes van tv-series", zo stelt de controversiële filmmaker.

Lee deed zijn uitspraken tijdens het Film Festival van Venetië, waar hij aanwezig was voor de presentatie van All the Invisible Children, een filmproject waaraan zeven regisseurs mee hebben gewerkt. Lee is daarbij verantwoordelijk voor het deel 'Jesus Children of America', dat handelt over een tiener in New York die verslaafd is aan drugs en zich realiseert dat ze HIV-positief is.

Overigens is Lee niet pessimistisch over de toekomst van Hollywood. Hij verwacht dat het allemaal wel weer in positieve zin zal gaan veranderen. De zwarte regisseur werkt momenteel zelf aan de thriller Inside Man, met onder meer Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster.

Tankink wint in Almelo

Bram Tankink heeft vrijdagavond de profronde van Almelo op zijn naam geschreven. De Nederlander uit de Quick Step-formatie bleef de Deen Michael Rasmussen voor. Rudie Kemna eindigde als derde.

Voor Tankink was de zege de bevestiging dat de vorm er richting het wereldkampioenschap, eind deze maand in Madrid, aan zit te komen. Onlangs moest hij nog de Ronde van Duitsland ziek verlaten.

In de finale in Almelo was Tankink weg met Rasmussen, maar schudde de Deen in de laatste omloop van zich af.

Castro wil artsen naar zuiden VS sturen

drekkoff had ons via de nieuws-submit te melden:

Fidel CastroOf Bush de aangeboden helpende hand wil aannemen is de vraag, maar de Cubaanse president Fidel Castro heeft in ieder geval de hulp van 1100 artsen en medicijnen toegezegd om in het rampgebied rond het overstroomde New Orleans de Verenigde Staten bij te staan. De eerste honderd medici zouden vandaag al overgebracht kunnen worden.

De communistische dictator, een aartsvijand van de VS, herhaalde zijn aanbod tijdens een televisietoespraak gisteravond, nadat hij dat eerder schriftelijk aan de Amerikaanse missie in de Cubaanse hoofdstad Havanna had gedaan. Op het schriftelijke aanbod volgde echter geen reactie. Door het toenemende leed in de zuidelijke staten van Amerika zei Castro zich geroepen te voelen het aanbod te herhalen.

Uitslag 4de vrije training GP Italië

Kimi Räikkönen heeft ook in de vierde vrije training de snelste tijd weten neer te zetten. Hij bleef zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya ruim voor.

Terwijl Renault het hele weekend worstelt om bij de top drie te komen en te blijven, lijkt het McLaren voor de wind te gaan. Het team lijkt de snelste auto te hebben en zal met genoegen zien hoe verschillende teams de strijd met Renault voor de plaatsen daarachter aangaan. In de kwalificatie zal echter moeten blijken hoe de werkelijke krachtsverhoudingen liggen.

Achteraan in het veld drijven Christijan Albers en Robert Doornbos elkaar tot steeds betere tijden. Doornbos staat een tijdje voor de Sauber- en Jordanrijders. Albers probeert tot de tijd van doornbos te komen en komt dicht bij. In de ronde daarop raakt hij de auto bijna kwijt, maar weet zich net op tijd recht te trekken.

Sauber en Jordan laten de Minardi's niet voor zich staan en sturen hun coureurs licht en met nieuwe banden de baan op. Voor Massa en Villeneuve is dat genoeg om uit het achterhoedegevecht te ontsnappen. Tiago Monteiro weet zich nipt voor de Minardi's te plaatsen.

Uitslag:

Nr.CoureurTeamTijdRondes
1K. RäikkönenMcLaren1:20.9168
2JP. MontoyaMcLaren1:21.31810
3T. SatoBAR1:21.39913
4F. AlonsoRenault1:21.54813
5J. TrulliToyota1:21.88414
6G. FisichellaRenault1:21.95112
7M. WebberWilliams1:22.0667
8D. CoulthardRed Bull1:22.29116
9C. KlienRed Bull1:22.34512
10M. SchumacherFerrari1:22.39514
11R. BarrichelloFerrari1:22.43713
12J. ButtonBAR1:22.55813
13J. VilleneuveSauber1:22.70112
14R. SchumacherToyota1:22.71011
15A. PizzoniaWilliams1:22.82310
16F. MassaSauber1:23.38912
17T. MonteiroJordan1:23.47215
18R. DoornbosMinardi1:23.67614
19C. AlbersMinardi1:24.10412
20N. KarthikeyanJordan1:24.77211

FOK!games zoekt nieuwe redactieleden

FOK!games bestaat nu alweer bijna een jaar. Een jaar waarin we een ongekend aantal (p)reviews, specials, columns en nieuwsitems geplaatst hebben, waarin we zelfs al een sollicitatieronde hebben gehad en waarbij we ons geschaard hebben onder de grootste gamessites van Nederland. September staat weer voor de deur en dan begint het traditioneel druk te worden in gamesland voor de eindejaarsrush van de gamesindustrie. Dit betekent dat er nog meer reviews, columns, specials en nieuwsposts geplaatst moeten gaan worden en daar hebben we jou voor nodig! We willen in twee smaken uit gaan breiden: reviewers en columnisten. Interesse?

Reviewer
Het is allereerst belangrijk dat je een gamer bent. Of je het met een controller doet, of met een muis, dat maakt niet uit. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan "Wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in". Jij als gamer weet precies het juiste oordeel over een game te geven met daarbij een passende onderbouwing. Verder komt het erop neer dat je een aantal nieuwsberichten moet posten (je hebt een quotum van vijf per week en dus twintig per maand) en minimaal één (p)review in de maand moet schrijven.

Columnist
Naast reviewers zijn we ook op zoek naar columnisten. Het belangrijkste kenmerk dat je als columnist moet bezitten is dat je moet kunnen schrijven. Hiermee bedoelen we dat je creatief bent en dat je het leuk vindt om met taal te spelen. Dit betekent dat je in je schrijfsels experimenteert met de opbouw, vorm, structuur en zelfs met het concept van wat men een column vindt (veel mensen vinden een essay-achtig stuk waarin op een gortdroge wijze een betoog gehouden wordt bijvoorbeeld al een column). Als jij aan deze eisen voldoet en daarbij ook nog eens steeds een raakvlak kunt vinden met games, dan ben jij misschien wie we zoeken! Als columnist zul je per maand een quotum hebben van minimaal één column plus minimaal twintig nieuwsberichten.

En verder?
Naast het feit dat je reviewer dan wel columnist bent, verwachten we van een FOK!gamesredacteur dat hij/zij het crewforum iedere dag bijhoudt. FOK! is een vrijwilligerssite waar iedereen relatief veel zeggenschap heeft over het beleid en dit betekent ook dat er veel dynamiek is. We willen je uiteraard niet tegenhouden om te solliciteren (integendeel!), maar iedere sollicitatieronde toont weer aan dat veel mensen de tijd onderschatten die je eraan kwijt bent.

Schuift dat?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als redactielid op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is de gezelligste crew van alle FOK!onderdelen en dat is natuurlijk ook veel waard. Verder zul je je artikelen kunnen publiceren op een van de grootste gamessites van Nederland en krijg je een @Fok mailadres plus crewtag.

Klinkt goed! Waar moet ik me melden?
Via deze link waar je wat dingen over jezelf moet invullen. In het opmerkingenveld kun je invullen voor welke functie je interesse hebt, vergeet dit niet! Als we alle inzendingen hebben bekeken, maken we een eerste selectie die we vragen een proefstukje te schrijven.

Je kan je aanmelden tot zaterdag 3 september, 23:59. De uiteindelijke kandidaten worden gekozen door de Eindredactie, de Hoofdredacteur en de huidige redactie

De FOK!games Eindredactie.

Alle verdachten Holloway-zaak vrij

Natalee HollowayIn de zaak rond de vermiste Amerikaanse studente Natalee Holloway zullen vandaag behalve hoofdverdachte Joran van der Sloot ook de broers Deepak en Satish Kalpoe op vrije voeten komen. Dat heeft de advocaat van een van hen bevestigd. De twee broers waren vorige week opnieuw vastgezet, nadat er nieuw bewijs zou zijn gevonden.

Volgens Rudy Oomen, advocaat van Deepak Kalpoe, ging het om foto's van een 14-jarig meisje in zwemkleding. "Foto's die op elk willekeurig strand gemaakt hadden kunnen worden", zo stelt Oomen, die ontkent dat de foto's op een of andere wijze in de zedensfeer geplaatst zouden kunnen worden. Volgens de advocaat heeft de rechter bepaald dat er onvoldoende grond is om de broers nog langer vast te houden. Donderdag werd al naar buiten gebracht dat de 18-jarige Joran van der Sloot, die sinds begin juni vastzat, ook vrijkomt.

Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft nog niet gereageerd op de vrijlating van de verdachten. Alledrie de jongens zouden nog wel als verdachten gelden, en moeten zich beschikbaar houden voor de politie. Natalee Holloway verdween eind mei, nadat ze op haar laatste avond tijdens een vakantie op Aruba was wezen stappen. De Surinaamse broers Kalpoe waren samen met de Nederlandse rechterszoon Joran van der Sloot voor zover bekend de laatsten die het meisje hebben gezien.

Benzineprijzen met 3,6 cent omhoog

pberends, GedachtenPolitie en dodew83 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Met ingang van vandaag stijgen de benzineprijzen met 3,6 cent. Marktleider Shell maakte dit gisteren bekend. De verhoging is de vierde in één week tijd. Voor een liter euro loodvrij betaal je nu 1,515 euro. Super kost 1,569 euro.

Daarmee kost een volle tank bezine nu gemiddeld 75 euro, ofwel 165 gulden. Volgens RTL Z is de tank volgooien met super vier euro duurder. Bij diesel, die ook één cent in prijs is verhoogd, komt het neer op 57 euro. Uit onderzoek van Het Parool blijkt dat nergens ter wereld de bezineprijzen zo hoog zijn.

Ten opzichte van een jaar geleden is de prijs van een liter euro loodvrij gemiddeld 26 cent gestegen. Hetzelfde geldt voor super. Diesel is in een jaar tijd 23 cent duurder geworden.

Johnny de Mol: 'Ik lijk niet op Beckham'

Johnny de MolJohnny de Mol lijkt niet op David Beckham. Althans, dat zegt hij zelf. De 26-jarige De Mol speelt mee in de nieuwe film 'Johan'. Hij is daarin een profvoetballer. "Mijn karakter in de film Johan is, wat betreft zijn uiterlijk, zijn grootheidswaanzin, het vreemdgaan en die dingen, een knipoog naar David Beckham". Door de rol weet hij dat hij absoluut niet op de stervoetballer Beckham lijkt. "Die man doet vaker fotoshoots dan dat hij op het veld staat. Ik ben opgevoed met het idee dat werken op één staat en de rest bijzaak is".

'Johan' gaat over een gezin met elf jongens, die allemaal vernoemd zijn naar bekende Nederlandse voetballers. Het karakter Johan, gespeeld door Michiel Huisman, wil echter geen voetballer worden, maar muziek maken. Er wordt van hem wel verwacht dat hij gaat voetballen. Naast Johnny de Mol en Michiel Huisman spelen ook Caro Lenssen en Huub Stapel mee in de film. 16 oktober draait de film in de bioscoop.

Nederland 'kakelt' over islamitisch terreur

D66-minister Alexander Pechtold van Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties vind dat Nederland te veel ''kakelt'' over moslimterreur. In dagblad Trouw laat de bewindsman vandaag weten: ''Door te kakelen over islamitische terreur verbind je een hele godsdienst aan criminaliteit. Zo laat je een miljoen mensen in Nederland dag in dag uit voelen dat ze er niet bij horen.''

Volgens Pechthold worden de woorden islam en terreur steeds in één adem genoemd. Daardoor stagneert de integratie van etnische minderheden, of loopt zelfs terug. De minister haastte zich te zeggen dat zijn uitlatingen niet moeten worden gezien als kritiek op zijn collega's in het kabinet. Wel zou ons land een voorbeeld aan Groot-Brittannië moeten nemen, aan de manier waarop zij omgaan met het fenomeen terreur.

De minister vindt verder dat Nederland te paniekerig omgaat met terreurdreiging. Hij maakt zich vooral zorgen over de grondrechten. ''Die hebben we door de eeuwen heen per centimeter bevochten, maar nu geven we ze per meter weg.'' Pechthold wil het gevaar van terreur niet bagatelliseren, maar waarschuwt voor het beperken van de vrijheden van burgers.

Ex-vriendin Mohammed B. legt belastende verklaring af

Uit vertrouwelijke stukken in het strafdossier rond de Hofstadgroep blijkt dat een ex-vriendin van Mohammed B. een belastende verklaring heeft afgelegd. Ze is daarmee een belangrijke nieuwe getuige van het Openbaar Ministerie in de zaak tegen de Hofstadgroep.

Zo heeft ex-vriendin S. verklaard dat de huiskamerbijeenkomsten in Den Haag, kort voor de moord op Theo van Gogh, zijn bezocht door meerdere verdachten. Met de verklaring van S. en die van anderen wil het OM aantonen dat de verdachten deel uitmaken van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk.

Volgens justitie waren de huiskamerbijeenkomsten de kiem voor het gebruik van geweld tegen ongelovigen. S. nam eerder al afstand van het radicale takfir-gedachtegoed dat Mohammed B. aanhangt, waarin andersdenkenden tot ongelovigen worden verklaard die bestreden moeten worden.

Tijdens het onderzoek zijn naast S., een autochtone bekeerling, nog een tiental vrouwen verhoord die in meer of mindere mate contact hadden met de verdachten van de Hofstadgroep. Een aantal van hen bevestigen de beweringen van S., anderen spreken over de onschuld van de verdachten.

In haar verklaring spreekt S. over een tweetal bijeenkomsten die ze bijwoonde. Daarbij werd er les gegeven door de Syriër Abu Khaled, de verondersteld geestelijk inspirator van de Hofstadgroep. Aanwezigen waren onder meer Mohammed B., en Nouredine el F., die in juni werd opgepakt met een machinepistool bij zich. Ook waren er vrouwen aanwezig, die vanwege de beperkte ruimte bij de mannen in één kamer zaten. Volgens het geloof mag dat niet, maar 'nood breekt wet', zo heeft S. verklaard.

Ingewijden verklaren dat Mohammed B. S. ruim een jaar geleden ten huwelijk gevraagd heeft. S. zag daar uiteindelijk van af, omdat ze B. te streng in de leer vond. In april dit jaar heeft zij zich gedistantieerd van de radicale takfir-ideologie.

Zilveren plak vier-zonder-stuurman

De vier-zonder-stuurman heeft tijdens het WK roeien in Japan een zilveren medaille veroverd. Gerard van der Linden eindigde in de finale skiff lichtgewicht als vijfde.

De vier-zonder-stuurman met Geert Cirkel, Jan Willem Gabriëls, Matthijs Vellenga en Gijs Vermeulen had de pech dat de wind op de rivier Nagara in het nadeel was. Dat was gunstig voor de Britse krachtroeiers, die dan ook overtuigend wonnen. Nederland versloeg Canada in de strijd om het zilver. Groot-Brittannië was al het hele seizoen ongeslagen en dus komt hun overwinning niet als een verrassing.

Gerard van der Linden pakte geen medaille bij de skiff voor lichtgewichten.
De 24-jarige Nederlander kwam geen moment in aanmerking voor een topnotering en finishte als vijfde. Het goud ging naar de Griek Vasileios Polymeros in 7.17,79. Zac Purchase (Groot-Brittannië) en Fabrice Moreau (Frankrijk) kaapten de andere medailles weg. Eerder op de dag won Marit van Eupen een gouden medaille bij het WK in Gifu.

Uitslag 3de vrije training GP Italië

Kimi Räikkönen heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Italië de snelste tijd neergezet. Michael Schumacher zette verrassend de tweede tijd neer.

Vooraan liet McLaren zien de snelste auto te hebben, maar ook Michael Schumacher liet zien dat hij zijn streken nog niet verleerd is. Gisteren reden de Ferrari's nog anoniem mee, maar nu zit de Duitser er goed bij.

Mark Webber bevestigde vandaag de goede tijden van Williams op het circuit. Invaller Antonio Pizzonia moest duidelijk nog wennen en wist slechts net de tijd van Christijan Albers te verbeteren. Robert Doornbos was vier tiende sneller dan Albers, maar zal met de 18de plaats niet helemaal tevreden zijn.

Uitslag:

PositieCoureurTeamTijdRondes
1K. RäikkönenMcLaren  1:22.415
2M. SchumacherFerrari  1:22.550
3J. MontoyaMcLaren  1:22.672
4F. AlonsoRenault  1:22.867
5G. FisichellaRenault  1:22.900
6M. WebberWilliams  1:23.162
7T. SatoBAR  1:23.25710 
8J. ButtonBAR  1:23.875
9R. SchumacherToyota  1:23.898
10R. BarrichelloFerrari  1:23.942
11D. CoulthardRed Bull  1:24.019
12J. TrulliToyota  1:24.129
13C. KlienRed Bull  1:24.390
14F. MassaSauber  1:24.447
15J. VilleneuveSauber  1:25.041
16N. KarthikeyanJordan  1:25.172
17T. MonteiroJordan  1:25.439
18R. DoornbosMinardi  1:25.722
19A. PizzoniaWilliams  1:26.072
20C. AlbersMinardi  1:26.1975

Pizzonia vervangt Heidfeld rest weekend

Nick Heidfeld zal de rest van het weekend worden vervangen door Antonio Pizzonia. De Duitse coureur kampt met hevige hoofdpijn en heeft bij zijn team aangegeven liever niet te racen.

Pizzonia zal met zijn optreden dit weekend de 25ste coureur worden die dit seizoen in actie komt tijdens een race. Voor de testrijder van Williams een mooie kans om zich te laten zien en zo misschien een racestoeltje voor volgend jaar te verdienen. Voor het team is het niet rijden van Heidfeld echter een tegenvaller, na de goede resultaten in de vrijdagtrainingen.

Het team liet kort weten dat Heidfeld zelf liever niet wilde rijden: "Nick heeft zware hoofdpijn en wilde liever niet racen." Vorige week ging Heidfeld op Monza er nog hard af in een test.

Playstation 3 drive kost $100

De Blu-Ray drive die in de PlayStation 3 komt zal meer dan $100 (80 euro) gaan kosten. In vergelijking met Microsofts Xbox 360 zal de prijs dus een stuk hoger vallen. Een simpele DVD+RW drive kost nameljk maar zo'n 40 euro in de winkel, en Microsoft kan bij grote hoeveelheden de prijs nog lager krijgen. De keuze van Blu-Ray in de PlayStation 3 betekent wel dat Sony de drive aan de man brengt waardoor er een grotere markt ontstaat, en mensen dus meer Blu-Ray media zullen kopen voor hun PlayStation 3.



Suikoden V aangekondigd

Konami heeft aangekondigd dat het een vervolg gaat uitbrengen van de Suikoden reeks. Officieel benaamd Genso Suikoden V zal de game nog voor de Playstation 2 uitgebracht worden.

Dit deel van Suikoden zal zich in het Fallena koninkrijk afspelen waar jij de verwijfde prins speelt. In het koninkrijk hebben vrouwen het voor het zeggen, maar wat dit met het verhaal te maken heeft is nog niet bekend. Konami zegt dat er 'iets' gaat gebeuren met de character waardoor de hele queeste gaat beginnen.

Suikoden V zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens de TGS 2005 getoond worden.

Oranje: Van Persie waarschijnlijk in basis

Baraja herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon Sport nieuwsNaar alle waarschijnlijkheid is Robin van Persie vanavond basisspeler in het WK-kwalificatieduel met Armenië in Jerevan. De 22-jarige aanvaller van Arsenal krijgt de voorkeur boven Arjen Robben die tijdens de hele voorbereiding last had van een enkelblessure.

Robben viel een week geleden geblesseerd uit op de training van Chelsea. De Bedumer meldde zich daardoor met een enkelblessure bij Oranje. Gisteren trainde Robben voor het eerst mee met de groep, maar dan wel met de reservespelers. Robben was zestien dagen geleden met twee doelpunten de grote man in het oefenduel met Duitsland.

Voor Van Persie wordt het zijn vierde optreden in het shirt van het Nederlands elftal, maar pas zijn eerste basisplaats. De linksbuiten scoorde één keer voor Oranje, in de confrontatie met Finland van jongstleden juni.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal:

Van der Sar;
Kromkamp, Boulahrouz, Opdam, Van Bronckhorst;
Landzaat, Maduro, Cocu;
Kuijt, Van Nistelrooij, Van Persie.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Beslissing pas na 40 strafschoppen

Baraja herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon Sport nieuwsDe spelers van de voetbalclubs Littlehampton en Tunbridge Wells gaven in de eerste ronde van de Engelse beker, de FA Cup, blijk over stalen zenuwen te beschikken. Pas na een enerverende strafschoppenreeks van veertig penalty's mag Tunbridgde verder bekeren.

De 122 toeschouwers waren donderdagavond getuige van een historische wedstrijd in het Engelse bekertoernooi. Pas na ruim drie uur kwam er een einde aan de kraker met Tunbrigde als winnaar. Tunbrigde bleek net wat koelbloediger vanaf de strafschopstip: 16-15. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2; beide teams benutten toen ook al een penalty.

Nooit eerder in de geschiedenis van het Engelse voetbal mochten zoveel spelers aanleggen in een strafschoppenserie. Het oude record dateerde uit 2001, in een wedstrijd tussen Macclesfield Town en Forest Green Rovers, toen het 11-10 voor eerstgenoemde werd. Een wereldrecord werd echter niet gevestigd. Dat blijft in handen van de Namibische clubs KK Palace en Civics, wiens spelers in totaal liefst 48 keer moesten aanleggen vanaf elf meter. KK Palace won destijds met 17-16.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Over de punten

Er zijn de laatste tijd meerdere feedback-meldingen binnengekomen over
punten die niet klopten. Er bleken inderdaad in zowel ronde 2 als 3 punten
verkeerd te zijn uitgedeeld.

Spelers die in ronde 2 Rob Maas in hun team hadden of Koen van der Laak in
ronde 3 hebben vanavond de misdeelde punten alsnog toebedeeld gekregen. De mensen die Buijs in hun team hebben hadden juist teveel punten en deze zijn inmiddels ook weer hersteld.

Door meerdere al dan niet beheersbare omstandigheden heeft het helaas wat
lang geduurd. Excuses hiervoor, we hopen dat het in de toekomst niet weer
hoeft te gebeuren.

De FOK!sport-crew

US Open: Overzicht Dag 5

Op de vijfde dag van de US Open moest Peter Wessels zijn meerdere erkennen in David Nalbandian, gingen Roger Federer en Lleyton Hewitt in straight sets door en boekten alle favorieten bij de vrouwen een ticket voor de laatste zestien .

Het vrouwentoernooi wacht nog altijd op de eerste kraker. Ook gisteren boekten de favorieten eenvoudige overwinningen. De enige driesetter vond plaats in de partij tussen Vento-Kabchi en Peer. Vanaf de vierde ronde lijkt er pas spektakel te komen, als de zusjes Williams elkaar treffen. Serena speelde vannacht onder haar niveau, maar verloor toch slechts zeven games tegen Schiavone. Venus rekende eenvoudig af met Hantuchova: 6-3 en 6-3. Zondag wordt het de veertiende Sister Act. Op dit moment staat het 7-6 in het voordeel van Serena, maar Venus won eerder dit jaar in Miami.

Maria Sharapova en Kim Clijsters stonden ook gisteren geen set af. De als eerste geplaatste Sharapova speelde tegen de Duitse Julia Schruff wel haar minste wedstrijd. In de tweede set liet de Russin Schruff even terugkomen tot 4-4, maar daarna was het snel gedaan met de dadendrang van de Duitse. Voor Kim Clijsters gold eigenlijk hetzelfde verhaal als Sharapova. Ook de Vlaamse was superieur in de eerste set, maar liet haar tegenstandster (Ai Sugiyama) in het tweede bedrijf wat terugkomen. Toch won Clijsters ook die tweede set.

Bij de mannen werd Peter Wessels uitgeschakeld. De Argentijn Nalbandian was wat koelbloediger toen het er echt om ging: 6-7, 6-1, 2-6, 6-7. Voor een andere Argentijn, José Acasuso, kwam er wel een einde aan zijn US Open. Lleyton Hewitt was namelijk met 7-6, 7-6 en 6-2 te sterk. Acasuso verloor zijn concentratie net voor de tweede tiebreak vanwege een omstreden beslissing van de umpire. De hardhitter uit Argentinië was daarna kansloos in de derde set.

Roger Federer speelde in de avondsessie tegen Fabrice Santoro. Met zijn karakteristieke, veelomvattende slagenarsenaal bood de Fransman Federer goed partij. In de eerste set kwam Santoro knap terug van een 5-1 achterstand, maar brak Federer in de twaalfde game om toch met 7-5 te winnen. Ook de tweede set eindigde in 7-5, alvorens de Zwitser via een sublieme tiebreak in de derde set kwalificatie veiligstelde. ”Ik vind het altijd fantastisch om tegen Santoro te spelen. De eerste keer dat we tegen elkaar speelden in 1999 leerde hij me een lesje,” aldus de nummer één van de wereld.

Uitslagen 3e Ronde- Vrouwen:
S. Mirza (Ind) – M. Bartoli (Ita) 7-6, 6-4
M. Sharapova (Rus/1) – J. Schruff (Dui) 6-2, 6-4
N. Vaidisova (Tsj/26) – I. Lisjak (Kro) 6-1, 7-6
V. Williams (USA/10) – D. Hantuchova (Slw/20) 6-3, 6-3
F. Schiavone (Ita/25) – S. Williams (USA/8) 3-6, 4-6
N. Petrova (Rus/9) – L. Granville (USA) 6-2, 7-5
K. Clijsters (Bel/4) – A. Sugiyama (Jap/30) 6-1, 6-4
M. Vento-Kabchi (Ven) – S. Peer (Isr) 7-5, 4-6, 6-3

Uitslagen 2e Ronde- Mannen:
N. Almagro (Spa) – T. Dent (USA/25) 3-6, 2-6, 6-4, 5-7
P. Srichaphan (Tha) – N. Davydenko (Rus/6) 6-4, 7-5, 6-3
F. Verdasco (Spa) – P. Capdeville (Chi) 6-4, 6-2, 7-5
M. Mirnyi (WRu/30) – F. Serra (Fra) 7-6, 6-7, 6-4, 7-6
Carlos Moya (Spa/31) – D. Sanguinetti (Ita) 6-3, 1-6, 2-6, 4-6
J. Nieminen (Fin) – B. Phau (Dui) 6-2, 6-4, 5-7, 6-4
D. Ferrer (Spa/17) – K. Kucera (Slw) 6-3, 6-0, 6-2
R. Federer (Zwi/1) – F. Santoro (Fra) 7-5, 7-5, 7-6
D. Nalbandian (Arg/11) – P. Wessels (Ned) 7-6, 1-6, 6-2, 7-6
L.Hewitt (Aus/3) – J. Acasuso (Arg) 7-6, 7-6, 6-2
A. Clement (Fra) – A. Murray (Sch) 6-2, 7-6, 2-6, 6-7, 6-0
A. Montanes (Spa) – O. Rochus (Bel) 6-4, 2-6, 1-6, 3-6
M. Lammer (Zwi) – D. Hrbaty (Slw/15) 1-6, 1-6, 3-6
N. Kiefer (Dui) – R. Stepanek (Tsj/16) 4-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-3
D. Toersoenov (Rus) – F. Gonzalez (Chi/21) 4-6, 6-3, 4-6, 3-6
N. Djokovic (SeM) – M. Ancic (Kro/22) 6-3, 5-7, 7-6, 6-3

Vaarwel Wilders

Nog even en er kan weer een politiek hoofdstuk worden afgesloten. Uit de laatste peiling van Nova/Interview-NSS blijkt dat de LPF geen enkele zetel meer zou halen wanneer er nu Tweede Kamer verkiezingen zouden worden gehouden. Misschien jammer, maar nu Remkes zelf met een terreurfolder gaat komen is de partij helaas overbodig en bovendien is de erfenis van Pim nu lang genoeg verkwanseld.

Ook onze intellectueel Geert Wilders staat inmiddels bijna op nul en het moment dat hij beter voor een gemeenteraadsplekje in Kutopveen kan gaan strijden lijkt in zicht. Nou beste Geert, natuurlijk ben ik niet de beroerdste en ik heb me vast in je nieuwe baantje verdiept. Hier heb je dus vast wat achtergrondinfo voor de eerste raadsvergadering.

Van Eupen pakt wereldtitel op WK

Marit van Eupen heeft Nederland op het WK roeien een gouden medaille bezorgd. De 35-jarige roeister van Nereus bleek over een afstand van 2 kilometer de beste op het onderdeel lichte skiff.

Van Eupen was in het Japanse Gifu oppermachtig: op ruim drie seconden achterstand finishte de Française Benedicte Luzuy als tweede. Voor Spanje pakte Teresa Mas de Xaxars de bronzen plak. ”Dit was mijn baan en mijn weer. Het was een fijne race. Ik zat geen moment stuk. Een WK-medaille had ik nog niet. Nu heb ik direct de goede te pakken,” reageerde een zeer blije Van Eupen na afloop. Aan de Spelen van Athene hield Van Eupen al een bronzen medaille over. Voor Nederland is deze titel de grootste sinds het goud van de Holland Acht in Atlanta 1996.

Nederland start overtuigend op WK honkbal

Nederland is het WK honkbal in eigen land uitstekend begonnen door overtuigend China te verslaan. De formatie van bondscoach Robert Eenhoorn won met liefst 13-3.

Nederland startte matig aan de confrontatie met de Chinezen door in de eerste inning op achterstand te komen. Sun Lingfeng maakte het eerste punt van dit WK en het publiek (5.500 toeschouwers in Rotterdam) verviel in stilte. Dit veranderde echter toen Duursma in de tweede slagbeurt Oranje weer langszij bracht. Nadat Ivanon Coffie tijdens de vierde inning de eerste homerun van het kampioenschap liet aantekenen ging het hard. Nederland was niet meer te stuiten. Vooral in de zesde inning werd het verschil gemaakt: van 5-1 ging het naar 12-1, dankzij onder anderen Duursma, Rombley, Adriana en Coffie.

Vooraf had Eenhoorn nog gewaarschuwd voor het gevaar van de onderschatting: China staat namelijk niet bekend als een honkbalnatie. Maar met het oog op de Spelen van Peking (waar honkbal voor de laatste keer op het Olympische programma staat) zijn de Chinezen zich snel gaan ontwikkelen. Vandaag komt Oranje om 13.00 uur alweer in actie. Dan is in het Neptunus-stadion Zweden de tegenstander.

Nalbandian in vier sets langs Wessels

Peter Wessels is uitgeschakeld op de US Open. Onze 27-jarige landgenoot maakte het David Nalbandian vaak erg lastig, maar de Argentijn was op cruciale momenten beter bij de les:
6-7, 6-1, 2-6, 6-7.

Wessels speelde een uitstekende wedstrijd in het Armstrong Stadium, waarheen de spelers mochten uitwijken omdat het programma op baan 10 erg uitliep. De Elburger brak liefst zeven keer de opslag van de als elfde geplaatste Argentijn, terwijl hij zelf slechts zes keer zijn service moest inleveren. Wessels dolf echter het onderspit omdat Nalbandian tijdens de tiebreaks zijn beste spel hervond. Wat ook niet hielp voor de Nederlander was dat hij tot tweemaal toe zijn opslag meteen inleverde en daardoor achter de feiten aanholde.

Wessels is er dus niet in geslaagd zijn beste prestatie in New York - de 3e ronde in 1999 - te evenaren. Waarschijnlijk keert de Nederlander wel weer terug in de top-100, omdat hij op Flushing Meadows niet veel punten had te verdedigen. In 2004 nam Wessels namelijk niet eens deel aan het hoofdtoernooi.

Het Plan Van Bommel

Vandaag speelt het Nederlands elftal in het kader van de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Duitsland een interland tegen Armenië. Aanstaande woensdag volgt ook nog Andorra. Het zijn twee duels waaruit Oranje zes punten moet halen en er is eigenlijk niemand die er aan twijfelt of dit ook gaat lukken. Vandaar dat we ons momenteel vooral over de selectie buigen en ons licht laten schijnen over de afwezigheid van Mark van Bommel, afgelopen maandag nog winnaar van de Gouden Schoen in Nederland. Wat echter weinigen weten is dat er een plan Van Bommel bestaat, kort na zijn aantreden ontworpen door Marco van Basten. Ik heb het gelezen en ik ben onder de indruk.

Clijsters eenvoudig door op US Open

De als vierde geplaatste Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. Ze won met 6-1 6-4 van Sugiyama.

In de eerste set kende de Belgische nauwelijks problemen. Ze won haar opslag steeds makkelijk en brak twee keer de service van de Japanse.

De tweede set leek hetzelfde te gaan verlopen toen Clijsters al snel twee breaks voorsprong nam. Maar Sugiyama wist zich terug te vechten door op 4-1 terug te breken. Clijsters deed op haar beurt hetzelfde en kon vervolgens voor de wedstrijd gaan serveren. Sugiyama liet zich niet kennen en brak opnieuw de Belgische opslag en hield vervolgens haar service. Op 5-4 mocht Clijsters opnieuw voor de wedstrijd serveren, ditmaal ging het niet fout en behaalde ze vrij eenvoudig de vierde ronde van de US Open.

PSP demo's te downloaden op TGS

Op de Tokyo Game Show (16 - 18 september 2005) zal Sony aanwezig zijn met een 'Playstation Spot'. Je zal bij deze booth door middel van Game Sharing demo's op je PSP kunnen zetten en deze zo gratis in je bezit krijgen.

Op dit moment zijn de volgende games aangekondigd als demo op de TGS:

- Metal Gear Acid 2 (Konami)
- Byte Hell 2000 (Sony)
- Portable Resort (Namco)
- Purgatory 2 (Hudson)
- Rockman Rockman (Capcom)

Er volgen waarschijnlijk nog meer games.

DVD: Supernanny Jo Frost EHBO - Eerste hulp bij opvoeden

Kinderen die precies doen waar ze zin in hebben, peuters en kleuters met driftbuien, vechtpartijen tussen broertjes en zusjes, jaloezie, eindeloze bedrituelen en dagelijkse strijd tijdens de maaltijden. Maar gelukkig is voor supernanny Jo Frost niets te gek, en komt ze ouders uit hun nachtmerrie halen. Het eerste seizoen is verzameld in een DVD-box. Wil jij weten wat je ervan kunt verwachten? Lees dan verder...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.